Her 100 kişinin 35’i GS, 33’ü FB, 20’si BJK taraftarı Bilyoner.com “Türkiye’nin Taraftar Haritasını” çizdi
bilyoner.com, 1 milyon üyesini kapsayan bir araştırmayla “Türkiye’nin Taraftar Haritası”nı çizdi. Türkiye’nin 81 ilinde hangi takım taraftarlarının çoğunlukta olduğunu gösteren araştırmaya göre, 5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da en çok taraftarı olan takım Fenerbahçe iken; İzmir, Bursa ve Adana’da ise Galatasaray taraftarı çoğunlukta. Türkiye genelinde ise taraftarların %35’i Galatasaray, %33’ü Fenerbahçe, %20’si de Beşiktaş taraftarı.
Trabzon’daki Trabzonspor taraftarı oranının %72 olduğunu ortaya koyan araştırmada, 4 büyük takım dışında araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar ise Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu.
25.06.2009, İstanbul Türkiye’nin ilk ve lider elektronik şans oyunları platformu bilyoner.com, Türkiye’nin taraftar haritasını çıkardı. Bilyoner.com’un Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre, 51 ilde Galatasaray, 29 ilde Fenerbahçe, 1 ilde ise Trabzonspor taraftarı çoğunlukta.
1 milyon bilyoner.com üyesini kapsayan araştırma, Türkiye’nin hangi ilinde hangi takım taraftarının çoğunlukta olduğunu ortaya koyarken, ilginç rakamlara da işaret ediyor. Araştırmaya göre Türkiye genelinde Galatasaray taraftarının oranı %35 iken, Fenerbahçe’de bu oran %33. İki takımı %20’yle Beşiktaş ve %4’le Trabzonspor taraftarı izliyor. Diğer takımların toplam oranı ise %8’e karşılık geliyor.
5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da Fenerbahçe taraftarı çoğunluktayken; İzmir, Bursa ve Adana’da Galatasaray taraftarı sayısının daha fazla olduğu görülüyor:
Araştırmadaki en yüksek yüzde ise Trabzon iline ait. Araştırma verileri, Trabzon’da Trabzonspor taraftarının %72 gibi yüksek bir oranda çoğunlukta olduğunu gösteriyor. Karadeniz Fırtınası’nın ardından %10’la GS ve %7’yle FB geliyor.
81 ilin büyük çoğunluğunda, birincilliğin GS ve FB arasında el değiştirdiği, BJK’nin üçüncü sıradaki yerinin ise birkaç il dışında değişmediği görülüyor. Türkiye genelinde hiçbir ilde “En çok taraftarı olan 1. veya 2. kulüp” unvanını ele geçiremeyen Kara Kartal taraftarının en çok olduğu il ise %25’le Balıkesir.
Bilyoner.com’un araştırması, taraftarların kendi şehirlerinin takımlarına olan ilgisini ortaya koyarak en fanatik illeri de belirledi. 4 büyük takım dışında, araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu. Diyarbakır’da GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan üçüncü takım %17’yle bu yıl tekrar Turkcell Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor olurken, Eskişehir’de Eskişehirspor %27’yle Galatasaray’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Uzun yıllardır Süper Lig hasreti çeken Malatya’da ise Malatyaspor yüzde 23’le GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan takım olarak dikkat çekti. Sivas da en fanatik illerden biri olarak araştırmadaki yerini aldı. Sivas’taki taraftar dağılımı şöyle şekillendi: %29 FB - %28 GS - %26 Sivasspor.
daha önce verilmişti
quote:
Orijinalden alıntı: rainhard
daha önce verilmişti
o zaman şikayet edin silsinler.
2. baskı olur Taner Abi. Dursun
Türkiye'nin taraftar haritası değilde. Bilyoner.comtaraftar haritası demek daha doğru olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Thrax
Türkiye'nin taraftar haritası değilde. Bilyoner.comtaraftar haritası demek daha doğru olur.
Ne farkeder. Galatasaray orda da birinci gelir. O yüzden haritanın sıfatı o kadar önemli değil...
Gelmiş geçmiş en saçma tartışma konularından biridir bu benim görüşüm. FaceBook'ta da bu salaklığa kendini alet edenler var. Haydiiii en çok taraftar kimde diye bir sayfa açılıyor milyonlarca insan hiç üşenmeden girip hayran olup bir de yorumlar yapıyor..
Türkiye'de FB ve GS taraftar çoğunluktadır ve birbirine yakındır sayılar. BJK taraftarı biraz daha azdır. Sonra da TS, Göztepe, Karşıyaka, Bursa, Eskişehir diye gider.. Çok önemli değil bunlar. Takım tutmak farklı taraftarlık farklı. Bu araştırmayı yapmaları için 15-60 yaş arası insanlara sormaları lazım. Bayanların %95'i futboldan zerre anlamaz sadece takım tutmak için tutar onları da saymamak lazım.
