Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Domuz yetiştirirseniz ticari kaybınız büyük olur. Muhtemelen her konuda zorluk yaşarsınız, bunu finanse edebilecek gücünüz olmalı, en nihayetinde hedef kitlesi gayrı müslim ve ateistler olan bir esnaf tanımıyorum. Türkiyede Kitab-ı Mukaddes pazarlayıp neden kimse almıyor diye üzülmek anlamsız olur.

Rafınıza domuz eti ve ürünleri koyarsanız yine kaybedersiniz. Sadece ''Domuz eti ve ürünleri'' konusunda çalışıp ete süte bulaşmıyorsanız orasını siz bilirsiniz. İslamiyete inanmıyor olabilirsiniz bu konuda sözüm yok lakin Anadolu İnsanını 1000 yıllık süreci aşarak Hititlere, Mısırlılara, ona buna bağlamak saçma olmuş.

Bu sebeple uzunca bir süre daha domuz eti konusunda sıkıntı yaşayacaksınız, en azından Türkiye'de. Ortalama bir büyükbaş hayvan 10 kg pislik bırakır, domuz çiftliği ve besiciliğiyle ilgili dahiyane fikirleriniz varsa sizinle kalsın, hayvan beslemek kolay değildir.

Arayan bulur, domuz etine ihtiyacı olanlar forumda tüketenlerle iletişime geçsin.

• Açıkcası bilinçli olarak hiç domuz eti yemedim.
    Lokanta veya ayaküstü yenen yerlerde bana gizliden yedirdiler ise bilmiyorum.
    Çevremde domuz eti satan bir yer de yok ki alıp deneme imkanım olsun.
    Ama koyun, dana, keçi vs. etine göre ucuz ve bol olsa idi tercih ederdim.
    Günümüzde domuzun biyolojik ve fizyolojik yapısı hakkında geçmişe oranla çok daha fazla ve ayrıntılı bilgi sahibiyiz.
    Bu durumda domuz etini çok daha sağlıklı koşullar altında işleme ve kullanma imkanına da sahibiz.
    Hal böyle iken domuz eti parazit içeriyor, yağ içeriyor vs. demek doğru değildir.
    Bütün bu olumsuzlukların giderilmesi için gereken her tür ekipman ve bilgiye sahibiz.
    Et ettir; tabağımıza son ürün olarak geldiğinde sağlıklı, yararlı ve ucuz ise yememek mantıklı görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Açıkcası bilinçli olarak hiç domuz eti yemedim.
    Günümüzde domuzun biyolojik ve fizyolojik yapısı hakkında geçmişe oranla çok daha fazla ve ayrıntılı bilgi sahibiyiz.
    Bu durumda domuz etini çok daha sağlıklı koşullar altında işleme ve kullanma imkanına da sahibiz.
    Hal böyle iken domuz eti parazit içeriyor, yağ içeriyor vs. demek doğru değildir.

Bütün bu olumsuzlukların giderilmesi için gereken her tür ekipman ve bilgiye sahibiz.
    Et ettir; tabağımıza son ürün olarak geldiğinde sağlıklı, yararlı ve ucuz ise yememek mantıklı görünmüyor.

Hayvancılık mı yapıyorsunuz yoksa veteriner misiniz ya da gıda mühendisi veya Toksikoloji, Farmakaloji ihtisas nedir ?

• Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır.

Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedavisi yoktur.

Domuz şeridi [tenya], mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hatta ölüme sebep olmaktadır.

Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder.

E vitamininin noksanlığında erkeklerde kısırlık, kadınlarda çocuk düşürme hastalığı ortaya çıkar. E vitamini yağlardaki acılaşmayı önler.

E vitamini tükenince A vitamini acılaşmayı önleyemez. A vitamininin yokluğunda da cinsiyete menfi yönde etki eder. Domuz eti ve yağı yiyenlerde karakter değişikliğinin ortaya çıktığı da tespit edilmiştir.

Domuz etinin, diğer hayvan etlerine hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstelik hazmı güç, protein değeri çok düşüktür.

• quote:

Orijinalden alıntı: kotucenk

quote:

Hayvancılık mı yapıyorsunuz yoksa veteriner misiniz ya da gıda mühendisi veya Toksikoloji, Farmakaloji ihtisas nedir ?

