Şimdi Ara

Türkiye ve Eyalet Sistemi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soysuz bölücüler devlet kuramayacaklarını anladıklarından beri eyalet lafını ağızlarına doladılar.
    Ulan sanki 3 kıtada toprağımız varda eyalet sistemini kullanacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1923 -- 28 Eylül 2008; 21:08:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eros

leyla zana da öyle diyordu ' Türkiye'yi eyaletlere bölün.'

en iyisi zanayı ikiye bölmek

Kenan Evren'i de unutmamak lazım
  • bende eyalet sistemini tasvip etmem zaten buyuk de degiliz ama eyalet sisteminin ilerde olabilecegini ongorebiliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: roxite

ya saçmalamayın gözünüzü seveyim ne eyaleti. merak ediyorum gerekli diyenler neye dayanarak sölemekte bunu

Marmara Bölgesinde yeterince öğretmen,doktor,hemşire,okul,hastane varken Doğu Anadolu Bölgesinde yok.

Doğu Anadolu Bölgesi;
    Kendi hastanesini kursa,kendi öğretmenlerini,doktorlarını işe alsa,memurların maaşını kendi belirlese,kendi yatırım yapsa daha gelişmiş olmaz mı? Yaşam standardı Marmaraya yaklaşmaz mı?

Fark ettiyseniz düşüncelerimi soru ile ifade ediyorum.Bu fikir mutlak doğrudur gibi bir kaygım yok.Aklıma bir fikir geldi.Düşününce mantıklı sebepler buldum.Bunu da size açıkladım.Sizin de bana "özenti" gib ithamlarda bulunacağınıza,soruma cevap ile beni aydınlatsanız daha yararlı olmaz mı?

• @You and Me= Hocam o tercih meselesi. Ülke öyle hallere getirildi ki Doğu Anadolu'ya artık başka gözle bakılıyor. İnsanlar oradan çekiniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

quote:

ya saçmalamayın gözünüzü seveyim ne eyaleti. merak ediyorum gerekli diyenler neye dayanarak sölemekte bunu

Marmara Bölgesinde yeterince öğretmen,doktor,hemşire,okul,hastane varken Doğu Anadolu Bölgesinde yok.

Doğu Anadolu Bölgesi;
    Kendi hastanesini kursa,kendi öğretmenlerini,doktorlarını işe alsa,memurların maaşını kendi belirlese,kendi yatırım yapsa daha gelişmiş olmaz mı? Yaşam standardı Marmaraya yaklaşmaz mı?

Fark ettiyseniz düşüncelerimi soru ile ifade ediyorum.Bu fikir mutlak doğrudur gibi bir kaygım yok.Aklıma bir fikir geldi.Düşününce mantıklı sebepler buldum.Bunu da size açıkladım.Sizin de bana "özenti" gib ithamlarda bulunacağınıza,soruma cevap ile beni aydınlatsanız daha yararlı olmaz mı?

sen olayı sadece ekonomik düşünüyosun kendi doktorunu hastanesini yaparsa polisini askerini de yapmaya başlar sonra der ben ayrılcam o zaman ne diyeceksin sen iyi niyetle düşünüyosun ama madalyonu öteki yüzü malesef bu kadar parlak değil Türkiye nin şuan ki üniter yapsında bile dışardan iç işlerine karışmaya kalkıyorlar ki öyle bişey olursa kendi ellerimizle adamlara özerklik vermiş ve ülkeyi bölmüş oluruz bide bu tarafını düşün

• quote:

quote:

Doğu Anadolu Bölgesi;

Devletçilik ilkesine uyulmadığının göstergesi..

• @roxite

Endişenizi anlıyorum.TSK gibi bir kurum bölünmedikçe bir sorun olmaz gibi geliyor bana.Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir il bağımsızlık ilan etti diyelim.TSK bu duruma izleyeci gibi kalmaz herhalde? Gerekli olan her şeyi yapacaktır.Sonuçta askeri kuvvet bir.Bu da baya bir siyasi kuvvet yaratır.

