Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
62.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dante kullanıcısına yanıt

    Şunu demeye çalıştım üstad, atıyorum araba 20 derecelik açı ile yana yatık gidiyor diyelim, vücut öyle dursa da görüntüyü anlamak için kafayı düz tutar ya o hesap, yoksa bahsettiğim tabi ki sarsıntı anlamında kafa sabit kalması değil elbet  


    Diğer türlü sanki arabada bulunan canlı değil de, koltuğun kendisi gibi davranma durumu oluyor. Ya da aracın içerisine monte edilmiş kamera görüntüsü gibi diyelim.


    Yine de lock to horizon ayarına da bi bakayım, anlattığım haliyle daha çok beğendim gibi ama bilemedim, bakacağım yine de.

  • Dante kullanıcısına yanıt

    Hocam peki kablo ve AirLink ile fark ediyor mu?


    Geçenlerde ETS-ATS'den nvidia özelliği sayesinde oyuniçi çözünürlüğü artırdım ve gözlüğe yansıtılan da değişti, eğer yanlış değilsem. Örneğin kadranlara çok yaklaşmadan pek net görünmeyen sayılar falan daha net görünür oldu.


    Ama o arada da kabloyu kullanmaya başlamıştım, hangisinden kaynaklı olduğundan pek emin olamadım.


    El takibi olayı efsane gerçekten de, PC'de yanılmıyorsam "hiç yok" bu destek. Aslında olsa, olayı komple değiştirebilecek oyunlar falan da var ama yapmıyorlar. Ancak olayın geleceği kesinlikle bu olacak bence zaten.


    DP yapmamalarının en büyük sebebi bence maliyet. Otomobillerde nasıl geri vites lambasını bir tarafa koyuyorlar, aynı onun gibi. O fiyatlarda tutabilmek için kırpıyor devamlı.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Dediğinizi anladım da yazdıklarınızdan o ayar açık kalmış olabilir diye söyledim. Çünkü o açık olunca kafa sabit araba gemi gibi oynuyor altımızda, bunu kapatınca asıl ralli olayına giriyoruz açıksa bir kapatıp bakın.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    Image scaling'ten bahsediyorsanız VR'a bir etkisi yok onun. Çözünürlük değiştirmek için gideceğiniz tek adres Oculusun kendi yazılımında cihaz ayarları. Bunun dışında oyunda destek varsa res scale yaparsınız. Bunlar dışında hiçbir şey VR görüntünüze etki etmiyor. Nvidia sürücüsünde en alttaki VR ayarı da bizi etkilemiyor örneğin, çünkü cihazı karta değil USB'ye bağlıyoruz. Kablo ile wifi arasında ufak bir compression farkı var ama epey az fark. Bir de gecikmede ufak fark var ama neredeyse o da fark edilecek kadar büyük değil. Yarışlarda zaten oturduğum için kablo takıyorum yoksa takmazdım sanırım.


    Oculus yazılımında Debug Tool da var o etkilidir. Mbps bitrate ayarı, async warp kapatmak görüntü keskinleştirme vb çok güzel ayarlar var.


    Yarış oyunlarında ama o bulanıklanma özellikle uzak mesafeler, çok normal. 5K native çözünürlükte oynuyorum onda bile oluyor çünkü VR'ı taktığımızda büyüteç var gözümüzde aslında. Burnumuzun dibindeki ekrana o büyüteçle bakıyoruz. TV'nin dibine girip büyüteçle bakmakla aynı şey. O yüzden normaldir o ona yapacak bir şey yok. Buna rağmen ama Quest 2 bu konuda çok ilerleme kaydetti VR dünyası adına. Epey iyi durumda yani sektör bundan önceki VR'lar dökülüyor o bulanıklığı görseniz.