Son yazdığım cümle gayet açıktır.
    Ben uzman değilim ama benim yerime uzman olup gerekli denetim ve izinleri veren yasal kuruluşlar vardır.
    Gerekli denetimleri yapılmış yasal bir domuz eti sağlıklı, yararlı ve ucuz ise yenilebilir.
    Şu da var; Türkiye şartları güvenilmez (kaçak üretim, denetimsizlik vs.) olduğu için domuz eti yememek daha doğrudur.
    Avrupa standartlarını belirtmeye gerek yok sanırım.

• quote:

quote:

quote:

Ben uzman değilim ama benim yerime uzman olup gerekli denetim ve izinleri veren yasal kuruluşlar vardır.
    Gerekli denetimleri yapılmış yasal bir domuz eti sağlıklı, yararlı ve ucuz ise yenilebilir.
    Şu da var; Türkiye şartları güvenilmez (kaçak üretim, denetimsizlik vs.) olduğu için domuz eti yememek daha doğrudur.

Şaka gibisiniz Avrupa'yı fazla büyütüyorsunuz gözünüde...

http://www.google.org/flutrends/intl/en_gb/

• quote:

quote:

quote:

quote:

Siz Menderes Ovası hakkında yorum yaptığınızda, dedim ki "Bu arkadaş orada yaşıyor ve ovada tarlası, bağı, bahçesi vardır. O yüzden de dinlemek gerek. Kendi bildiği konu ve biz ne kadar ahkam kesersek keselim, doğrusunu o bizden iyi bilir; çünkü o durumu yaşıyor."
    Umarım siz de bana aynı saygıyı gösterir ve sözlerime kulak verirsiniz. 3 sene Belçika'da kendi restoranımı işlettim ve sizi temin ederim ki temizlik konusunda, düşündüğünüzden çok daha ileriler ve bizim onları yakalayabilmemiz için onların 100 sene yerinde sayması, bizim ise yerimizde saymayı bırakıp ilerlememiz gerekir.
    Size şaka gibi gelebilirim, ama şaka değilim.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

quote:

quote:

quote:

Siz Menderes Ovası hakkında yorum yaptığınızda, dedim ki "Bu arkadaş orada yaşıyor ve ovada tarlası, bağı, bahçesi vardır. O yüzden de dinlemek gerek. Kendi bildiği konu ve biz ne kadar ahkam kesersek keselim, doğrusunu o bizden iyi bilir; çünkü o durumu yaşıyor."
    Umarım siz de bana aynı saygıyı gösterir ve sözlerime kulak verirsiniz. 3 sene Belçika'da kendi restoranımı işlettim ve sizi temin ederim ki temizlik konusunda, düşündüğünüzden çok daha ileriler ve bizim onları yakalayabilmemiz için onların 100 sene yerinde sayması, bizim ise yerimizde saymayı bırakıp ilerlememiz gerekir.
    Size şaka gibi gelebilirim, ama şaka değilim.

Saygılar...

Çok haklısınız hocam adamlar deli ki ne deli temizlik güzeldir tamamda saat başıda yapılmazki gerçekten tek kelime ile deliler görmeyenler için atıp tutmak kolay gidinde görün sıkıysa sizde onlar gibi temiz olmayın onlar direk insanın yüzüne söylüyorlar öle kolay değil yani yasalarda suçlarıda ağır

• Domuzu tüketen değil, tüketmeyenler daha çok efsaneye sahip. Ben işin g.vatlık boyutunda değilim, Domuz eşini kıskanmıyor lakn Hamsinin eşini kıskandığını kim söyleyebilir. Yani kul hakkı yemek mi, zina mı, alkol mü... Domuz eti yemek mi? Ülkemiz açısından lezzet ve damak tadı değil İnanç problemidir. Benim açımdan lezzet problemi, et konusunda hassasım, evim dışında et kolay kolay yemem. İsteyen gider alır yer, domuz tek protein kaynağı değil. Hadi domuz yiyelim demekle olmaz. Gelen turistler bohu bohuna Sihss keeap sis keeap diye dönmüyorlar...Avrupada tercih sebebi olması ucuz olmasından kaynaklanıyor ki bu büyük olsasılık. İspanya'dan gelen arkadaşıma deve sucuğu götürmüştüm garipsemişti hatta şaşırmıştı. Deve uzun yıllar boyunca TIR iyetine kullanıldı ama sucuk olabileceğini kimse tahmin etmemiş. Bu işler gelenekle oluyor, onlarda yok bizde var; biz yok onlarda var.

