Şimdi Ara

Türkler ve abartılan tarih ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkler'e has bir durum değil biliyorum, hemen hemen her millet tarihini abartmayı çok sever ama biz de bir ayrı abartıyoruz yahu ..

Türkler kadar savaş kaybetmiş, defeat olmuş, mağlup olmuş, boyundurluk altına girmiş, katliama uğramış kaç millet var tarihte .. Zaten bu mağlubiyetler yüzünden o kadar devlet yıkılıyor .. Ha bir şekilde yeni devlet kuruluyor o ayrı ama onlar da yıkılıyor ..

Türkler onları kesti bunları kesti geçin bu muhabbetleri . Sırf Osmanlı Devletinin 60 küsür savaş hezimeti var, gidin araştırın .. Diğer Türk devletleri ve Türk boyları ile (yani azınlık oldukları bölgelerdeki mağlubiyetler ile) bu sayıyı kestirmek çok zor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 10 Ekim 2018; 21:24:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi Türklerden daha fazla savaş kaybetmiş kaç millet var derken oturup bütün milletlerin kill-death ( İngilizce yazdım ki havalı olsun) oranını hesaplaman gerekir. Öyle farazi söylemler kimseyi bağlamıyor.

Boyunduruk meselesine gelirsek Türkler dediğimiz adamlar tarihte en az boyunduruk altına girenlerdendir ve evet bizden daha fazla boyunduruk altına girmiş millet vardır. Hemen akla gelen bir kaçını sayalım:

Slavlar, önce uzun bir süre Viking istilacılar tarafından yönetilmiş, sonra bu birliktelikten Rus isimlendirmesi altında yeni bir oluşum doğmuş ve daha sonra da bir 300 yıl kadar Altın Orda hakimiyetinde yaşamışlardır. Ben daha 300 yıl başka bir devletin boyunduruğunda kalmış Türk devleti duymadım.

Farslar. Adamlar Sasani Devletinin yıkılışından 20.yy a kadar devlet kuramadılar. Türk, Moğol ve Araplar tarafından yüzyıllarca yönetildiler.

Yunanlar daha doğrusu Grekler yine uzun yıllar Roma hakimiyetinde kaldı. Daha sonra o Grekoromanlar da Türk hakimiyetinde yaşadılar falan.

Moğollar, Cengize kadar büyük Türk Kağanlıkları tarafından yönetildiler.

Genel olarak Balkan ulusları, Ermeniler, Kürtler, Basklar vb. milletleri de bunlara dahil edebiliriz.

Savaş kaybetme konusunda defteri hayli kabarık olan Romalıları, Cermenleri, Yunanları, Farsları yine tekrarlarız.

Bunlar boşlukları doldurma cevabıydı gelelim asıl cevaba.

Bu konuda Türkle başka herhangi bir milleti aynı kefede değerlendiremezsin. Çünkü;

Türkler eski dünyanın her tarafına yayılmış, her tarafında savaşmış, her tarafında devlet kurmuş bir ulus. Doğuda bir boyun önderliğindeki bir devlet yıkılırken batıda başka bir boyun önderliğinde aynı sıralarda bambaşka bir devlet kuruluyor olabilir.Türk devletlerinin çoğu kronolojik sırayla yıkılıp kurulmamıştır. Ayrıca A devleti boyunduruk altına girince bütün Türkler boyunduruk altına girmiş olmuyor. Ancak İranı ele alalım. Farslar tek bir coğrafyada yaşıyorlar ve Sasani düşünce bütün bir millet de esarete düşmüş oluyor. Türkte böyle bir şey söz konusu değil. Adamlar göçebe ve her taraftalar.Yine savaşma oranı da aynı değildir. Örneğin Japonları ele alalım. Başka uluslara karşı çok az savaş kaybetmişlerdir. Çünkü tarihleri boyunca taş çatlasın dört kere falan adalarının dışına adım atmışlardır ve her seferinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır bu girişimler. İstatistik tutsak her halde Japonlar en az savaş kaybeden milletlerden biri çıkar.

Özetle tarihin çağları bir bütün olarak ele alınırsa Türkler ordu ve devlet kategorisinde rüştünü ispatlamış sayılı milletlerden biridir.

