Şimdi Ara

TurkNet GigaFiber Altyapı Haritası (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: miskindvd Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
2.819
Cevap
108
Favori
310.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dm hocam

• Dostlar merhaba, dün çok sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kaldım. İlk defa Türknet bağlattım evime, eve gelen teknisyen binadaki kutudan evime kablo çekerken Türk Telekom'a ait kutudaki kablolardan birkaçını kesmiş. Şaft boşluğu çok karışık olduğu için kabloyu bulmak için uğraşmadan böyle bir işe girişmiş. Binada Türk Telekom kullanan komşularımın bağlantısı yok şu an. Bu işi acil çözmem gerekiyor, hepsi evden çalışan insanlar. Her birinin evine tekrar kutudan internet çekilmesi gerektiğini iletti bana Türk Telekom'un teknisyeni, bağlantı o durumdaymış yani. Ne yapabilirim bunun için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 27 Eylül 2025; 12:36:29 >

Suçlu teknisyen. Turknet'e bildirmen gerek gibi. Telekom umursar ama yapana ceza gibi bir şey uygular gibime geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam suçlu tabii ki burada türknet. Telekom teknisyeni sabah geldi kontrolünü yaptı ve komşuyla beraber benim kapıma gelip yeni kablo çekilmesi gerek, mevcut kablo kullanılamaz artık diyip gitti. Şimdi komşu ben elektrikçi çağıracağım masraf size ait diyor. Ben sorumlusu olmadığım bir olay için tabii ki ücret ödemeyeceğim. Türk Telekomdan tutanak tutturun dedim, türk telekom biz böyle bir tutanak tutamayız diyor. Yani enteresan bir olayın içindeyim.

Ödeme yapmanız gerekmiyor fakat kabloları kesen Telekom'a ısrarla iletin durumu, diğer türlü ödemek zorunda kalabilirsiniz cünkü diğer interneti kullananların ödemesi saçma olur bilginiz olsun Telekom'un hatası size patlamış gibi gözüküyor şuanda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

TurkNet GigaFiber Altyapı Haritası TurkNet GigaFiber Altyapı Haritası

• regular6 kullanıcısına yanıt

Biz bir tane iss gelsin diye uğraşıyoruz adamlara hepsi gelmiş. Vay be nasibe bak.

Turknet'e şikayet edip durumu fotoğraflayıp faturayı iletebilirsin.

TurkNet GigaFiber Altyapı Haritası

Bu görsellere "TürkTelekom kablolarının kesildiğine dair bir görsel bulunmuyor, ekibin kabloları kestiğine dair görsel mevcut ise iletmenizi rica ediyoruz." yazan Türknete ne ileteyim ben hocam allah aşkına?

Siyah kabloyu takip ederseniz o Türk Telekom'un kablosu. Beyaz ise benim evime gelen Türknet kablosu. Siyah kablodan geçiremedikleri için oradan kesip benim kablomu şaft boşluğundan indirmişler. Daha ne kadar izah edeyim, kendi teknisyenleri kabloyu keserken mi videoya çekmem gerekiyordu?

• Emple kullanıcısına yanıt

Bence siz video çekin çünkü anlaşılmıyor sizin neyden bahsettiğiniz.

Siyah büyük borudan bahsediyorsanız o sadece boru kanalı ve işaretlediğiniz yerde bitmiş kesilmiş değil. Daha sonra apartmana ait bir boru kanalına giriyor kablolar.

Bence kesmekten çok oradan kablo sokup çıkartırken diğer kabloları kırmışlar.

Hocam görüntüden öyle anladın sanıyorum. Aslında o boru kanalı kıvrımlı bir şekilde panoya doğru gidiyor, Türk Telekom'un kabloları o boru kanalından iniyor. Türknet'ten gelenler de boru kanalı kıvrımlı olduğu için haliyle oradan kendi beyaz kablolarını geçiremeyeceklerinden dolayı oradan bir kesik atıp yukarıdan kabloyu salmışlar işte. Kesik atarken Türk Telekom'a ait kabloyu kestiklerini hem ben kendim düşünüyorum hem de Türk Telekom'dan gelen teknisyen kendi bağlantısının kontrolünü yaparken bunu tespit ediyor. Görsellerden göreceğin gibi kesik bir kablo var yerde.

Şimdi siyah tırtıklı boru kanalı Turk Telekomun ama sonradan devam eden düz boru kanalı binaya ait. Orası hiç bir zaman kesilmemiş en fazla birbirine girmiş halde montaj etmişlerdir en başta.