İnek, dana, koyun, keçi insanın sindiremediği bazı yeşilliği geviş getirerek hallediyor, bizim için besine çeviriyor domuzda bu var mı emin değilim.

Domuzun sağlıklı- lezzetli olduğuna dair kanıtta yok olmadığına dair de yok. Koyunun tek et olduğuna dair bilgide... Ben balık severim ama ülkemizde pek tüketilmez. Bu domuz mevzusu geleneklerle ilgilidir ama ucuz kıyma-adana-köfte içinde var mı yok mu bilemem. Köpek-maymun-kedi yemiyoruz bunları da denemeliyiz gibi bir çıkarım yapabilir miyiz?

Ülkmizde genellikle yabancı aşçı çalıştırılmaz, bununda etkisi var. Boğazda tabağı 90 liradan kavurma yapan aşçılar değil tabiki, göbekli bıyıklı boynunda havlusu olup kepçeyle kazan karıştıranlar. Ben Egeliyim, İç Anadolu yemeklerini sevmem yani orada yediğim et farklı oluyor burada yediğim farklı.
    Bursa'da iskender yapılır bildiğiniz kıymadan ki ben sevmezdim onun yerine Teleferik İstasyonunda et dönder yapan yere gider yerdim ya da Osmangaziden Ulucamiye çıkarken solda bir dükkanda... Taksimde ıslak hamburger var içinde ne var bilen yok.

Domuz eti İslami açıdan nasıl neden yasak bilmiyorum, Lezzet konusu önemli olsa da ülkemizde İnanç sornu olarak devam etmektedir. Namaz kılmak önemli ama namaz kılmayıp spor yapsak olmaz mı diyemezsiniz ki namaz spor amacı taşımaz. domuz da protein amacı güderek yasaklanmamıştır... İslamiyet basittir, kural şudur. Yapmak Yapmamak sana bağlı, keza nasıl yaşayacağımız Allah2ı ilgilendirmiyor, kuralı koymuş bu dünyaya göndermiş. bu ne benim lezzet sorunum ne vücudun proten ihtiyacı kısacası imtihan. Müslümansa yemesi yasak. Domuz yemek, domuz etinden yapılan yemekler, domuz yemeği kültürümüz zaten yok. Kurallar 7.YY da da 15.YY da da 21. YY da da aynıdır. İslam'ı 21. YY a uydurmak değil 21.YY'ı İslam'a uydurmak gerekir, samimi müslümanın başka yolu yoktur. İslamiyet arabistandan çıktı, o zaman domuz yetiştirmek orada zordu, pisti şimdi şartlar değişti yenebilir fetvasını kimse veremez.

Domuz konusunda bir salgın olmuştu, 3-5 yıl önce ya çiğ köfteydi yada salam gibi bir şeydi. yurt dışında bilemem ama Türkiye'de bunu tüketmek pek akıl karı değil gibime geliyor. Üretici ki çok büyük değilse muhtemelen ticari itibarı nedeniyle kontrolsüz yapıyordur, haliyle denetim de yok. Kuru inatla domuz tüketelim demek oldukça saçma, kendinizi riske atmayın.

Domuz ve kesimi:

http://fxcuisine.com/default.asp?language=2&Display=119&resolution=high

Tr ve Domuz

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/7368020.stm

• Köpek etide yiyen var mı?

• Yok ben bu forumda dedim.Sonuçta o da et yani ve yiyenler var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

Yok ben bu forumda dedim.Sonuçta o da et yani ve yiyenler var...

Hümanizmin bu kadarı fazla, kaçırılıp kavurma yapılmak istemem bırakın bazı şeylerde yenmesin ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lurtz

Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır.

Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedavisi yoktur.

Domuz şeridi [tenya], mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hatta ölüme sebep olmaktadır.

Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder.

E vitamininin noksanlığında erkeklerde kısırlık, kadınlarda çocuk düşürme hastalığı ortaya çıkar. E vitamini yağlardaki acılaşmayı önler.

E vitamini tükenince A vitamini acılaşmayı önleyemez. A vitamininin yokluğunda da cinsiyete menfi yönde etki eder. Domuz eti ve yağı yiyenlerde karakter değişikliğinin ortaya çıktığı da tespit edilmiştir.

