Şimdi Ara

Turknet artık Türk Telekom altyapısını kullanarak Fiber internet hizmeti veriyor. (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.132
Cevap
36
Favori
172.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba, aktivasyon ekibimiz 30.01.2021' de size arama yapmış ancak ulaşamamışlar. Fiber internet başvurunuzu yaptık. Başvuru sonuçlandığında size bilgi vereceğiz.
  • Zighingachu Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Hizmeti kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. Müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Hizmeti kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. Müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?

Uzunca bir yazı hazırlıyorum belgelerle birlikte. PM üzerinden değil şeffaf bir şekilde buradan yazacağım. Bazı ses kayıtları ve belgeler dava süreci gereği bende saklı kalsın.

26.04.2018 de Türknete başvuru edip hizmetimi başlattım.

Turknet artık Türk Telekom altyapısını kullanarak Fiber internet hizmeti veriyor.

O kadar hızlı bir başlangıç süreci olduki 2 gün önce E-devlette abonelik başlangıç diye çıkıyor.

Turknet artık Türk Telekom altyapısını kullanarak Fiber internet hizmeti veriyor.

Bu bağlama sürecimde ekip arkadaşlarının VDSL yerine ADSL modem kurması sonucumda aktivasyon sürem 1.5 ayı buldu. Ama bu süreçteki almadığım hizmetin parasınıda benden aldılar.

2.5 sene için de bir daha müşteri hizmetlerine kendileri bana ulaşmak istemediği sürece ulaşamadım. Hızım 67 mbitten 18 mbitlere hatta 5-6 mbitlere düştü.

Bunu kendi ekip arkadaşlarıda kabul etti.

Tüm sorunlarım ağustos -temmuz 2020 den sonra başladı zaten.

Defalarca BTK CİMER Türknet kendi online işlemleri Twitterdan yazmama rağmen hep kalıplaşmış cümleler ve bot msjlarıyla beni oylayıp 1 ay sonra İç tesisatımda sorun oldugunu söyleyerek ekip arkadaşı yolladılar. Onada kendim para ödeyerek çektirdim.

01.10.2020 den sonra çıldırdım aboneliğimi iptal etmek almadığım hizmetten dolayı şikayetçi olacağım dedim.

Bu sefer bağlantıda sorun yok komple internet yoktu. Ve daha 1 ay önde kendi ekip arkadaşlarının çektiği kabloyu değiştirmem gerektiği bu işlemin ücretli oldugu söylendi.

Neredeyse her ay 70-80 TL kablo parası veriyorum. Güya ucuz olan internetlerine ayda 80 tl zaten ondada 10 günden fazla internet olmuyor mobilden giriyoruz onada ayrı kablo parası derken ayda 150 200 TL lere dayanan internet masrafı çıkıyordu.

Bende destek msjlarına 1 hafta yazdım kimse ilgilenmedi ama sorun oldugunu kabul ettiler

Bende Kasım ayında iptal dilekçesi gönderdim.

İptal dilekçem aynı dakika sisteme de yükledim.

İptal dilekçem ellerine ulaştığına dair SMS bilgisi.

Burada belirtilen iptal biriminiz sizi 7 gün içinde arayacak kısmını açıklayayım.

Tam 7 gün sonra iptal dilekçem işçin Türknet ekibinden telefon aldım.

Bana aboneliğimi iptal etmem ve arızamın giderileceği kullanamadığım günlerin fatura iadesinin olacağı yönünde bilgi verdiler. Ben ne kadar kabul etmek istemesemde ikna ettiler. Bende geri çektim.

14.11.2020 de iptal dilekçemi geri çektim. Ne zaman arıza için ekip göndereceksiniz diye sorduğum da hemen dediler.

aradan 10 gün geçti. Bu dkdan sonra kimse beni ne aradı ne ekip geldi. Bu zaman zarfında evimde kesinlikle internet yoktu mobil internet için ailemle beraber 100 tl yi aşık para ödedik.

Kasım ayı kullanım detaylarım aşağıdadır. gördüğünüz gibi parça parça ve diğer günlerde hiç yok.

Şimdi buraya kadar herşey tamam diyelim.

Türknet şeffaflığı ile avunan bir firma.

Kendileri ön ödemeli firma diye neye denir açıklıyorlar. Buyrun siz aramadan ben koyayım.

Burada anlatılmak istenen sizden ayın 1 de faturayı kesiyoruz sizde ay içinde ödüyorsunuz yani önce can sonra canan.

ilk iptal dilekçem geri çekilince 24.11.2020 de 2. iptal dilekçemi yolladım. Ve E-devletten iptal işlemlerini gerçekleştirdim.

Bu evrakta ellerine 24.11.2020 de ulaştı. Zaten e-devletten oldugundan direk gidiyor.

25.11.2020 hizmetim sonlanmış destek msjlarından geldi.

Şimdi gelelim faturalandırmaya.Türknet ön ödemeli bir firma ve faturalar ayın 1 de çıkıyor çünkü ilk ay sizden 2 adet fatura talep ediyorlar 1. si kullanacağınız ay 2. si bağlantı olduktan sonra ayın sonuna kadar olan süre.

