Pkk da Pkk. Pkk'yı ne kadar büyütmüşsünüz gözünüzde. Dünyadaki en güçsüz örgütlerden biri, sürekli gerilla mücadelesi 10 senedir zaten.
Ama doğuya zaten bir takım yatırımlar var. GAP örneğin. Ama istihdam yapılabilecek fabrikalar yok, çünkü firmaların orada satış yapabileceği insanların gelir seviyesi yüksek değil. Bu doğu insanından kaynaklanıyor. Okuma yazma oranı düşük olduğu için fertler düşük gelirli işlerde çalışıyor. Eğitim gören fertler de daha iyi imkanlarla batıya gidiyorlar.
Bu insanlara ilk önce fabrika değil, eğitim gerekiyor. Ana dili resmi dilinden farklı olan insanlar ne kadar eğitim alabilirler ki ?
Hea eyalet sistemi olsun kafamıza binerler vallaha
quote:
Orjinalden alıntı: Erdem2602
quote:
Orjinalden alıntı: You and Me
Akdeniz Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi Ege Bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi İç Anadolu Bölgesi Marmara Bölgesi Karadeniz Bölgesi
Türkiye 7 eyalete ayrılsa, Ve her eyalet; -Kendi yatırımını kendi planlasa -Vergileri kendi yönlendirse
Ülkenin gelişimi orantılı olarak gerçekleşmez mi? Mesela; Doğu Anadolu Bölgesi kendi stratejik yatırımları düşünecek.Buna göre bütçesini berliyecek...
Tek bir sorum var ; KÜRT MÜSÜN?
Uygur.
quote:
Orjinalden alıntı: Siempré
Pkk da Pkk. Pkk'yı ne kadar büyütmüşsünüz gözünüzde. Dünyadaki en güçsüz örgütlerden biri, sürekli gerilla mücadelesi 10 senedir zaten.
Ama doğuya zaten bir takım yatırımlar var. GAP örneğin. Ama istihdam yapılabilecek fabrikalar yok, çünkü firmaların orada satış yapabileceği insanların gelir seviyesi yüksek değil. Bu doğu insanından kaynaklanıyor. Okuma yazma oranı düşük olduğu için fertler düşük gelirli işlerde çalışıyor. Eğitim gören fertler de daha iyi imkanlarla batıya gidiyorlar.
Bu insanlara ilk önce fabrika değil, eğitim gerekiyor. Ana dili resmi dilinden farklı olan insanlar ne kadar eğitim alabilirler ki ?
Güçsüz ve 10 sene! Hiç şehit akraban var mı? Konuşmak kolay di mi?!!!
Çok gereksiz bir düşünce bence. Ülke bütünlüğü herşeyden önemli. Neden bölelim ki durduk yerde?
böylebişey olamaz Türkiye'de.
quote:
@Te Queiro
Cumhuriyet demiş.Peki ne cumhuriyeti?
Birleşik federatif eyaletler cumhuriyeti? Askeri Cumhuriyet? İslami Cumhuriyet? Demokratik Cumhuriyet?
Hangisi olduğu belli değil.
Bu gibi anlayışlar yüzünden sorunlar ortaya çıkıyor ya işte, ortaya attığın gerekçeler ise saçma. Ülkemiz üzerinde yeterince oynanan siyasi oyunlar var. Özellikle doğu bölgeleri için bu oldukça tehlikeli. Zaten hali hazırda doğuda çıkarılan petrolün finansal, maddi değeri o bölge belediyelerine verilmekte. (AB'ye uyum süreci için AKP'nin çıkardığı saçma yasalardan biri) Oradaki belediyelerindeki kimin hesabına çalıştığı ise malum. Sen adamlara kendi verigisini, cardını curdunu yaptırma, izni özerklik izni verirsen, iç savaş bile çıkabilir. Dolayısıyla bu ülke bütündür, devletiyle, milletiyle... Beğenmeyen herhangibir istediği federatif eyalet sistemiyle yönetilen bir ülkeye gidebilir.
Değiştirilmesi teklif dahi edilemez, dikkatlice bunu ve 2. maddeyi (özellikle en son kısmını) oku.
quote:
Pkk ya şu ana kadar harcanılan miktar(300 milyar dolar) Verilen binlerce şehit. Heran her yerde bomba patlaması ihtimali.
Evet büyütmüşüz gözümüzde haklısın.
quote:
Orjinalden alıntı: :HAKAN:
Pkk ya şu ana kadar harcanılan miktar(300 milyar dolar) Verilen binlerce şehit. Heran her yerde bomba patlaması ihtimali.
Ben de tam olarak o harcanılan miktardan bahsediyordum. Bu örgütün eski gücünde olmadığını herkes biliyor. Ve sırf bu tehlike yüzünden savunma sektörüne GSMH'ye oranla büyük miktarda para harcanıyor. Bu tehlikenin tek yolu silahla mücadele değil. 10-20 senelik planlarla daha az çatışmalı, silahlı dolayısıyla daha az kanlı mücadele yapılabilir. Üstelik bu harcanan miktardan daha aza. Üstelik Doğu'ya yatırım yapmış oluruz.
Ama ne olur doğru söyleyin. Ben önyargılı bir insanım ve Doğu'daki her insan bölücüdür ve vergimin bu insanlara gitmesini istemiyorum deyin.
Yanlış anlamam, ülke bu insanlarla dolu.
quote:
Orjinalden alıntı: Citizen
quote:
quote:
Akdeniz Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi Ege Bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi İç Anadolu Bölgesi Marmara Bölgesi Karadeniz Bölgesi
Türkiye 7 eyalete ayrılsa, Ve her eyalet; -Kendi yatırımını kendi planlasa -Vergileri kendi yönlendirse
Ülkenin gelişimi orantılı olarak gerçekleşmez mi? Mesela; Doğu Anadolu Bölgesi kendi stratejik yatırımları düşünecek.Buna göre bütçesini berliyecek...
