Şimdi Ara

Türkiye Vergi Ülkesi Olma Yolunda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün hükumetin kararlaştırdığı torba yasaya göre bundan böyle sigara dahil her şeyden senede 1 veya 2 kere otomatik vergi alınacak.nasıl mı hemen örnek verelim;

-Sigara-=5 lira olduğunu düşünürsek bu fiyat gelecek olan vergilerle beraber seneye 10 lirayı bulabilir.

Yani o kadar karışık bir sistem ki belkide hiç ummadığımız anda içtiğimiz içecek bile yeri gelecek iki katı fiyatına çıkacak.haberin detaylarını birazdan vereceğim ama önce şu konunun önizlemesini tamamlayalım.evet verdiğimiz örnek buydu peki vergi ödeme konusunda ne kadar bilinçliyiz gittiğimiz vergi dairelerinde borcumuzun olduğunu öğrenebiliyormuyuz bana sorarsanız halkın yarısı ne yazık ki bilmiyor ve eline tutuşturulan tebligata göre borçlarını tahsil ediyorlar.işte bu vahim manzaranın ortadan kalkması için sizlere hem vereceğim şu ibretlik haberi okumanızı tavsiye ediyorum hem de ilerde yaşanacak olumsuzluklarada hazırlıklı olmanızı rica ediyorum işte günlerdir insanların umursamadığı o haber;

''Hükümetin, bireysel emekliliği teşvik etmek, tasarrufları artırmak, amacıyla hazırladığı yasa tasarısından iki büyük sürpriz çıkarken, uzun süredir merak edilen elektrikli oto vergisi de belirlendi.

Tiryakinin içtiği içki ve sigaradan alınan vergi, enflasyona endekslenecek ve yılda iki kez otomatik olarak zamlanacak. Mevcut ibadethanelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yapılan her türlü bağış ve yardım vergiden indirilebilecek. Ayrıca, çevreci olması nedeniyle teşvik edilecek olan elektrikli otodan yüzde 38 yerine sadece yüzde 3 ÖTV alınacak.

Yasa tasarına eklenen maddeyle elektrik akümülatörleri, (bunların separatörleri dahil, kare veya dikdörtgen şeklinde olsun olmasın) yalnız elektrik motorlu taşıt araçlarının motorunu çalıştırmaya mahsus olanlar için özel tüketim vergisi (ÖTV) oranı yüzde 3 olarak belirlendi.

TBMM’ye gönderilen Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 26 ve 27. maddeleri tütün ve tütün ürünleri üzerinden alınan verginin hesaplanmasında yöntem değişikliğine gidiyor. En büyük değişiklik ise içki ve sigaradan alınan verginin, otomatiğe bağlanması.

TİRYAKİ ÜFE’YE ENDEKSLENECEK

Mevcut durumda Maliye Bakanlığı’nın önerisiyle Bakanlar Kurulu’nca yapılan vergi artışı yeni dönemde enflasyona bağlı olarak 6 ayda bir otomatik yapılacak. Yani sigaradan alınan vergi Ocak ve Temmuz ayında, enflasyonun açıklandığı gün otomatik olarak yansıtılacak. Üretici Fiyat Endeksindeki (ÜFE) 6 aylık artış, tiryaki vergisinin artış oranı olacak.

İBADETHANE YAPTIRANA DA YEŞİLAY’A BAĞIŞTA BULUNANA DA VERGİ İNDİRİMİ

Tasarının 9. maddesi ise Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik öngörüyor. Buna göre okul, sağlık tesisi, yurt, huzurevi, rehabilitasyon merkezi yaptıranlar gibi cami, kilise, havra gibi ibadethane yaptıranlar ya da buralara ayni ve nakdi bağışta bulunanlar da, bağışları miktarında gelir vergisinden indirebilecekler.

Yine aynı madde ile Kızılay’da olduğu gibi Yeşilay’a makbuz karşılığı yapılan nakdi yardımlar da vergi indiriminden yararlanabilecek.

CEP TELEFONUNA 100 LİRA VERGİ

Tasarı, ayrıca yurtdışından gelirken, yolcu beraberinde getirilen her bir cep telefonundan 100 lira ‘kullanım izin harcı’ alınmasını düzenliyor. Bu harçların, telefonun kayıt altına alınmasından önce yatırılması şartı koşarken; harcı yatırmayanın kayda alınmayacağını düzenliyor. Harç ödenmeden kullanılmaya başlanan telefonlar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kapatılacak. Harç ise yüzde 50 zamla ve gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecek.