    Bu bulanıklığın tamamen giderilebilmesi için de çılgın sıklaştırılmış DPI'lı en az 10k çözünürlüğü olan ekrana sahip bir vr headset ve 10k @ 72fps kaldıracak bir ekran kartı gerekir. Henüz çok erken yani bunlar için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 22 Aralık 2021; 16:13:31 >




  • Dante kullanıcısına yanıt

    Hocam o zaman Airlink ile biraz düşürüyor galiba, bahsettiğiniz küçük farkı mı fark ettim acaba? Çünkü öncekine nazaran dediğim gibi, ETS'de göstergelerde aynı mesafeden bakıyor olmama rağmen yazı tiplerinde bariz bir netleşme hissettim.


    Aynen dediğiniz gibi, zaten pc başında oturduğumuz için kabloyu kasaya taktım, gözlüğü açacağım zaman kablo ucunu alıp takıyorum direkt. En güzeli yine böyle galiba...


    Debug Tool olayına da bi bakayım, normalde ayarlarda 1.3e ayarlı bir de çözünürlük vesaire. Bi ara ölçülere falan bi bakıp daha düzgün bi ayar yapmaya çalışacağım aslında.

  • oculus quest 2 yi sattım 200 tl ye gear vr sm 325 aldım note 9 ile Steam Vr Olarak kullanıyorum ayrıca oculus ta çalışıyor. çok fark yok açıkçası. PC VR olarak aynı ikiside. telefonun ekranı 2k zaten. eski tarafları tek kontrolcü ye düştüm birde xbox one kolu ile sorunsuz araba yarışı assetto corsa falan oynanıyor. kablosuz steam bağlantısı için ücretsiz çözüm var istyene kurarım. ilerde yine oculus quest2 değilde vr ı geliştirilerse bakarız. gerçekten gear vr yeterli geldi. tabi amiral gemi samsung lazım.

  • VR kafana takıp sağa sola baktığın bir ekrandan ibaret değil ki onu google cardboard da yapıyor adı üstünde "sanal gerçeklik" olması için 6DOF olması lazım yani sanal mekanın içinde nerede olduğunu takip edip fiziksel olarak gezmene ve etkileşime geçmene izin vermeli. gear vr'la quest 2'yi karşılaştırmak ikisinin de tekerleği var diye lamborghini ile el arabasını karşılaştırmakla aynı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 23 Aralık 2021; 15:14:32 >
  • Evet belki PC'de sabit bulunulan yerde ve klavye+mouse ve/veya direksiyon vesaire ile oynanan durumlarda olabilir.


    Ancak gerçek bir VR gözlükle karşılaştırılması imkansız tabi  

  • Hocam etilerde evimi sattım şuan tuzla şifa mahallesindeyim müthiş hiçbir farkı yok 👍🏼


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

    Ahaber algı haberleri gibi oldu  

  • Quest 2 alayim diyorum bende ama cokta fazla yapilacak sey yok ki gozukuyor su an. Oyunlar cok primitif ve film izleme vesaire de cok rahat degil gibi gozukuyor. Sanki alip bir kenara atilacakmis gibi duruyor cihaz. 1 hafta deneyip iade ederim aldigim yere en kotu.

  • Ormanci kullanıcısına yanıt

    evet tabikide aynı demiyorum uzunca süre quest 2 kullandım öncesinde gear vr kullanmıştım bana sunduğu çok fazla birşey olmadı tabiki görüntü kalitesinden bahsediyorum. aynı piksel seviyesinde neredeyse.


    tabikide gear vr da 6 adet kamera yok el takibi yok ama beni kısa sürede yoran bir cihazla çok fazla vakit geçiremediğim için elimden çıkarmayı düşündüm. gvr video ve pc vr oyunları için gear vr ı kurduğumda grafik olarak hiç bir fark olmadığını ve kablosuz olarak steam vr da aynı şekilde kullanabildiğimi görünce bana yeterli geldi.


    dediğim gibi araba yarışı assotto corsa ve oturarak oynanan bu tarz oyunları oynuyorum. quest 2 ile kıyasladığım tek nokta görüntü kalitesi aynı ve quest 2 de en şikayetçi olduğum şey 90 derece açısı olmasıydı. yani dar bir görüş açısı var diğer vr cihazlarına göre.