Domuz etinin, diğer hayvan etlerine hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstelik hazmı güç, protein değeri çok düşüktür.

Ne kadar tabansız, atmasyon, kulaktan dolma bilgiler bunlar böyle!!!
    Tamamen Harun Yahya üslubunda yazılmış.
    Peki şu soruma cevap ver o zaman:
    Bu meret bu kadar hastalık yapıyor, zekayı geriletiyor bunu yiyen batı toplumlarında yaşam süresi neden daha uzun ve bilim neden daha ileride?

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: Lurtz

Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır.

Ne kadar tabansız, atmasyon, kulaktan dolma bilgiler bunlar böyle!!!
    Tamamen Harun Yahya üslubunda yazılmış.
    Peki şu soruma cevap ver o zaman:
    Bu meret bu kadar hastalık yapıyor, zekayı geriletiyor bunu yiyen batı toplumlarında yaşam süresi neden daha uzun ve bilim neden daha ileride?

tuttumuşun onlar niye ilerde diye. alıntı yaptığın yeri bi daha oku idrak et. adam demiyor ki zeka geriliğine neden olur diye. bilimde ileriler çünkü çalışıyorlar ve gereken önemi veriyorlar. yaşam süresini birçok faktör etkiler dolayısıyla domuz eti yiyen az yaşar veya çok yaşar diye bir şey zaten söz konusu değildir.
    not:yukarda yazılanlar doğru mudur yanlış mıdır bilemem. sen konuya alakasız yerden yaklaşıyon onu belirttim.

• Arkadaşım asıl sen tekrar oku ya da ben sana alıntı yapayım:

"Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder."

Şöyle bir cümleyi hangi bilim açıklar? Nesli söner ne demek?
    Nasıl bir E vitaminiymiş bu , o zaman sevgisi azalan herkes gitsin E vitamini alsın sonra kırlarda elele koşalım, var mı böyle bişey?
    Nasıl bi alakasızlıkmış benimki anlayamadım, nerden yaklaşırsan yaklaş yazılanlar zırva.
  • quote:

Arkadaşım asıl sen tekrar oku ya da ben sana alıntı yapayım:

"Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder."

Nasıl bir E vitaminiymiş bu , o zaman sevgisi azalan herkes gitsin E vitamini alsın sonra kırlarda elele koşalım, var mı böyle bişey?
    Nasıl bi alakasızlıkmış benimki anlayamadım, nerden yaklaşırsan yaklaş yazılanlar zırva.

biyoloji kitabını aç bak E vitamini eksikliği kısırlığa neden olabilir yazıyor. yukarda nesli söner derken onu kastetmiş sanırım.
    tekrar ediyorum yukarda yazılanların doğru veya yanlış olduğunu bilmiyorum konuya yanlış yaklaşmışsın ben de onu belirttim.

• Yazının üslubunu tam anlayamamışsınız.
    Yazıda kesin ifadeler var;
    Nesli söner
    çocuk düşürme hastalığı ortaya çıkar
    ölüme sebep olmaktadır.
    vs.
    vs.

Hem bi yandan savunuyosun yazıyı, saçmalığını ortaya koyunca "doğru yanlış bilmiyorum" diyosun.
    Sen de haklısın, bi yandan domuz etinin haram olması bi yandan Harun yahya saçmalığı, çelişkiler yumağı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lejyonerxx

quote:

Arkadaşım asıl sen tekrar oku ya da ben sana alıntı yapayım:

biyoloji kitabını aç bak E vitamini eksikliği kısırlığa neden olabilir yazıyor. yukarda nesli söner derken onu kastetmiş sanırım.
    tekrar ediyorum yukarda yazılanların doğru veya yanlış olduğunu bilmiyorum konuya yanlış yaklaşmışsın ben de onu belirttim.

Arkadaşın avukatı değilim, ama uzattığınız konuda bence siz haksızsınız. Nesil sönmesi, yani kısırlık ile kıskançlık, aşk, sevgi, namus gibi kavramların alakası yoktur. Kısır olan bir insan aşık da olur, namuslu da olur, sevgi hissine de kıskançlık hissine de sahip olur.
    E vitamini desteği ile bir milleti namuslu ya da sevgi dolu yapmaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.