Şimdi Ara

TÜRKler nasıl müslüman oldu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
0
Favori
5.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zorla olup olmadığı sizi ilgilendirmiyor ve böyle mutluysanız devam edin..Bizler de zorlar oldu gidip nufus cüzdanımızı değiştirelim demiyoruz zaten..ama "isteyerek severek geçtik" sanrısının tarihi bir yalan olduğunu gözler önüne sürüyoruz..

kafalar bulansın..gerçekten seve seve mi müslüman oldu atalarımız yoksa zorla mı onu da araştırsın gençler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

zorla olup olmadığı sizi ilgilendirmiyor ve böyle mutluysanız devam edin..Bizler de zorlar oldu gidip nufus cüzdanımızı değiştirelim demiyoruz zaten..ama "isteyerek severek geçtik" sanrısının tarihi bir yalan olduğunu gözler önüne sürüyoruz..

kafalar bulansın..gerçekten seve seve mi müslüman oldu atalarımız yoksa zorla mı onu da araştırsın gençler..

Syn.EngineerInDefenceInd berat23 nikli arkadaşımız anlamamkta ısrar ediyor diyelim kimlikten dini müslüman bunu çıkardık peki ya sonra?? işsiz kaldığınızda iş bulurken,kız istemete gittiğinizde,resmi dairelerde yaşayacağınız sıkıntıyı bilemessini
    Türk ve müslüman değilseniz bu ülkede karşılaşabileceğiniz zorlukları hayal bile edemessiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Türk'ler hiç zorla din değiştirirmiydi ki ?

Ayrıca zorla din değiştirildiyse niye İslam'a bu kadar bağlı kalınmıştır ?

korku... insanların içine korku salındıktan sonrası çoğu zaman kolay olmuştur...
    hele ki yaşanan acılar tekrar tekrar yaşansın istenilmiyorsa...

quote:

Diyelim ki zorla müslüman yapıldılar bu durumda ne yapacağız ?

yapılacak bir şey yok... sadece yanlışlar düzeltiliyor ve daha objektif bakılması sağlanıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: casilo

quote:

korku... insanların içine korku salındıktan sonrası çoğu zaman kolay olmuştur...

quote:

yapılacak bir şey yok... sadece yanlışlar düzeltiliyor ve daha objektif bakılması sağlanıyor...

1200 yıl önce olan şimdiki hayatımızı zerre kadar etkilemecek olan bir olay için kafa yoracak kadar vaktimiz yok...
    madem yapacak birşeyiniz yok o zaman yapılacak işleri yapın..
    bu yalanada ancak sizin gibi düşünenler inanır.dağanağı olmayan mantıksız düşüncelerle kimseyi kandıramazsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

quote:

quote:

1200 yıl önce olan şimdiki hayatımızı zerre kadar etkilemecek olan bir olay için kafa yoracak kadar vaktimiz yok...
    madem yapacak birşeyiniz yok o zaman yapılacak işleri yapın..
    bu yalanada ancak sizin gibi düşünenler inanır.dağanağı olmayan mantıksız düşüncelerle kimseyi kandıramazsınız.

eğer bunlara kafa yoracak vaktin yoksa sabahtan beri buralarda ne dolanıyosun?

ayrıca bu bahsettiklerimiz seni zerre kadar etkilemiyor olabilir, ama eğitim almakta olan yüz öğrenciden bir tanesinin fikirleri aydınlansa bize yeter...
    üstelik okuyup okuyup da (!) hala "bu yalanlara" diyorsun ya... pes...

• evveeet aklıma geni gelen birşeyi siz zorla müslüman edilenlerle paylaşmak istediğim br olay var.

zorla herşeyi yapan Türk milleti nedense zorla müslümanlıktan vazgeçmedi.

54 yıl boyunca sscb tarafından dinsizlik aşılanan balkanlardaki ve türki cumhuriyetlerdeki(özellikle azerbayacn) müslümanlar bağımsızlılarını elde ettikten sonra yeniden eski dinlerine döndüler.demekki 54 yıl zorla müslümanlıktan çıkartmak için yetmemiş.bunlar öyle uydurma hikaye değil bizzat görülen tarih.hala bu kurmaca masallara kanacaksanız pess diyorum.......
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

evveeet aklıma geni gelen birşeyi siz zorla müslüman edilenlerle paylaşmak istediğim br olay var.

zorla herşeyi yapan Türk milleti nedense zorla müslümanlıktan vazgeçmedi.

