Şimdi Ara

Türkiyede ilkokul mezunu 5000 lira kazanıyormuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yerine göre doğru konuşmuş; öyle bir ülkeyiz ki yeri geliyor benim çobanım avrupanın öğretmeninden polisinden bile çok kazanıyor.

http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1266074-musta-4-bin-tl-maasla-calisacak-coban-bulunamiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 21 Ağustos 2016; 16:30:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

Yerine göre doğru konuşmuş; öyle bir ülkeyiz ki yeri geliyor benim çobanım avrupanın öğretmeninden polisinden .ok kazanıyor.

http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1266074-musta-4-bin-tl-maasla-calisacak-coban-bulunamiyor

Avrupadaki öğretmenden polisten çok kazanıyormuş sadece YAV HE HE diyorum

• Niye ne varki ilkokul mezunu diye iyi para kazanamaz mı kaldı ki patronların çoğu ilkokul mezunu.

• Geçenlerde sanayide tost yerken Tornacı bir abimiz gençler acilen bana bir torna ustası lazım 3500 tl maaş , yemek , sigorta maaş üzerinden , pazar tatil vsss saydırmıştı . Bizde oh valla tornacı olsam iyi olurdu dedim . Beni ailem yaptı böle dedim

Bazı sektörlerde usta sıkıntısı var . Bir müddet sonra ustalar bile kalmicak çünkü türkiyedeki eğitim sistemi çok tuhaf eskiden çırak , kalfa , usta artık bu sistem akp sayesinde kayboldu .Yakında su hattı döşemek için yana yakıla sucu ariyacak bu memleket .

• quote:

Orijinalden alıntı: ogulcansnmz

Niye ne varki ilkokul mezunu diye iyi para kazanamaz mı kaldı ki patronların çoğu ilkokul mezunu.

Ticaretle zengin olanlardan bahsetmiyorum normal maaşlardan bahsediyorum

• Yerine göre doğru önerme. Mesela Nusret ilkokul mezunu diye biliyorum ve 5 binden çok daha fazla kazanıyor. Önemli olan kendini yetiştirmek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adam beni dedi kastederek açmış konuyu, zaten arkadaşlarda cavabı oturtmuş hatta 5.000 de değil 10.000 tl üstü eski kiracımız adam konfeksiyon işçiliğinden gelme şimdi ilçemizde lokanta zinciri patronu adam ilokul mezunuyum diyor ama bence o bile şüpheli...
    bir eniştemde ilokul mezunu onunda geliri 5000 den fazladır....iplik depolama satma işi....
    en yakın arkadaşım orta okul terk yine benden fazla kazanıyor torna üzerine işyerleri var...
    eski mahelleden komuşumuz mercedste usta hadımköyde onun aylık geliri daha nezaman 4000 üstüydü..
    arkdaşın hayat tecrübesi çok az ondan haberi yok herhalde asosyal gibi....para kazanmayı sadece diploma sanıyor....şoyle açıl gezsin görsün piyasayı...adamına gore diyorum anlamak istemiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Ağustos 2016; 17:43:18 >

• Ulan sanki 80 milyonluk Türkiye senin çevrenden ibaret.

Bulmuş klavyeyi bol keseden sallıyor ilkokul mezunu herkes 5.000'den fazla kazanıyormuş.

Kafaya bak.

• hlksnrr kullanıcısına yanıt
    benim hespi diye iddamı bul kendimi forumdan banlıyım üstüne basa basa adamına gore dedim kaç defa zaten.......iş yaprasan bilirsen yırtıksan kendini geliştirmişsen ek olarak sosyalsen çene tip varsa oluyor.....benim hala oğlu 2 yıllık sonyde bayii dağıtım şefi 4500 üstü lkazanıyor diyorum adam inanmıyor kendisi genelleme yapıyor ben değil...benim hala oğlunu gorse dibi düşer zaten dehşet yakışıklı çene o biçim altında lüsk araba yetenekle çeneyle görünüşle iş bağlıyor yani....yakışıklılıklta en büyük karvizitlerden + lardan biridir zaten iş sektöründe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Ağustos 2016; 18:16:47 >
  • Ülkemizdeki gençler üniversite diplomasını alınca 5.000 lira maaşlı işin onları beklediğini sanıyorlar.devlet okumuş oranını yükseltmek için müfredat hazırlıyor sanki.bugün lise mezunu birini topal keçimi bile otlatmaya göndermem.eskiden ilkokul mezunu olmak büyük birşeydi,ama çıta öyle yukseldi ki artık koç,sabancı üniversitelerinden aşağısı kurtarmıyor.