Bütün bunlardan bağımsız olarak tarihimin abartılması eğer düzgün yapılıyorsa benim işime gelir neden bundan rahatsızlık duyayım anlamadım?
  • Bilinmelidir ki, Türk varsa umut vardır, huzur vardır, pırıl pırıl parlayan ufuk vardır. Türklük ayaktaysa, yüce dinimize bağlılık hakkıyla yaşanıyorsa muhtaç kalmışların, dara düşmüşlerin elbette ellerinden tutulacaktır.

• Eeeee Türkçesi

• abartıyı geç de bana senin ve fikirdaşların gibi kendi atalarına küfreden farklı milletten bir tane örnek ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Eeeee Türkçesi
    Bilge Kağan’dan Alparslan’a,Osman Gazi’den Fatih’e,Kanuni’den Atatürk ve bugünlere kadar bağını koparmadan,ülküsünü kaybetmeden gelen muhterem ve muhteşem neslin açtığı çığır,yaptığı çağrıyla büyük Türk milleti tarihte olduğu gibi yine hak ettiği mertebelere mutlaka yükselecektir.
  • Diğer milletlerden üstün yanı yok

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Yahudiler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu carpık bakis acisi. Simdi Orta Asya'dan itibaren bunca imparatorluk , bunca ulke , bunca genis alanlara yayilmis orgutlenmeler hepsi bozguna ugraya ugraya mi kurulmus.

Osmanli , Selcuklu, Gokturkler, Hazarlar bozguna ugraya ugraya mi bilmem kac milyon km toprak kazanmislar.

Azcik bir mantik yurutseniz sizin dusuncenizle gerceklerin uyusmadigini farketmeniz gerekir ama kendi aklini kullanmak yerine internette gordugunuz iki sayfalik yazilar daha mantikli geliyor.

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Her milletin birbirine gore farklari vardir. Hem benzerler hemde farklidirlar.

dünyayı vadedilmiş topraklar olarak görüp fi tarihinden olan ülkülerine ulaşmak için vargüçleriyle çalışırken mi yapıyorlar atalarına küfretmeyi

o zaman şu anki türk gençliğinden daha vahim durumları
    bizimkiler en azından kurtulmaya çalışıyor
    onlar hem dediklerini yapmaya çalışıp hem de kurtulmaya çalışıyorlar
  • O kadar savaş kaybetti demişsin. Dünya üzerinde hiç savaş kaybetmeyen bir uygarlık var mı ki? Avusturalya ordusu deve kuşlarına karşı kaybettiler ve sizin gibi konuşmuyorlardır eminim. Ayrıca Orta Asya'da doğup Viyana kapılarına dayanmış bir uygarlıktan bahsediyoruz.
  • Şimdi Türklerden daha fazla savaş kaybetmiş kaç millet var derken oturup bütün milletlerin kill-death ( İngilizce yazdım ki havalı olsun) oranını hesaplaman gerekir. Öyle farazi söylemler kimseyi bağlamıyor.

Boyunduruk meselesine gelirsek Türkler dediğimiz adamlar tarihte en az boyunduruk altına girenlerdendir ve evet bizden daha fazla boyunduruk altına girmiş millet vardır. Hemen akla gelen bir kaçını sayalım:

Slavlar, önce uzun bir süre Viking istilacılar tarafından yönetilmiş, sonra bu birliktelikten Rus isimlendirmesi altında yeni bir oluşum doğmuş ve daha sonra da bir 300 yıl kadar Altın Orda hakimiyetinde yaşamışlardır. Ben daha 300 yıl başka bir devletin boyunduruğunda kalmış Türk devleti duymadım.

Farslar. Adamlar Sasani Devletinin yıkılışından 20.yy a kadar devlet kuramadılar. Türk, Moğol ve Araplar tarafından yüzyıllarca yönetildiler.

Yunanlar daha doğrusu Grekler yine uzun yıllar Roma hakimiyetinde kaldı. Daha sonra o Grekoromanlar da Türk hakimiyetinde yaşadılar falan.

Moğollar, Cengize kadar büyük Türk Kağanlıkları tarafından yönetildiler.