54 yıl boyunca sscb tarafından dinsizlik aşılanan balkanlardaki ve türki cumhuriyetlerdeki(özellikle azerbayacn) müslümanlar bağımsızlılarını elde ettikten sonra yeniden eski dinlerine döndüler.demekki 54 yıl zorla müslümanlıktan çıkartmak için yetmemiş.bunlar öyle uydurma hikaye değil bizzat görülen tarih.hala bu kurmaca masallara kanacaksanız pess diyorum.......

"Türk milleti her şeyi zorla yaparrrr!", "Türklerin akıl sağlıkları yokturrrrr! Kim ne derse ona inanırlarrrr" acaba ben böyle söylemler kullandım da mı seninle bir türlü aynı noktaya gelemiyoruz diye oturdum kendi yazdıklarımı okudum. Ama hayır ben öyle bir şey söylememişim.

başka milletlerin asimile edilişini, baskıyla din değiştirmelerini okuyoruz kabul ediyoruz. fakat konu türklerle ilgili herhangi bir tarihi gerçeğe gelince "yok kardeşim biz türküz. hayatta öyle bir şey olamaz. zaten geçmişte de olmamıştır.hepsi dedikodu" deyip işin içinden çıkıyoruz...

zamanında müslüman oluşumuz zorla olmuşsa bile, sonradan bu dini sahiplenmemiz kötü mü? sana aslında şimdi herkesin islamiyetten vazgeçmesini (zamanında zorla olduk ya gerçekler su yüzüne çıkınca terk edeceğiz) savunmamı bekliyorsan ya da beni öyle bir yere yönlendirmeye çalışıyorsan, üzgünüm ben öyle düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casilo -- 28 Ağustos 2008; 9:37:14 >

• her ırkın karakteristik özellikleri vardır ve bu zorla müslüman olma hadisesi kesinlikle türk ırkının yapmayacağı bir davranış.aynı durumun tersini yapmadılar ki eksik olan şey sadece zamandı.baskı ve katliamlar sscbdede vardı.hatta son bakü katliamından sonra daha çok ayaklandı türk halkı.akabinde ordusu olmadan karabağı savundular.keza bizim kurtuluş savaşımızda benzer niteliktedir.şimdi siz diyorsunuzki binlerce yıl böyle yaşayan bir ırk 4 tane arabın baskısıyla iş yaptı....nasıl inanabiliyorsunuz cidden anlamıyorum veya anlıorum çinizdeki islam düşmanlığı böyle çıkıyor...

ilk sayfada yazan hikayedede hiç bununla ilgili birşey yazmıyor.emevilerle tüm dünyanın arasının bozuk olduğu hatta islami anlayışlarının bile bozuk olduğu bilinen bir gerçek(ki kendileri islam dünyasında çooookk kanların dökülmesini sağlayan "kerbela olaylarını" yapan devlettir).yok cihat mış bilmemneymiş.hz.muhammedin torunlarını öldüren emevilerden bahsediyoruz.o yazıda sadece aralarında geçen savaşlar katliamlar vs. verlmiş.ben hiç zorla müslüman yapma eylemi görmedim.

!!!!yazıdan bir yanlış!!!!!

horasan(iran), 4 halife döneminde (661den önce) arap toprağı olmuştur.o yazı ile 670 sonrasını anlatıyor:)))))

buyrun savunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superposition -- 28 Ağustos 2008; 11:38:00 >

• hala bu tezi savunan varmı?
  • .........

ses yok neden acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: akın48

TÜRKler nasıl müslüman oldu?

--------------------------------------------------------------------------------

Türklerin ilk Müslümanlaştırılmaları ile ilgili 670 li tarihlere dayanan bilgiler maalesef okullarda bizlere hiçbir zaman verilmemiş, verilen bilgiler ise, Türklerin Müslümanlığa geçişleri kendi istekleri ile olmuş gibi gösterilerek, 740 lara kadar ki tarih atlanarak verilmiştir.
    İslam'ın Türklere zorla kabul ettirilmeleri ile ilgili 670 lerden başlayarak 740 lara kadar uzanan tarihin bize okullarda anlatılmamasının nedenlerini, bu kısa tarihi öğrenince biraz daha anlamak mümkün olabilecektir. Şimdi, bu atlanan 70 senelik tarihe bir göz atalım..

