Şimdi Ara

Türklerin Atasını Gerçekten Biliyor muyuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türklerin atası bildiğimiz üzre Oğuz Kaan dır evet fakat ilk Türk ve Türklerin ilk atası Yafestir. Yafes kim biraz araştırma yaptım.Sonuçlar bunlar;

Okumayı sevmeyenler veya kim okuyacak bunu şimdi diyenler için video;

https://youtu.be/xiVhmUkYqkg

İNSANLIĞIN İKİNCİ ATASI HZ NUH'UN OĞLU YAFES'İN SOYUNDAN GELEN TÜRKLER.

Nuh peygamberin 3. oğul YAFES ise, bizim, bütün TÜRK boylarının atasıdır.

Kaşgarlı Mahmut Türklerin kökünün Nuh Peygamber’in oğlu Yafes’e ve onun oğlu Türk’e dayandığını yazmaktadır. Bu durumun İbrahim Peygamber’in oğlu İshak’a, İshak’ın oğlu Esav’a ve onun oğlu Rum ve Rum’dan gelenlerin soyunun adlandırılmasına benzediğine dikkat çekmektedir. Türklerin her bir boyunun çeşitli kollara ayrıldığını belirten Kâşgarlı Mahmud bu kolların sayısını ancak Tanrı’nın bilebileceğini belirtir ve yalnızca büyük boyları ve ana kollarını eserinde anar. Ancak Kâşgarlı Mahmud’un Oğuzlara özel bir önem verdiği, Oğuzların bütün kollarını adlarıyla, damgalarıyla birlikte ayrıntılı bir biçimde tanıttığı görülür. Bunun nedeni, Kâşgarlı’nın eserini yazdığı sırada Oğuzların arasında bulunması olabileceği gibi aynı dönemde Oğuzların çoğunluğunu oluşturduğu Selçuklu Sultanı Alparslan’ın ordularının Anadolu’da ilerlemesi ve siyasi bir güç olarak ortaya çıkışı düşünülebilir. Kâşgarlı’nın Oğuz kollarını ve hayvanlarına vurdukları damgaları herkesin bilmesi gerektiğini de yazması, bu düşüncenin doğru olabileceğini göstermektedir. Oğuzlara böylesine büyük önem veren Kâşgarlı Mahmud, her Türk boyunun yaşadığı bölgeleri en batıdan başlayarak doğuya doğru sıralamıştır: Rum (Bizans) ülkesine en yakın olandan başlayarak hem gayrimüslimleri hem de Müslümanları belirli bir düzen içerisinde doğuya doğru sıraladım. Rum ülkesine en yakın boy Beçenek ‘Peçenek’tir. Sonra Kıfçak ‘Kıpçak’, Oğuz, Yemek, Başgırt, Basmıl, Kay, Yabagu, Tatar, Kırgız gelir. Kırgızlar Çin ülkesine yakındırlar. Daha sonra Çigil, Tohsı, Yagma, Ograk, Çaruk, Çomul, Uygur, Tangut ve Çin’de olan Hıtay gelir. Bundan sonra Tavgaç gelir, bunların ülkesi de Maçin’dir. Yirmi boyu, batıdan doğuya doğru sıralayan ve bunları Türk adı altında toplayan Kâşgarlı Mahmud günümüzde, çeşitli adlarla anılan soydaş toplulukların nasıl tanımlanması gerektiğine de bin yıl öncesinden ışık tutmaktadır. Kâşgarlı Mahmud, Türk boylarının yaşadığı coğrafyayı anmakla kalmamış Bu boyların her biri şu haritada gösterilmiştir diyerek eserine eklediği harita üzerinde Türk soylu halkların yaşadığı bölgeleri göstermiştir. Eserinin sözlük bölümünde Kençek, Kıfçak, Taŋut, Tatar, Yagma, Yemek gibi çeşitli Türk topluluklarının adlarını kısaca açıklayan Kâşgarlı Mahmud Türk adının yanı sıra Oğuz,Türkmen, Uygur, Çigil’i ele alırken bu Türk topluluklarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler vermiştir.

YAFES'in torunu TÜRKLER, dünyaya EN ÇOK YAYILAN MİLLET olma özelliğine sahiptirler. Aynı zamanda dünyada EN ÇOK DEVLET KURMUŞ OLAN MİLLET olma imtiyazını da ellerinde bulundurmaktadırlar!..

TÜRKLER gerçekten de 900 yıllarından itibaren Araplar'ın çadırlarında, ülkelerinde oturmaya başlamışlardır. Yine aynı tarihlerden başlıyarak Hıtay'ı, Hindistan'ı, Kuzey Afrika'yı ve Avrupa'yı hakimiyetlerine almışlardır.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türklerin Atasını Gerçekten Biliyor musunuz?

