Şimdi Ara

Turknet gigabit ve cgnat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sorun bende de var, Cgnat iken ben de 26 ms alıyorum ama Statik IP alınca 40 gözüküyor.

Fakatttt, şöyle bir durum var, CS2 oynuyorum ve oyun sırasında Cgnat olan arkadaşım da 35 ms pingle oynuyor, 40ms gözüken ben de 35 ms pingle oynuyorum. Yani cmd ekranında böyle gözüktüğüne bakmayın, Steam sunucuları garip garip aktarmalar kullandığı için yine aynı noktaya geliyoruz yani. Dert etmeyin.

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • Testlerin arasında geçen süre 16dk ve 14dk bu ne biçim saçma sapan bi iş ben şaştım kaldım

Turknet gigabit ve cgnat

Son zamanlarda TurkNet müşteri hizmetleri personeli kalitesinde ciddi düşüşler yaşanıyor. Bana da bir sorunla ilgilenirken tamamen kendime ait ve dışarıdan her türlü erişime kapalı router cihazıma erişip kanal ayarları yaptığını söylemişti birisi. Sorunun WiFi kanal ayarlarıyla ilgili olmadığı halde böyle işlem yapma gereğini neden hissettiğinin dışında tamamen dışa kapalı cihazıma erişip nasıl kanal ayarı yaptınız diye sorduğumda; cihazınız erişime açık diye yanıtlamıştı. Halbuki OpenWRT cihazıma ben bile uzaktan erişemiyorum ve ISP erişimine yönelik hiçbir tanımlama da yapmadım. Bunlara aynen SuperOnline'da olduğu gibi ezbere yapılacak ve söylenecek metinler vermişler sanırım, müşterinin gazını almak için bunları tekrarlıyorlar ancak insan bir bakar yahu bu router'a erişimim var mı diye :))))). Garibim kendi cihazlarını kullandığımı sanıp ezbere yaptım diyerek geçmiş. Demek ki yapmadıkları halde yaptım dedikleri çok fazla işlem var ve olacak. Sonuç, kalite düşüyor.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

TurkNet'te CGNAT IP'si de Statik IP de aynı gateway üzerinden çıkıyor. Normalde parası ödenen bu ek hizmetler için farklı bir gateway kullanır çoğu ISP ancak burada öyle değil. O nedenle IP'nin sabit olması dışında herhangi bir artısı ve dezavantajı yok birbirlerine göre. IP'nizin sabit olmasına ihtiyacınız olmadığı sürece (bazı işler ve uygulamalarda gerekli oluyor) sabit IP almaya pek gerek yok gibi. Hatta CGNAT IP'leri kullanım yoğunluğundan dolayı daha göz önünde ve routing sorunları daha hızlı tespit edilip düzeltilebiliyor. Statik IP'lerde sana satılan IP'de bir sorun varsa network departmanından birinin ilgilenip düzeltmesi çok zor ve uzun bir süreç.

evet hocam çözüm bulmak gerçekten çok zor. müşteri temsilcisi aradı az önce, ipv6 diyorum wifi6 modem diyor. şimdi destek kaydı güncellenmiş, telekom ekibine iletmişler eve gelen kablo kontrolü yapılacakmış ne alaka yani. can sıkıcı bir süreç nasıl sonlanacak merak ediyorum ekip falan gelmesini istemiyorum

TT üzerinden VAE hizmeti ile TurkNet kullanıyorsanız IPv6 pek atamıyorlar. Benim iki aboneliğim var biri VAE ve diğeri Gigafiber. VAE aboneliğimde böyle bir hizmet vermiyoruz şu anda diye yanıt verdiler. Gigafiber aboneliğimde ise görüştüğüm eleman ilgili birime talebinizi iletiyorum dedi ve 5 dakika sonra IPv6 geldi. IPv6-PD de tanımlanmış ayrıca ve 64 blok.

Sizin kayıt maalesef anlaşılmamış, bence kaydı kapatın. Yeni kayıt açın.

Ben olsam ücretli vpn alıp, oyunlarda denerim pingi. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam o da kabulüm, ancak biliyorsunuz çoğu VPN IP'leri engellenmiş durumda. Önerebileceğiniz bir VPN var mı?

Aynı GateWay'dan çıkıyorlarsa neden Statik IP alınca pingim artıyor ? Farklı bir yerden dolanıyor bence. Şimdi Statik IP'ye sahip kendi PPPoE bilgim ve CGNAT kullanan arkadaşımın PPPoE'si ile iki farklı kullanıcı olarak oturum açıp deneyeceğim, Tracert sonuçlarını inceleriz beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 28 Aralık 2025; 19:46:8 >
  • Test ettim, Kendi Statik IP tanımlı PPPoE adresim ile oturum açtığım zaman aldığım sonuçlar şu şekilde. Farklı rotalar izliyorlar ve CGNAT daha fazla yerden geçiyor olmasına rağmen Steam sunucusuna çok büyük farkla önce ulaşıyor. Ancak dediğim gibi oyuna girdiğim zaman durum böyle olmuyor, Viyana sunucusuna CS2 oynadığımda pingim 35 civarında sabit oluyor, ne 24 kadar düşüyor ne de 40a çıkıyor.

146.66.155.1 Steam sunucusuna 40 ms

Turknet gigabit ve cgnat

1.1.1.1 İstanbul CF sunucusuna 2ms

Turknet gigabit ve cgnat

Arkadaşıma ait normal CGNAT PPPoE ile oturum açtığım zaman aldığım sonuçlar bu şekilde.

146.66.155.1 Steam sunucusuna 24 ms

Turknet gigabit ve cgnat

1.1.1.1 İstanbul CF sunucusuna 3ms

Turknet gigabit ve cgnat

• Turknet gigabit ve cgnat
    Turknet gigabit ve cgnat

Ciginat, kablosuz.Turknet gigabit ve cgnat 

• statik ip almak dezavantajlı o zaman. statik ip'yi iptal ettim ve sonuç(40ms olan statik ip ile) 750mbps çıkan hız testi sonuçlarım da 950-1000mbps seviyesine çıktı.

Turknet gigabit ve cgnat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fp -- 28 Aralık 2025; 23:19:22 >

Peki statik ip olmayınca port acma işlemlerine izin veriyorlar mi port kismi nasil oluyor

Vermiyorlar (izin)

Orijinalden alıntı: cnSplendidNinja

Vermiyorlar (izin)

ilk defa duyuyorum böyle bir durum. Port açmak istiyorum statik almak istemiyorum. Firmaya ne zorla statik satmak gibi birşey bu. BTK ya şikayet etmelisiniz bence.

ipv6 nın ne gibi sıkıntıları var söyler misiniz, ben de 1 aydır ipv6 tanımlı. herhangi bir sorun yaşamadım

Atanan IP bloğundaki routing kaymaklı sorun büyük ihtimalle. Statik IP olayında atanan IP düzgün çıkarsa dadından yenmez ancak kötü bir bloktan gelirse CGNAT'ı mumla ararsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 29 Aralık 2025; 10:33:51 >

IPv6'da bir sıkıntı yok. Native IPv6 olarak routerda ayar yaparsanız oldukça iyi sonuçlar veriyor. Bir de Adguard Home ayarlayın, OpenWRT kullanıyorsanız PacketSteering açık olsun, ardından SQM ayarlayın. IPv4 ile kablosuzda B üstüne çıkmayan Bufferbloat testi IPv6 sonrası A+ geliyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.