Şimdi Ara

Tut +100 net yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
5
Favori
3.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar mezuna kaldım geçen sene 75-80 net yapıyordum acaba bunu 100 110 yapabilirmiyim nasıl yapabilirim önerileriniz nelerdir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam tyt'den bahsederken düşmanımdan bahsediyor gibiyim. öyle nefret ettim ki. sene boyu ayt çalışmadım tyt çalıştım. sınava yakın olduğu kabul edilen denemelerde 117 doğru 3 yanlış, 115 doğru 5 yanlış, 114 doğru 3 boş 3 yanlış ve 2018 tyt ve msü'de 4 yanlış 6 yanlış gibi bir sürü denemede süper netlere ulaştım. özdebirde 200lü bir sıralama yapmıştım tyt'den. cidden baya iyi bir yere getirmiştim tırnaklarımla kazıyarak. sonra ne mi oldu gerçek sınavda odaklanma ve motivasyon problemi nedeniyle, sınav psikolojisini yönetememem nedeniyle 99.25 net ile 10k yaptım. Hayatımdaki en büyük hayal kırıklıklarından biriydi. Hala atlatamadım. Size tavsiyem süreyi ve psikolojiyi yönetme olayına iyi çalışın. çünkü gerçek sınavda girdiğiniz denemelerden daha kolay ve yapılabilirliği yüksek sorular gelecek, muhtemelen yanlış sayınız az olacak. ama o sınavı robot gibi çözebilecek konuma gelmek için çalışmak lazım. o psikoloji için ekstra bir çalışma gerekebilir. ama gözünüz korkmasın. aslında çok basit. sınavı gözünüzde fazla büyütüp stres olmayacaksınız. bir de fazla gevşeyip salıp sınavın ciddiyetini göz ardı etmeyeceksiniz. mantıksal yaklaşacaksınız.
  • Tut u bilemem de tyt de çalışarak yapabilirsin

• Espriniz bittiyse çocuğa cevap verin
  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    Knk klavye tytyi kabul etmiyor otomatik düzeltme yapıyor eyw bı sen adam gibi konuştun

• Est hocam. Benim de tyt netlerim 85-90 civarında ben de merak ediyorum yapan var mı nasıl yaptı diye
  • Hocam eksik olan konuları hızlıca tamamlayın sonrasında branş/genel deneme çözerek hem hızlanır hem de netleri arttırırsınız. Tytde çok fazla deneme çözmek önemli olan. Hatta bazı hocalarımız tyt çalışmayın denemelerle halledersiniz demişti bize. Ama öyle de içime sinmedi benim. 100 üstüne hemen çıkamazsınız sabırlı olmanız lazım. Böyle yani taktikleri olan arkadaşlar da vardır mutlaka ama kabaca olay bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam tyt'den bahsederken düşmanımdan bahsediyor gibiyim. öyle nefret ettim ki. sene boyu ayt çalışmadım tyt çalıştım. sınava yakın olduğu kabul edilen denemelerde 117 doğru 3 yanlış, 115 doğru 5 yanlış, 114 doğru 3 boş 3 yanlış ve 2018 tyt ve msü'de 4 yanlış 6 yanlış gibi bir sürü denemede süper netlere ulaştım. özdebirde 200lü bir sıralama yapmıştım tyt'den. cidden baya iyi bir yere getirmiştim tırnaklarımla kazıyarak. sonra ne mi oldu gerçek sınavda odaklanma ve motivasyon problemi nedeniyle, sınav psikolojisini yönetememem nedeniyle 99.25 net ile 10k yaptım. Hayatımdaki en büyük hayal kırıklıklarından biriydi. Hala atlatamadım. Size tavsiyem süreyi ve psikolojiyi yönetme olayına iyi çalışın. çünkü gerçek sınavda girdiğiniz denemelerden daha kolay ve yapılabilirliği yüksek sorular gelecek, muhtemelen yanlış sayınız az olacak. ama o sınavı robot gibi çözebilecek konuma gelmek için çalışmak lazım. o psikoloji için ekstra bir çalışma gerekebilir. ama gözünüz korkmasın. aslında çok basit. sınavı gözünüzde fazla büyütüp stres olmayacaksınız. bir de fazla gevşeyip salıp sınavın ciddiyetini göz ardı etmeyeceksiniz. mantıksal yaklaşacaksınız.

