Şimdi Ara

Türkiye para üzerine kurulu ayrı bir dünya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Paran varsa 5 dakikada ayağında

Buda ayrı bir para vakası

örnekler bunlarla bitmiyor tabiiki euroda olsun dolarda olsun piyasada olsun paraya para katmak için yapılmayan eziyet yok ve Türkiye bütün dünyada askeri ücrete göre değerlendirildiğinde en pahalı ülke konumunda
    ben böyle birşey görmedim 11 sene Almanyada yasadım ne zam gördüm ne hasatane önünde beklemeyi
    Allah sonumuzu hayretsin bu ülkenin başına bir daha Fatih sultan Mehmet gelsin KUR-TA-RA-MAZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeSiNaTöR -- 22 Nisan 2008; 0:18:08 >

• Maalesef böyle.
  • Neden Almanya dan döndün?
  • Türkiyede doğmasaydım Türk olmasaydım keşke. savaşta oldugumuz kadar eğitimde ülke yönetmede de başarılı olsaydık şimdi herkesten üstün olurduk. Amerika'da zengin bir ailenin cocugu olark dogsaydım sımdı mal gibi ders calıstıgım kıtaba kufur edıyo olmayacaktım. off yasanmaz bu ulkede. nerden dogmusum nerden bu ulkeye dusmusum anlamadım. Vatanımı sevıyorum ama bıktım artık
  • suç ülkede değil halkın seçtiği şerefsiz yöneticilerde. İsmet Paşa dan beri bu böyle. Hala insanlar gidip bir de Akp ye oy veriyorlar ya .. Sürünmeyi kesinlikle hakketmiyor bu şanlı tarihi olan toplum ama maalesef her açıdan o kadar yozlaştırdıki dış güçler ... Camdan dışarı bakın. ........ koydular ülkenin 80 yılda. Orta Asyada yaşarken Çinliler savaşla yıkamadıkları Türkleri iç çatışmalarla yıkmışlardır. Dış güçler başardı artık ülkemizi parçalamayı. Bizi kurtarmak için Fatih Sultan Mehmet değil yine bir ATATÜRK gerekli. Ama o şans her milletin başına 1 kere doğar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Peacifullord

Türkiyede doğmasaydım Türk olmasaydım keşke. savaşta oldugumuz kadar eğitimde ülke yönetmede de başarılı olsaydık şimdi herkesten üstün olurduk. Amerika'da zengin bir ailenin cocugu olark dogsaydım sımdı mal gibi ders calıstıgım kıtaba kufur edıyo olmayacaktım. off yasanmaz bu ulkede. nerden dogmusum nerden bu ulkeye dusmusum anlamadım. Vatanımı sevıyorum ama bıktım artık

Sen hala burdamısın olm 40 sayfa ezberlicen daha
  • Benim en çok üzüldüğüm ve düşünürken sinirlendiğim özel sektör vakaları:

-Dersaneler: Okullarda okuyan öğrenciler LGS ya da ÖSS sınavına giriyorlar.Fakat ne hitmetse(!) dersaneye gitmeyen öğrencilerin büyük bir çoğunluğu bu sınavları kazanamıyor.Sınav sorularını kim hazırlıyorsa okul müfredatına uysa, ya da okul müfredatını sınavlara uydurmak için çaba gösterse onca para ailelerin ceplerinde kalır.Eğitimde eşitsizlik olmaz.

-Özel hastaneler: Artık sağlık tam bir ticaret olmuş ki; çoğu özel hastaneye özel demeye bin şahit gerek.Hastanenin içine bakınca özel diyemezsiniz(verilen paralardan dolayı).Avrupa'daki standart hastaneler bile bizim özel hastaneleri ceplerinden çıkarırlar.Acil bir durumda parası olmayan vatandaş kaza ile(!) bu tür bir hastaneye düşerse rehin kalıyor.Ya da çok büyük borçların altına giriyor.Sağlık hizmeti gibi temel bir ihtiyacın özel ve özel olmayan diye ikiye ayrılması son derece gereksiz.Bence bu yüzden normal devlet hastaneleri yeteri kadar gelişemiyor.

-Sağlık sigorta sistemi: Ülkemizde sağlık sigortası yaptırmak için maliyet nedir bilmiyorum.Ama Avrupa'da her şeyi kapsıyan sağlık sigortaları üç aylık 16-25€(25€ tüm AB ülkelerini kapsıyan paket) arası fiyatlardan sunuluyor(Şimdiki kur ile 32-50 YTL)...Ve doğuştan beri sağlık sigortasına sahip olmak zorunludur.Bu sayede hastanede yüklü faturaların altında kalan olmuyor.Fiyatların makul olmasıda herkesin sağlık sigortası sahibi olmasını sağlıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir çuval kömüre muhtaç halkımız, güzelim Türkiye'mi karış karış satan hükümet, her hafta zam, saçma bir eğitim politikası sonumuz hayır olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.