Şimdi Ara

TÜRKler nasıl müslüman oldu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şiirin tamamını buldum .burdan tüm öztürklere benden hediyedir.gök tanrı sizi korusun:)

bir iki üçler yasasin türkler
    dört beş altı polonya battı
    yedi sekiz dokuz alman domuz
    on onbir oniki italya tilki
    onüç ondört onbeş ruslar kalles
    onalti onyedi onsekiz ortada kaldi portekiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

bu kafatascı milliyetçilik ne zaman ölecek merak ediyorum.nihal atsız öldü siz izinde gidin afferim.123ler yaşasın türkler...

Milletin sosyo-kültürel seviyesi düşük olduğu için böyle. Nasıl Akp'yi müslüman partisi olarak görüyorlarsa,bedeni de Türk ruhu da Türk olan gerçek Türkler e kafatascı diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akın48 -- 13 Ağustos 2008; 17:46:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: akın48

quote:

bu kafatascı milliyetçilik ne zaman ölecek merak ediyorum.nihal atsız öldü siz izinde gidin afferim.123ler yaşasın türkler...

Milletin sosyo-kültürel seviyesi düşük olduğu için böyle. Nasıl Akp'yi müslüman partisi olarak görüyorlarsa,bedeni de Türk ruhu da Türk olan gerçek Türkler e kafatascı diyorlar.

ne akpyi müslüman nede her milliyetçiyi kafatasçı olarak görmüyorum.bende milliyetçiyimdir ama benim milliyetçilik tanımım atatürk milliyetçiliği.o yüzden kafatasındaki kemikte türk olmaya inananları kafatasçı olarak görüyorum.atatlarımın dini ne olursa olsun ben müslümanım şu an.türk tarihini bilen biri olarak türklere zorla bişey yaptırılabileceğini hiç zannetmiyorum.hatta bu duurm türkler için değil hiçkimseye zorla birşey yaptırılmaz.madem zorla oldu zorlama kalkınca eskiye dönmesi gerekirdi.neden öyle olmadı.

bu yüzden bu konuyu çok tartışılır bulmuyorum.din zaten özgür .isteyen geçmişe dnebilr(zorla olduğunu düşünüyorsanız)

• Bu olayı daha önce duymuştum geniş bir bilgi paylaşımı yapmışsın
  • arkadaşlar konu mizah-eğlence de olursa verceğim cevap şehadet getirek müslüman oldular olurdu. ama işi sulandırmıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sariemir06

Güzel bir paylasım olmus
    tsk...
    İyiki müslüman olmusuz yoksa simdiye kadar islam dini de bozulmus olurdu.Bu kültürü ve islamiyeti koruyan tarihte hep Türk milleti olmustur.

aynen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Güzel bir paylasım olmus
    tsk...
    İyiki müslüman olmusuz yoksa simdiye kadar islam dini de bozulmus olurdu.Bu kültürü ve islamiyeti koruyan tarihte hep Türk milleti olmustur.

aynen

Dinin sahibi de koruyanı da Allah'tır,Türk milleti olsa da olmasa da bu din kıyamete kadar korunacaktır,milletler ancak dinin hizmetkarı olabilir
  • beni bilen bilir islamiyetle yakından uzaktan alakam yoktur, allaha da inanmam, Osmanlı devletinin de Türklere değer veren değil kullanan bir devlet olduğunu savunmuşumdur her zaman ama gel gelelim günümüz dünyasında "islamiyet=terör"olmadığnın kanıtı ve bu bağlamda islamiyetin koruyucusu T.C.'dir..(şimdilik)

quote:

Orjinalden alıntı: everst

quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Güzel bir paylasım olmus
    tsk...

aynen

Dinin sahibi de koruyanı da Allah'tır,Türk milleti olsa da olmasa da bu din kıyamete kadar korunacaktır,milletler ancak dinin hizmetkarı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EngineerInDefenceInd -- 26 Ağustos 2008; 13:48:46 >

• quote:

ne akpyi müslüman nede her milliyetçiyi kafatasçı olarak görmüyorum.bende milliyetçiyimdir ama benim milliyetçilik tanımım atatürk milliyetçiliği.o yüzden kafatasındaki kemikte türk olmaya inananları kafatasçı olarak görüyorum.atatlarımın dini ne olursa olsun ben müslümanım şu an.türk tarihini bilen biri olarak türklere zorla bişey yaptırılabileceğini hiç zannetmiyorum.hatta bu duurm türkler için değil hiçkimseye zorla birşey yaptırılmaz.madem zorla oldu zorlama kalkınca eskiye dönmesi gerekirdi.neden öyle olmadı.