Ben ayın 4 den beri internetim yok diye her yere şikayet ettim. Kimse ilgilenmedi. Hizmet iptali için iptal dilekçesi gönderdim geri geçtirdiler .

Sonra yine hizmet vermediler. Taki 2. ci iptal dilekçesini atana kadar.

ellerine 24.11.2020 de ulaşan ve hattınız kapanmıştır yazısı çıkan internetim için

e-devlette.

1.12.2020 de sonlanmıştır. diye yazdılar.

şimdi özetleyelim.

04.11-01.12 arası hizmet almadım. Bu Tüketici haklarında ayıplı kusurlu ürüne girer. Benden para talep edemez ler ki. Burada ön ödemeli bir firmadan bahsediyoruz.

Destek msj attım sorunu düzeltin diye.

Bana siz ödeyin biz size iade ederiz gibi saçma sapan seyler söylediler.

Kasım ayı faturam.

şeklindedir.

BTK Ya yazdım Btk zaten kuruma yönlendiriyor. Kurumda içinde at koşturur gibi kafası ne isterse onu yazıyor.

BTK cevapları da aşağıda.

daha sonrasında avukatları ile beni arayıp faturayı tahsil etmek için neredeyse beni tehtid ettiler. Fatura detaylarını istedim.

Türknette avukatta biz bilmeyik avukatta Türkneti arayacaksınız biz bilmiyoruz dediler.

Benden en fazla 3 günlük kullanım parası talep edebilirsiniz.

Hadi fazlası benim size hayrım hasenatim olsun 1 haftalık alın 95 TL ücret istemek sizi ne haddinize.

Hadi Size göre diyelim.

Aboneliğim 25.inde kapanmış neden hala 1 aylık fatura talep ediliyor.

Onuda geçtim. Benim iptal dilekçemi 14.11.2020 de siz geri çektirdiniz sonrada hiç bir işlem yapmadınız. oldu olacak herkese abonelik verecez diyip vermeyin ama faturalandırmaya devam edin.

Bazı evraklar ve ses kayıtlarını yüklemedim. Onlar deli niteliğinde oldugu için.Tüketici Hakem Heyetinden şikayetçi oldum.

Bu yazıyıda benim gibi başka insanlarda sadece Taahütsüz diye Türkneti seçmesinler diye yazıyorum.

Şu anda TTNET Kullanıyorum. geçenlerde arızam oldu 2 dkda müşteri hizmetleri çözdü. Canlı kanlı adamlar vardı.

Hadi eyv. Cevaplayacak Yüreğin varsa. PM den değil buradan yazarsın millette faydalansın.

• Evet tam tahmin ettiğim gibi cevap verilmedi. Sıkıntı değil ben beklerim bakalım ne zaman ilgileneceksiniz. şikayet sonuçlarımıda buradan acıkca yazıcam. Herkes bilgilensin kimin ne kadar şeffaf oldugunu anlasınlar.

Bende dün abone oldum. Öncesinde tt fiber kullanıyordum 35 mbps. Şimdi Türknet fibere geçtim taahhüt ettikleri hız 100mbps bana ethernet ile gelen 93-97 arası, 5ghz ile gelen hız da 82-91 arası değişiyor. Açıkçası şimdilik hatırı sayılır derecede başarılı. Aktivasyona dün öğlen başladılar. 1 saat içinde tt ekibi aradı ve hemen gelip kurulumu yaptılar. Yarım saatte de türknet ip si aldı ve işlem tamam.

Bakalım inşaallah hayırlısı olur. İnşaallah pişman olmam.

Bu testi az önce yaptım. Saat bilgisi GMT olarak ayarlı ona dikkat edelim. Yani 22:18 aslında.

• onur5545 kullanıcısına yanıt

Alt yapı sağlamsa kolay kolay hız düşmüyor.

Kadıköy ilçesinde TurkNet oldukça iyi gözüküyor hız düşüşüşü veya ping dalgalanması yok..

O zaman tt den alıyorduk fiber İnterneti. Bana tplink archer verdiler ve o modem sürekli kopup duruyordu. Evet yanlış okumadınız fiber bağlantı yani ewan bağlantısı sürekli kopuyordu ve yeniden bağlanıyordu. Ekibi çağırdım tekrar ve bunun müteahhitin hatası olduğunu bizim elimizle komple cat6 çekmemiz gerektiğini söyleyip gittiler.

Dün türknet kurulumu için gelip zte modem takınca ne bağlantı sorunu oldu ne de wan ışığında sorun oldu. İyi çalışıyor.

Sorun altyapıda mı yoksa o modem mi bozuktu bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur5545

Bende dün abone oldum. Öncesinde tt fiber kullanıyordum 35 mbps. Şimdi Türknet fibere geçtim taahhüt ettikleri hız 100mbps bana ethernet ile gelen 93-97 arası, 5ghz ile gelen hız da 82-91 arası değişiyor. Açıkçası şimdilik hatırı sayılır derecede başarılı. Aktivasyona dün öğlen başladılar. 1 saat içinde tt ekibi aradı ve hemen gelip kurulumu yaptılar. Yarım saatte de türknet ip si aldı ve işlem tamam.

