Şimdi Ara

Turknet'in her konuda statik ip itelemeye çalışması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam geçmiş olsun mht'ler "statik ip" dedimi bir adım geri atıp "bir dk benim buna cidden ihtiyacım var mı?" diye düşünmeyi tavsiye ediyorum. Benim çıkarımım mht'ler her statik ip satışından bir iskonto kazanıyor. Onun için biz kullanıcılara her sorunda bunu itelemeye çalışıyor.
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Gerçekten işe yarasa neyse diyeceğim. Son günlerde genel olarak yaşanan EA sunucularındaki +20 ms gecikme olayı için statik ip deneyeyim bakalım diye aldım meraktan. Dinamik ip kullanırken arada sorunsuz ipye denk geliyorsunuz statikte öyle bir şansta yok. Gitmişler yine kötü bir ip vermişler hiçbir değişme olmadı yine +20 ms ekli oynamaya devam. Statik ip alırken 3-5 saat içinde sonuç veren destek kaydı. İptal için 1 gün geçmesine rağmen sessiz
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Hocam. Herşey ekstraları tanımlayıncaya, abone yapıncaya kadar. Sonra ne olursa olsun. Verdiğim paranın karşılığı, smzleşme gerekleri nerde diyince de "ya tahhüt yok çık git işte" tandansında cümleler kuruyorlar.
    Merhabalar, CGNAT kullanıyoruz çünkü bunun sebebi dünyadaki IP numarası sıkıntısı... Maalesef IPv4 adresi kalmadı. Bu yüzden bazı şehirlerde CGNat gibi teknolojiler kullanarak havuz IP uygulaması yapmak zorunda kalıyoruz. Bu bizim de istemediğimiz bir durum. Bunun için bazı cihazlar almamız ve bu işi yönetmemiz gerekiyor. Yani ekstra maliyet bize.

IPv6’ya geçmek bir çare gibi görünebilir ama tam değil. Internetin önemli bir bölümü halen IPv6 desteklemiyor. Dolayısıyla hibrid oalrak IPv6 ve IPv4’ü birlikte kullansak bile, IPv4 tarafında yine CGNat uygulamasına devam etmek zorunda olacağız.

Vermiş olduğumuz IP hizmeti sizin ve diğer kullanıcılarımızın yapmak istedikleri işlemler için yetersiz kalıyorsa statik IP hizmetimizi arkadaşlarım size sunuyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Ben elinizde olmayan ip'yi istemiyorum. Ya da yeni ip yaratın demiyorum. Elinizde olan dinamik ipleri kullanmak istiyorum, cgn havuzunda ip paylaşmak istemiyorum. Bir kişi benle paylaştığı ip ile suç işliyorsa bu suça ortak olmak istemiyorum. Ekstra maliyet diyorsunuz. Tamam. Ben de sizi ekstra maliyetten kurtarıp dinamik ip hizmetinizi kullanmak istiyorum. Çok güzel. Hemen geçirin beni dinamik ip'ye.

Global bir meseleyi kendi çıkarlarınız için çok güzel kullanıyorsunuz. Ama unuttuğunuz birşey var; şu an cgn havuzunda bize verdiğiniz hizmet intranet hizmeti. Biz sizinle sözleşmemizde internet hizmeti verilmesi olarak anlaştık. Akabinde cgn havuzu YASAL DEĞİL.

Yani bahane bulmadan biraz düşünün, sonra mantıklıysa o bahane ağzınızdan çıksın.

Mht'lerinize gelince; hayır o iş dediğiniz gibi olmuyor. Mht'leriniz nerde sorun varsa ona statik ip öneriyor. Oysa onlara iletilen sorunlar, network ekibine ya da yazılım ekibine iletilse, statik ip'ye gerek kalmadan, 1 gün gibi kısa sürede çözülebilecek sorunlar. Onlar hiç etliye sütlüye bulaşmadan +12tl almanın derdinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 21 Kasım 2019; 16:3:44 >

• kickboxer_18 kullanıcısına yanıt
    Hocam cgn'nin yasal olmamasını biraz daha açar mısınız ben hakem heyetine gideceğim galiba. Bana biraz altlık lazım. Bize sağlanan hizmetin intranet olduğu, ama internet hizmeti sağlanması gerektiğini savundum ben dilekçede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu_

Ben elinizde olmayan ip'yi istemiyorum. Ya da yeni ip yaratın demiyorum. Elinizde olan dinamik ipleri kullanmak istiyorum, cgn havuzunda ip paylaşmak istemiyorum. Bir kişi benle paylaştığı ip ile suç işliyorsa bu suça ortak olmak istemiyorum. Ekstra maliyet diyorsunuz. Tamam. Ben de sizi ekstra maliyetten kurtarıp dinamik ip hizmetinizi kullanmak istiyorum. Çok güzel. Hemen geçirin beni dinamik ip'ye.

Global bir meseleyi kendi çıkarlarınız için çok güzel kullanıyorsunuz. Ama unuttuğunuz birşey var; şu an cgn havuzunda bize verdiğiniz hizmet intranet hizmeti. Biz sizinle sözleşmemizde internet hizmeti verilmesi olarak anlaştık. Akabinde cgn havuzu YASAL DEĞİL.

Yani bahane bulmadan biraz düşünün, sonra mantıklıysa o bahane ağzınızdan çıksın.

Mht'lerinize gelince; hayır o iş dediğiniz gibi olmuyor. Mht'leriniz nerde sorun varsa ona statik ip öneriyor. Oysa onlara iletilen sorunlar, network ekibine ya da yazılım ekibine iletilse, statik ip'ye gerek kalmadan, 1 gün gibi kısa sürede çözülebilecek sorunlar. Onlar hiç etliye sütlüye bulaşmadan +12tl almanın derdinde.
    Adam yasal olmasa bile göz göre göre yapmak zorundayız, bundan sonra da yapacağız diyor ! Bunu diyen adamla da yüz yüze görüştüm haziran ayında...

Arada bir hız testi yapıyorum gecikme gırla, sonra Aydın'dan giriyorum, Muğla oradan İzmir Vs Vs dolaştırıyor herifler bizim ipleri...

Ben bile bu yaşımda bu kadar dolanmadım lanet herifler sizi !!!

• qAddAr kullanıcısına yanıt
    Hocam sorma o diyar diyar gezme bende de var... Manisa, Muğla, Balıkesir... Kaldı mı başka diyorum içimden olmadı şöyle yunandan getirin bağlantıyı daha temiz olur. Selanik, Atina belki...

Yasal olmasa bile diye başlayan bir cümleyi bitirme lüksü yok Turknet'in bence. Böyle yasa tanımamazlık edecekse önce TTnet'e yapsın bunu gırla arızayı "prosedür böyle" diyip bir kenara atıyor insanlar 1 ay bağlantı bekliyor.
    sana şöyle anlatayım sen 1 adet ip adresi için aylık ücret ödüyorsun normalde sana ait müstakil bi ip adresi sadece senin kullanabileceğin ama seni havuza atıp yüzlerce kişiyle aynı ip adresi kullanmaya zorluyorlar hemde senin haberin olmadan bu yasal değil kullanıcı tarafında düşünürsek binaya tek internet alıp tüm dairelere kablo çekmek gibi düşün o da yasal değil aynı mantık
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt
    Bunu BTK'ya aynı şekilde anlattım ama btk kaydından bir sonuç çıkmadı. Şimdi hakem heyeti için bir başvuru hazırlıyorum Hocam. Bunlara benze cümleler kullandım ben de.
    btk dan bi cacık olmaz ama hakem heyetinden bişiler çıkabilir..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.