Şimdi Ara

Turknet kullananlar yorumlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
1
Favori
20.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla şok olabilirsiniz aramızda kalsın ama ttnet de fiyat hariç hiç sorun yaşamadım 30 ayı geçti komşumuzla kullanıyoruz 1 kere dahi kopmadı hız desen 8 mb alıorm 7 nin altına düşmüyordu bnm ev uzak olduğundan modeme dalgalanma oluyordu birtek. ama telekom istasyonu 50 mt mesafedeyim birde snr marjı 31.
  • Sakin gecme hocam aman diyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden hocam detaylı anlatırsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanu35

neden hocam detaylı anlatırsanız

Birkere ev nakil olursa 15 gun neti unut

Birazda bulundugun bölgeye gore degisir ama mutlaka hep oldugun tarifenin 1 alti tarifesi kadar hiz veriyorlar.

Fiyat konusunda konusmaya gerek bile yok.

Bi santralleri var abi bunlarin 1 ayda en az 10 kere coker

Musteri hizmetlerinde adres yazamayan calisanlar var.

Ve en kotusu... girdinmi birdaha cikamiyorsun. Cikartmiyorlar.

He birde sorun hep sendedir. Istersen altin kablo ile bagla modemi sorun herzaman sizdedir.. onlar 4 4 luk firima dimi sonucta ? ...

• siz abonesi misiniz birde yer neresi
  • Arkadaslar sizin bilginiz vardir. Modemim cok eski. Airties rt 103. Bundan yararlanmak icin modemin pc ye bagli olmasi mi gerekiyor?

• Haziran ayından beri Türk Telekom altyapısı üzerinden internet hizmeti veren firmaları araştırıyorum. Bu firmalarla ilgili okumadığım yorum, sormadığım kişi kalmadı. Ve diyorum ki aşağıda belirteceğim maddeler sizin durumunuza uyuyorsa bu firmalara geçebilirsiniz.

1- Geçeceğiniz firmanın fiyat yönünden bir avantajı olmalı. (Ki olur, sürekli kampanyalar yaparlar, zira TT ile aynı fiyata olursa niye biz bu şirketlere geçelim ki?)
    2- Bulunduğunuz bölgedeki altyapı çok iyi olmalı. (Çünkü artık minimum 16 mbit satıyorlar, ve eğer altyapınız iyi değilse, SNR 6'larda 7'lerde geziyor, Hat zayıflaması 35'leri buluyorsa geçmeyin, TT'de en azından daha kolay muhattap bulursunuz.)
    3- 2. maddede de belirttiğim gibi, altyapınız sorunluysa kalın TT'de. Olası bir sorunda bu firmalarda muhatap bulmakta zorlanabilirsiniz.
    4- Nakil olayı TT altyapısı kullananlarda çok sorunlu. Taahhüt bitmeden mümkünse adres değiştirmeyin.
    5- Bulunduğunuz bölgede, hizmet almayı düşündüğünüz firmadan (her firma için söylüyorum) hizmet alan bir tanıdığınız var ise muhakkak fikrini alın, mümkünse bizzat evine/işyerine gidip o hizmeti yerinde test edin.
    6- Son olarak tavsiyem, bulunduğunuz bölgede Superonline fiber veya Uydunet seçenekleri mevcut ise ilk etapta onları değerlendirin. Bunlar mevcut değil ise veya bu hizmetlerden memnun kalmaz iseniz TT ve TT altyapısını kullanan firmalara yönelin.

Sonuç olarak, hepsi internettir. Biri gerçek internet öbürü çin malı değildir. Sadece altyapının TT'ye ait olduğunu bilmenizde ve bunu her daim gözönünde bulundurmanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A9BF4BC74 -- 13 Eylül 2014; 0:03:53 >

• hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    Modemin kablosuz özelliği yok ise evet, ethernet kablosu ile PC'ye bağlamanız gerekmektedir.
  • hocam valla ellerin dert görmesin on numara yazmışsın teşekkürler şaşırtıcı şekilde karşılıkları:)

1- fiyat on numara annem teli kapattırmıyor evdeki o yüzden fiyat en uygun bu
    2- snr değerim 30 un altına düşmüyor hat zayıflaması ise 4 ü geçmiyor.
    3- buna diyecek birşey bulamadım :D
    4- evimde net bağlantısı yok komşudan kullanıyorum nakil olmayacak
    5- bulunduğum bölgede yok ama ttnet te sorun yaşamadım telekom altyapısı sonuçta hat değerleride mağlumunuz
    6- son olarak fiber uydunet hiçbiri yok burda telekom var

geçmem mantıklı görünüyor ancak bahsettiğim hat değerleri karşı binaya ait aramızda 20 mt mesafe var ama telekom istasyonuna mesafemiz aynı sizce bu verilerde değişiklik olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loquance

Modemin kablosuz özelliği yok ise evet, ethernet kablosu ile PC'ye bağlamanız gerekmektedir.

Peki hocam access point mi alayim yoksa kablosuz modem mi? Kablosuz modem ise hangi modeli tavsiye edersin?