  • Olethros kullanıcısına yanıt

    alma bence bu tarz biri isen. film izlemek için vr tavsiye etmem yani oculus çok özel bir cihaz ben görüntü kalitesini yetersiz bulduğum için elimden çıkardım. görüş açısı fda daha geniş olmalı artık vr cihazlarında bir atılım bekliyorum. bir gelişme yok yıllardır. bir kenara atarsın yüzde 90 arada bir açayım dersin başın ağırır.


    tek güzel oyun eleven tennisti. birtek onda yüzyüze iletişim ve birebir evinde masa tenisi oynuyormuşsun gibi hissiyat gördüm

  • Olethros kullanıcısına yanıt

    Primitif? :D Steam'e girip bi gezin. Ayrıca oculus mağazası da dolu

  • Quest 2 kullanma saat istatistigi olsaydi keske. Bitirdigim oyun ve aktif oynadiklarimla diger uygulamalari da ekleyince 500 ile 700 saat rahat. Tabii ki vr aldin diye her gun kafana takili gezecek degilsin bir sure ara verip baska oynayacagin oyunlar oluyor PS5 geliyor switch gidiyor pc geliyor arada kenara birakmak normal. Aynisini diger platformlara da yapiyorsun evde bircok farkli cihaz kullaniyorsan haliyle birinden birini bir sure kenara birakmak durumundasin.

    Sunu net soylerim cok cok net soylerim. Son zamanlarda kullandigim iki ayri platform olduklari icin karsilastiriyorum. Quest 2 Ps5 arasinda iyi ki almisim dedigim platform, en yaratici oyunlari oynadigim platform Quest 2'dir.

    Kullanmadan fikir soyluyorsan zaten kullanma. onyargin olusmus. Kendi kendine zarar bu bizlik degil. Ha herkes sevecek diye bir sey yok. Biz kendi deneyimimizi soyleyebiliriz en fazla. 30 senelik oyuncu olarak ilk vr deneyimi Q2de gorunce verdigim tepki ilk oyun oynadigim gunku tepkiyle ayni oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Aralık 2021; 10:40:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dante kullanıcısına yanıt

    Selam medal of honor ve resident evil 4 hariç çok iyi oyunları önerir misiniz ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt
    SUPERHOT VR, TWD Saint Sinners. Beat Saber ve Alyx'i söylemiyorum bile hocam oynamışsındır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

    Onceki mesajlarda cok guzel oyunlardan liste yapmistim simdi de yazayim da unuttugum olursa oraya da bakin.

    Alyx yazmamissiniz. O ilk siradadir ve cok uzun sure oyle kalacak herhalde. (PCVR mi native mi soylememissiniz o yuzden karisik yaziyorum)

    Hand Physics Lab (elle oynanabilir)

    Cubism (elle oynanabilir)

    Boneworks

    Lone Echo

    The Walking Dead Saints & Sinners

    Warplanes WW1

    Sports Scramble

    Eleven Table Tennis

    The Thrill of The Fight

    The Room Vr

    Gravity Lab


    Unuttuklarim vardir kesin onceki mesajlara da bir bakin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Aralık 2021; 12:8:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar, yeni Quest 2 aldım. Ancak bir sorunum var. IPD ayarını da yapmama rağmen hafif bir bulanıklık var. Çözünürlükler bayağı düşük geliyor. Benim çözemedim bir ayarı mı var, bilgisi olan var mıdır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MKrgz1 kullanıcısına yanıt

    Hafif bulanıklık varsa normaldir zamanla alışırsın. Lenslerin sadece ortada küçük bir kısmı çok net oluyor yapısı gereği.

  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.