< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 10 Ekim 2018; 21:24:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 10 Ekim 2018; 21:24:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şimdi Türklerden daha fazla savaş kaybetmiş kaç millet var derken oturup bütün milletlerin kill-death ( İngilizce yazdım ki havalı olsun) oranını hesaplaman gerekir. Öyle farazi söylemler kimseyi bağlamıyor.
Boyunduruk meselesine gelirsek Türkler dediğimiz adamlar tarihte en az boyunduruk altına girenlerdendir ve evet bizden daha fazla boyunduruk altına girmiş millet vardır. Hemen akla gelen bir kaçını sayalım: Slavlar, önce uzun bir süre Viking istilacılar tarafından yönetilmiş, sonra bu birliktelikten Rus isimlendirmesi altında yeni bir oluşum doğmuş ve daha sonra da bir 300 yıl kadar Altın Orda hakimiyetinde yaşamışlardır. Ben daha 300 yıl başka bir devletin boyunduruğunda kalmış Türk devleti duymadım. Farslar. Adamlar Sasani Devletinin yıkılışından 20.yy a kadar devlet kuramadılar. Türk, Moğol ve Araplar tarafından yüzyıllarca yönetildiler. Yunanlar daha doğrusu Grekler yine uzun yıllar Roma hakimiyetinde kaldı. Daha sonra o Grekoromanlar da Türk hakimiyetinde yaşadılar falan. Moğollar, Cengize kadar büyük Türk Kağanlıkları tarafından yönetildiler. Genel olarak Balkan ulusları, Ermeniler, Kürtler, Basklar vb. milletleri de bunlara dahil edebiliriz. Savaş kaybetme konusunda defteri hayli kabarık olan Romalıları, Cermenleri, Yunanları, Farsları yine tekrarlarız. Bunlar boşlukları doldurma cevabıydı gelelim asıl cevaba. Bu konuda Türkle başka herhangi bir milleti aynı kefede değerlendiremezsin. Çünkü; Türkler eski dünyanın her tarafına yayılmış, her tarafında savaşmış, her tarafında devlet kurmuş bir ulus. Doğuda bir boyun önderliğindeki bir devlet yıkılırken batıda başka bir boyun önderliğinde aynı sıralarda bambaşka bir devlet kuruluyor olabilir.Türk devletlerinin çoğu kronolojik sırayla yıkılıp kurulmamıştır. Ayrıca A devleti boyunduruk altına girince bütün Türkler boyunduruk altına girmiş olmuyor. Ancak İranı ele alalım. Farslar tek bir coğrafyada yaşıyorlar ve Sasani düşünce bütün bir millet de esarete düşmüş oluyor. Türkte böyle bir şey söz konusu değil. Adamlar göçebe ve her taraftalar.Yine savaşma oranı da aynı değildir. Örneğin Japonları ele alalım. Başka uluslara karşı çok az savaş kaybetmişlerdir. Çünkü tarihleri boyunca taş çatlasın dört kere falan adalarının dışına adım atmışlardır ve her seferinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır bu girişimler. İstatistik tutsak her halde Japonlar en az savaş kaybeden milletlerden biri çıkar. Özetle tarihin çağları bir bütün olarak ele alınırsa Türkler ordu ve devlet kategorisinde rüştünü ispatlamış sayılı milletlerden biridir. Bütün bunlardan bağımsız olarak tarihimin abartılması eğer düzgün yapılıyorsa benim işime gelir neden bundan rahatsızlık duyayım anlamadım? |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 12 Ekim 2018; 9:26:21 > |
|
|
|
|