Şimdi Ara

Türklerle oynamaktan hoşlanmama sebeplerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-Raid disiplin ortalama bir türk guildinde yokla az arasındadır.Kafasına eserse flask alırlar.
    Örnek:Raid buffları kontrol ediyorum %60 ı flasksız geliyor.Power torrent enchantsız gelen healer var DS raidine.LFr psikoljisinden kurtulma 0.

2-Kendi aralarında kavga ederler.
    Örnek:Bi guildin raidine başka bi türk guildinin elemanı girer ortalığı karıştırmaya ,küfür etmeye başlar.Bu durumda mağdur olan guildin diğer guildin liderini öldüreceğini anlatır.Türlü türlü polat alemdar çakması konuşmalar döner.

3-Loot konusunda açlık vardır ve genelde gavur olarak gördükleri insanların hakkını yerler
    Örnek:Kendisinde olan 2h Axe "dur bende yokmuş gibi rolliyim " deyip yabancı insanların loot hakkını baltalarlar.
    Örnek 2:MS=OS gibi kural çıkarılır dungeon ortasında tank ın alması gereken dodge li masteryli bir itemi retri pala OS deyip rollar.zaten ML ve bir kısım insan guildden olduğundan kimse ses etmez ,hakkı yenen kişi itiraz etse de bişey elde edemez.

4-Raid de birşeyler bariz yanlış gitse bile sallamazlar ve rasgele kesmeye çalışırlar.Hiçbir şey değiştirmeden her şeyi isterler.
    Zon'ozz ve Yorsahj da defalarca yatılır.Tankların biri daima yatar ,healerin biri çok az healler.Ama 50 kez daha aynı setupla denemekten geri kalınmaz.Olan zamanınıza olur.Kimse açıp da Dungeon journal okumaz .taktiklere bakmaz.Boss kesilirken tesadüfen o raidin içinde olan biri diğer raidlerde boss mekaniklerini bilmediğini kabul etmez.çünkü bir kez kesmiştir ve o her şeyi biliyordur.

5-itemlevel her şey secondary stat ve tactic bilgisi hiçbirşeydir.
    örnek 2:Yukarda bahsettiğim tank ,bir tane taunt büyüsünün bazen misslediğinden bahseder ve acaba hiti biraz artırsam mı der :).380 ilvl olduğu için böbürlenir.

6-Bariz hatası olan arkadaşlarını uyarmazlar , rasgele keseriz mantığıyla devam ederler.

Bu başlığı provokasyona amacıyla açmadım ama önemli değil.yukarda bahsettiğim raid disiplini eksikliğini gidermiş olan insanlar da üzerine alınmasın lütfen.ama siz bu tür olayları her gün yşaıyorsanız ama gerek olmadığı halde itemi almanıza izin verdikleri için ,ya da birine yapılan haksızlıktan karlı çıktığınız için ses çıkarmıyorsanız da buraya öfke kusmaya gelmeyin lütfen.

Not2:guildime özel nottur.Eğer bu yazıyı görürseniz zaten benim kim olduğumu anlarsınız dostlarım.Sorarsanız da inkar etmem yazdığımı ,ama hatanızı kabul etmediğiniz sürece her hafta DS yi 1/8 save ile kapatmaya mahkumsunuz. :)

• Muhtemelen bu lafı Dh guild takım 2ye dedin.Daha ds raidleri yeni cıktı ve millet yeni yeni item topluyor.Taktik bilmekte cabası.Ama mumnun değilsen cıkarsın girmessin bukadar basit.
  • Zamanla düzelir
  • Dediğin gibiyse çok fenaymış cidden. Benim de tbcdeki guildim buna benzerdi, adamlar düzgün bi raid grubu oluşturana kadar guild dağılmıştı.
  • dh guildinde bulunmadım ancak ister istemez buraya yazılanlar sanki o guildi yansıtıyormuş gibi olabilir ancak doğru değil bence. bulunmadım ama bildiğim kadarıyla karma bir guild çeşitlilik fazla ve genel değişmeyen oyuncu profilimiz orada da vardır mutlaka çok iyiler de olduğu gibi.
    bu tür durumlarda en iyisi sana yakın düşünen, oynamaktan memnun olduğun bir oluşum yaratmaya çalışmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mrtk2

Ama mumnun değilsen cıkarsın girmessin bukadar basit.