bu yüzden bu konuyu çok tartışılır bulmuyorum.din zaten özgür .isteyen geçmişe dnebilr(zorla olduğunu düşünüyorsanız)

quote:

Orjinalden alıntı: matters

Peki hayatında hiç araba görmemiş putperest afrika kabileleri nasıl oluyor da kendilerini sömüren batılıların dinini kabul edip hristiyan oluyorlar hiç düşündün mü?
    Demek ki olabiliyormuş..
    Sence o insanlar "hmm bak bu hristiyanlık süper dinmiş ben bundan sonra hristiyanım" diyerek mi hristiyan olmuşlar zamanında??

Gereken cevabı arkadaş vermiş. Ancak o kadar heyecanla yazmaya kalkışmışsın ki diğer mesajları okumamışsın bile. Yazına yapılabilecek bir yorum yok. Kendince birşeyler karalamışsın. Okuyup çözmeye kalkacaktım ama yarısında tıkandım. TÜRK ve ATATÜRK' ü bile normal kelime yazar gibi "türk", "atatürk" şeklinde yazıyorsan zaten okunmaya değmez yazılar yazmışındır. Ondan pek birşey kaybetmemişimdir yazını anlamayarak.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: vuslat06

quote:

Orjinalden alıntı: ist_eco

quote:

Orjinalden alıntı: vuslat06

demek sopalayarak müslüman yapmışlar bizi vaybe iykide pataklamışlar bizi teşekkür etmek gerek

burdanda anlıyoruz ki seni pataklamakla her yola getirebiliriz

yaw güldürmeyin insanı kim kimi zorla bir inanca sokabilir, kafana silah dayasam müslüman ol desem tamam dersin sonra bildiğini okursun, hem biz hiç arapların eğemenliğine girmişmiyiz aç biraz tarih oku

Peki hayatında hiç araba görmemiş putperest afrika kabileleri nasıl oluyor da kendilerini sömüren batılıların dinini kabul edip hristiyan oluyorlar hiç düşündün mü?
    Demek ki olabiliyormuş..
    Sence o insanlar "hmm bak bu hristiyanlık süper dinmiş ben bundan sonra hristiyanım" diyerek mi hristiyan olmuşlar zamanında??

eğitimsiz oldukları için sömürüldükleri konusunda bir fikirleri yoktur zannımca,aslında sömürüldüklerine vakıf olacak kadar bilgi sahibi olsalar,sömürülme konusunda birşeyler yapmaya çalışırlar,tabi buda sömürenlerin stratejik,planlı icraatlerine karşı bir hamle olacağı için,tüm sömürülenlerin aydınlanmış olması,tüm menfaatlerinden vazgeçme erdemine sahip bir ileri gelenlere sahip olunması gibi hatta vb.gibi bir sürü sebeplere ihtiyaç duyar...
    Oysa din konusu ve özellikle semavi dinlerin diğer ilkel inanışlara oranla düşünce va yaşayış sistemi,bahsi geçtiği üzre hem maddi hem manevi müsibetlere maruz halklarda elbette cazibedardır...
    Yani afrika kabilelerinin bunlar bizi sömürüyor farkındalığı değil de,misyoner faaliyetlerin tıp,ilaç vs. gibi stratejik sunumundandır...

Oysa türk milleti nin müslüman olmadan önceki dönemi irdelenirse,kısa bir süre öncesine kadar kız çocuklarını toprağa gömen,kendi yaptıkları heykelcikler önünde eğilen bir kavmin baskısını kabul etmeyecek kadar zengin bir kültürü ve onuru olduğu apacık ortadadır.

Asıl ilgi çekici nokta düne kadar cahillikte dünyayı kıskandıran çöl bedevilerinin,türk milletini ikna edecek,roma medeniyetini sallayacak,bulunduğu coğrafyada mısır,mezopotamya gibi çağının muasır kültürlerine kendi boyasını çalacak sihirli formulunun ne olduğudur?

• quote:

Orjinalden alıntı: kktn1925

quote:

quote:

Demek ki olabiliyormuş..

