< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Arkadaşlar gelen emekçi işçilere lütfen iyi davranın hatta imkanınız varsa içecek ikramında bulunun. Bazıları bağırıyor bazıları şikayet ediyor. 2 senedir daha hala Kavakpınar bitmemiş. Eminim onlarda işini bir nebze olsun daha iyi nezaketle yaparak, işi bırakıp gitmeyeceklerdir. |
|
Sebebi muhtemelen "hop hemşerim benim binama çekemezsiniz defolun" diyen mağara ayılarıdır. Kesmişlerdir. İmalat ekibi hemen küsüp gitmiş zaten. Turknet bu şekilde ilerlemeseydi bakır altyapı komple 2100 senesinde ancak fibere dönüşürdü. Bu bina sakinlerini zabıtaya şikayet edeceğim. İletişim hakkına engel olamazlar. Uyarı verilir en azından. El kol bağlı beklemeye lüzum yok. Sert olmak lazım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 11 Ekim 2025; 9:48:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Konunun hukuki kısmını bilmiyorum ama bina sahipleri kendi nezdin de haklı, özel mülkiyetine yetkisiz müdahale yapılmakta. Olayın şahsileştirilmeden çözülmesi gerekli ve bu konuda en önemli kısım belediyede diye düşünüyorum. İlgili bina sahipleri bilgilendirilerek onay alınmalı. Not: Belediye ye fiber konusunda şikayet kaydı iletmiştim o konuda işlem tamamlandı yazılıp konuyu kapatmışlar. Ek: Zaten binadan binaya fiber çekilmesi çokta sağlıklı bir durum değil. Sokakta kentsel dönüşüm için çalışmalar başladığında başımız yine çok ağrıyacak. |
|
Şahsi bir durum yok aslında. Çözüm merkezi şikayeti ilgili sokağın ilgili sakinlerine iletilecektir. Ben 3-4 yıldır altyapı gelmesini bekliyorum. Son bir yıldır bakır altyapım tamamen mahvoldu. Turknet istemeyen binaları atlıyor zaten. Bina yönetimi tüm komşulardan onay alıp iletirse oluyor diye biliyorum. Hop hemşerim defolup gidin demek mağara ayılığıdır özel mülkiyete sahip çıkmak değildir. Çalışanlar engellendi ki komple Esenler mahallesi plandan bile çıkarılacak seviyeye geldi. Daha önce imalat ekibinden bir kaç kişiyle konuşan belirtmişti ağır engel olmuşlar çalışanlara. İnşallah çalışmalar Çamçeşme tarafından devam eder yukarılara gitmez. Yoksa bu iş bitmez. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() |
|
Bende fiber için altyapı için türktelekoma bile dilekçe sunmuştum seneler önce. Ama dilekçe, talep ile bu işler malesef ilerlemiyor. Elektrik kablolarını keselim tarzı söylemler bana göre yanlış sorunu çözmek yerine olayı gereksiz yerlere götürür. Az önce saha ekiplerinden biri ile görüşme sağladım. Kendisini verdiği bilgi şuan için gebze de ve çamçeşmede faaliyet gösterdiğinin bilgisini verdi. Esenlerde çalışma sıfırmış. Konu içinde, şikayet eden bina sahibi varsa(var olduğunu belirtti) hat çekme işlemini tamamlayamadıklarından(bina atlatamadıklarını) dolayısı ile fiberin istenilen binalara ulaşamayacağı yönünde bilgi verdi. Yetkilinin ne kadar doğru veya yanlış bilgi verdiği konusunda bilgim yok. Fiber işlemlerinin hızlandırılması için fikir olarak sunduğum şey ise, talep eden vatandaşlar(bizler) toplanıp fiberi istemeyen ve kesen bina sahipleri ile bizzat konuşarak ikna edebilirsek işlemlerin devam edebilmesi konusuna sıcak baktı. Çünkü belediye ve saha ekipleri istemeyen bina sahipleri konusunda herhangi bir adım atmıyor konu çıkmaza sürükleniyor. Yarın bölge sorumlu şefi ile toplantı yapacağını konu hakkında bilgi vereceğinin bilgisi verdi. Gelişme olduğunda bilgi paylaşacağım. |
|
İstemeyenleri ikna etmek çok zor. Köyde olsak veya kırsal bir yerde olsak dediğinizde haklısınız fakat yirmi sokak ötede olan hayatımda hiç görmediğim kişiyle nasıl bir ikna içerisine gireceğim muamma. İyimser yaklaşım her zaman iyidir fakat konuşalım ikna edelim durumu İstanbul gibi bir şehirde çok zor. Alt tarafı bir kablo çekilip kutu konuluyor. Şikayet varda saçma sapan şikayetlere bakabilirsiniz. Adeta anaokulu çocuğu gibi şikayet edenler var. Binasına neden kablo monte edilmiş... Neden kutu konulmuş. Bu işin tek çözümü var, Turknet artık kazı ile ilerlemeli. İsteyene, sokağında ana hat varsa fiber kablo çekilmeli. Bu kadar aslında. Maaliyeti daha düşük, daha sorunsuz daha sürdürülebilir diye düşünüyorum. Gerekirse kablolama ve kazı ücretini bina sahiplerine ödetsinler. 