Bide raidden memnun olmadığını söylediğin zaman bunu söyleyen insanlar vardır dimi =)
  • Psikolog mod: ON

Aslında mesele bizim millet olarak kendimize çok fazla güvenmemizden kaynaklanıyor. Bir de yabancı bir serverda olmamız, aşırı milliyetçiliğe ve buradan da gereksiz bir kibirliliğe yol açıyor ("Ben Türk'üm , öyleyse oyunu iyi bilirim(?)")

Şunu da belirteyim, belli bir yaşı geçmiş oyuncular yapmaz böyle şeyler. "Sen bittin oolum bulcam seni adres ver p*ç!!" veya "Başlatma jürnaline benden iyimi bilcen koduum?!" tarzında konuşmalar genellikle 13-17 yaş arasındakilere özgü bir konuşma profili, böyle tiplerin raid sırasına çıkaracağı en ufak kıvılcım da kavga için yeterli oluyor(Delinin biri kuyuya taş atmış... misali). Ülkemizdeki "Koskoca adam oldun hala oyun mu oynuyon len?" mantığı yüzünden oyunlarda yaş ortalaması çok düşük olduğu için doğal olarak bunlar kaçınılmaz oluyor, yapacak birşey yok, bunlar hayatın gerçekleri. Bizim burada yapmamız gereken çocukla çocuk olmamak, ya da guild'e almadan önce kullanıcıları bir IQ testine sokmak(ciddiyim).

Psikolog mod: OFF

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir de sağda solda sürekli "abi bu türkler çok beceriksiz ya " diye söylenip kendisini o sınıfın dışında gösterip imba imajı vermeye çalışanlar var tabi
  • DH guildine dolup da yazdıysan değnekliksin demektir, kusura bakma.
    O guild raid yapılmak için, progress için kurulmadı.
    Başından beri eğlence odaklı, dayanışma amaçlı kuruldu.
    Raid işi de sonradan çıktı, ki bu muhtemelen "pugla uğraşacağımıza birlikte yapalım ya" düşüncesiyle başladı.
    Oyuna yeni başlayan, birşeylerin farkında olmayan bir sürü oyuncu var.
    Şimdi bu admaları kendi hâline bıraksalar, kendileri puglar ile grup bulabilecek bir sürü sağlam oyuncu var.
    Ama o adamlar özveride bulunup, bilmeyen adamlarla wipe yiyor saatlerce.
    Benim yapmadığımı yapıyorlar, zira ben her hafta saatlerce orada burarda grup bulmakla yırtınıyorum pug yapçam diye.

Burada atar yapacak varsa, neyse isim yazdım da geri sildim, başkalarıdır.
    Sen kimsin bilmiyorum, DH guildiyle ilgisi var mı onu bile bilmiyorum.
    Ama eğer öyleyse guildden ayrılmanı tavsiye ederim.
    Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil, dediğim gibi bu iş özveri meselesi.
    Biraz wipe biraz kill kendi yağında kavruluyor guild.
    Ha, şunu da söyliym, o guildde istenilse yeni başlayan, newbie arkadaşlar temizlenip sağlam bi' grup yapılıp progress de yapılır, ama dediğim gibi Deniz Abi o guildi açarken asla böyle bi' amaçla açmamıştı.
    İyisiyle kötüsüyle (oyunculuk ve tecrübe anlamında) takılıyoruz guildde, başka guildlerde daha mutlu olabilecek arkadaşlara da kimse birşey demiyor.
    Özet: "Fi"ıl firi tu go pampa."

• Ben kendi başıma gelen bir olaydan bahsedeyim, belki katkısı olur.

Bildiğiniz gibi Twisting Nether realminde türk sayısı oldukça fazla ve türk sayısı fazla realmlere bakıldığında dunemaul gibi realmlerde de türkler fazla olsa bile herkesin tavsiyesi twisting nether olur zira diğer realmlerin çocuk kaynadığını söyler herkes.

Bundan uzunca bir süre önce eski realmim ölü olduğu için realm değiştirmeye karar verdim ve pvp retri paladinimle twisting nether a geçtim.BH için adam arayan birisi vardı, ilvl ımı, ach mi linkledim aldı partye.Aradan 15sn geçmeden kickledi.Neden kickledin diye sordum cevap vermeye bile tenezzül etmedi.Sonra baktım trade kanalındaki yazısını değiştirmiş, sonuna "No pvp gears" eklemiş.BH den pvp itemi düşüyor ve birçoğunun oraya oraya gitme sebebi pvp itemi.Ben bu adama derdimi nasıl anlatabilirim ? Bana cevap vermiyor, hiçbirşey demeden kickledi, belki pve gearım var ama üzerimde pvp gearımı gördü.

