Şimdi Ara

Türksat Analog Kablo TV Kapanıyor (01.07.2017) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
5
Favori
12.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Savisvasa


    quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    Arkadaslar analog yayindan dijital yayina herkes gecerse buseferde dijital yayini zorunlu kilacaklar. Eger dijital yayina gecmeyip analog yayinda kalirsak, analog yayin hizmeti sona erdiginde size dijital yayin satamazlar ve internet ile beraber zorunlu satilan analog tv ucretinden kurtulmus olursunuz. Bu bilgiyi yayalim lutfen.


    Zorunlu kılmışlar bile öyle görünüyor...

    Eskiden Kablonet için Analog Yayın şart ibaresi vardı diye biliyorum.Az önce baktığımda bu Kablo Tv olarak değiştirilmiş.Yani, Analog Kablo Tv yazmıyor.Kablo Tv yazıyor dijital yayın oluyor...

    ''* Kablonet hizmeti KabloTV hizmeti ile birlikte verilebilmektedir.''
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler (En alt kısımda Detaylı Bilgi yazan yere tıkladığınızda görmek mümkün.)

    Eger dijitale gecmezsen vede analog kablo tv kapanirsa para falan alamazlar hocam, o yeni aboneler icin gecerli. Online islemler kisminda alinan hiznetlerde analog kablo tv silinir sadece kablonet hizmetin kalir. Analog tv kapaninca millete zorla satabileceklerini sanmiyorum

    Hocam,haklı olabilirsiniz de olmayabilirsiniz de...

    Türksat'ın ne yapacağı hiç belli olmaz diyebiliyorum sadece...




  • Evet üstte tutalım da kapatmak gibi bir hata yapmasınlar, zaten onlarda biliyor kapatırlarsa tv abonelerinin çoğunu kaybedecekler, o yüzden vazgeçtiler
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Yenilige acik olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    Evet üstte tutalım da kapatmak gibi bir hata yapmasınlar, zaten onlarda biliyor kapatırlarsa tv abonelerinin çoğunu kaybedecekler, o yüzden vazgeçtiler
    Katılıyorum. Halihazırda sözleşmelerinin içinde madde olarak Analog Tv hizmeti yükümlülüğü bulunan yüzbinlerce abone var. Bu bir. İkincisi hala çok sayıda aktif tüplü TV var. Ayrıca diğer odalara yapılan klasik kablo dağıtımı dijital olarak modül veya kutu maliyeti gerektirdiğinden bu sancılı dönüşüme tüplü TV'li kimse hazır değil. Bu da iki. Son olarak üçüncüsü de bence dijital yayınların hala tam olarak %100 randımanlı sunulamıyor olması. Sinyal zayıflığı veya kanal geçişlerindeki cihaza bağlı yavaşlık analogu fazlasıyla aratıyor. Bence daha tedavülden kalkmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Mayıs 2018; 23:26:19 >




  • Kablo tv de analog yayın tamamen terkedildiğinde, dijital kablo tv yayınları koaksiyel kablo ile taşınmak zorunda değildir. Evlere kadar fiber kablo çekilebilmektedir.

    Dolayısıyla dijital kablo yayınına geçilmesiyle birlikte sinyal yetersizliği sorunu otomatikman ortadan kalkacaktır.
  • arkadaşlar...türkiyede analog yayın kesin olarak ne zaman tarihe karışçak merak ediyom...
  • hiç kimse kusura bakmasın, bu saçma kanal içeriği ile analog hizmeti olmaz ise bir dünya abone kaybederler, bugün sadece kendi ailemde 5 evde herkesin salonda yada oturma odasında ana tv de teledünya diğer odalarda mutfakta analog yayın var, analog yayını basit bir bölücü ile alıp hiç bir ek kutu kumanda olmadan ücretsiz izliyoruz, şuan kablounun tek avantajı bu, sen analog yayını kaldırır her odaya ilave kutu abonelik diye tuttursan, kim ne yapsın o zaman o işi, her tv için abonelik ödenecek ise gider insalar digiturk alır, doğru düzgün içerik izler, yada uydu anten ile bir çözüm bulur. İlla analog yayından kanal çıkartıp yer açmak istiyorlarsa bir sürü hiç kimsenin izlemediği abuk subuk kanal (24, 360, A Haber, Beyaz, Tvnet, Ülke, Tgrt) var analog yayında, bunlardan 2-3 tane bile çıkartsalar sıkıntıları yer ise gayet rahat çözülür. Ama illaki temel 8-10 kanal analog yayında olmak zorundadır, yoksa bu platformun hem pratiklik hemde ekonomiklik yönünden bir avantajı kalmaz.

