Şimdi Ara

Türklerin Sosyal Ağ İcatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkler ısrarla sosyal medyada yerini almaya çalışıyor. Bende bunu sizinle paylaşmak istedim. :) Galiba sonunda başaracağız!... :D

Projeler ve Sloganları

XPeople: XPeople bir elektronik oylama sistemidir.

Gunble: Türkiye'nin Sosyal Paylaşım Sitesi.

FreelyShout: Sadece haykır!

Campusso: Sadece Senin O! Türkiye'nin üniversite öğrencilerine özel sosyal ağı.

Pondr: Bir fotoğraf çek, görüşünü ekle, Pondr’la

Ahsar: Tüy kadar hafif.

Bazıları geerçekten ciddi projeler bazıları ise ya tutarsa olmuş. :)

HAKKLARINDA ÇIKAN HABERLER

Pondr
    Kullanıcılar, gönderdikleri fotoğraf hakkında iki seçenek sunuyor ve fotoğrafa bakanlar bunlardan birini seçebiliyor. Bu uygulamayı belki de bir kamuoyu yoklaması olarak görebiliriz. Bir nevi fikir alma ya da danışma. Akşam hangi elbiseyi giyeceğinizden, izleyeceğiniz filme kadar kararsız kaldığınız her konuda fikir almamızı hedefliyor. Muhteşem Yüzyıl ile ekranlarda izlediğimiz Halit Ergenç ve yeğeni Aziz Akgül ile birlikte kurduğu yeni sosyal ağın adıdır Pondr.

Ahsar
    Tamamen yerli yapım Twitter diyebileceğimiz Ahsar.com sitesi sosyal medya severlere kapılarını açtı. Twitter'ın bire bir benzeri olan Türk yapımı Ahsar, kelime anlamı olarak Osmanlıcada "çok kısa, özet"e karşılık geliyor.

XPeople
    Türk mühendisler, Viyana’da üzerinde 2 yılı aşkın bir süredir çalıştıkları “XPeople” adlı, Twitter’a rakip olacak bir proje geliştirdi. Elektronik bir oylama sistemi olan XPeople‘da oluşturulan anketler takipçilerin akıllı telefonlarına bildirim olarak gidiyor ve sizi takip eden kullanıcılar bu anketlere katılıp sorularınızı yanıtlayarak size karar verme aşamasında yardımcı oluyor.

Campusso
    17-29 yaş aralığında, üniversite okuyan T.C. vatandaşları Campusso sosyal ağına katılabilirler.
    Selçuklu ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Fatih Bilici, geçtiğimiz yıl sosyal paylaşım sitesi kurmaya karar verdi ve o güne kadar ticaretten kazandığı spor arabasını, evini satarak ve birikimini ortaya koyarak ofis kiralayıp çoğunluğu İstanbul'da olan 13 yazılımcı, tasarımcı ve tekniker ile irtibata geçti. Bilici, merkezi Konya'da olan ofisin ardından İstanbul'da bulunan yazılımcılar için de orada bir ofis kiraladı. Yapılan 1 yıllık çalışmaların ardından ise ortaya tamamen milli nitelik taşıyan "Campusso"' ismini verdikleri sosyal paylaşım sitesi çıktı. 1 Ocak'ta test yayınına başlayan ve yalnızca üniversite öğrencilerine yönelik olan sitenin kulaktan kulağa yayılması ile şuan da farklı üniversitelerden 2 bin 500 üyesi oldu.

FreelyShout
    Sosyal medyanın en popüler iletişim araçları olan Facebook ve Twitter ‘ın arasına Türk Girişimcilerinin hazırladığı bir uygulama olan FreelyShout ‘da katılıyor.
    Son yıllarda Sosyal Medya’ya rağbetin arttığını gören Türk Girişimciler, Türkçesi Özgürce Haykır anlamına gelen Freelyshout.com isminde bir site oluşturarak Sosyal Medya’da biz Türkler de varız dediler.

Gunble
    Bilgisayar oyunu yapmak için bu işe başlayan Resul Alkan, geliştirdiği sosyal paylaşım sitesi 'gunble.com' ile adını dünyaya duyurmak istiyor. Türkiye'nin başka ülkelerin sitelerini kullanmak yerine yerli üretim sitesi 'gunble.com'u kullanmasını istediğini belirten Alkan, 'İlk başlarda oyun yapmak istemiştim. Oyun yaparken bir ekibimin olması gerektiğini fark ettiğim için web site yazılımına döndüm. Facebook'un bu arada büyüdüğünü gördüm, ben de böyle bir şey yaptığım zaman Türkiye'de büyüyebilirim diye düşündüm çünkü büyük ülkelerin kendi sosyal paylaşım siteleri var, Hollanda'nın, Rusya'nın hatta Çin'in bile kendi sosyal paylaşım siteleri var. Bu yüzden ben de Türkiye'nin olsun istedim. Bu sadece benim için bir adım olacak. Bundan sonra ekibimi kurup Türkiye'nin teknoloji üzerine daha çok büyümesini istiyorum. Bu yüzden böyle bir şeye adım attım' dedi.

Benim bildiklerim bunlar başka projelerde olabilir bilmiyorum...

• Neredeyse hiçbirini duymadım. Çok iyi olanları var, böyle şeyler görmek güzel.

Campusso'ya üye olayım bari.
  • Hepsi ÇÖP. hiçbiri kalıcı olamaz.
  • ask.fm gibi bir site vardı türk bir öğrenci yapmış
  • Hepsi çöp diyenlere gelsin arkadaşlar :) haberi inceleyin bir daha düşünün, bir gün patlarsa bari kullanıcı adınızı kaptırmayın :)

işte haber: Facebook ve Twitter'ın yerli rakibine bakanlıktan davet #AA @anadoluajansi http://u.aa.com.tr/345613
    #Freelyshout https://freelyshout.com/ veya
    #ÖzgürceHaykır http://ozgurcehaykir.com/

• yildizfyz Y kullanıcısına yanıt
    Hiç birini duymadım. Ama destek olmamız gerekiyor bence.
  • Kantinde var bir de, sadece üniversite öğrencilerine özel sosyal ağ olarak hizmete girdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pilotların sosyal hayatı nasıl?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.