Gereken cevabı arkadaş vermiş. Ancak o kadar heyecanla yazmaya kalkışmışsın ki diğer mesajları okumamışsın bile. Yazına yapılabilecek bir yorum yok. Kendince birşeyler karalamışsın. Okuyup çözmeye kalkacaktım ama yarısında tıkandım. TÜRK ve ATATÜRK' ü bile normal kelime yazar gibi "türk", "atatürk" şeklinde yazıyorsan zaten okunmaya değmez yazılar yazmışındır. Ondan pek birşey kaybetmemişimdir yazını anlamayarak.

anlamanızı bekemiyorum zira tarih bilginiz yeterince zayıf.yaptığım imla yanlışlarıda içeriği değiştirmez.şekilci zihniyetnize selam göndreiyorum.

afrika kabileleri ile karahanlıları(hatta selçuklularıda ekleyebiliriz o gelişmişlik bakımından eş tutuyorsanız buna gülerim.öyle yada böle çinlilere korkudan kilometrelerce duvar çektirecek kadar kuvvetli bir soydan gelen TÜRKLERİN (OLDUMU?) 3-4 arabın baskısıyla birşeyler yapabileceğini düşünüyorsunuzya bu kadar akıllı bir düşünce görmedim.

tekrar ediyorum zorla müslüman olduğunu dşünen varsa elbette din değiştirebilir.şamanlarınıza dönebilirsiniz.hatta dönün rice ediyorumda milletin kafasını bulandıracak ,boşuna gündemi meşgul eden tartışmalarınızda yanınıza alın.

• quote:

tekrar ediyorum zorla müslüman olduğunu dşünen varsa elbette din değiştirebilir.şamanlarınıza dönebilirsiniz.hatta dönün rice ediyorumda milletin kafasını bulandıracak ,boşuna gündemi meşgul eden tartışmalarınızda yanınıza alın.

nedir bu "kafa bulanması"ndan korkmak, ben de bunu anlamıyorum..
    Bırak bulansın gençlerin kafası bırak bulansın ve kendileri araştırıp okuyup kendi doğrularını bulsunlar..
    nedir bu "tek doğruya" inandırma çabası..

Bu arada "şamanlığa" dönün demişsin..Sen bu ülkede nüfus cüzdanında "islam" yazmayan adamın nelerle karışlaşabileceğini tahmin bile edemezsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

quote:

Bırak bulansın gençlerin kafası bırak bulansın ve kendileri araştırıp okuyup kendi doğrularını bulsunlar..

Bu arada "şamanlığa" dönün demişsin..Sen bu ülkede nüfus cüzdanında "islam" yazmayan adamın nelerle karışlaşabileceğini tahmin bile edemezsin...

"bulanık suda balık avlanmaz " sevgili forumdaşım.farkındaysan ben senden fazla insanların değişik dinlere yönelmesini istiyorum.türklerin zorla müslüman olduğunu düşünenler varsa nihal atsız başbularının önderliğinde tekrar eski dinlerine dönebilirler.hatta yalvarırım dönün.bunun yanında islamı 3.dünya ülkesi pis arap dini olarak gören varsa daha cool olan hristiyanlığa geçebilir.parayı çok seven varsa büyük israile inanabilir.hrantın dediği gibi içimizdeki bu zehirli kan boşalsada saf kanlar olsak.

türkiyede sadece başka dinlere inanmak değil "dindar" olmak zor zaten.her müslümanada "yobaz" diyor sen ve senin gibiler....

• quote:

anlamanızı bekemiyorum zira tarih bilginiz yeterince zayıf.yaptığım imla yanlışlarıda içeriği değiştirmez.şekilci zihniyetnize selam göndreiyorum.

afrika kabileleri ile karahanlıları(hatta selçuklularıda ekleyebiliriz o gelişmişlik bakımından eş tutuyorsanız buna gülerim.öyle yada böle çinlilere korkudan kilometrelerce duvar çektirecek kadar kuvvetli bir soydan gelen TÜRKLERİN (OLDUMU?) 3-4 arabın baskısıyla birşeyler yapabileceğini düşünüyorsunuzya bu kadar akıllı bir düşünce görmedim.

Anlamamızı beklemiyorsan ne amaçla yazıyorsun o zaman? Standart cümleler her zamanki gibi. Karşı fikir gelince anlamanızı beklemiyorum. Peki anlamayalım biz tek bilen sen ol. İmla yanlışlarına gelince ilkokul çocuğu daha düzgün yazabilir bundan eminim. Sizin ki artık imla yanlışlığından çıkmış vaziyette. Bu uyarıyı yapanları şekilcilikle suçluyorsanız böyle yazmaya devam edin. Son tavsiye o engin tarih bilginizi yazıya dökmeyin yazık olur sonra o bilgilerinize. Kimse birşey anlayamaz.