Türklerin kökeni ve atası konusu yüzyıllardır tarihçilerin ve antropologların ilgisini çeken bir alandır. Göktürk Kağanlığı'ndan Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan zengin tarihinde Türkler, çeşitli coğrafyalara yayılmış geniş bir nüfusa sahip olmuştur.

Türklerin atasının kim olduğu sorusu, farklı teorilerle cevaplanmıştır. Bazı teoriler, Türklerin Orta Asya'dan göç ettiğini ve Ural-Altay dil ailesinden geldiğini öne sürerken, diğerleri ise Türklerin Sibirya veya Altay Dağları'ndan geldiğini iddia etmektedir.

Türk tarihçilerinin çoğunluğu, Türklerin atasının Orta Asya'daki Altay Dağları'nın eteklerinde yaşayan ve Göktürkler olarak bilinen bir halk olduğunu kabul etmektedir. Göktürkler, 6. yüzyılda Orta Asya'nın büyük bir bölümünü kontrol eden güçlü bir konfederasyondu.

Göktürklerin atası olarak kabul edilen Oğuz Han, Türk destanlarında ve efsanelerinde önemli bir figürdür. Oğuz Han'ın, Türklerin on iki boyunu bir araya getirdiği ve onlara ortak bir dil, kültür ve yönetim biçimi kazandırdığı söylenmektedir.

Ancak, Türklerin atasının kim olduğu sorusu hala cevapsız kalmaktadır. Arkeolojik ve genetik araştırmalar, bu konuda net bir sonuca varmak için yeterli kanıt sağlamamıştır. Türklerin kökeni ve atası hakkındaki tartışmaların devam etmesi beklenmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hz nuhtan sonrasını okumadım

şu 950 yıl yaşayan yaşayıp tahtadan gemiye filleri bindiren zat dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceği olmayan adam

hz nuhtan sonrasını okumadım

Yazıyı okumaya üşenenler için video da koydum!

Hz.Nuh İnsanlığın 2.atasıdır dünya insanları yoldan çıktığı için ALLAH insanlığa bir peygamber gönderdi Hz.Nuhu Hz.Nuh yıllarca insanlara ALLAHın dinini anlattı fakat fayda etmedi. Daha sonra YÜCE ALLAH dünya insanlarını bir tufanla helak etti.Hz.Nuha da bir gemi yap sana inanları ve alabildiğin kadarıyla hayvanları bir erkek bir dişi olarak gemine al buyurdu. Hz.Nuhta bunları yaptı ve gemiye bindi bir tufan oldu ve Hz.Nuha inanlar haricinde hiçbir insan sağ kalmadı.

Kïsa olsun diye elimden geldiğince kısalttım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gırla Bilgi

quote:

Hz.Nuh İnsanlığın 2.atasıdır dünya insanları yoldan çıktığı için ALLAH insanlığa bir peygamber gönderdi Hz.Nuhu Hz.Nuh yıllarca insanlara ALLAHın dinini anlattı fakat fayda etmedi. Daha sonra YÜCE ALLAH dünya insanlarını bir tufanla helak etti.Hz.Nuha da bir gemi yap sana inanları ve alabildiğin kadarıyla hayvanları bir erkek bir dişi olarak gemine al buyurdu. Hz.Nuhta bunları yaptı ve gemiye bindi bir tufan oldu ve Hz.Nuha inanlar haricinde hiçbir insan sağ kalmadı.

peygamberler seceresine göre m.ö. 2900 yıllarında yaşamış nuh. hadi seni mi kıracağım +/- 1000 yıl da benden olsun. bu tarihler arasında antik mısır, antik mesapotamya, antik israil ve çeşitli site devletleri vardı. bu devletler kesintisiz bir şekilde devam ettiler, helak olmadılar. ayrıca insanlığın büyük bir bölümü helak olsaydı gen çeşitliliğimiz bu kadar olmazdı. bununla birlikte fili tahta bir gemide tutmak için gerekli stabilite dönem şartlarında mümkün değildir, zira gemilerde GM noktası bulunur ve bu ağırlık merkezinin hesabının yapılabilmesi için modern matematik ve momentum bilgisi gereklidir. diyelim ki hepsi tamam, koyun ve aslanı aynı gemiye bindirip ikisini de sağ salim nasıl indirdi?

diyelim ki hepsi okey, nuh nasıl 950 yıl yaşadı. tamam o da okey, peki 950 yıl yaşamak neden diğer nesillerin genlerine aktarılmadı? nesil nuhun geninden geliyorsa bizim de 950 yıl yaşamamız gerekmez mi?

hadi onlar da tamam. allah her şeyi önceden biliyordu da fayda etmeyeceğini bile bile neden nuhu gönderdi?

o da tamam diyelim. nuh nasıl jaguarı yakalayıp gemiye bindirdi?

