Şimdi Ara

Türkiyedeki ingilizce eğitim saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim; ingilizceme güvenirim rahat rahat derdimi anlatabilir yolumu bulabilirim..

Fakat özel okullarımızda olsun devlet okullarında olsun üniversite hazırlıkta olsun öğretilmek istenen şey İngilizce dili değil İngilizce grameri, yahu arkadaş bu kadar saçma sistem olabilir mi ?

Bu resmen Türkçeyi öğrenmeden imla kurallarını öğrenmeye benziyor, adam dahi anlamındaki bağlaç anlamındaki da de ki yi ayrı yazmayı öğretiyor ama ne kelime anlamı var ne de günlük dil, ne de onların deyimleriyle alakalı en ufak bir şey yok...

olay şurada, benim 10 arkadaşımdan iyi ihtimalle 1 tanesi derdini anlatabilir, öbürleri yes ve nodan başka bir şey bilmez, nedeni çok açık, basitçe adam akıllı ingilizce öğretmeyip gramer saçmalığı yapıyorlar, o yüzden de kimse ne ingilizce öğrenebiliyor, ne de merak ediyor, sadece hayatı boyunca nefret ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 7 Ağustos 2014; 17:58:00 >

• ingilizce gibi ulusal bir dili sadece gramer ile ögrettiler, birinin karsisina cıktıgında " yes ay dozent " diyen türkün karşısındaki yabancının kahkaha atması çok normal..
    Çözümü ise bence toefl ielts gibi sinavlarin aynisini okulda yapmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StereoLove -- 7 Ağustos 2014; 19:50:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmek istemiyorlar bence haftada 2 saat saçma sapan şeylerle vakit geçiyor ben kendim çalışarak geliştiriyorum ünide hazırlık okuyucam şimdi.
  • Üniversitelerde, Türkçe dersi var. Ayrıca, sokak ingilizcesi değil akademik İngilizce öğretiyorlar. Malum, tez yazarken yabancı kaynaklardan yararlanmak için bulunmaz nimet. Ayrıca, sadece İngilizce değil Çince de eklenmeli. Artık, dünya Çin'e doğru kaymaya başladı. Çoğu araştırmalar, makaleler bu dilde yazılmaya da başlandı. Akademik anlamda, oldukça faydalı olacaktır.

• Senin gibi ingilizceyi antalyada rus karı düşürmek için kullananlara lazım olmaz tabi, bu şuna benziyor sen binayı nasıl dikecegini bilmiyorsun ama elinde malzemeler var ve çat pat birşeyler yapıyorsun. Yarın öbür gün de görüyorsun neler olduğunu bu kafadan devam

• quote:

Orijinalden alıntı: Bakkalcılıkcı

Senin gibi ingilizceyi antalyada rus karı düşürmek için kullananlara lazım olmaz tabi, bu şuna benziyor sen binayı nasıl dikecegini bilmiyorsun ama elinde malzemeler var ve çat pat birşeyler yapıyorsun. Yarın öbür gün de görüyorsun neler olduğunu bu kafadan devam

+1 Kari icin İngilizce ogreniyorlar ogrenmeyi de bir becerseler.

• İmla kurallari degil, dilbilgisidir grammer. Dilin yapisini ogrenirsin yani ki cumle kurabilesin. Ayrica kaliteli ozel okullarda dil egitimi gayet iyidir. Eskiden anadolu liselerind de dil egitimi gayet iyiydi ama artik bitirdiler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @WhiteCorpuscle

Bahçeşehir kolejinde de okudum anadolu lisesinde de, ikisinin de hiçbir farkı yoktu..

@Bakkalcılıkcı

Arkadaşım sen İngiliz konsolosluğuna gidip ingiltereyle resmi yazışma mı yapıyorsun ?
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Kaliteliden kastim Bahcesehir degildi zaten. Ayrica bizim zamanimizda anadolu lisesi sayisi azdi ve hazirlik sinifi vardi. Bir sene yogun sekilde İngilizce ogrenilirdi. O neslin yabanci dil seviyesi gayet iyidir. Sonra hazirlik sinifini kaldirdilar ve seviye dibe dustu.

• quote:

Orijinalden alıntı: WhiteCorpuscle

Kaliteliden kastim Bahcesehir degildi zaten. Ayrica bizim zamanimizda anadolu lisesi sayisi azdi ve hazirlik sinifi vardi. Bir sene yogun sekilde İngilizce ogrenilirdi. O neslin yabanci dil seviyesi gayet iyidir. Sonra hazirlik sinifini kaldirdilar ve seviye dibe dustu.

Doğrudur
  • Ben ikinci grAMER KItabini çözuyorum su an ceviri yapabiliyorum ama Turkceyi ingilizceye dönusturemiyorum. Not telden yazym

• quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

Ben ikinci grAMER KItabini çözuyorum su an ceviri yapabiliyorum ama Turkceyi ingilizceye dönusturemiyorum. Not telden yazym

e ne anladık o zaman :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

ingilizce gibi ulusal bir dili sadece gramer ile ögrettiler, birinin karsisina cıktıgında " yes ay dozent " diyen türkün karşısındaki yabancının kahkaha atması çok normal..