Esas olaya gelince bir önceki mesajında ne yazdığını tekrar hatırlatayım istersen. Şimdi mi aklına kıyaslama yapmak geldi?
    quote:

hatta bu duurm Türkler için değil hiçkimseye zorla birşey yaptırılmaz.madem zorla oldu zorlama kalkınca eskiye dönmesi gerekirdi.neden öyle olmadı.

• Ben suyu bulandırdıkça sen balık avlayamıyorsun..bundan rahatsızsın yani..zaten amacım o bunu daha önce de yazdım..burada bizleri okuyan genç arkadaşların kafası bulansın ki şer odaklarının ağlarına düşmesinler okuyup kendilerinin doğrularını oluşturabilsinler..amacım kimseyi kendi tarafıma çekmek değil am karşı tarafa körü körüne inanmalarını engellemek benim tek mücedelem..

Hiçbir "allah" inanışını "cool" bulmuyorum..Ayrıca kimseyi farklı dinlere de davet etmiyorum..sadece kafa bulandırıyorum ki kendi doğrularını bulsunular..umarım anlatabilmişimdir derdimi..

Gelelim "dindar"lığın zorluğu iddianıza..

Bir atasözünü biraz yamultup açıklayacağım..

Ben dindara yobaz demem, dindar dinci olmayınca..

Bu ülkede "dindar"lara yobaz diyen kimse yok,

ama "dini" kullananlar, "hurafeler ile süsleyenler", "din" üzerinden reklam yapanlar, "dini bilime tercih edenler", "T.C.'de demokratik düzen yerine teokratik düzen beklentisi ile dini yükselen değer gibi göstermeye çalışanlar", yani kısacası "DİNCİ"ler o sıfatı hakederler..

quote:

quote:

quote:

"bulanık suda balık avlanmaz " sevgili forumdaşım.farkındaysan ben senden fazla insanların değişik dinlere yönelmesini istiyorum.türklerin zorla müslüman olduğunu düşünenler varsa nihal atsız başbularının önderliğinde tekrar eski dinlerine dönebilirler.hatta yalvarırım dönün.bunun yanında islamı 3.dünya ülkesi pis arap dini olarak gören varsa daha cool olan hristiyanlığa geçebilir.parayı çok seven varsa büyük israile inanabilir.hrantın dediği gibi içimizdeki bu zehirli kan boşalsada saf kanlar olsak.

türkiyede sadece başka dinlere inanmak değil "dindar" olmak zor zaten.her müslümanada "yobaz" diyor sen ve senin gibiler....

• quote:

Ben suyu bulandırdıkça sen balık avlayamıyorsun..bundan rahatsızsın yani..zaten amacım o bunu daha önce de yazdım..burada bizleri okuyan genç arkadaşların kafası bulansın ki şer odaklarının ağlarına düşmesinler okuyup kendilerinin doğrularını oluşturabilsinler..amacım kimseyi kendi tarafıma çekmek değil am karşı tarafa körü körüne inanmalarını engellemek benim tek mücedelem..

Hiçbir "allah" inanışını "cool" bulmuyorum..Ayrıca kimseyi farklı dinlere de davet etmiyorum..sadece kafa bulandırıyorum ki kendi doğrularını bulsunular..umarım anlatabilmişimdir derdimi..

Gelelim "dindar"lığın zorluğu iddianıza..

Bir atasözünü biraz yamultup açıklayacağım..

Ben dindara yobaz demem, dindar dinci olmayınca..

Bu ülkede "dindar"lara yobaz diyen kimse yok,

ama "dini" kullananlar, "hurafeler ile süsleyenler", "din" üzerinden reklam yapanlar, "dini bilime tercih edenler", "T.C.'de demokratik düzen yerine teokratik düzen beklentisi ile dini yükselen değer gibi göstermeye çalışanlar", yani kısacası "DİNCİ"ler o sıfatı hakederler..

balığı ne sen nede ben avlayabilirz bu suda.ayrıca balıktan sen ne anladın blmiyorum.beni balığım "ekmektir,aştır,bilimdir" .bırak nasıl lduysa olsun sanane.sen bu zamanında ne yapacaksan yap.

cetelesini tutmadım ama geçtiğimiz zamanlar içerisinde beni birkaç kere irana sonra osmanlıya birde teokrasi özlemne gönderen sendin.

@kktn1925

adı üstünde HATA diyorum.sürekli aynı HATAyı yaparım demiyorum.içeriğe bak diyorum.diğer ilkokul geyiğine katılacak kadar küçülmeyeceğim......