100 bin TL tutacağını sanmam. Maksimum 10 bin tutar. Superonline hiçbir karşılık olmadan tek tek her binaya kazarak altyapı getiriyor. Orjin veya başka bir taşeron imalat ekibi bazen kötü çalışınca yine sorunlar tezahür ediyor. Türkiye'de birazcık teknoloji ile ilgilenen Turknet'in gelmesini isteyecektir. Bizde en son Pendik bölge sorumlusu ile iletişime geçmiştik, müdürüne Esenler mahallesinin tekrar plana ve imalata alınmasını belirteceğini söylemişti fakat sanırım o da işi bırakmış. Ben şahsen Revzen sokakta başlayan çalışmalar için şikayetimi ilettim. Sonuç olsun olmasın yapacak bir şey yok. Burası büyük şehir. Komuşuma su hattı çekilmesi için benim binamdan kablo çekilecekse ben buna asla karşı çıkmam. |
|
Haklısınız, ancak bu konuda çözüm odaklı ve hızlı bir yaklaşımın artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar; elektriklerin kesilmesi, bina sahiplerine kazı ücretlerinin ödetilmesi, zabıtaya şikayet, Türk Telekom'a dilekçe verilmesi, belediyeye öneride bulunulması gibi pek çok öneri ve girişimde bulunulmasının somut ve olumlu bir sonucu yok. Bu süreçte herkes farklı görüşler dile getiriyor; ancak ne yazık ki hâlâ fiber hizmetine erişemiyoruz. Mevcut durum artık sadece “sabırla beklemek” noktasına gelmiş durumda ve bu da bölgede yaşayanlar açısından sürdürülebilir değil. İlgili kurumların bir araya gelerek gerekli koordinasyonu sağlaması ve bu soruna kalıcı bir çözüm bulunmasıdır. Hepimizin ortak faydasına olan bu altyapı hizmeti için artık somut adımlar atılmasını lazım. Aksi halde, talebi olan vatandaşlar olarak ya kendi inisiyatifimizle çözüm üretmeye çalışmamız lazım ya da belirsiz bir süre daha beklemek zorunda kalacağız. |
|
![]() |
|
Siz Esenlerde misiniz? Gigafiber istiyorum formunu eşe dosta doldurtursanız bir şeyler biraz daha hızlanabilir. Saha ekibinden yine aynı geri dönüş yapılmaya başlandı: Mahalleniz Planda ama süre bilgisi veremiyoruz. Durumun özeti: Mart 2025: Esenler Mahallesi Plana Alındı Mayıs 2025: Botaş parkı tarafında imalat başladı, ilk girilen sokak Revzen Sokak Haziran 2025: Sokakta verilen garip tepkiler sebebiyle Esenler'de çalışmalar durduruldu Haziran-Günümüz: Esenler hala planlamada imalat yok. Genel Pendik özeti: Kavakpınar'da girilemeyen sokaklara isteyen olunca hat çekiliyor. Planlamaya alınacak mahalleler alınamıyor (Güllübağlar). Kurtköy siteler tarafında sorun yok isteyene gidiyor. Çamçeşme veya Fevzi Çakmak tarafında da bir sorun yok. SOL, Telekom, Turknet altyapı getiriyor fakat kimse kimseyi engellemiyor. Esenler mahallesinde sokakta fiber geldi diye homurdanan dayılar var, telekomun fiber kablosunu kesenler var. Yaş ilerledikçe internet = facebook olduğu için zorluk çekiyoruz. Mesele Turknet'in binalara sıva üstü imalat yapması değil. Cahillik. Yaptıklarımız Pendik bölge sorumlusuyla iletişime geçtik. Müdürüne imalatın tekrar başlaması için bildirimde bulunacağını söyledi. Ayrıca mahalle muhtarıyla görüştüğünü, dayımızın mahallede böyle bir istek olmadığını belirttiğini söyledi. Biz muhtara durumu ilettik. En son imalat ekibi Orjin ile iletişime geçtiğimde belediye izin süreçleri olduğundan bahsettiler, muhtemelen engel olan vatandaşlar yüzünden imalat başlayamadı - başlayamıyor. Şuan Orjin tarafından bilgi alamıyoruz. İkna gibi bir seçenek kulağa hoş gelse de böyle bir durum maalesef imkansız. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 14 Ekim 2025; 10:33:2 > |
|
|
|
![]() |
|
Olabilir hocam. Yarın belediye gidebilirsem soracağım. Yüz yüze sormak daha iyi oluyor. Telefonda çok konuşamıyorlar. |
|
Hocam rica etsek o kişiyle bir daha iletişe geçebilme şansın var mı ? Bir çok gelişme oldu o günden bu güne. Açıkçası Güllübağlar Mahallesini merak ediyorum ne durumda ne zaman gelir. Bide şimdi Taşeron şirket de değişmiş şimdi. |
|
|
|
|