Gramer ogrenen adam yes ay dozont demez zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

ingilizce gibi ulusal bir dili sadece gramer ile ögrettiler, birinin karsisina cıktıgında " yes ay dozent " diyen türkün karşısındaki yabancının kahkaha atması çok normal..

Gramer ogrenen adam yes ay dozont demez zaten

olay şurada, benim 10 arkadaşımdan iyi ihtimalle 1 tanesi derdini anlatabilir, öbürleri yes ve nodan başka bir şey bilmez, nedeni çok açık, basitçe adam akıllı ingilizce öğretmeyip gramer saçmalığı yapıyorlar, o yüzden de kimse ne ingilizce öğrenebiliyor, ne de merak ediyor, sadece hayatı boyunca nefret ediyor.
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Sana bunun sebebini şöyle açıklayım adamlar kelime bilmeden grammer öğretiyorlar.Öncelik normalde kelime haznesini çoğaltmak olmalı yabancı öğrencilere öğretirken genelde ilk bunun üstünden giderler.Türkçeyi öğrenirkende aynıydı önce konuşurduk ama kurallarını bilmezdik buda aynı.Diğer şeyse egoist öğretmen ve halk sağolsun bir şeyi yanlış söylüyorsan direk dalga geçerler rezil etmeye çalışırlar.Ben ilk yabancılarla online oyunda konuşurken adamlar hatalarımı düzeltiyordu türkiyede olsa cahil yanlış yazıyo falan diyen çok.Yabancı filmlerinde dikkat edersen genelde genç yaşta ingilizce konuşanların kelimelerini düzeltirler çünkü kimse annesinin karnında öğrenmedi.
  • 16 yıllık eğitim sisteminde, hadi 4. sınıfta ingilizce öğrenmeye başladığımızı var sayalım uniyi de sayarsak 13 yıl olsun, simple present dışına çıkamadılar gitti. türkiyede ingilizceyi ancak kendi kendine öğrenebilirsin. okullardan öğrenen bir kişiyi gösteremezsin. halbuki bu kadar önemli bir dili kreşde bile ana dilimiz gibi öğretmeye başlamaları lazım. ki iki ana dilimiz olsun. üçüncü bir dil öğrenmeye vakit harcayalım. ama nerdee bu ülke hangi konuda gelişti ki bu konuda gelişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PacTyson -- 7 Ağustos 2014; 19:08:03 >
  • Dedikleriniz çok doğru dil öğrenme konusunda ciddi bir basarisizligimiz var.Ben ortaokuldayken (6-7 idi galiba) çok kaliteli meb kitapları vardı, vocab ağırlıklı ve öğrencinin belli konular hakkında konusabilmesi için gerekli bilgileri veriyordu. Sonra bu kitaplar gittikçe kalitesizlesmeye başladı.

Bana kalırsa dil ogretimindeki en büyük sorun eğitimin kağıt odaklı olması, yani sadece sınav kağıdı odaklı olması.

Benden bir çözüm onermem istense şu sırayla eğitim verilmesini isterim : Ilkokul 2-3.sinifta önce çok basit ve temel bir gramer bilgisi verilmeli.Su an kaçta başlıyor bilmiyorum sulalede hiç çocuk yok çünkü. Sonra çok ağır bir şekilde vocab-listening-speaking alistirmalari yaptirilmali.Sonraki asamada ise ileri gramere gecilmeli.Kesinlikle ileri gramer gerekli bence, çünkü bir insana relative clause, condition vs.ogretmeden 2 satirdan uzun bi cümle kurmasını belleyemezsiniz.Ileri gramerden sonra da artık yavaş yavaş essay yazimina ve akademik ing.e gecilmeli.

Düzgün bir egitim verilmeyecekse dil eğitimi gerçekten hiçbir ise yaramıyor. Iyi seviyede ingilizcesi olan biri olarak hala writing ve speaking de ozguvenim yok, ben boyleysem daha kotusunu düşünemiyorum.

• Türkiye'deki eğitim saçmalığı

• İngilizce hata yapılarak öğrenilir. Saçmalamaktan korkmayın. Şuan akıcı bir şekilde ingilizce konuşabiliyorum. Her türlü konuda vocabulary bildiğim sürece sohbet edebilirim. 1 kere yurtdışında 1 hafta tek başıma bir ailenin yanında kaldım. Ve 1 hafta da birini misafir ettim. İnanın konuşmamı sadece bunlara borçluyum. Hata yapmaktan korkmayın. Vurdumduymaz olun. Yeterki sohbet edin cümle kurun. Belli bir süre sonra düşünmeden konuşmaya başlarsınız

• Onu bunu geçtim sadece Okuma yazma öğretiliyor.Speaking ve Listening eğitimi verilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F9031F4C -- 7 Ağustos 2014; 19:55:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.