Bakalım inşaallah hayırlısı olur. İnşaallah pişman olmam.

Bu testi az önce yaptım. Saat bilgisi GMT olarak ayarlı ona dikkat edelim. Yani 22:18 aslında.

İnşallah sıkıntı yaşamazsınız. Bende ilk aldığımda ortalamanın çok çok üstünde hızlar aldım. Türknetten.

Sıkıntı tamamen bir arızanız oldugunda ve iptal ederken kaynaklanıyor.

Kimse sizinle muhattap olmuyor buradan bakmayın abone no verin pm atın dediklerine ben defalarca yaptım 4 ay uğraştım.

Şu an tek sorunum benden talep edilen 95 TL gibi bir kullanmadığım tutar.

Ha neticeye gelecek olursan. Aylık 10.000 ile 15.000 TL arası bir gelirim var. 95 TL bana koymaz ama neden vereyim. Ben ses etmesem sen ses etmesen bu paralar kimlerin ceplerine giriyor.

Tabiki de önemli olan o paralar değil, o paraların nerelere gittiği.

Ankara da yedek subaylığımı yaparken ilk başta türknet e başvurduk atlak hat sorunumuzu çözemediler bir türlü. 29. Günde millenicom a başvurduk ve 1 saat içinde vdsl sinyalimiz verildi. Olay çözülmüştü ve 10 ay o İnterneti sorunsuz kullandık biz çok şükür.

Şimdi fiber de tekrardan şans vermek istedim bakalım neler olacak.

Buraya yazarım zaten bir şey olursa
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Evet geçeli dün oldu bugün ekipten arkadaş kurulumu yaptı sonuçlar tatmin edici teşekkürler.

Hocam halihazırda td-w9970 modem ile mi devam etmektesiniz ?

Ben şuan TD-W9970 kullanıyorum , ara ara kopmalar yaşanabiliyor sizde de durum böyle mi ?

Son firmwareden sonra kopma yaşamaya başladım eski firmwareye dönünce CWMP'yi kapasam bile yeniden güncelleme alıyor.

Hayır şu anda Türknet fibere geçiş yaptığım için zte marka bir router ile devam ediyorum.

Son güncelleme sonrası bende kopma yaşamıştım tdw9970'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur5545 -- 1 Şubat 2021; 1:12:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur5545

Tabiki de önemli olan o paralar değil, o paraların nerelere gittiği.

Ankara da yedek subaylığımı yaparken ilk başta türknet e başvurduk atlak hat sorunumuzu çözemediler bir türlü. 29. Günde millenicom a başvurduk ve 1 saat içinde vdsl sinyalimiz verildi. Olay çözülmüştü ve 10 ay o İnterneti sorunsuz kullandık biz çok şükür.

Şimdi fiber de tekrardan şans vermek istedim bakalım neler olacak.

Buraya yazarım zaten bir şey olursa

Ben türknetten ayrılınca ilk Millenicom aldım. Berbat ötesi dolandırıldım. Onun konusu ayrı. Dönen oyunları geç anladım.

yarım saat kullanıp iptal ettirdim. Şimdi Ttnetten 35 Mbit alıyorum evde bana yetiyor. Zaten evimde 2 internet var. 35 birisi 50-60 da diğeri derken 100 leri görüyorm. Hatta zaman zaman 110 lara çıktığımda oluyor. Ama gel gelelim bu kadar hız bana lazım değil. Stabil hız lazım.

Eşim öğretmen EBA dan ders veriyor diye eve 2 tane internet bağlattım bu sorunlu süreçte. Birisi giderse diğeri kalsın diye.

Eşinizin durumundan dolayı yaptığınız hareket çok yerinde olmuş. Ben olsam bende aynısını yapardım.

Ttnet her zaman iyi olmayabiliyor.

Biz ttnet tarafından iki kere kazıklandık. Ama ikincisinde yapmalarına izin vermedim aldım paramı.

Herkes bir şekilde Türkiye de bu tarz durumlara düşüyor
    Merhaba, 24.11.2020 tarihinde E-devlet üzerinden iptal başvurusu göndermişsiniz ve 25.11.2020 tarihinde hizmet iptali sağlanmıştır. Bu süreçte Kasım ayı boyunca kullanım sağlayamadığınız günler için 25.11.2020 tarihinde 28,3TL indirim sağlanmış. Son dönem faturasında Ekim ayı faturasını geç ödemesi ve hizmet açma/kapatma bedeli olan 30₺ tutar da bulunuyor. Bu sebeple paket fiyatının üzerinde. Faturayı iptalden sonrası ödemediğiniz için 90 günlük idari takip süreci bitmiş ve ATB’ye devredilmiş.

Bugün çözüm uzmanlarımız ile yaptığınız görüşmede faturanız ile ilgili bilgi verdiler ve kullandığınız dönemde de verim alamadığınız için fatura iptalini yaparak avukatlık takipten çıkardılar. İyi günler dilerim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.