Türkiye'de gerçekten taraftar diyebileceğimiz, desteklediği takımın maçlarını takip eden ve maddi-manevi kulübe katkıda bulunan taraftar sayısı en fazla 25-30 milyondur. Tahminen bunun 11-12'si FB ve GS taraftarı kalan 5-6 BJK taraftarı ve 1-2 milyon TS ve diğerleridir.
20.000 kişilik stadı dolduramıyor yeri geliyor Gs taraftarı. Bir de FB ve GS için 30 milyonlu rakamlardan bahsediliyor. Peehhh...
kocaelide ağırlığımı hissetirmişim.
quote:
Orijinalden alıntı: Sarı Laci
Gelmiş geçmiş en saçma tartışma konularından biridir bu benim görüşüm. FaceBook'ta da bu salaklığa kendini alet edenler var. Haydiiii en çok taraftar kimde diye bir sayfa açılıyor milyonlarca insan hiç üşenmeden girip hayran olup bir de yorumlar yapıyor..
Türkiye'de FB ve GS taraftar çoğunluktadır ve birbirine yakındır sayılar. BJK taraftarı biraz daha azdır. Sonra da TS, Göztepe, Karşıyaka, Bursa, Eskişehir diye gider.. Çok önemli değil bunlar. Takım tutmak farklı taraftarlık farklı. Bu araştırmayı yapmaları için 15-60 yaş arası insanlara sormaları lazım. Bayanların %95'i futboldan zerre anlamaz sadece takım tutmak için tutar onları da saymamak lazım.
Türkiye'de gerçekten taraftar diyebileceğimiz, desteklediği takımın maçlarını takip eden ve maddi-manevi kulübe katkıda bulunan taraftar sayısı en fazla 25-30 milyondur. Tahminen bunun 11-12'si FB ve GS taraftarı kalan 5-6 BJK taraftarı ve 1-2 milyon TS ve diğerleridir.
20.000 kişilik stadı dolduramıyor yeri geliyor Gs taraftarı. Bir de FB ve GS için 30 milyonlu rakamlardan bahsediliyor. Peehhh...
katılıyorum
Yavrum Muğla.Bi de bana sormamışlardı daha
tamamen saçmalamışlar,
doğru olan tek şey trabzonda trabzon spor taraftarının fazla olması, rize de galatasaray değil, fenerbahçe taraftarı çoğunluktadır
Bu iş nufus sayımında yapılmadıkça hiçbir zaman tartışma bitmez
Gerçek sayım yapılsa bile iki takımda hemen hemen eşit seviyelerde olur. Zaten yıllardır bilinen bir gerçektir. Ha üç fazla çıkmışsın ha iki eksik çıkmışsın..
sacma ..
%100 homojenlik hayatın hiçbir noktasında yok zaten.
İstatistik bilimi diye birşey var.
Bu araştırmalarda ufak değişiklikler olur sadece o kadar.
Gidip İstanbul'un herhangi bir semtinde yapılan birkaç bin kişilik araştırmadan bahsedilmiyor.1 milyon gibi bir rakam telaffuz ediliyor.
Çokluk zaten neyi değiştirirki nitelik sağlam olmadıktan sonra ?!
GS'nin bir iki %'lik dilim ile daha fazla taraftari oldugu gercek. Genel nufus sayiim da yapilsa sonuc yine bu sekilde cikacaktir.
quote:
Orijinalden alıntı: Thrax
Doğru söylüyorsun, bilyoner 1 milyon sahte üye yaratmış, Galatasaray da el altından bu iş için para vermiş. Bizim taraftar anlayışımız bu maalesef. Bize yaramazsa bu yanlış, yalan bıdı bıdı.
En fazla taraftar bizde, bir sonraki seçimlerden Adnan Polat Başbakan çıkacak! Senelerdir o kadar gereksiz tartışmalar yapılıyorki bu konuda, anlamıyorum. Taraftar fazla olunca ne oluyor? Ben bir faydasını görmedim, 20Milyon taraftarımız var ama Olimpiyat stadını dolduramıyorduk. Tamam zordu stada maç izlemek gitmek ama ben enayimiydim gidiyodum? Fener'in maçlarına bakıyorum 8de 8 dolu dizgin gidiyor takım ama hala trübünde boşluklar var. En istikrarlı takım taraftarı az olan Beşiktaş sanırım. Totala bakarsak başka hiç bir ülkede bu 3 büyükler kadar taraftar sahibi takım yok. Herkes kendi şehrinin takımını tutuyor. Buna rağmen o takımların forma ve malzeme satışlarına yetişemiyoruz. İşe yaramadıktan sonra taraftarın varmış yokmuş ne yazar? Önemli olan Az ama Öz destektir.