Şimdi Ara

Türkiye nüfusu yaşlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Ortadoğu'nun Çin'i olalım diyor kısaca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emeklilik yaşının bu saatten sonra düşmesinin mümkün olmayacağının kanıtı bu sözler.
  • İyi de doğurganlık için bir neden kalmadı . Artık insanlar köyde yaşamıyor köyde yaşasa bile her türlü teknolojik alet var . Yıl 2016 .

Yani tarladaki adam için iş gücü artık 5-6 çocuk yapmak değil devir robotlaşma devri . 10-20 yıl sonra Dünya oranında işsizlik artacak çünkü 100 işçinin yaptığı işi 20 robot yapacak atıyorum bugün işe gelemedim , ruh halim bozuk hata yaptım gibi şeyleri de yok robotların yani devir artık rekabet devri en seri en ucuz üretme devri

Ayrıca işin bilgilenme kısmı da var . Artık insanlar Dünya'yı görüyor duyuyor izliyor takip ediyor yani ülkedeki olaylardan dolayı 3-4 çocuğa bakamayacağını yarının belli olmadığını biliyor .

E zaten maaşlar belli hayat pahalılığı belli 2 çocuğa bile yetişemiyorlar . Çocuksuz da kalmamak için 1 tane yapıyorlar iyi eğitmeye çalışıyorlar .

Yoksa milletvekili maaşını Halka ver ondan sonra yaşlanıyoruz de tamam haklısın insanlar keyiften yapmıyor diyelim.

• Demekki 10 yıl sonra coğrafya kitaplarında gelişmiş olan ülkeler kısmında Türkiyeyide görebileceğiz artık.
  • Böyle bir konu açmıştım bende Türkiye bence genç nüfusu kullanamadı.

http://forum.donanimhaber.com/m_115562840/tm.htm
  • yaşlı nüfus kavramı daha da artacak sonuçta 65 ten önce emeklilik yok adamın 22 yaşında çocuğu olsa 65 yaşına gelip emekli olana kadar işsiz gurubunda olacak yani 44 yaşında ancak işe girebilecek. o yüzden çocuk yapmak akıl karı değil zarar o yüzdende varsın tüm türkiye 100 yaşındakiler ile dolsun sorun yok tek sorumlusu bu işin uçkurdan sorumlu devlet adamı Tayyip ERDOĞAN.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Festen

Böyle bir konu açmıştım bende Türkiye bence genç nüfusu kullanamadı.

http://forum.donanimhaber.com/m_115562840/tm.htm

Kullanamadı tabi valla bana kalsa nüfusu azaltıcı politika uygularım iş kolu açarım eğitim sistemini fixlerim.

Ama en başta bu ülkenin problemi nüfus bana göre.Hala nüfusu artıralım deniyorsa bunun anlamı ben başka yorumluyorum çeker giderim yurtdışına ki öyle yapıcam.
  • Yıllardır ülkede genç nüfus vardı da ne oldu...

Masallara inanan bir milletiz, yok Avrupa'nın nüfusu çok yaşlı bizim nüfusumuz çok genç gibi masallarında sonu geldi..

Başka bir konuda da benzer şeyleri yazdım, nüfus artmasının genel amacı ucuz iş gücüdür başka bir şey değil..
  • Şu yorum atanların kaçı çocuk sahibi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    hiç biri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.