Tek raid kuran o değil, bir başkasının raidine girdim 25m.Bossu kestik paladin için 2 item düştü birisi pve diğeri pvp.Pvp olana rollayın dedi ve rolladık, pve olanı warlockun tekine verdi.Warlock ne alaka falan dedik, hepinizde pvp gearı var, bu pve itemi işinize yaramaz şeklinde konuştu.Sorun işime yarayıp yaramaması değil, o item düşmüşse paladinlerden birisine gider.Sonradan farkına vardıkki warlock enchantermiş ve maelstrom crystaller catanın başlarında oldukça pahalıya gidiyordu, mc yapmışlar itemi.

Sadece 1 gün girdim paladinime twisting netherdayken.İlk günden böyle saçma olaylarla karşılaşınca daha fazla o realmde durmak istemedim ve 3 günlük süresi dolduğunda hemen o eski, ölü olan realmime geri döndüm.

Şimdi Outlandde oynuyorum ve kalabalık bir realm, yine aramda sorun olan bazı kişiler var, yakın olduğum kişiler var.Ama kimse raidde ninjalık yapmadı, guildimde 2 kişi yunanlı ve benim türk olduğumu bildikleri halde aramız gayet iyi, başlarda itemlerim çok kötüydü ve durumu anlatarak raid arıyordum ve herkes en azından hayır cevabını veriyordu.Başından benim yaşadığım olayların geçtiği birisi neden gidipte türklerin yoğun olduğu bir realmde oynasın ?

• adam gibi adam bulmak zor...
  • Arkadaşım bence guild'a özel not yazılacak yer burası değil; guild sayfası veya forumu oluşturmak artık kolay bu hizmeti ücretsiz veren siteler de mevcut (guild sayfası reklam kutucuğu doluyor ama olsun)... Bu tür sorunlarınızı bu tip guild forumunda tartışmanız hem sizin hem bizim için daha iyi olacak...
  • Wow çok ilgimi çeken bir oyun olmasına rağmen noktasını anlamam fakat bahsetmek istediğim ;

Bunca zamana kadar tonlarca online oyun oynadım (Knight online dan Aion online kadar )
    Türklerin oyunda gördüğüm tavırlarından fark ettiklerim (Bu arada hakikaten çok sağlam muhabbet kurulan ve oyundan zevk almamızı sağlayan oyunu oynamak istemesem bile girerim az guild de muhabbet ederim diyebileceğiniz oyuncularda guildlerde var) ;

-Aşırı derecede küfür etme sevdaları var yani fırsat çıksında birinin anasına felan küfür edim diye deli oluyorlar (bu psikanaliz gerektiren bir konu başlı başına )

-Oyunun birlikte oynanması gereken alanlar olduğunu kabul edemiyorlar. Yani herşeyi tek yapabilme hevesleri inançları var.

-Benciller , oyunda bile karaktersizlik diz boyu (Knight oynayanlar meşhur apostle kslerini bilirler - o ks yapan beyinsizde exp almaz ama tek amacı bir nefret kusmak insanlara zarar vermek fln vs. )

-Eğer bir oyunda hack yapamazlarsa o oyundan zevk alamicaklarını düşünürler (hackle ne zevk alırlar onu daha çözemedim )

Kısacası bu bir gerçekki Türk oyuncuların bir bölümü gerçekten oyun oynanabilcek oyuncular değil. Yalan yok yabancı bir oyun firmasından bir yetkilinin yeni çıkacak bir online oyunda Türkleri oyunda oynatmaması için Türkçe tercümanla Knight Online Metin2 gibi oyunlarda 1 saat geçirmesi yeter :)

• Aklıma direk bu video geldi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Revolucionare

1-Raid disiplin ortalama bir türk guildinde yokla az arasındadır.Kafasına eserse flask alırlar.
    Örnek:Raid buffları kontrol ediyorum %60 ı flasksız geliyor.Power torrent enchantsız gelen healer var DS raidine.LFr psikoljisinden kurtulma 0.

2-Kendi aralarında kavga ederler.
    Örnek:Bi guildin raidine başka bi türk guildinin elemanı girer ortalığı karıştırmaya ,küfür etmeye başlar.Bu durumda mağdur olan guildin diğer guildin liderini öldüreceğini anlatır.Türlü türlü polat alemdar çakması konuşmalar döner.