39 maddelik tasarıda yer alan başlıca düzenlemeler şöyle:

* Bireysel Emekliliğe devlet katkısı yüzde 25’e çıkacak. Ancak sistemden 3 yıldan önce çıkanlar yararlanamayacak. Devletin katkısı ayrı bir hesapta izlenecek. Sadece emekliliği hak edenler devlet katkısının tamamını alabilecek.

* Maliye Bakanlığı, vatandaştan gereksiz yere veya fazla tahsil ettiği vergiler için faiz ödemeye başlayacak.

*Hazine, tahvil ve bono gibi kira sertifikası ihraç edebilecek.

* 500 milyon ve üzerindeki büyük yatırımlar ile stratejik yatırımlar çerçevesinde yapılan inşaatlarda KDV iadesi mümkün olacak.

*Tasarrufları artırmak ve vadeleri uzatmak amacıyla, mevduattan alınan stopaj vadeye göre farklılaştırılması için Bakanlar Kurulu’na yetki verilecek.''

Kaynak:Hürriyet.com

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20431575.asp?top=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Ugur -- 28 Nisan 2012; 16:02:34 >

• Ben gastamonu
  • Üstteki mesajı değiştirsin yoksa yolculuk başlar
  • Belki hiç bir şey yolunda gitmedi; ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoktur

Üstteki mesajı değiştirsin yoksa yolculuk başlar

Tamamdır birazdan yöneticiler gereğini yapar.
  • Türkiye Vergi Ülkesi Olma Yolunda. Çoktan oldu bile
  • değiştir hocu mesajı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben gidiyorum sigara zulalıcam çuval çuval seneye lazım olur
  • lanet vergi ötv bir bitmedi artık kaldırım şu laneti yeter ne çektiriyosa bu ötv çektiriyor.koyanında almaya devam edeninde bin belasını versin şu rezil vergiyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

Ben gidiyorum sigara zulalıcam çuval çuval seneye lazım olur

Mesajını değiştirirsen sevinirim üstteki yazında küfür var çünkü.
  • Hakettiginiz gibi yonetiliyorsunuz bosa vidi vidi yapmayin !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Ugur

quote:

Orijinalden alıntı: Yaktaver

Ben gidiyorum sigara zulalıcam çuval çuval seneye lazım olur

Mesajını değiştirirsen sevinirim üstteki yazında küfür var çünkü.

Değiştirdim.
  • Ben gastamonu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoktur

Üstteki mesajı değiştirsin yoksa yolculuk başlar

Bunada ceza verirseler yok artik gastamonu demekte ne vat
  • Ötv zamları yolda arkadaşlar böyle giderse yakında soluduğumuz atmosferdende para alacaklar.
  • Yabancı ülkelerin vergi ülkesi olması yanında bizim ki hala solda sıfır kalır.Adamların filmlerine bile girmiş durumda bu vergi kabusu.
  • Haberle senin yazdıkların arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Biraz açabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Yabancı ülkelerin vergi ülkesi olması yanında bizim ki hala solda sıfır kalır.Adamların filmlerine bile girmiş durumda bu vergi kabusu.

onlarda bizimki kadar vergi uygulansa iç savaş çıkar devrim yaparlar bugun dünyanın encok vergi alan ülkelerinden olan ingiltere bile bizim yarımız kadar vergi alıyorsa bir problem vardır.ki idda ediyorum dünyada bu kadar düşük asgari ücreti olan ve bu kadar yüksek dolaylıu vergi ödeyen bir ülke bile bulamazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Movkast

Haberle senin yazdıkların arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Biraz açabilir misin?

Konunun önizlemesi o haberle alaka kurmamın sebebi ötv vergisinin vatandaşa yüklenmesiydi o nedenle öyle yazdım istersen düzelteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Ugur

quote:

Orijinalden alıntı: Movkast

Haberle senin yazdıkların arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Biraz açabilir misin?

Konunun önizlemesi o haberle alaka kurmamın sebebi ötv vergisinin vatandaşa yüklenmesiydi o nedenle öyle yazdım istersen düzelteyim.

Hakikaten konu hakkında fikrim yok o yüzden sormuştum. Neyse bilgim yok çekileyim ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.