Uygur.
O zaman bu arkadaşın biraz daha gündemi takip edip bu eyalet sisteminin pkk şerefsizlerine yarayacağını bilseydi keşke...
quote:
Orjinalden alıntı: Citizen
quote:
quote:
Uygur.
Sana sormamış arkadaşa sormuş
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: :HAKAN:
Ben de tam olarak o harcanılan miktardan bahsediyordum. Bu örgütün eski gücünde olmadığını herkes biliyor. Ve sırf bu tehlike yüzünden savunma sektörüne GSMH'ye oranla büyük miktarda para harcanıyor. Bu tehlikenin tek yolu silahla mücadele değil. 10-20 senelik planlarla daha az çatışmalı, silahlı dolayısıyla daha az kanlı mücadele yapılabilir. Üstelik bu harcanan miktardan daha aza. Üstelik Doğu'ya yatırım yapmış oluruz.
Ama ne olur doğru söyleyin. Ben önyargılı bir insanım ve Doğu'daki her insan bölücüdür ve vergimin bu insanlara gitmesini istemiyorum deyin.
Yanlış anlamam, ülke bu insanlarla dolu.
Ecevit zamanında sıfıra indrilmişti hatırlıyorsan, siz mücadele kısmını asgariye indirirseniz örgütü toparlanmasına katıkıda bulunursunuz.
Benim yazdığım cümleden; Ama ne olur doğru söyleyin. Ben önyargılı bir insanım ve Doğu'daki her insan bölücüdür ve vergimin bu insanlara gitmesini istemiyorum deyin. Bu ifadeyi çıkartmaya kalkan kişinin zekasını tartışabilirim ancak.
Örgütü çökertmek bu saatten sonra imkansız, yapacağımız tek şey nefes aldırmamak olacaktır. Haa silahla mücadele değil demişsiniz, alternatifiniz nedir?
pkk yı hafife almayın her ne kadar çapulcu olsalar da dünyada destek vermeyen ülke yok salaklara silahından tutun istihbarat eğtim vs... dünyada bu kadar destek gören bi örgüt daha yoktur sanırım
ben bunu gündeme getiren adamı asarım TÜRKİYE BİR BÜTÜNDÜR AMERİKA GİBİ ANLAŞMA İLE BİRLEŞEN BİR ÜLKE DEĞİLDİR (ABD::: BİRLEŞMİŞ ÜLKELER ) bu eyalet sistemini gündeme getiren VATAN HAYİNİDİR
Düşüncelere ve fikirlere ne kadar kapalı olduğunuzu bir kez daha gördük.Fikir belirtiyorum tarışmak için.Ve maruz kaldığım duruma bakar mısın? "Özenti misin?","Kürt müsün?" Çok merak ediyorsanız Uygur Türküyüm.
quote:
Orjinalden alıntı: Time_Out
ben bunu gündeme getiren adamı asarım TÜRKİYE BİR BÜTÜNDÜR AMERİKA GİBİ ANLAŞMA İLE BİRLEŞEN BİR ÜLKE DEĞİLDİR (ABD::: BİRLEŞMİŞ ÜLKELER ) bu eyalet sistemini gündeme getiren VATAN HAYİNİDİR
hain demeyelim de cahil diyelim. defalarca kez gündeme geldi bu eyalet meselesi. eyalet olayı bu ülkede bölücü bir eylemdir.
quote:
Düşüncelere ve fikirlere ne kadar kapalı olduğunuzu bir kez daha gördük.Fikir belirtiyorum tarışmak için.Ve maruz kaldığım duruma bakar mısın? "Özenti misin?","Kürt müsün?" Çok merak ediyorsanız Uygur Türküyüm.
bırak bu ayakları şimdide uygur türkü oldu naşş..
bu kadar bagnaz bi düşünceye tabi ki kapalı olacak ulan.. başka konu yokta ülkeyi eyalete bölücez oh ne güzel... git yat uyu ya insanı stres etme bebe
quote:
Orjinalden alıntı: Can Yunus
quote:
bırak bu ayakları şimdide uygur türkü oldu naşş..
bu kadar bagnaz bi düşünceye tabi ki kapalı olacak ulan.. başka konu yokta ülkeyi eyalete bölücez oh ne güzel... git yat uyu ya insanı stres etme bebe
Cahil insan türüne cevap versem mi?
İnsanlar bazı şeyleri anlayamıyor yada anlamak istemiyor, bu ülke abd veya bazı avrupa ülkeleri gibi ufak ufak devletçiklerin sonradan birleşmesiyle oluşan bir ülke değil, ekonomik veya askeri çıkarlardan dolayı bir araya gelmiş toplumların oluşturuğu bir ülke değil, bu topraklar tek bir topluluğun savaşarak kazandığı topraklardır.
Bunu anlayamayan anlayamıyordur ona yapacak birşey yok ama anlayıp da böyle bir fikri savunanın fikrinin amacı bu ülkeyi bölmektir ve bu kişiler de teröristtir
quote:
O zaman sana şöyle bir soru sorayım arkadaşım, Uygur Çin işgali veya yönetimi altında ne kadar gelişebiliyor, kendi kendine yetebiliyor, insanların yaşam koşulları ne durumda? Orası da bir eyalet değil miydi?
Bu ülke devletiyle, milletiyle bütündür. Nedenlerinide sıraladım, mantıklı düşünürsen eyalet sisteminin bu ülke için ne kadar saçma ve gereksiz olduğunu göreceksin.