3-Loot konusunda açlık vardır ve genelde gavur olarak gördükleri insanların hakkını yerler
    Örnek:Kendisinde olan 2h Axe "dur bende yokmuş gibi rolliyim " deyip yabancı insanların loot hakkını baltalarlar.
    Örnek 2:MS=OS gibi kural çıkarılır dungeon ortasında tank ın alması gereken dodge li masteryli bir itemi retri pala OS deyip rollar.zaten ML ve bir kısım insan guildden olduğundan kimse ses etmez ,hakkı yenen kişi itiraz etse de bişey elde edemez.

4-Raid de birşeyler bariz yanlış gitse bile sallamazlar ve rasgele kesmeye çalışırlar.Hiçbir şey değiştirmeden her şeyi isterler.
    Zon'ozz ve Yorsahj da defalarca yatılır.Tankların biri daima yatar ,healerin biri çok az healler.Ama 50 kez daha aynı setupla denemekten geri kalınmaz.Olan zamanınıza olur.Kimse açıp da Dungeon journal okumaz .taktiklere bakmaz.Boss kesilirken tesadüfen o raidin içinde olan biri diğer raidlerde boss mekaniklerini bilmediğini kabul etmez.çünkü bir kez kesmiştir ve o her şeyi biliyordur.

5-itemlevel her şey secondary stat ve tactic bilgisi hiçbirşeydir.
    örnek 2:Yukarda bahsettiğim tank ,bir tane taunt büyüsünün bazen misslediğinden bahseder ve acaba hiti biraz artırsam mı der :).380 ilvl olduğu için böbürlenir.

6-Bariz hatası olan arkadaşlarını uyarmazlar , rasgele keseriz mantığıyla devam ederler.

Bu başlığı provokasyona amacıyla açmadım ama önemli değil.yukarda bahsettiğim raid disiplini eksikliğini gidermiş olan insanlar da üzerine alınmasın lütfen.ama siz bu tür olayları her gün yşaıyorsanız ama gerek olmadığı halde itemi almanıza izin verdikleri için ,ya da birine yapılan haksızlıktan karlı çıktığınız için ses çıkarmıyorsanız da buraya öfke kusmaya gelmeyin lütfen.

Not2:guildime özel nottur.Eğer bu yazıyı görürseniz zaten benim kim olduğumu anlarsınız dostlarım.Sorarsanız da inkar etmem yazdığımı ,ama hatanızı kabul etmediğiniz sürece her hafta DS yi 1/8 save ile kapatmaya mahkumsunuz. :)

Yavaştan Cevap veriyim. Öncelikle kısa olanlardan başlıyacağım.

2-) Bizim guildimizin raidine başka bir Türk guildin adamı alınmamaktadır. Alınsa bile Silvermoondaki belli başlı Türk guildlerinin hepsi ile tanışıklığım var uzun süre başka realmlerde ve silvermoonda onlarla oynamışlığım var. Benim guildimin raidinde küfür etmezler. Hem o yapıda değiller hemde beinm olduğum yerde küfür olmayacağını bilirler. Şahsen sen farklı bir guild örneği verdiğini düşünüyorum.

3-) Bizim guildde dışardan alınan oyuncuya loot hakkı her zaman verilirki bazen hiç birimize lazım olmayan şeyleri rollsüz pug gelen adama verdiğimiz çok olmuştur. Silvermoonda kimse DH guildi guild run da itemimizi ninjaladı diyemez tamamiyle iftiradır. İlk zamanlar böyle bir olay yaşanmış ve bir arkadaş guild gelişsin diye rollde kaybeden başka bir arkadaşa itemi vermiştir. Bu arkadaş guildden uzaklaştırılmıştır. Güvenilirliğimizi kaybetmektense oyunda çıplak gezmeyi tercih eden bir guildiz.

Şimdi biraz daha uzunlara geçelim hepsi birlikte olduğu için tek bi şekilde cevap verebilirim.

Raid disiplini olayına gelince evet haklısın raide gelmek isteyen kişinin gerekli itemleri olması gerekmekte. Buna bende çok takılıyorum. Bu yüzden rank sistemini değiştirdik ve PVE rankını her şeyi hazır raide katılan arkadaşlara verme kararı aldık. Tabi diğer officer arkadaş biraz abarttı her gireni PVE yaptı ama asıl fikir enchleri,gemleri tam olan raide flask,food,prepot vb. ile gelen kişi Boss kesemesede PVE yapılacak. Çünkü raid yapmak istiosa biz emeği görmek istiyoruz. Tahanın dediği gibi 2. takım çok yeni oyunculardan oluşuyor. Yavaş yavaş öğrenecekler. Ve ilerde Elite PVE rankı açıcaz ki bunlar guild bankdan da fazlasıyla yararlanabilen bir kısım olacak (Gold,rpr vb)

