Şimdi Ara

Türkiyedeki Müthiş Scout Ekipleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk takımlarının oyuncu database'i neden bu kadar kıt? Hep aynı adamlar dönüp dolaşıyor. sosa, gökhan, caner, josef de souza... devid de souza'yı da alın bari. fifa 99 oynuyoruz sanki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yok mu yorumu olan baylar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyedeki Müthiş Scout Ekiplerinin Balonunun 2020'de patlayacak olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trabzonspor, Alanya ve Sivas güzel oyuncular buluyor Anadolu takımları kesinlikle daha başarılı. Tabi scout transferi olarak değil tecrübeli hazır oyuncu olarak.

    Trabzonspor ise büyükler içinde en başarılı olanı nwakaeme ekuban sorloth gibi büyük takımların ilgisini çekememiş ama Trabzon'un oyuncularda bir ışık görüp aldığı ve haklı çıktıkları transferler var.

    Galatasaray'ın meşhur konuşulan scout ekibi var ancak para olmadığı için alınamıyor. Marcao ve Luyindama parayı basıp bitirilmişti ve bu kadar verilir mi diye eleştirilmişti şuan ligin en iyi stoper hattı. Daha genç adı geçen oyuncular umut veriyor molder jozwiak coulibaly gibi oyuncular basına düşünce fiyatları yükseliyor oyuncu bulmak ayrı mesele kimseye duyurmadan almak çok ayrı mesele.

    Fenerbahçe'nin son yıllarda elif elmas ve ferdi kadioglu da bu alanda çok başarılı olduğu transferler.

    Uzun bir dönem bir elin parmağını geçmeyen sayıda iyi oyuncular bulabiliyorlar keşki her sene böyle 1 oyuncu bulunsa 1 oyuncuda altyapıdan çıkarılabilse kulüpler kurtulur dediğimiz olay ancak FM de oluyor malesef.

    Edit: Uzun yazarken soruya cevap vermeyi unutmuşum aslında çok basit Türkiye de kazanma kaygısı ve basın korkusu taraftar baskısı gibi kavramlar olduğu için takımlar bilinmeyen oyuncular alarak olası kötü performans yenilgiler vs riske girmek istemiyor. Çünkü o zaman biz aldık diyebiliyorlar ve oyun yerine oyuncu eleştiriliyor sonra td değişiyor olmazsa yönetim değişiyor yoksa guiza slimani nzonzi gibi oyuncular isim olarak kötü değillerdi.

    Fatih Terim'in geçen sene basın toplasında söylediği söz önemliydi. Oyuncuların geçmişine göre değil geleceğine göre transfer yapmalıyız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biolystick -- 15 Eylül 2020; 12:27:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamlarda futbol beyni olmadığı için süreki 30 - 35 yaşındaki futbolcuları izliyor

    Bunlarda fulbol beyni olsa 19 - 25 yaş arasına bakarlar avrupada bu yaşın üstü para etmiyor (kendini kanıtlamış oyuncular hariç)
  • Scout dediğin iş; adamı 17 yaşında buraya getirmek. Bunların yaptığı menajerlerin dayattığı topçuyu almak. Çünkü kolay olan bu. Bir de transfer sihirbazı havalarına girerler, ben ona ayarım.
  • Abicim alın bir FM prosu size listeyi sunsun gidin inceleyin daa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler kaset izliyor gidip bakmıyorlar ki genç yetenek keşfetsinler.
    17 yaşında çocuğu hangi kasetten izleyecekler anca menejer itelemesi çöp alırlar o yaşta.
  • Dostum mevzu scout değil oyuncu bulmak değil ki 3 Büyük Türk takımında scoutluk oyuncunun oynama ihtimali olmaması. Haliyle oynatamayınca satamıyorsun, almanın pek bir anlamı kalmıyor o zaman.

    Galatasaray Tellesi 20-21 yaşında aldı çoğu taraftar sövüyordu dün gibi hatırlıyorum böyle oyuncu mu olur yok şu özelliği kötü yok bu hatası fena yok şu maçta o olmasa yenerdik falan diye, mecburen 1-2 milyon kâr ile hemen satıldı, daha dün 40 milyona transfer oldu biliyorsunuz. Galatasaray'da kalsa hayatta yetişemez, ya B takımına gönderilirdi defansif değil yaa eleştirilerinden ya da sivasa mivasa satılırdı asla tölerans gösterilmez pişmesi beklenmezdi, ki siz 17-18'den bahsediyorsunuz. 40 milyonluk adamı bulmuşuz aha işte, scout ekibi çalışıyor da bu adamın pişmesini bekleyecek taraftar var mı peki? Bizim taraftarımız istiyor ki 17-18 yaşındaki çocuk gelsin messi havasında oyun çıkarsın zerre kusur işlemesin her maç 4 gol atsın 6 gol engellesin çalımları taksın saatte 120 km koşsun pres yapsın aynı zamanda ucuza alınsın pahalıya satılsın, var mı öyle bir dünya kardeşim.


    Fenerbahçe Elif'i Rabotnicki diye adını bile google'dan bakarak yazabildiğim bir takımdan aldı, bundan iyi scout mu olur? Peki Elif ne kadar oynayabildi Fenerbahçe'de, ne kadar kendini gösterebildi, ne kadar hata yapmasına izin verildi? Yahu çocuk 2 sene daha kalsa kariyeri bitiyordu ne scoutu ne keşfetmesi :D Aha şimdi napoliye gitti görürsünüz 2-3 yıl sonra o da bi 40 50ye satılır.

    Daha böyle 100 örnek sayarım dostum da yazıyı uzatmaya gerek yok, işin özü "keşfetmek, bulmak" değil "keşfedilen oyuncuyu oynatabilmek, taraftarın sabırlı olmaması" problemi. 18 yaşında çocuk bir top kaybetti diye yuhlanacak hatta 2-3 maç ısrar etti diye teknik direktör kovulacaksa bulsan nedir bulmasan nedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 20 Eylül 2020; 2:56:34 >




  • Kivalo kullanıcısına yanıt
    yaş ile bir alakalsı olduğunu düşünmüyorum,ligdeki en iyi scout transferlerinden birisi Nwakaeme mesela,trabzon 30 yaşında getirdi adamı donunda salladı ligi.Başak epu ve çaiçarayı yine 30 yaşlarında transfer etti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.