• quote:

quote:

quote:

peygamberler seceresine göre m.ö. 2900 yıllarında yaşamış nuh. hadi seni mi kıracağım +/- 1000 yıl da benden olsun. bu tarihler arasında antik mısır, antik mesapotamya, antik israil ve çeşitli site devletleri vardı. bu devletler kesintisiz bir şekilde devam ettiler, helak olmadılar. ayrıca insanlığın büyük bir bölümü helak olsaydı gen çeşitliliğimiz bu kadar olmazdı. bununla birlikte fili tahta bir gemide tutmak için gerekli stabilite dönem şartlarında mümkün değildir, zira gemilerde GM noktası bulunur ve bu ağırlık merkezinin hesabının yapılabilmesi için modern matematik ve momentum bilgisi gereklidir. diyelim ki hepsi tamam, koyun ve aslanı aynı gemiye bindirip ikisini de sağ salim nasıl indirdi?

diyelim ki hepsi okey, nuh nasıl 950 yıl yaşadı. tamam o da okey, peki 950 yıl yaşamak neden diğer nesillerin genlerine aktarılmadı? nesil nuhun geninden geliyorsa bizim de 950 yıl yaşamamız gerekmez mi?

hadi onlar da tamam. allah her şeyi önceden biliyordu da fayda etmeyeceğini bile bile neden nuhu gönderdi?

O tufan bölgesel tüm dünya çapında değil başka bir değişle.Şöyle düşün velev ki tüm dünya sular altında kaldı o sular nerden ve nasıl geri aktı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

quote:

quote:

O tufan bölgesel tüm dünya çapında değil başka bir değişle.Şöyle düşün velev ki tüm dünya sular altında kaldı o sular nerden ve nasıl geri aktı acaba

Alıntıları Göster
    Cidden bunlara inanıyor musunuz yav ?

• quote:

quote:

quote:

Bu kadar meraklı olman gerçekten beni mutlu etti :)

Gen çeşitliliğnin olması bölgeye göre oluyor. Hz. Nuhun o tabloda 2 oğlu var orası yanlış Hz.Nuhun Ham Sam Yafes Olmak Üzere 3 Oğlu Vardı ve bunları ona inananlarla farklı coğrafayalara gönderdi. Senin söylediğin gibi olsaydı o zaman herkes Hz. Ademe benzer onun kadar yaşardı. Bir de insanların o zamanda uzun yaşamasının bir nedeni de teknolojidir. şuan diyelim ki sen zenginsin ve hac vazifeni yerine getirmen için mekkeye gideceksin. uçakla 3-5 saate felan varırsın herhalde ama o zamanda mekkeye deveyle atla ya da yürüyerek gitmek zorundasın buda senin aylarını alır. Yani o dönemin 900 yılıyla bu dönemin 70 yaşı yaklaşık aynıya denk gelir.

Gemi olayına gelince bunu da Yüce ALLAH ın bir mucizesi olarak adlandırabilirsin. Hz. İsa mezarında yatan ölü bir insan mezara gidip diriltebiliyordu bunuda bilimle asla açıklayamazsın. Peygamber mucizelerine tek bir pencereden bakılmalı mantık çerçevesinde araştırılmamalı çünkü Yüce ALLAH doğa üstü olağan dışı şeyleri peygamberlerine özellik olarak verdi. Bunun nedeni kavimlerin onlara inanması onları gerçekten ALLAH ın gönderdiine inanmalarıdır.

ALLAH herşeyi biliyor evet fakat insanları imtihan etti. Direkt olarak insanları helak etseydi o zaman insanlık biterdi. Hz. Nuhu gönderdi ve oda insanlığa Dini anlattı inanlar oldu ve onların yani bir kısmının kurtulması sağlandı. Senin gibi düşünürsek ALLAH kimin cehenneme kimin cennete gideceğini biliyor. Onları hiç imtihan etmeden direk cennete ve cehenneme gönderseydi insanlar itiraz etmezlermiydi belki ben iyi bir insan olacaktım diye ?

Jagura gelince bazı din alimleri hud suresi 40. ayeti şu şekilde yorumluyor;
    Tufan sadece bir bölgeye geldi ve insanlar sadece bu bölgede yaşıyordu mesela sadece afrika kıtası burada tufan oldu çünkü diğer bölgelerde insan yoktu ve oradaki hayvanlarda ölmedi Hz. Nuh da o bölgedeki hayvanları gemisine aldı ha bu nasıl oldu diye soracaksın şimdi. Belki de hayvanlar yürüyerek kendileri binmiştir gemiye orasını bilemem ama Ayette her hayvan bir dişi bir erkek olarak gemiye bindiği yazmakta.