• ksenophanes17 K kullanıcısına yanıt
    Gene de çok iyi bir sıralama yapmışsınız hocam helal olsun imrendim şahsen. Kaç net ile başladınız?
  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam. 80-90 net civarıyla başlamıştım.
    Hocam tyt matta nasıl 35+ ya çıktınız ben sürekli 27-32 arasında kalıyorum. Biraz şans işi mi? Çünkü ayt çok rahat oluyor çalışınca ama tyt'de bu sınırı aşamıyorum bir türlü.

• Hocam o çözdüğünüz denemelere göre de değişebilir. Bazı denemeler gereksiz kasıntı oluyor, gerçek netinizi yansıtamayabiliyor. Verebileceğim tavsiye denemeleri iyi analiz etmek. Denemelerde yapamadığınız soruların tek tek çözümlerini öğrenmelisiniz. Ve yaptığınız yanlışların sebeplerini tespit edip bu sorunu çözmeye yönelik çalışmalar yapmalısınız. Örneğin yaptığınız yanlışlar çoğunlukla dikkat hatası mı konu eksiği mi yoksa süreyi ayarlayamama mı kaynaklı. Mesela ben ilk dönemki denemelerde hep olasılık sorularını yanlış yapardım ya da boş bırakırdım. Çünkü olasılık çalışmamıştım. Çember ve katı cisimde bazen yapabilirdim bazen yapamazdım çünkü yarım yamalak çalışmıştım. Birkaç yanlış da dikkatsizlikten gelirdi. Çıkan yanlışlarım bu paralelde olurdu hep. Bunları kendinize göre tespit edip bu doğrultuda çalışmalısınız.
    Hocam tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi analize gereken önemi vermiyorum özellikle genel denemelerin analizi uzun sürdüğü için bir yerden sonra bırakıyorum maalesef ama bundan sonra dikkat edeceğim bakalım 35+ ları görebilecek miyim :)

Hocam peki deneme öneriniz var mı TYT için?
  • Analizini yapmadığınız denemenin size yapacağı katkı çok azdır. En çok net arttıran şeylerden biri deneme analizi. Türkçede de şöyle bir yöntem var mesela. Optikte yanlış yaptığınız soruları tespit ediyorsunuz. Genelde belli bir aralıkta çıkar. 20-25. sorular arasında 35-40. sorular arasında vs kişiden kişiye değişir. Matematik için de yapılabilir bu yöntem. Bu sizin dikkatinizin dağıldığı yerleri gösterir. Bunları tespit edip o aralıkları daha dikkatli çözerek de yanlışlarınızı azaltabilirsiniz. Yani denemede dikkatinizin veya hızınızın düştüğü anları tespit edip sonraki denemelerde buralara geldiğinizde dikkatinizi toplamak için ekstra bir şeyler yapmak faydalı olabilir. (Not: credits: bekir avşar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zlondia kullanıcısına yanıt
    345 sınava en yakın deneme; nitelik, krallar karması, paraf, yanıt; özdebir, töder, apotemi gibi sene içinde yapılan türkiye geneli denemeler ve bulabildiğiniz kadar deneme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 civari basladim ben de 11'e yeni gectim 95 hedefliyorum ama tyt biyoloji ve geo zorluyor bu dersleri saglam olan yardimci olabilir mi calisma konusunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 100net100k -- 21 Ağustos 2019; 14:37:40 >
    Bunu sen tespit ettiysen helal valla

hocam sınav psikoloisi yönetme olayını nasıl aşacağız? ben de bu sene girdim ve 15 net aşağı yaptım, sınavda matematiğe gectigimde heyecandan hicbir soruyu anlamıyordum ne yapacagımı sasırmıstım sona bıraktım öyle cözdüm ama hala heyecanımı yenememistm 95-100 lerde gezerken 81 yaptım sınavda. psikologdan destek almam falan işe yarar mı sizce mezuna bıraktım cunku
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.