    Son bir şey daha bant genişliği yer yok muhabbeti dönüp duruyor, son dönem de çıkan bir sürü kanal oldu, yerine yenisimi geldi, en az 10 kanal benim hatırladığım çıktı yayından abone olduğumdan beri, kanal aramada ilk abone olduğumda 195 kanal vardı şuan 176 çıkıyor, alın size 19 kanal kapasitesi, önce adam gibi kanallarla bu mevcut yeri doldursunlar sonra analogu sonladırmaya baksınlar




  • Yılbaşında yapılan zamla analog yayın ücreti temel paketten daha pahalı. Diğer odalar için şifresiz yayın verilmesi mantıklı. Şifresiz kanalların şifrelenmesine gerek yok. Uyduda ücretsiz yayın yapan kanallar ücretsiz sunulabilir.

    TÜlü televizyou olanlarda HD görüntü elde edemezse de Scart bağlantı ile HD kutuyla yayınları izleyebilir.


    Analog kanal sayısını azaltmakta mantıklı da ne kadar azaltılırsa azaltılsın 20'den aşağı düşürmek zor. Yalnızca analoga abone olan 170 bin abone kaldı. 1 milyondan fazla dijital abone var.

    Serkan Güzel'in verdiği bilgi önemli. Evin içine kadar fiber çekilebiliyorsa daha arıza olacaktır. internet sorunu daha az yaşanacaktır. Daha arıza yaşayacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

    Yılbaşında yapılan zamla analog yayın ücreti temel paketten daha pahalı. Diğer odalar için şifresiz yayın verilmesi mantıklı. Şifresiz kanalların şifrelenmesine gerek yok. Uyduda ücretsiz yayın yapan kanallar ücretsiz sunulabilir.

    TÜlü televizyou olanlarda HD görüntü elde edemezse de Scart bağlantı ile HD kutuyla yayınları izleyebilir.


    Analog kanal sayısını azaltmakta mantıklı da ne kadar azaltılırsa azaltılsın 20'den aşağı düşürmek zor. Yalnızca analoga abone olan 170 bin abone kaldı. 1 milyondan fazla dijital abone var.

    Serkan Güzel'in verdiği bilgi önemli. Evin içine kadar fiber çekilebiliyorsa daha arıza olacaktır. internet sorunu daha az yaşanacaktır. Daha arıza yaşayacağız.
    Belirttiğiniz gibi yayın yapan kanallar, diğer yayın sahalarında( uydu, karasal ) şifresiz ise, kablo tv altında da şifresiz yayınlanabilir.

    Dijital kablo tv yayınına temel paket oluşturup, şifresiz yayınlayınca, aboneler kaç tane odada izlerse izlesin hiç bir sorun olmaz.

    Şimdiki dijital kablo alıcıların çoğunda analog çıkışlar var. Kompozit vb. Yani dönüştürücü( lü ) kablo temin edildikten sonra, tüplü TV'ye bağlanıp izlenebilir.

    İzlenir izlenmesine de... Tüplü tv'lerin %99'u 4:3 ekran boyutuna sahip. Dijital yayınlar ise, genellikle 16:9 ekran formatındadır.( TRT'nin SD kanalları ve bir kaç kanal hariç )

    Hal böyle olunca, kablotv yayınlarını tüplü tv'de izleyenlerin, ekran boyutundan istifade ölçüleri daha da düşecektir. Sanırım kablo yayıncısı, tüplü tv'de izleyenler için bu tür detayları düşünüyor olmalı...