Müslüman Arapların Türklere İlk Saldırıları

Buhara'nın Talan Edilmesi

Horasan’ın kendileri tarafından tamamen işgal edilmesinden cesaret alan Araplar, Muaviye’nin ilk Horasan valisi olan, Ubeydullah bin Ziyad 673 yılında bu sefer ilkinden çok daha kalabalık 24000 kişilik bir ordu ile Ceyhun nehrini geçerek Kibac Hatun yönetimindeki Buhara’yı kuşatır.[/size] Kibac Hatun diğer Türk beyliklerinden yardım istersede bu yardım kendisine gelmez ve Araplar verdikleri kayıplardan dolayı Buhara’yı işgal edemezlersede tam anlamıyla talan ederler.. Daha sonra, Muaviye’nin ikinci Horasan Valisi, Halife Osman’ın oğlu Said’de Buhara’ya saldırmaya hazırlanır.. Kendisine diğer Türk Beyliklerinden yardım gelmeyeceğini anlayan Kibac Hatun, Said’le anlaşma yapmak zorunda kalır.. Bu anlaşmaya göre, Kibac Hatun, Said’e diğer Türk Beyliklerine yapacağı saldırılarda önüne çıkmayacağına dair güvence ve bu güvencenin teminatı olarak da Buhara’daki Türk asilzadelerinden rehinler verir.. ( Bu sayı kimi tarihcilere göre 50 kimine göre de 80’ dir... ) Bu anlaşmanın verdiği rahatlıkla Said, zenginliğini öteden beri duyduğu Semerkant’a saldırır.. Semerkant’ı baştan aşağı talan eder ve topladığı binlerce Türk gencini, köle pazarlarında satmak için Horasan’a getirir.. Said daha sonra Kibac Hatun’dan aldığı 80 kadar rehine tarafından bir punduna getirilmiş ve hançerlenerek öldürülmüştü....( Said’i öldürdükten sonra dağa kaçmayı başaran rehinlerin orada açlıktan öldüğü söylenir ) Said’den sonra, Horasan Valisi Salim bin Ziyad olur. Horasan’da Muaviye’nin oğlu Yezid’e bağlıdır.. Ziyad’da ayni şekilde 680 yılında Türkleri İslamlaştırmak ve şehirlerini talan etmek için saldırır fakat püskürtülerek geri çekilirler.. Bu sefer, kendi orduları Türkler tarafından talan edilerek silahları alınır.. Daha sonra Araplar daha güçlü bir orduyla tekrar saldırır ve Türkleri gene talan ederler.. Bu talandan her Arap 2400 dirhem alır.. ( Bir kölenin satış fiyatı 300 ile 500 dirhem arasında olduğu düşünülürse, bu durumda aldıkları ganimet adam başına 7 veya 8 köleye eş değerdedir..)