@Yazat,

Sizce ne gibi etkenler bu durumu zorunlu kılacak?
  • Daha kolay parçalanırız bir süre sonra eyaletler ayrılmak istiyebilir
  • @You and Me

Hiçbir ordu, zamanı gelmiş bir düşüncenin karşısında duramaz. Victor Hugo

Ben sustum üstad konuştu...

Malesef biz düşünce ile yahut fikirle değil, terörle değil, teröristle mücadele ettik şimdiye kadar.

İşte bu gibi sebepler yüzünden, ileride bunu yapmaya 'mecbur kalmamız' fazlasıyla muhtemel görünüyor.
    Gönül başka konuşuyor olsa da mantık bunun pek olasılık dışı olmadığını fısıldıyor.
  • MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

• quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

MADDE 1. � Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2. � Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3. � Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Millî marşı �İstiklal Marşı�dır.

Başkenti Ankara�dır.

MADDE 4. � Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

?

• eyalet sistemi için ya deli olman lazım yada merkezi kontrolün çok sağlam olması lazım.
  • türkiyede federal sistem zor gibi...malumunuz bazı sorunlar var doğuda....üniter sistem taraftarıyım...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

MADDE 1. � Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2. � Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3. � Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Millî marşı �İstiklal Marşı�dır.

Başkenti Ankara�dır.

MADDE 4. � Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

?

Anlaşılmayacak bir dilde veya üslupta olduğunu düşünmüyorum, o soru işaretini benim yapmam gerekir. '?' Devletin yönetim şekli cumhuriyettir denmiş. Birleşik federatif eyaletler cumhuriyeti denmemiş.

• @Te Queiro

Cumhuriyet demiş.Peki ne cumhuriyeti?

Birleşik federatif eyaletler cumhuriyeti?
    Askeri Cumhuriyet?
    İslami Cumhuriyet?
    Demokratik Cumhuriyet?

Hangisi olduğu belli değil.
  • quote:

Akdeniz Bölgesi
    Doğu Anadolu Bölgesi
    Ege Bölgesi
    Güneydoğu Anadolu Bölgesi
    İç Anadolu Bölgesi
    Marmara Bölgesi
    Karadeniz Bölgesi

Türkiye 7 eyalete ayrılsa,
    Ve her eyalet;
    -Kendi yatırımını kendi planlasa
    -Vergileri kendi yönlendirse

Ülkenin gelişimi orantılı olarak gerçekleşmez mi? Mesela; Doğu Anadolu Bölgesi kendi stratejik yatırımları düşünecek.Buna göre bütçesini berliyecek...

Tek bir sorum var ; KÜRT MÜSÜN?
  • you and me

malesef işler senin düşündüğün gibi olmuyor. benim burdan anladığım sen doğunun kalkınamamasının sorumlusunu devlet olarak görüyorsun. şunu bil ki devlet doğuya yaptığı yatırımı ve yardımı başka hiç bi bölgeye yapmıyor. benimki endişe değil gerçekler Türkiye yi eyaletlere bölersen ülkeyi bölersin

ottoman... kimse doğuyu başka gözle görmüyo merak etme doğuda bizim toprağımız halkımız batıda toprağımız halkımız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roxite -- 28 Eylül 2008; 21:58:59 >
  • Türkiye nin yönetim biçimi cumhuriyettir.
    Hiç bir şekilde bölünemez, bir bütündür.

Siz eyalet sistemini getirdiniz diyelim. İç politikalarında bu eyaletler özgürdür biliyorsunuz. Dış politikalarında ise, bütün olarak hareket ederler.

O zaman başkanlık sisteminin gelmesi lazım. Sizin yapmak istediğiniz düşünceyi zaten pkk istiyor. Eyalet sistemine geçelim diyor.

İç politikalarında özgürlük. Sonuçları ne olur tahmin edebiliyormusun.
  • BAZILARININ ŞUNU KAFASI ALMIYOR ... TÜRKİYE O EYALET SİSTEMİ OLAN ÜLKELER GİBİ DEĞİL ÖRN Bİ ALMANYA , AMERİKA ......TÜRKİYEDE TERÖR ,BÖLÜCÜLÜK VAR EYALET SİSTEMİ BÖLÜCÜLERİN EKMEGİNE YAĞ SÜRER...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.