Şimdi Ara

Türknet Hız Testi Aldatmacalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türknet'e geçiş yaptım . Hız testi yapıyorum. Speedtest.net üzerinde ping 48 hız 16-17 megabit çıkıyor. Birde Türk.net'in kendi sitesinde yapıyım diyorum ping 18 hız 25-26 megabit çıkıyor. Bilerek hızları yüksek pingleri düşük mü gösteriyorlar?

SpeedTest :http://www.speedtest.net/result/7364188446
    Türknet :https://turknet.speedtestcustom.com/result/f93814b0-678a-11e8-a708-4b94d0e3c681

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Type55 -- 4 Haziran 2018; 3:8:19 >

• Tüknet'in hız testi sayfası da zaten Speedtest üzerinden test yapıyor. Yani farklı çıkması imkansız.

Az önce test yaptım, ikisi de aynı çıktı. Sende farklı çıkmasının sebebi iki sayfada da farklı server üzerinden test yapması olabilir. Mesela ben Speedtest üzerinden yaptığım zaman Kocaeli'de bir server seçip test yapıyorum Kocaeli'de olduğum için. Ama Türknet sayfasında otomatik seçiyor ve tahminim İstanbul'u seçiyor bende.

Türknet Hız Testi Aldatmacalı mı?Türknet Hız Testi Aldatmacalı mı?

• Türknet'in sadece istanbulda speedtest sunucusu var o yüzden sadece istanbuldan ölçüm yapıyor ama direk speedtest'e girdiğin zaman diğer iss lerin sunucusu üzerindende speedtest yapabiliyorsunuz.
  • Speedtest.net'te İstanbul Turk.net sunucusu ile deneyin.
  • ben turk telekom kullanırken eskişehir uzerinden speed test yapıyor ping 4 filan turknet de ping 35 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Speedtest.net'te İstanbul Turk.net sunucusu ile deneyin.
    Hocam referans olarak hız testimizi hangisini referans alacağız?
    Türk telekom'un altyapısını kullanıyor Türknet ve bulunduğum ilde Türktelekom u seçiyorum direkt speedtestte hatta otomatik seçiliyor ama ping 60 larda çıkıyor
    Önceden aynı port ve hatla vodafone net kullanırken yine speedtestte türk telekom seçiliyordu ping 16 çıkıyordu maximum şimdi 60 ile 150 arasında çıkıyor
    hız testi olarak hangisini referans alacağız?
  • Referans olarak tek bir sunucuyu almak doğru değil. Sunucuda bir ayar karışır düşük hız gösterir vs. Belirlediğiniz farklı sunuculardan test yapın. Yine de İstanbul'daki Turk.net sunucusunu deneyebilirsiniz. Tabi hangi bölgede olduğunuzu bilmiyorum.

Turk.net Turk Telekom'un bakır altyapısını kullansa da YAPA bölgesinde iseniz bakırdan sonra kendi altyapısına alıyor olabilir trafiği. Ben kullanırken sunucu isimleri bile TT'den farklı çıkıyordu, VodafoneNet'te ise sunucu isimleri TT ile aynı idi.
    Ping o kadar yüksek çıkıyorsa muhtemelen trafiğiniz İstanbul üstünden TT şebekesine geçip tekrar sizin ilinizdeki TT sunucusuna kadar yol katediyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5G Hız Testleri Konusu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CMD açıp tracert www.google.com yaz enterla. Aşağıda gördüğün gibi benimki yurt içinde 16-17ms çıkıyor. Zaten normal olanı bu seviyeler. Bu seviyelerde çıkıyorsa sorun yoktur. Aşırı yüksek çıkıyorsa bir yerlerde sorun vardır. Bu sorunun senden(modemden, pcden vs.) kaynaklı olmadığına eminsen sorun Türknet kaynaklıdır. Online işlemlerden destek kaydı açıp sorununu belirtebilirsin ama bir çözüm getireceklerini sanmıyorum. İç tesisat sorunu falan deyip kapatırlar. Bu arada hattın fast path modunda mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 4 Haziran 2018; 4:8:50 >

• Merhaba, normal şartlarda hız testlerinde aynı değerleri görmeniz gerekiyor. Çünkü aynı arayüzleri kullanıyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız bizi biraz daha detaylı bir şekilde bilgilendirmişler. Onlara da teşekkür ediyorum. Herkese iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomadio

CMD açıp tracert www.google.com yaz enterla. Aşağıda gördüğün gibi benimki yurt içinde 16-17ms çıkıyor. Zaten normal olanı bu seviyeler. Bu seviyelerde çıkıyorsa sorun yoktur. Aşırı yüksek çıkıyorsa bir yerlerde sorun vardır. Bu sorunun senden(modemden, pcden vs.) kaynaklı olmadığına eminsen sorun Türknet kaynaklıdır. Online işlemlerden destek kaydı açıp sorununu belirtebilirsin ama bir çözüm getireceklerini sanmıyorum. İç tesisat sorunu falan deyip kapatırlar. Bu arada hattın fast path modunda mı?

Bu şekilde çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Type55 -- 4 Haziran 2018; 11:12:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.