Haccac ve Rutbil

İslam’da ilk asimilasyon 685 yılında Abdülmelik ile başlar.. Abdülmelik, etrafını İslamlaştırmaya adı İslam tarihine kandökücü zalim olan Haccac’ı kendisine yardımcı seçerek başlar.. Abdülmelik önce civar halkların dillerini Arapçalaştırdı.. Harac karşılığı önceden bazı hakları kabul edilmiş olan gayri müslimlerin bütün haklarını geri aldı.. Bu arada Haccac’ı Irak genel valiliğine atadı.. Haccac’ın Irak’a genel vali atanmasından sonra Türklerin kaderinde ilk köklü değişikler başlamış oldu.. Haccac ilk olarak Ubeydullah ibni Ebi Bekri’yi Sicistan’a, Muhalleb ibni Ebi Sufra’yi da Horasan’a vali yapar.. O tarihte, Sicistan’ın Türk Hükümdarı Rutbil’dir ve Araplara vergi vermektedir.. Haccac, bununla yetinmez ve Ubeydullah’ı Rutbil’in üzerine göndererek ondan tam olarak teslim olmasını ister.. Rutbil önce bu teklifi kabul etmek istemez.. Bunun üzerine Ubeydullah Rutbil’in üzerine yürür.. Rutbil 18 fersah geriye çekilerek Ubeydullah ve ordusunu kuşatma altına alır..Ubeydullah, Rutbil’den kurtulmak için 700000 dirhem teklif ederse de Rutbil kabul etmeyerek Arap ordusunu büyük bir bozguna uğratır.. Buna çok kızan Haccac 40000 kişilik büyük bir ordu toparlayarak, Abdurrahman ibn Esas komutasında Rutbil’in üzerine gönderir.. Rutbil’i yenemiyeceğini anlayan Esas, bu sefer onunla anlaşır.. Bu olay karşısında çılgına dönen Haccac, Esas’ı yakalatmak üzere bir birlik gönderirse de, Esas’ın ordusu bu birliği yenilgiye uğratır ve geri kalanları da Basra’ya kadar sürer. Ancak burada yenilen Esas’ın ordusu dağılır ve Esas Rutbil’e sığınır.. Bunun üzerine Haccac, Esas’ı kendisine vermesi için Rutbil’i tehdit eder.. Vermediği taktirde çok büyük bir ordu ile üzerine yürüyeceğini ve bütün Türk şehirlerini harap edeceğini, verirse de kendisinden 7 sene hiç vergi almayacağını söyler.. Türk şehirlerinin tekrar bir savaşa girmesini istemeyen Rutbil, 7 sene haraçtan muaf tutulacağını da düşünerek Haccac’ın bu teklifini kabul eder ve Esas ve yakınlarını Haccac’a teslim eder.. Ancak, Rutbil Haccac’a güvenmekle hata yaptığını daha sonra anlayacaktır.. Haccac Rutbil’den Esas’ı teslim aldıktan sonra derhal yeni bir ordu düzenleyerek 699 yılında Muhelleb bin Ebi Sufyan komutasında Türk şehirlerinin üzerine gönderir.. Hocente, Kes, Sogd ve Nesef’i ele geçirirsede Türkler direnirler.. Horasan valiliğine Muhelleb’in oğlu Yezid gelir.. Yezid ibni Muhelleb’de Türk şehirlerini talan eder.Yezid’in savaşçıları, Harzem’den ele geçirdiği Türkleri boyunlarına damga vurarak köle pazarlarında satarlar.. Bu tarihlerde, Araplar Türklerin yurtlarını devamlı olarak istila edip şehirlerini talan ettilersede kalıcı bir üstünlük sağlayamamışlar, elde ettikleri yerleri sonunda tekrar Türlere geri vermek zorunda kalmışlardı..

Bizi ilgilendiren tarih buraya kadardır.. Bundan bir süre sonra Arap topraklarında, Emevi Hanedanının egemenliği son bulur ve Abbasilerin devri kendini gösterir..
    749’da Abbasiler Emevi Hanedanını zorlamaya başlar.. Arap topraklarında başlayan iç savaş, Emevilerin dışarı yayılmaları için gerekli olan kuvvetin bölünmesine yol açar.. Abbasilerle birlikte, Müslümanlaştırılan halklar üzerinde daha uyumlu, onların örf ve ananelerine uyan bir İslam uygulanır.. Emevilerden sonra İslamiyetin evrensel bir din olduğu şeklinde uygulamalar yapılarak İslam'ın daha geniş kitlelere yayılmasına özen gösterilir.. Bu şekilde önceleri Arap dini olarak kurulan din, giderek daha bir evrensel görünüm kazanır. Bu arada Araplar arası çatışmalar da giderek şiddetlenir.. Araplar arası kavgada Mevaliler, yani azat edimiş köleler de belli bir önem kazanırlar..

yukarıdaki yazıda horasanın 673 yılından önce arapların eline geçtiği belli oluyor zaten. çünkü yazıda horasan'ı ele geçirmiş olmanın verdiği cesaretle 673 yılında Buhara'yı kuşattığı yazıyor..
    yani yukarıda senin söylediğinin aksini iddia eden bir şey yok.

bunun yanısıra da işgalle asimile olmak arasında yıllar olduğu da ortaya çıkıyor. ilk asimilasyon 685 yılında abdülmelik ile başlıyor...

üçüncü olarak da abbasilerin emevileri yıktıktan sonra adam gibi bir müslümanlığın ortaya çıktığı yazıyor.. yani senin de dediğin gibi emevilerin islami anlayışları bile bozukmuş...

var mı başka bir soracağın?