Genel olarak Balkan ulusları, Ermeniler, Kürtler, Basklar vb. milletleri de bunlara dahil edebiliriz.

Savaş kaybetme konusunda defteri hayli kabarık olan Romalıları, Cermenleri, Yunanları, Farsları yine tekrarlarız.

Bunlar boşlukları doldurma cevabıydı gelelim asıl cevaba.

Bu konuda Türkle başka herhangi bir milleti aynı kefede değerlendiremezsin. Çünkü;

Türkler eski dünyanın her tarafına yayılmış, her tarafında savaşmış, her tarafında devlet kurmuş bir ulus. Doğuda bir boyun önderliğindeki bir devlet yıkılırken batıda başka bir boyun önderliğinde aynı sıralarda bambaşka bir devlet kuruluyor olabilir.Türk devletlerinin çoğu kronolojik sırayla yıkılıp kurulmamıştır. Ayrıca A devleti boyunduruk altına girince bütün Türkler boyunduruk altına girmiş olmuyor. Ancak İranı ele alalım. Farslar tek bir coğrafyada yaşıyorlar ve Sasani düşünce bütün bir millet de esarete düşmüş oluyor. Türkte böyle bir şey söz konusu değil. Adamlar göçebe ve her taraftalar.Yine savaşma oranı da aynı değildir. Örneğin Japonları ele alalım. Başka uluslara karşı çok az savaş kaybetmişlerdir. Çünkü tarihleri boyunca taş çatlasın dört kere falan adalarının dışına adım atmışlardır ve her seferinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır bu girişimler. İstatistik tutsak her halde Japonlar en az savaş kaybeden milletlerden biri çıkar.

Özetle tarihin çağları bir bütün olarak ele alınırsa Türkler ordu ve devlet kategorisinde rüştünü ispatlamış sayılı milletlerden biridir.

Bütün bunlardan bağımsız olarak tarihimin abartılması eğer düzgün yapılıyorsa benim işime gelir neden bundan rahatsızlık duyayım anlamadım?

Bir takım yahudiler siyonizme söver geri kalanı zaten siyonisttir. Ben daha " Yea Nabukadnezar da aslında haklıydı bizimkiler çok kaşınmış iyi ki yerle bir ettiler mabedi " falan dediğini görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Ace of Spades

Türkler'e has bir durum değil biliyorum, hemen hemen her millet tarihini abartmayı çok sever ama biz de bir ayrı abartıyoruz yahu ..

Türkler kadar savaş kaybetmiş, defeat olmuş, mağlup olmuş, boyundurluk altına girmiş, katliama uğramış kaç millet var tarihte .. Zaten bu mağlubiyetler yüzünden o kadar devlet yıkılıyor .. Ha bir şekilde yeni devlet kuruluyor o ayrı ama onlar da yıkılıyor ..

Türkler onları kesti bunları kesti geçin bu muhabbetleri . Sırf Osmanlı Devletinin 60 küsür savaş hezimeti var, gidin araştırın .. Diğer Türk devletleri ve Türk boyları ile (yani azınlık oldukları bölgelerdeki mağlubiyetler ile) bu sayıyı kestirmek çok zor ..

Arkadaşım her hangi bir dine inanmadığın için senin tarafında değilim ama bu konuna katılıyorum bunu Türkler olarak sağcısı ve solcusu her kesim yapıyor ama ırkçılar ve kemalistler daha fazla yapıyor çünkü gerçek bir müsluman ırkçı olamaz ve dünyada yaşayan tüm müslumanların kardeşliğine inanır ve ümmetçidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Hero Boy

quote:

Orijinalden alıntı: The Ace of Spades

Türkler'e has bir durum değil biliyorum, hemen hemen her millet tarihini abartmayı çok sever ama biz de bir ayrı abartıyoruz yahu ..