• quote:

balığı ne sen nede ben avlayabilirz bu suda.ayrıca balıktan sen ne anladın blmiyorum.beni balığım "ekmektir,aştır,bilimdir" .bırak nasıl lduysa olsun sanane.sen bu zamanında ne yapacaksan yap.

cetelesini tutmadım ama geçtiğimiz zamanlar içerisinde beni birkaç kere irana sonra osmanlıya birde teokrasi özlemne gönderen sendin.

çok hoş çok hoş..demek siz balık derken "ekmek, aş ve bilim"i kastettiniz..."yersek"..
    insanların kafalarının bulanması ile "sizin ekmek aş ve bilim" özleminizi gidermeniz arasındaki bağlantıyı da açıklarsanız sevinirim..
    ben diyorum ki siz burada temsilcisi olduğunuz ekibin diğer üyeleri gibi insanları "mutlak doğru" olduğunu iddia ettiğiniz kalıplara sokmaya çalışıyorsunuz..ben de o kalıbın dışında düşünce yapılarının olduğunu ve bunların o" "mutlak doğruya" çoğu yerde üstün olduklarını gösteriyorum. siz bu hareketi" beyinleri bulandırmak" olarak görüyorsunuz ben o bulanıklığı yaratma amacımı açıklıyorum..İnsanların farklı düşünmeye ve araştırmaya yönlendirmek istediğimden bahsediyorum..Siz "bulanık suda balık avlanmaz" diyorsunuz..
    sonra da "balık" "ekmek aş ve bilim" diyorsunuz..

diyalogumuzu takip etmeyen sadece son iki mesajı okuyanlar "yer"ler ama konuyu takip edenler "yemezler" sevgili meslektaşcığım..

ayrıca ben kimseye iran'a gidin, demem.İran'ın daha beter olmasını istemem..
    Osmanlı'ya gönderemem Osmanlı YIKILDI, ÖLDÜ, YOK..
    Teokrasi özleminizi açık seçik dile getiremeyeceğiniz bir ülkedesiniz zaten kabul etmenizi beklemiyorum ama yazdıklarınız bunun açık kanıtı..ülkeye şeriat getirdik deseler bayram edeceklerden birisi olduğunuz her cümlenizden belli oluyor.

• ortalıkan kastım bu forum değil.

tüm ülkenin laiklikmiş ,cumhurbaşkaıymış, kürt sorunuymuş, başörtüymüş,nasıl müslüman olmamızmış gibi saçma sorunlarla bulandırılmasından bahsediyorum.

bu sırada kayebettiğimiz paramız ,zamanımız ,yabancılara karşı olan itibarımızda balık oluyor.geleceğimizde bu bulanıklık yüzünden ya nijerya ya pakistan.

son 2 senedir ülke ne kazandı bana bunun cevabını verebilecekmisn.

ayrıca merak etme bilime senin kadar hizmet veriyoruz.bilim kimsenin tekelinde değil
  • hayır siz şu anda söylediklerinizin içyüzü ortaya serilince kaçmaya çalışıyorsunuz ..
    alıntıda ifade etmeye çalıştığınızı söylediğiniz şeyler ile tartışmamızın gidişi arasında bir bağ yok..

quote:

ortalıkan kastım bu forum değil.

tüm ülkenin laiklikmiş ,cumhurbaşkaıymış, kürt sorunuymuş, başörtüymüş,nasıl müslüman olmamızmış gibi saçma sorunlarla bulandırılmasından bahsediyorum.

bu sırada kayebettiğimiz paramız ,zamanımız ,yabancılara karşı olan itibarımızda balık oluyor.geleceğimizde bu bulanıklık yüzünden ya nijerya ya pakistan.

ayrıca merak etme bilime senin kadar hizmet veriyoruz.bilim kimsenin tekelinde değil

• quote:

hayır siz şu anda söylediklerinizin içyüzü ortaya serilince kaçmaya çalışıyorsunuz ..
    alıntıda ifade etmeye çalıştığınızı söylediğiniz şeyler ile tartışmamızın gidişi arasında bir bağ yok..

quote:

ortalıkan kastım bu forum değil.

paranoyanıza saygı duyuyorum.benimne fikrim varsa hepsini açık açık söylüyorum.isterseniz tartışmamızı kara murat benim tarzından çıkaralım.

hala diyorumki nasıl müslüman olduğumun hiç önemi yok çünkü şu an olma zorululuğu yok.ayrıca burda yazıldığı gibi zorla olduğunada gülerim nedenlerini belirttim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.