Şimdi Ara

turknet internet bağlantısı kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 yıl olucak turknet kullanıyorum 4 senede ttnet kullandım.Son 1 yıldır internetime birşeyler oldu.Sürekli bağlantım kopuyor bazen 2 dakikada bazen 5 dakikada bir hattımın alabildiği maksimum hız 25 mbit gösteriyor sayfayı yeniliyorum 20 mbit bazen 11 mbit gibi sürekli değişimler oluyor.Musteri hızmetlerini aradım 4mbit tanımlanmış hızımı 8 mbit çıkarmak istiyorum dedim.Hattınız 8mbit hızda kopma sorunları yaşarsınız dedi ki zaten 4mbit de kopuyordu yinede 8 mbit yükselttirdim ki daha önce ttnet te iken 8mbit cok rahat stabil alıyordum.Ayrıca splitter ile modem arasındaki kabloda 2 tane ek var ve yaklaşık 7-8 metre uzunluğunda.Müşteri hizmetleri bu kabloda sorun olabileceğini soyledı bende direk bağlatıyı modeme taktım kopmalar kesildi fakat internet olduğu halde internete girmemezlik yapmaya başladı modemi kapatıp açmadan internete girmiyordu.Yine splitter taktım 7-8 metre uzunluğundaki kablo ile bir kac kez kopmasından sonra kopmadan 2 gun boyunca modemi kapatmadan 8mbit kullandım modemi kapatınca kopmalar yine başladı.Sorun evdeki kablolardamı yoksa turknettemi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang102030 -- 17 Haziran 2013; 1:50:28 >

• Evdeki kablolardan da olabilir de 25 Mbit falan diyorsunuz, bu maks. değeri her zaman mı görünüyor. Arada mı? Arada ise ev içi ve hatta kutuya kadar giden kablolarda bir sorun olabilir. TTnet zamanında sağlam kullanılmıştır, Turk.net zamanında da biri kabloyu zedelemiş, gerdirmiştir falan sorun çıkarmaya başlamıştır. Yoksa ikisinin de bağlı olduğu makine aynısı. Aralarında fark yok.
  • hocam sürekli 25mbit olmuyor modemi kapatıp acıyorum değişiyor dun 16mbit gosteriyodu sımdı 12m
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustang102030

hocam sürekli 25mbit olmuyor modemi kapatıp acıyorum değişiyor dun 16mbit gosteriyodu sımdı 12m

Hat değerlerinizi paylasmanız lazım,ayrıca sliptersız sorun yok diyosunuz 2 ihtimal war, 1.slipter dandik,2.si ek olan kablo kesinti yasatıyor ,her ikiside olabilir tabi çözüm size kalmıs

Goonet Furkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faststyla94 -- 17 Haziran 2013; 16:14:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • splitter değiştirdim hocam yine aynı

hat değerlerim

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 6144 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 16364 860
    SNR Sınırı (dB): 22.4 2.9
    Hat Zayıflaması(dB): 12.0 14.3
    Güç (dB): 19.2 12.4
  • Verdiğiniz değerler benimkilerden iyi ve kopma sorunu vs. yaşamıyorum...
    Hatlarınızda bir yerde temassızlık vs. olabilir mi diyorum. Değerken bağlantı iyi ama temas koptuğunda anında düşüyor...
  • az once türk Telekom servisi geldi abone hattımın kablosunu değiştirdiler ihşallah kopmaz sürekli koptuğu için santral hızımı 4mbit dusurmus yeni hat değerlerim.

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 4096 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 22140 1149
    SNR Sınırı (dB): 30.4 17.4
    Hat Zayıflaması(dB): 3.0 1.1
    Güç (dB): 0.4 12.4
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustang102030

az once türk Telekom servisi geldi abone hattımın kablosunu değiştirdiler ihşallah kopmaz sürekli koptuğu için santral hızımı 4mbit dusurmus yeni hat değerlerim.

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 4096 797
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 22140 1149
    SNR Sınırı (dB): 30.4 17.4
    Hat Zayıflaması(dB): 3.0 1.1
    Güç (dB): 0.4 12.4

Değerler süper hocam mh ara 8 mibte alsınlar hattı
  • hızımı 8mbit cıkardım suanlık kopma yok fakat online oyunlarda anlık olarak baglantım kopuyor geri geliyor hız testi yaptıgımda farkettim hız olarak 7mbit gosteriyo 5 saniye kadar internet duruyor yavas yavas 4mbit hıza kadar dusuyor bi anda 7 mbit cıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang102030 -- 21 Haziran 2013; 3:06:05 >
  • Kardesim aynı sorunlar bende yasıyorum senin gibi sen aradın turk.net arıza kaydı bıraktın dime benimde superonline adsl kac kere aramama ragmen sorun sizde deyip sıyrıldılar birde abone hattı kablosu tam olarak hangi kablo bende arıcam değerlerimde bu sürekli değişiyor snr margin değerleri

ADSL Hızı(Kb/s): 204 509
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 304 824
    SNR Sınırı (dB): 19.9 16.4
    Hat Zayıflaması(dB): 51.0 30.4
    Güç (dB): 12.5 12.4
  • quote:

Orijinalden alıntı: tearS57

Kardesim aynı sorunlar bende yasıyorum senin gibi sen aradın turk.net arıza kaydı bıraktın dime benimde superonline adsl kac kere aramama ragmen sorun sizde deyip sıyrıldılar birde abone hattı kablosu tam olarak hangi kablo bende arıcam değerlerimde bu sürekli değişiyor snr margin değerleri

snr değişmesi normal Hat zayıflaman cok fazla hattın sorunlu kabloları kontrol et.Temiz bir kablo cektir istersen elektrikci cağırıp berbat durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: tearS57

Kardesim aynı sorunlar bende yasıyorum senin gibi sen aradın turk.net arıza kaydı bıraktın dime benimde superonline adsl kac kere aramama ragmen sorun sizde deyip sıyrıldılar birde abone hattı kablosu tam olarak hangi kablo bende arıcam değerlerimde bu sürekli değişiyor snr margin değerleri

hocam bu değerler kanserlik acilen ara halletsinler
  • aradım türktelekom arıza kaydı bıraktım türktelekomdan hattımı kontrol ediyor büyük ihtimal pazartesi gelirler şimdilik değerlerim bu

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 1024 253
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 2020 848
    SNR Sınırı (dB): 13.7 24.6
    Hat Zayıflaması(dB): 53.0 30.5
    Güç (dB): 13.9 12.4
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.