• Tamam hocam öylede var misal iyi bir exkavatör oparetörü 4 bin tl maaş alabilir mesaiye kalırsa 5i zorlar hele yurtdışına çıkarsa bu rakam 2.5 dolar a kadar yolu var eğer avrupada çalışırsan bu euro oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkPower14

quote:

Orijinalden alıntı: ogulcansnmz

Niye ne varki ilkokul mezunu diye iyi para kazanamaz mı kaldı ki patronların çoğu ilkokul mezunu.

Ticaretle zengin olanlardan bahsetmiyorum normal maaşlardan bahsediyorum

Bizim is yerin de var normal maasi 3700 mesai ile filan 4 bini geciyor ustelik ilkokul mezunu da degil ilkokul terk

• yani şunu demek istedim mesala lisans mezunusundur ama boş beleş pısırık bir insansındır elinden iş gelmez + üstüne tipsiz ve özgüvensiz ve diksiyon özürlüsündür....
    oyle biri iş bulduğuna dua etsin bence...2000 tl bile alırsa iyi.....tekrar ediyorum her okumamış 5000 tl üstü kazanıyor diye birşey yazmadım....sapla saman karışmasın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Ağustos 2016; 18:53:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

benim hespi diye iddamı bul kendimi forumdan banlıyım üstüne basa basa adamına gore dedim kaç defa zaten.......iş yaprasan bilirsen yırtıksan kendini geliştirmişsen ek olarak sosyalsen çene tip varsa oluyor.....benim hala oğlu 2 yıllık sonyde bayii dağıtım şefi 4500 üstü lkazanıyor diyorum adam inanmıyor kendisi genelleme yapıyor ben değil...benim hala oğlunu gorse dibi düşer zaten dehşet yakışıklı çene o biçim altında lüsk araba yetenekle çeneyle görünüşle iş bağlıyor yani....yakışıklılıklta en büyük karvizitlerden + lardan biridir zaten iş sektöründe

Anladık 16-17 yaşında forumda trollemek için hesap açan bir ergensin ama maaş ortalaması 2000 lira olan türkiyeyi 5000 tl gibi göstermen resmen saçmalık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 21 Ağustos 2016; 18:59:00 >

• yani arkadaslar hic bir okul okumayip 100bin kazananda vardir fakat her ilkokul mezununu birak her universite mezunu bile kazanamiyor o parayi turkiyede,cok nadir.

• Belediyelerde kadroluysa rahat kazanir.

• Bu forumdaki insanlara bakmayın salladıkça sallıyorlar . Alayı 2000 Lirayla zar zor geçinip şükredenlerden .

Bir insanın bir şeyi başarması onun herkes tarafından yapılacağı anlamına gelmez . Yıllarca Bill Gates kovulmuş ama zengin olmuş dediniz okuldan kovulan kaç kişi Dünyanın en zengini oldu ?

Çevrenizdeki ilkokul mezunlarının hayatlarına bakın %95 'inin hayatı kötü kıt kanaat geçiniyor çocuğu okusun diye ek işlerde çalışıyor .
  • Hala anlamadınız bu ülkede okuyarak düzgün bir kazanç elde edilmez.30 yaşına kadar okuyun ne fayda mezun olduğunda alacağın parayı adam seyyar satıcılıkla bile alır.
  • Türkiye'den bahsediyoruz. okumanın ve hemen hemen her sektörde iş bilmek yerine torpilli olmanın gerektiği bir ülkeden.

benim şahsen lise mezunu olupta hayatında hiçbir vasfa sahip olamamış, bir işle alakalı herhangi bir bilgisayar programını dahi öğrenememiş lise mezunu arkadaşlarım sırf ''torpilli'' oldukları için 2000 lira üzeri maaşlı,ayrıca rahat işlerde çalışıyorlar.

biz üniversite okuduk vasfa sahip olduk ta ne oldu? aylarca işsiz kaldık , en fazla 1300 lira maaşla insani olmayan şartlarda amele gibi çalıştık. burası türkiye oğlum, amcan varsa ilkokul mezunu ol farketmez. istersen 2 değil 4 üniversite oku torpilin veya şansın yoksa alacağın ücret 1300 lira + toprillilere nazaran zor şartlarda çalışmak. karşılığı budur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.