@engineerindefenceind ses yoktu çünkü ben bilgisayar başında yoktum...

• quote:

@engineerindefenceind ses yoktu çünkü ben bilgisayar başında yoktum...

anlaşıldı bacım

Ben başka anlamda sormuştum ama neyse..e-mail'le yazarım şimdi üzmeyeyim birilerini ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: _TEADOR_

Bana Göre En Büyük Nedeni Gök Tanrı İnancının İslam'a Çok Benzemesi

bende böyle düşünüyorum.
  • Yahu madem Türkle zorla müslüman oldu,o halde neden baskıdan kurtuldukları anda tekrar eski dinlerine geri dönmediler.Demek ki İslam dinini benimsemişiz,kabullenmişiz.Yıllarca İslam dininin liderliğini yapmışız.
    Kültür bölümünü yakında tamamen dini tartışan topiclerle dolduracak bazıları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

Yahu madem Türkle zorla müslüman oldu,o halde neden baskıdan kurtuldukları anda tekrar eski dinlerine geri dönmediler.Demek ki İslam dinini benimsemişiz,kabullenmişiz.Yıllarca İslam dininin liderliğini yapmışız.

çünkü din denilen şey çocuk oyuncağı değildir... öyle zırt pırt değiştirilemez...
    insanlar baskıyla kabul etmiş olsalar bile aynı zamanda bu dini önce kabullenmiş sonra da benimsemişlerdir... baskılar yok oldu diye bütün düzen baştan sona değiştirilemz ki...
    ayrıca sizin de bahsettiğiniz baskının yok olmasının nedeni budur zaten insanlar benimsedikleri zaman baskıda bulunacak bir şey kalmamıştır ortada.

• quote:

quote:

Yahu madem Türkle zorla müslüman oldu,o halde neden baskıdan kurtuldukları anda tekrar eski dinlerine geri dönmediler.Demek ki İslam dinini benimsemişiz,kabullenmişiz.Yıllarca İslam dininin liderliğini yapmışız.

çünkü din denilen şey çocuk oyuncağı değildir... öyle zırt pırt değiştirilemez...
    insanlar baskıyla kabul etmiş olsalar bile aynı zamanda bu dini önce kabullenmiş sonra da benimsemişlerdir... baskılar yok oldu diye bütün düzen baştan sona değiştirilemz ki...
    ayrıca sizin de bahsettiğiniz baskının yok olmasının nedeni budur zaten insanlar benimsedikleri zaman baskıda bulunacak bir şey kalmamıştır ortada.

Açıkçası bana göre önemli olan zorla müslüman olup olmadığımız değil,müslümanlığı severek isteyerek benimsemiş ve kabullenmiş olmamızdır.
    Gök Tanrı inancının İslama benzerliğinin bunda etkin olduğunu düşünüyorum. ateist,hristiyan birini zorla müslüman yapsınlar nasıl yapacaklar ?

• quote:

quote:

quote:

Açıkçası bana göre önemli olan zorla müslüman olup olmadığımız değil,müslümanlığı severek isteyerek benimsemiş ve kabullenmiş olmamızdır.
    Gök Tanrı inancının İslama benzerliğinin bunda etkin olduğunu düşünüyorum. ateist,hristiyan birini zorla müslüman yapsınlar nasıl yapacaklar ?

zaten senin bir önceki sorunun cevabını kendin veriyorsun. sonradan müslümanlığı sevdikleri ve benimsedikleri için baskıdan kurtuldukları anda eski dinlerine dönmediler.
    zaten bir önceki dinleri gök tanrı inancıydı ve islamiyetle büyük benzerlikler gösteriyordu.bence de islamiyeti benimsemelerinin en büyük nedenlerinden biri bu.bu yüzden de geri dönmeleri çok büyük bir gereksinim değildi diye düşünüyorum.