Yerde kesik olan beyaz bir kablo var büyük ihtimal fiber kablosu.

Eğer sizin evde daha önce TT'ye ait fiber kablo yoksa zaten yerde duran kesik beyaz kablo komşunun fiber kablosu. Ben TT'den Turknet'e geçtiğinizi varsaydım o zaman yerdeki de eski kablonuz oluyordu. Eğer böyle bir durum yoksa zaten kuran teknik eleman kesinlikle başkasının kablosunu kopardığını biliyordur. Eğer öyle ise sadece o siyah apartman borusundan sizin kabloyu geçiremeyince vakit kaybetmemek için başkasının kablosunu kesip atmışlar. Yani büyük art niyet var durum öyle ise. Sadece uğraşmamak için başkasının hattını kesip gitmiş oluyorlar.

Eğer o sizin kablonuz ise diğer kabloları yanlışlıkla kırmış olabilirler sonuçta cam bunlar.

• xentios kullanıcısına yanıt

Hocam kalın yazdığın yer beni şüpheye düşürdü şu an. Çünkü ben halihazırda Türk Telekom fiber kullanırken TürkNet gigafibere geçtim. Türk Telekom taahhütüm yarın sona eriyor hatta. Ben o kablonun benim kablom olabileceğini hiç düşünmedim açıkçası. Peki o kablo benim kablomsa komşu neden internete bağlanamıyor da üstüne türk telekom teknisyeni kablonun kırıldığını/kesildiğini söylüyor? Benim internet bağlantım direkt kutudan sonra şaft boşluğunda ilerleyerek sigorta panelinin orada yapılıyor. Eski Türk Telekom kablom olabilir mi diye kontrol edeceğim.

Orijinalden alıntı: Emple

Bu görsellere "TürkTelekom kablolarının kesildiğine dair bir görsel bulunmuyor, ekibin kabloları kestiğine dair görsel mevcut ise iletmenizi rica ediyoruz." yazan Türknete ne ileteyim ben hocam allah aşkına?

Siyah kabloyu takip ederseniz o Türk Telekom'un kablosu. Beyaz ise benim evime gelen Türknet kablosu. Siyah kablodan geçiremedikleri için oradan kesip benim kablomu şaft boşluğundan indirmişler. Daha ne kadar izah edeyim, kendi teknisyenleri kabloyu keserken mi videoya çekmem gerekiyordu?

Bende bir şey anlamadım maalesef. Video ile daha iyi anlaşılır gibi. İşin zor Allah kolaylık versin

• Emple kullanıcısına yanıt

Eğer o sizin kablo ise , büyük ihtimal diğer kabloları kırmışlardır . Eğer sizin değilse zaten komşunun kablosu ise art niyet ile kesilmiş oluyor.

Her halukarda sizin internet bağlanırken aynı anda komşunun internetinin kesilmesi pek tesadüf olabilecek bir durum değil. Yanlış müdahale var.

Öncelikle sizin komşunun Türk Telekom'a baskı kurması lazım. Komşunuz sizinle muhattap olmak zorunda değil, başka bir ISS teknik olarak gelip o bağlantıyı düzeltmeye de yetkili değil. Türk telekom'un sorunu çözüp artık kabloya kim hasar verdiyse onunla hukuk mücadelesine girmesi lazım.

Orijinalden alıntı: fox166

Binadaki dağıtım kutusunun kablolaması tamamlanmış. Sokaktaki dağıtım kutusuna, saha dolabından fiber kablonun gelmesini bekliyoruz.

Alıntıları Göster

Binaya kutu takılalı 5 haftayı geçti, sonrasında bir gelişme yaşanmadı :|

• mcrew kullanıcısına yanıt

Evet var ancak altyapıları fi tarihinden kalma, Superonline apartmana kadar fiber apartman bakır kablo maksimum 100 mbps veriyor. Kablonet de aynı şekilde maksimum 100 veriyor.

Planlama çok başarısız, bir arkadaş da maddi imkansızlığı olan yerlere öncelik veriyor yazmış, tabi ki o bölgelere de yatırım yapılsın ama zengin para verip geçiyor derken maddi sorunlarla boğuşan insanlar da 3 kuruş cebimizde kalsın diye Türk Telekom'un en alt paketi için pazarlığa oturuyor.

FİFA PC origin id
    SchizophreneTURK
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.