Umarım sorularının cevabını almışsındır. Kafana takılan bir yer varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKler nasıl müslüman oldu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberum

Cidden bunlara inanıyor musunuz yav ?

ALLAH ın kelamına inanmıyacaz da kimin kelamına inanacağız yahu ?
  • Gırla Bilgi G kullanıcısına yanıt
    Allah'ın kelamı mı ? Kaynak neresi ?
  • quote:

Allah'ın kelamı mı ? Kaynak neresi ?

Senin cidden bunlara inanıyormusunuz dediğin Hz.Nuh hakkında anlattıklarım mı yoksa Hz. Yafes mi ?
    Nuh'a da inanmıyorum ama bunlara inanıyor musunuz dediğim nokta Türk'lerin soyunun Yafes'e dayanması.
  • quote:

Nuh'a da inanmıyorum ama bunlara inanıyor musunuz dediğim nokta Türk'lerin soyunun Yafes'e dayanması.

Hz. Nuh ALLAHın kelamında vardır dostum.

Çok Fazla Ayet olduğu için hepsini yazamam bir sitede buldum buyu bak

http://meal.ihya.org/kurandan-ayetler/kuranda-gecen-nuh-as-ve-kavmi-ile-ilgili-ayetler.html
    Müslüman değilim dostum.
  • quote:

Müslüman değilim dostum.

Dinin Her nese ise saygı duyuyorum.

Sende benim dinime saygı duymak zorundasın. Benim dinime "böyle saçmalıklar" demen çok yanlış biz burada ALLAH ın kelamının doğruluğuna inanıyoruz sen inan yada inanma buna saçma diyemezsin!!!
    ''Böyle saçmalıklar'' dediğim yeri göstersene bi. Nuh kısmını laf atmadığı mı söyledim zaten. Türklerin soyunun Yafes'e dayanmasının ise ilahi bi kaynağı yok.
  • quote:

''Böyle saçmalıklar'' dediğim yeri göstersene bi. Nuh kısmını laf atmadığı mı söyledim zaten. Türklerin soyunun Yafes'e dayanmasının ise ilahi bi kaynağı yok.

Başka bir konuda başka biriyle tartışıyordum hatlar karıştı :) Dini bir konuda böyle saçmalıklar demişti kusura bakma tam değiştirecektim cevap yazdın.

Evet Yafes te herhangi bir ilahi kaynak yok ben Hz. Nuha ALLAH ın kelamı diye bahsettim. Yafes Kaşgarlı Mahmud un anlatmış olduğu bir kişi İnsanların 2. atası olan Hz.Nuh oğullarını (ham sam yafes) çeşitli bölgelere oralarda çoğalsınlar diye göndermiş ve Yafes Asya kıtasına gitmiştir.

Tabii ki kesin bir bilgi değildir. Tarihte genel olarak çğu şeye kesin diyemeyiz zaten tarih her zaman değişebilir.

• piramitleride açıkla çok sevgili dostum Piramitlere inanıyrsunda m.ö 3000 lerde yapılabildiğine fillerin gemiye alındığına mı şaşıyorsun ilginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 12 Mart 2016; 14:22:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maşık

piramitleride açıkla çok sevgili dostum Piramitlere inanıyrsunda m.ö 3000 lerde yapılabildiğine fillerin gemiye alındığına mı şaşıyorsun ilginç

Gerçekten iyi bir noktaya değindin. Bu sadece bir gemi piramitlerin günümüzde yapılıp yapılamayacağı veya ne kadar sürede yapılacağı tartışma konusu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: maşık

piramitleride açıkla çok sevgili dostum Piramitlere inanıyrsunda m.ö 3000 lerde yapılabildiğine fillerin gemiye alındığına mı şaşıyorsun ilginç

Gerçekten iyi bir noktaya değindin. Bu sadece bir gemi piramitlerin günümüzde yapılıp yapılamayacağı veya ne kadar sürede yapılacağı tartışma konusu.

Alıntıları Göster
    Hakasya bölgesi Türklerin en eski ve çıkış bölgesidir.

İşte hocam kendilerini akıllı sanıyorlar naparsın piramitlere gelince yapılıyor bu tane büyük gemi yapılamıyor öylemi (Bizim inancımızda Allahın yardımı ile yapmıştır gemiyi elbetteki) ama o dönemlerde insanların daha gelişmiş oldukları idadalarıda var Helak oldukça medeniyetler kaybolmuş olabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.