    Evlere kadar fiberoptik kablo çekilmesi konusuna gelince;

    Kablo tv'nin hatları, mahallelerde zaten belli bir yere kadar fiber kablo olarak geliyor. ( İnternet hizmetini sağlıklı verebilmek için )

    Kablo tv platformu, analog kablo yayınını da sunmak zorunda olduğu için, belli noktalardan itibaren, analog tv için dijital - analog dönüşümü yaparak, koaksiyel kablo ile evlere iletiyor.

    Analog tv, dijital tv ve internet sinyallerine ait modülasyon tipleri farklı olduğu için, tek kablo üzerinden 3 farklı hizmet iletilebilmiş oluyor.

    Koaksiyel kablonun mesafesinin uzadığı yerlerde, analog kablo tv yayınlarında karıncalanmalar olmaktadır.

    Ayrıca koaksiyel kablonun mesafesinin uzadığı yerlerde, dijital tv yayınları alt eşik seviyesinde gelmektedir. Bazen dijital tv sinyali, alt eşik seviyesinin de atına düştüğü zamanlarda, dijital tv yayınında kesintiler ve piksellemeler yaşanabilmektedir.

    İşte analog kablo tv yayınlarının sonlandırılmasıyla, koaksiyel kablo kullanımı zorunluluğu kalkacağı için, evlere kadar fiber kablo çekilerek, tv yayını ve internet iletimi sorunları kökünden çözümlenmiş olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Mayıs 2018; 16:12:42 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    Türksat bina girişlerindeki kutuya kadar fiber hat çekiyor. Bina içi ve ev içinde ise koaksiyel kablo kullanıyor. Verdiğiniz bilgiler çok önemli. Fiber hat ev içine kadar çekilse siyal düşmesi piksellenme sorunu yaşamayız. Bireysel arıza daha az yaşanır.
    İnternet açısıdan daha iyi olur. Hız kaybı da daha az olur.

    Analog yayının sona erdirilmesinin bu açıdan önemli olduğunu bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş olduk.
  • analog yayının en önemli özelliği mutfak, diğer odalara vs ücretsiz hat çekilebilmesi. yan içerik zayıf olsa da mutfak vs için rahat oluyordu. şimdi her odaya kutu vs geçtik ayro ücret isterlerse pek mantığı kalmıyor işin.
  • Savisvasa kullanıcısına yanıt
    analog tv kapanınca digitale geçirilecekler muhtemelen onlar giriş paketine geçerler...
  • Docsis modem ve hd kutu giriş olarak koaksiyel kablo girişini kullanıyor. Eve kadar fiber çekilmesi durumunda bu cihazlar kullanılamaz hale gelmeyecek mi? Aboneler için yeni cihaz almak masraflı olacaktır.

    Bu durumu önlemek için, binaya kadar fiber, binadan eve koaksiyel kablo ile taşınırsa (ki forumda türksat'ın son zamanlarda böyle kurulumlar yaptığını gördüm.) şu anda bu kuruluma sahip aboneler analog kablotv kullanamıyor mu? Eğer böyle bir durum varsa, fibere geçmek için analog kablotv'nin kapanmasını beklemeye gerek yok gibi duruyor. FTTH ile FTTB arasında fazla bir performans farkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 20 Haziran 2018; 22:31:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    Docsis modem ve hd kutu giriş olarak koaksiyel kablo girişini kullanıyor. Eve kadar fiber çekilmesi durumunda bu cihazlar kullanılamaz hale gelmeyecek mi? Aboneler için yeni cihaz almak masraflı olacaktır.