• arkadaşlar teknik olarak ttnette kopma yaşamıyorsanız ve 8-16 mbit hızı sorunsuz olarak alıyorsanız hepsinde alabilirsiniz.

ama sorun olduğunda ilgi bakımından ttnet daha avantajlı olur... gerçi onlarda bilgisiz

ben bu fiyatı değerlendirmeyi düşünüyorum açıkcası zamanı bana uyarsa.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    valla hocam ttnette daha bilgili insanlar çalışıyor dediğiniz doğru ama bu kampanya olmasa ben 60 tl net + min 40 ev tel faturası ödendiğini varsayarsam(bizim evde ailem ev teli kullanıyor kullanılmasa 24 tl vergi alıyorlar) 24 ayda 1200 tl kar etmek demek inanılmaz bir rakam.
  • o paraya laptop alınır kendi telefonumu satar o parayla g3 alınır üzerine koy 5s note3 note4 al insan kendini kaybediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakanu35

hocam valla ellerin dert görmesin on numara yazmışsın teşekkürler şaşırtıcı şekilde karşılıkları:)

1- fiyat on numara annem teli kapattırmıyor evdeki o yüzden fiyat en uygun bu
    2- snr değerim 30 un altına düşmüyor hat zayıflaması ise 4 ü geçmiyor.
    3- buna diyecek birşey bulamadım :D
    4- evimde net bağlantısı yok komşudan kullanıyorum nakil olmayacak
    5- bulunduğum bölgede yok ama ttnet te sorun yaşamadım telekom altyapısı sonuçta hat değerleride mağlumunuz
    6- son olarak fiber uydunet hiçbiri yok burda telekom var

geçmem mantıklı görünüyor ancak bahsettiğim hat değerleri karşı binaya ait aramızda 20 mt mesafe var ama telekom istasyonuna mesafemiz aynı sizce bu verilerde değişiklik olur mu?

SNR değeriniz ve Hat zayıflama değeriniz çok çok iyi durumda, 20 metre pek etkilemez zaten büyük olasılıkla aynı saha dolabından hizmet alacaksınız. Turknet'e geçebilirsiniz bu koşullarda, altyapınız çok çok iyi. Ancak dediğim gibi, herhangi bir sorun çıkarsa (ki çıkacağını zannetmiyorum, altyapı iyi olduktan sonra sorun niye çıksın ki?) muhattap bulmanız çok zor Turknette.
    Nakilden kastım, bir firmadan diğerine geçmek değil bunu belirteyim. Örneğin ev taşıdınız, eski evinizde kullanmakta olduğunuz internet aboneliğini yeni evin telefon numarasına nakledersiniz. Eğer yakın zamanda ev taşıyacaksanız, taşındığınız yerdeki alternatifleri ve altyapı durumunu da hesaba katarak, taşındıktan sonra bu tür şirketlere abone olun, bunu şiddetle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A9BF4BC74 -- 13 Eylül 2014; 13:35:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hugo__mboy

quote:

Orijinalden alıntı: loquance

Peki hocam access point mi alayim yoksa kablosuz modem mi? Kablosuz modem ise hangi modeli tavsiye edersin?

Zaten access point'ler ile modemlerin fiyatları birbirine yakın denebilir. Bence eski modemi yenileyin. Olur ya, yarın bir gün VDSL2 hizmet almak isteyebilirsiniz, bu yüzden VDSL2 modem öneririm. Ancak VDSL2 modemlerin fiyatları ADSL2+ desteği bulunanlara göre nispeten daha tuzlu. Kablosuz özelliği ise standart oldu, bulunmayan modem yok artık. VDSL2 destekli modem istiyorsanız ZyXEL VMG3312-B10B modelini, AirTies 5650 modelini öneririm.

Ancak ADSL2+ ve uygun fiyatlı bir modem arıyorsanız, ASUS DSL-N12E şiddetle tavsiyemdir ki 2 adet 300 mbps kablosuz anten barındırıyor. Bu da kablosuz ile ilgili tüm ihtiyacınıza ziyadesiyle yeter. Vatan bilgisayarın sitesinde ise fiyatı 97 tl olarak belirlenmiş.
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/dsl-n12e-300mbps-kablosuz-n-adsl2--4-port-modem.html

• çok sağolun hocam evde kalıcıyım o yüzden sorun yok hayırlısı bakalım bi sözleşme gelsinde.
  • hocam bahsettiğimiz değerler bu resimdekimi acaba?
     Turknet kullananlar yorumlar?

192.168.1.1 ile girdiğimde çıkan menü bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakanu35 -- 13 Eylül 2014; 14:32:16 >
  • atakanu35 kullanıcısına yanıt
    Sözleşmenin gelmesi-imzalanması-gitmesi ve hizmetin açılması sürecinde bir olumsuzluk yaşamazsanız başka da bir olumsuzluk yaşayacağınızı zannetmiyorum. Olur ya aksi giden bir şeyler olur, bu konudan bilgilendirin lütfen.
  • atakanu35 kullanıcısına yanıt
    Cazibesi o zaten olayin problem cikmadiktan sonra hizmet ayni hizmet. Bende fiyat dolayisiyla gecis yapicam.

• valla hem size hemde okuyacak arkadaşlara şuana kadarını özet geçeyim zaten her adımı paylaşacağım dün akşam 5 gibi aradım önkayıt yaptırdım bana saat 5 i geçtiği için sözleşmeyi yarın gönderebiliriz diye bilgi verildi ben daha telefonu kapatmadan telefonuma turknet ten mesajlar gelmeye başladı hattınız uygundur teşekkürler falan bugün ise ups evrakı teslim aldıklarını pazar günü çalışmadıkları için pazartesi günü saat 9 dan 6 ya kadar teslim edeceklerine dair bir mesaj gönderdi.
    benim fikrim allah nazardan saklasın şu ana kadarki ilgiden alakadan gayet memnunum.
    diğer adımlarıda paylaşacağım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.