Raidde taktik bilmeme olayına gelince herkese bunu geçiremiosun. Benimde o konuda baya sorunlarım var. Herkes gidip ona çalışamıyor. Bilmediğiniz yerlerde guildden sormakta çekinmeyin. DS de az çok 6 boss normal tecrübemiz var. Taha'nın da 7 boss kesmiş madness denemiş charı var. Kimsenin anlatmaktan gocuncağını sanmıom. O gün ooze lardan birini yanlış kesildiğini anladığımızda onu değiştirmesi gerektiğini ilettik raid liderine.. Ve o gün kesildi o boss. Çekinmeyin gerekli yerlerde raid liderinide bize yönlendirin. Diyin ki bu böle kestirio bence yanlış bir bakarmısın de hepimiz bakarız.

Uyarma olayına gelincede ne kadar herkesle samimide olsak görmediğimiz sadece sesini duyduğumuz ya da charını gördüğümüz kişiye nasıl davranacağınızı bilemezsiniz. Yapamıyorsun dediğinde onun hevesini kırmış olabilirsiniz. Ki 2. grup inanılmaz azimli ve hırslı bir grup Meriç olabildiğince dikkat ederek yaklaşıyor herkese.

Set up olayına gelince o gün o raide girebilcek 3 healer vardı ve onlar girdi. Aynı şekilde dpslerde öle..Biz de o kadar melee dps filan istemeyiz ama elde olan o.. Biz altlarımızla gelip o raidi götürürüz ama önemli olan diğer arkadaşlarında ilerlemesi. Biz altlarımızla o raidi yapınca bilmiyen arkadaşlar yine bişey bilmiyor olarak kalacak.

Sakın guild 2. grubu sallamıyor gibi bir görüşünüz olmasın. 2. grup bizim için çok önemli çünkü biz 25m raid yapmak istiyoruz. Zaten önemsemesek en iyi dpsimizi oraya raid lideri olarak vermezdik. 2. grup inanılmaz hırslı azimli bir grup keşke o hırs 1. grupta olsa. İlk 4 bossu wipesız kesip 5. bossta 1-2 deneme sonra daha buton taktiği oturmadan dps az diye bırakalım diyoruz. Denemeden hiç bir şeyin kesilemeyeceğini öğrenmemiz lazım :)

Guildin amacı dünyayı kurtarmak değil. Muhabbet edilen takılınan bir guild olmak. Yeni oyuncuların oyunu öğrendiği eskilerinde zevkle muhabbetle oynadığı bir guild yaratmak. Tabi ki pve progress için bişeyler koyuyorsan ortaya onun belli kuralları olacak ama bu dünyada her şey zart diye olmuyor. İnşallah yavaştan hepsi olacak..

İyi Günler

Duracila
    DH Guild Officer

• Türklerle ne alaka, geçen Druid healer olarak dungeon'a girdim. Tank paladin ve DPS shaman Queen Azshara'dan düşen MH Healer Mace'e need atıp ninjaladılar. Benim main spec'im niye needliyosunuz dedim lol bize de os için lazım diyip geçti şerefsizler. Ne yapacan şimdi burda? İnsanlıkla alakalı konular bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

Türklerle ne alaka, geçen Druid healer olarak dungeon'a girdim. Tank paladin ve DPS shaman Queen Azshara'dan düşen MH Healer Mace'e need atıp ninjaladılar. Benim main spec'im niye needliyosunuz dedim lol bize de os için lazım diyip geçti şerefsizler. Ne yapacan şimdi burda? İnsanlıkla alakalı konular bunlar.

öyle deme onlar avrupalı medeni insanlar.onlar yaparsa sorun olmaz ama bir türk yanlış birşey yaptı mı tüm türkler sorumlu olur o kişinin yaptığı yanlıştan
  • quote:

Orijinalden alıntı: diamon

Aklıma direk bu video geldi...

Ahahah güzelmis

• Katılıyorum türk oyuncuların çoğu geri zekalı, kibirliler. Pot, Flask, taktik vs. kural gibi şeylere hazırlanmazlar. Çünkü Tr insanı kurallara uymayı sevmez! Yapabileceğin tek şey iyi bir oyuncu olup en iyi Tr guildleri arasına girebilmektir. En azından o seviyedekiler özverilidirler...
  • Bu arada video güzelmiş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.