    Bu durumu önlemek için, binaya kadar fiber, binadan eve koaksiyel kablo ile taşınırsa (ki forumda türksat'ın son zamanlarda böyle kurulumlar yaptığını gördüm.) şu anda bu kuruluma sahip aboneler analog kablotv kullanamıyor mu? Eğer böyle bir durum varsa, fibere geçmek için analog kablotv'nin kapanmasını beklemeye gerek yok gibi duruyor. FTTH ile FTTB arasında fazla bir performans farkı yok.
    Fiberin daire içinde kullanılan ekipmanları, koaksiyel kablo üzerinden çalışan modemlere göre daha hesaplı.



    Dönüşüm zamanı geldiğinde, bu işler tedrici olarak yürür. Yani yeni abonelere daire içine kadar fiber çekilirken, eski aboneler koaksiyel kablo üzerinden hizmet almaya devam edebilirler.



    Tabi yüksek hızlı ve stabil internet isteyenlere fiber dönüşümü yapılabilme seçeneği de sunulur.



    Bu işler dünyanın her yerinde böyle yürüyor. Ben yurtdışındayım. Önce eve koaksiyel kablo geliyordu. Şimdi daire içine kadar fiber kablo çektiler. İnternet ve tv'yi fiber üzerinden alıyorum.




  • ben bu denli bir değişim yapılacağına inanmıyorum, zaten yaparlarsa turksat kablo değil tamamen superonline fiber gibi bir hizmete dönüşmüş olur, bu firma kablo işletmecisidir, turk telekomdan tekelleşme olmasın diye özelleştirme esnasında tv ve internet hizmeti için ayrı tutulmuştur devlette kalmıştır, mevcutta fiber hemen hemen tüm bölgelerde pop noktasına ulaşıyor, binalara gelmiyor, bir sorun ve sıkıntı yaşanmıyor, adamların kanal fln eklediğide yok, o yüzden hiç inanmıyorum fiber ile ilgili evlere kadar yatırım yapacaklarına, ihtiyaçta yok zaten.
  • analog tv ikinci odada tv kullananların kurtarıcısıdır. bazı evlerde 3 tane hatta 4 tv olan evler var. hepsinde analog ile çoğaltılıp izlenebiliyor. kolay iş.

    ben de asıl tv kablo tv digital paketim olmasına rağmen içeri iki odada analogtan çoğaltıyorum ve memnunum. kapansın istemem bu yüzden. neden extra yüke gireyim ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocomo -- 22 Haziran 2018; 13:59:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cocomo

    analog tv ikinci odada tv kullananların kurtarıcısıdır. bazı evlerde 3 tane hatta 4 tv olan evler var. hepsinde analog ile çoğaltılıp izlenebiliyor. kolay iş.

    ben de asıl tv kablo tv digital paketim olmasına rağmen içeri iki odada analogtan çoğaltıyorum ve memnunum. kapansın istemem bu yüzden. neden extra yüke gireyim ki.
    Çok haklısınız. Analog Kablo TV yayını müşteriler talep etmeye devam ettikçe devam etmeli. Diğer odalardaki televizyonlar için ekstra masrafa girmeye gerek yok. Analog Kablo TV LED televizyonlarda bile sorunsuz çalışıyor.
  • Sadece Analog yayın alan binlerce müşterisi var...

    Fişi çekemezler.
  • ardazzi kullanıcısına yanıt
    Aklımda yanlış kalmadıysa en son açıklanan pazar verilerine göre 160 Bin küsürdü analog abone sayısı.
  • daha öncede yazdım tekrar yazıyorum, 160 bin abone sadece kablo tv abonesi, 3 adresimde benim ana tv de teledunya var ama mutfakta yatak odasında hepsinde 2. hatta 3. televizyonlarda analog kablo var, ben bu 160 binin içinde sayılmıyorum, ve bu platformun tek cazibesi 2-3 tv nin beleşe gelmesi, analog bi kapansın bir dünya abone kaybı olur. Her tv için ödeme yap kutu al kim ne yapsın bu dandik platformu tek tv ile izleyeceksek, digiturk var ayda 15-16 tl ye bir çok kampanya ile...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.