• zorla veya değil Türklerin büyük çoğunluğu şu anda müslüman buna bir söyleyeceğimiz yok..yani aslında var da yok..
    mesele "tarih kitaplarında" yazılan "araplar davet etti Türkler de tamam ya müslüman olduk" dediler benzeri bilgiler..
  • arkadaşlar konuyu araştırma fırsatım oldu

islam tarihi ansiklopedisinin ilgili kısımlarını okudum sizlere özetleyim

türkler o dönemde bir çok farklı devlet olarak geniş coğrafyalara yayılmış durumdadır

türkler islamla ilk defa emeviler döneminde karşılaşıyor.
    emeviler islamın özüne aykırı olarak fethettikleri yörelerin halklarına iyi davranmıyor, müslüman olsalar dahi yüksek vergilerle belini büküyor, siyasi üstünlükleri ile asimile etmeye çalışıyorlar
    yani yüksek miktarda arap milliyetçiliği yapıyorlar
    bu yüzden türkler hakimiyet altına girmmemek için mücadele etmiştir
    bu dönemde türklerle bir çok savaş yapılmış her iki taraf açısından kesin bir üstünlük sağlanamamıştır

bu dönemde türkler baskıdan bunalarak eski düşmanı çinlilerle bile ittifak kurmaya yeltenmiştir.
    fakat anlaşma yapılan çinli hükümdar bir türk hakanını öldürmüş yağma yapmış ve türklere saldırmıştır
    bu dönemde abbasiler gizlice siyasi olarak örgütlenmeye başlamış, en büyük desteğide emevilerin hakimiyetine girmiş horasandaki türklerden görmüştür

türklerin ve arap harici diğer milli unsurların desteğiyle yönetimi eline geçirir
    hakim olan abbasiler arap harici tebaya vefayla birlikte çok iyi davranır devlette çok önemli mevkilere gelmelerine olanak sağlar
    bu dönemde türkler abbasi halifelerinin gözdesi olmuş yüksek memuriyetlere gelmiştir
    çinlilerle yapılan yanlış itiifakın üzerinde 20 yıl geçmeden abbasilerle birlik olup çinliler üzerine yürünmüş büyük bir zafer kazanılmıştır(talas savaşı)
    bu savaş sayesinde türkler müslümanlarla iyice kaynaşmış birbirine güvenmeye başlamıştır

abbasilerin hükümdar olmasıyla hemen hemen bütün türk toplulukları kısa sürede islama geçmiştir
    bu dönmeden sonra türklerle islam devleti arasında kanlı savaşlar olmamış güç gösterisi babından bazı ordular karşı karşıya gelsede savaşılmadan dönülmüştür
    kısaca dönüm noktaları bunlar

benim anladığım kadarıyla türkler islamiyete değil emevilerin kölesi olmaya direnmişlerdir
    abbasilerin hükmetmeye başlamasıyla topluca islamiyete geçmişlerdir

yani türkler kılıç zoruyla islama geçmemiş
    kılıç zoru ortadan kalktığında kendiliğinden islama geçmişlerdir

• ben gerçekten çok dindar bir müslümandım. Merak edip kutsal kitapların meallerini okuduğuma çok pişman okudum. Baştan sona tarafsız bir gözle okursanız siz de zor durumda kalırsınız. Malesef kutsal kitaplara göre dünya tepsi gibi düzdür. Galileo'ya idam cezası vermeye kalkan klise %100 kesinlikle kendine göre haklıydı, dünyanın tepsi gibi düz değil, küre şeklinde olması hristiyanlığın çöküşü olurdu. Ancak hristiyan kilisesi: ne olur ne olmaz meydan müslümanlara kalmasın, maddi kaynaklarımız, itibarımız, statümüz ayaklar altına kalmasın diye olayı çarpıtarak durumu idare etmiştir. Günümüzde insanların büyük bölümü artık müthiş güzel imkanlar sunan cenneti istemiyor, acaba cehennem varsa diyerek sadece korkularından inanıyorlar veya inanıyormuş gibi yapıyorlar.

Sıra evrime geldi. Kim ne derse desin insanın türeyişi hakkında evrim ile din taban tabana zıt görüşleri savunur. Mikrobiyoloji veya genetik veya antropoloji bilimi ile insanın evrimi kesin olarak ispat edilirse dinler Birleşmiş Milletlerce yasaklanmalıdır. Çekirge bu kez sıçramamalıdır. Önceki papa jean poul bile evrim hakkında gerçekle gerçek çakışmaz diyerek kıvırma moduna geçmişti. İlahiyatçılar insani yapıları gereği, ekmek kapılarından, mesleklerinden, bulundukları konumdan asla vazgeçmek istemeyeceklerdir. Dinleri, evrim teorisi kesin ispatlanırsa Birleşmiş Milletler yasaklamalıdır. Bunları üzülerek yazıyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.