Şimdi Ara

Turkiyede sagdan direksiyonlu araba problem yapar mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Haziran - Temmuz ayi gibi Londra`dan arabayla Istanbul`a gelmeyi dusunuyoruz. Avrupa ulkelerinde problem cikmiyor, Istanbul`da 2 haftalik sure icinde sagdan direksiyonlu araba, trafiksel acidan polisler bir problem yapar mi, rahat gezebilir miyiz yoksa o kadar yola degmez mi ? Daha once istanbula arabayla gitmedik, bu ilk olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzart -- 29 Mayıs 2013; 15:27:35 >

• Biz Türkiye'de soldan direksiyonlu kullanıyoruz gayet rahatız :)

Bu arada sağdan direksiyon problem değil. Yasak değil yani. Ama kullanırken çekeceğiniz zorluk sizi ilgilendirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 29 Mayıs 2013; 15:26:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Biz Türkiye'de soldan direksiyonlu kullanıyoruz gayet rahatız :)

Bu arada sağdan direksiyon problem değil. Yasak değil yani. Ama kullanırken çekeceğiniz zorluk sizi ilgilendirir.

Tesekkur ederim verdiginiz yanit icin, yonleri karistirmistim duzelttim :)
  • sağ demek istediniz heralde Türkiyede zaten direksiyon solda
  • Londra'dan Türkiye'ye maşallah dünyanın yarısını gelceksiniz galiba
  • Sağda ise , gerçekten problem yapar hemde aşırı derecede. Bir tek kendinizi değil , tüm trafiği ve başkalarının hayatını tehlikeye atmış olursunuz.

Kesinlikle yasaklanması lazım.

Son olarak bu olayla ilgili 2 kişinin öldüğü yüzlerce kazadan birinin haberi : LİNK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 29 Mayıs 2013; 15:34:40 >
  • Bir kere İstanbul'da görmüştüm sizin gibi İngiltere'den gelen bir araç.. Ben iett'deydim izlemesi baya eğlenceliydi :)

Sollama yapmak için baya uğraşıyorlardı. Sol tarafta oturan ileriyi geriyi kontrol ediyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Ülkede Araba Kullanilmaz
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi bir CoPilota ihtiyacınız olacak, sollamalarda vs.
  • Yasak degil demek ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzart -- 29 Mayıs 2013; 16:01:36 >
  • Gemi.
  • Yasal olarak yasak değil fakat kullanırken çok dikkat etmeniz gerek. Mümkün oldukça gidiş geliş yollarda sollama yapmayın. Bunun dışında hiç problem olmaz. Zaten sürekli olarak sağdan direksiyonlu araba kullandığınız için hızalamada sıkıntıda yaşamıyorsunuzdur. Ben sağdan akan trafikte hem sağdan hem soldan direksiyon kullandım hiç problem yaşamadım.
  • atla uçağa, gel burda arabanı kirala.

neden macera arıyorsun ki?

olan bize oluyor
  • Önemli olan arabanın direksiyonu değil sizin sağdan akan trafiğe uyum sağlamanız ne kadar iyi ? Avrupa da kullandıysanız ve alışkınsanız problem olmaz ama ilk defa sürecekseniz pratik yapmanız fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 29 Mayıs 2013; 16:54:01 >
  • Yasak değil diye biliyorum ama trafiğin akışına uymanız zor olabilir. Tek gidiş gelişli yollarda bilhassa uzun yolda sıkıntı yaratır.
  • Bir tane yolları temizleyen bir kamyon görmüştüm Çengelköy'de o sağdan direksiyonluydu. Resmi açıdan sıkıntı olacağını sanmıyorum ancak sollamalarda dikkat edin.
  • artık yasak galiba muayeneden falan geçirmiyorlar tr dekileri.
  • artık yasak galiba muayeneden falan geçirmiyorlar tr dekileri.
  • havayolu ile gelip araç kiralayabilirsin
  • Yolların çoğu duble zaten. Sollama da falan problem olmaz merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Bir tane yolları temizleyen bir kamyon görmüştüm Çengelköy'de o sağdan direksiyonluydu. Resmi açıdan sıkıntı olacağını sanmıyorum ancak sollamalarda dikkat edin.

O araçlar çift direksiyonlu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.