Arkadaşım her hangi bir dine inanmadığın için senin tarafında değilim ama bu konuna katılıyorum bunu Türkler olarak sağcısı ve solcusu her kesim yapıyor ama ırkçılar ve kemalistler daha fazla yapıyor çünkü gerçek bir müsluman ırkçı olamaz ve dünyada yaşayan tüm müslumanların kardeşliğine inanır ve ümmetçidir

Alıntıları Göster
    gene klasik gerçek müslüman muhabbeti. ümmetçiliği deneyen abdülhamit 2 idi ve bir yerlerinde çok fena patladı. müslümanların kardeşliği demişsin ama şu an birbiriyle kavgalı olmayan müslüm devlet yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 12 Ekim 2018; 9:26:21 >

• The Hero Boy kullanıcısına yanıt
    he bu arada atatürkü çekemiyorsan anten al.
  • Tarihte hiçbir millet yoktur ki Türkler kadar büyük coğrafyalarda Türkler kadar uzun süre tutunabilsin. Yukarıda söylenmiş zaten bizim kağanlıklarımız kronolojik olarak kurulup yıkılmıyor. Mesela 16.yy'da Türk sınırları Viyana'dan Çine gidiyor. Dolayısıyla Türkler tamamen boyunduruk altına girmemiştir. Farklı kağanlıklar yıkılıp kurulmuştur. Tarihteki büyük uluslara bakarsak:

İran: Yaklaşık son 1000 yıl biz yönettik 1925 yılındaki saltanat değişikliğine kadar İranın yöneticileri Türktü. Bugün nüfusunun neredeyse yarısı Türk. İranı 1000 yıl boyunduruk altında tuttuk.

Mısır: Osmanlı zamanında yaklaşık 400 yıl, Tolunoğulları ve Akşitler (Ihşidiler) zamanında toplamda 100 yıllık bir Türk egemenliği var. Osmanlı Mısırı Memlüklerden alıyor yani halkı büyük ölçüde Arap yöneticileri ve ordusu Türk olan bir devlet. Memlüklerin Mısır saltanatı 300 yıl. Toplamda Mısır gibi bir medeniyeti 800 yıl kadar boyunduruğumuz altında tutuyoruz.

Yunan: Yunan medeniyeti de çok eski bir medeniyet. Osmanlı zamanında yaklaşık 500 yıl boyunduruk altında tutuyoruz. Ondan önce Avrupada Avarlar ve Hunlar var ama Yunanistan hakim miydiler bilmiyorum o yüzden 500 yıl diyelim.

Hint: Delhi Sultanlığı, Babür Kağanlığı zamanlarında Hint alt kıtasında 600 yıllık bir Türk varlığı var.

Çin: Tam olarak kaç yıl bilmiyorum ama Çinle birçok defa savaşıp Çine hakim oluyoruz. Kimi zamanlar sadece yönetiyoruz kimi zaman Çini parçalayıp devletler kuruyoruz. Çin hakimiyetimiz yine yüzlerce yılla ifade edilir.

Bunlar dışında bugünkü Ruslar yüzlerce yıl Türk boyunduruğunda yaşadılar. Araplar yine aynı şekilde yüzlerce yıl Türk hakimiyetinde kaldılar.

Sonuç olarak elbette savaş kaybettik ama bizim başardığımızı başaran daha yok. Parçalara bölünüp tüm dünyaya dağıldık ve savaştık. Çoğu millet ana vatanından ayrılmaz, savaşlarını bir bütün olarak yaparlar. Bizim yaptığımız savaş sayısı diğerlerinden fazla olacağı için doğal olarak kaybettiğimiz savaş sayısı da fazla olacaktır. Hatta bazı milletlerin tarihlerinde yaptığı toplam savaş sayısından daha fazla yenilgimiz vardır. Ama bu bizi başarısız yapmaz.

• MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    çok güzel açıklamışsınız

son paragrafa ben cevap vereyim adamlar türklük ve müslümanlıktan kurtulunca dünyanın en başarılı toplumu olacağımıza kendilerini o kadar inandırmışlar ki bu ikisinden kurtulmadan hiçbirşey olamazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Prezidente

gene klasik gerçek müslüman muhabbeti. ümmetçiliği deneyen abdülhamit 2 idi ve bir yerlerinde çok fena patladı. müslümanların kardeşliği demişsin ama şu an birbiriyle kavgalı olmayan müslüm devlet yok.

O kadarda değil bir kaçı hariç yine beraberler zaten halklarında bir sorun yok sorun Amerika, İsrail, Rusya ve Avrupa devletlerinin oyununa gelen iktidar heveslisi liderler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.