< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'nin nüfusu 85.372.377 oldu - Nüfus artisina care bulunmali (6. sayfa)

-
-
@Tek_Kisilik_Muhalefet adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Ekmeğin fiyatını Rusya ve Ukrayna'da aldığımız buğdayın fiyatı belirtiliyor artık daha düşük olmaz bizim üretim maliyetimiz daha fazla marketten fasulye bakla mercimek pirinç gibi ürünlerin hem yerli hem ithal ürünlerine bakarsan ithal ürünlerin yarı fiyat olduğunu görebilirsin.
Gardaş biraz ekonomi öğrenin Türkiye nüfusu şuan 40 milyon olsaydı ekmek 2 TL olurdu bu kadar basit ve net
Çünkü o zaman Rusya ve Ukrayna'dan buğday almazdın elinde ki kendi ürettiğini sana yeterdi
Yani eskisi gibi dolar euro pahalı olsada yiyecek ucuz olurdu bir nebze
100 milyon nüfusu doyurmak ısıtmak ulaşımını sağlamak eğitmek eğlendirmek vs vs vs ne ile yapacaksın bunu? Almanya mısın sen japonya mi yoksa dünyanın yarısının sahibi yer altı zengini Rusya mi Amerika mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkçe küfürü bırakmış Arapça /Osmanlıca küfüre geçmiş dangalak yobazlar. Salt ülke nufusu iyi birşey olsaydı ne kadar kalabalık o kadar refah olurdu. Hindistan -Çin-Etiyopya-Mısır-Vietnam-Pakistan , Abd -Japonya- Hadi Almanya'yı da katalım bu ülkeler 100 milyon nufusa yakın ülkeler. Elinde her kapıyı açan vize olsa ABD-Japonya-Almanya grubuna mı gidersin, yoksa muhteşem Paki-Çin-Hindistan grubuna mı? Demekki neymiş salt nufusun gelişmişlik düzeyiyle doğrudan alakası yokmuş.En gelişmiş ülkeler niye 50 milyon altı sordun mu kendine?
Gelişmiş ülkeler çocuk yapmaya teşvik ediyor çünkü işsizlik sorunu yok ,işçi açığı var.
Hadi diyelim Tüik rakamlarını baz alalım %10 işsizlik var değil mi? ve bu işsizlik rakamları arasında yaklaşık %20 genç işsiz var. Yani sende büyük istihdam sorunu var. Bu nedenle de çalışma koşulların leş,ücretin karın tokluğu .
Sen mevcut nufusa bakamayacak durumdasın. Hazırki gençlerini doyuramıyorsun. Çok büyük genç işsizlik sorunun var .Almanya'da 45 şirket haftada 4 gün çalışma modeline geçmişken sende haftada 6 gün asgari ücret veya yakın ücret köle modeli var. 100 milyon olunca bu sorunlar biter mi artar mı? bak ilkokul çocuğunun anlayacağı şekilde sordum ayakkabı numarasını geçecek IQ sahibi herhangi birisi bu soruya verecek doğru cevabı olur.
Siz aklınızı kiraya vermiş sahibiniz ne derse onu yapmayı mükellef hale gelmiş canlı organizmalarsın başka vasfınız yok. Yobaz ne yapmış etmiş yobazlığın kusup seküler kesime sallamış, ulan koca ülkenin nufusu 93 bin arttıysa sadece sekülerler mi çocuk yapmamış. Yazmayayım yazmayayım diyorum ,tutuyorum kendimi dangalakça yazıya denk geliyorum. Şer odakların at koşturduğu yer olmuş burası .
Taptığınız liderler nufus artışı istiyor diye sizde istiyorsunuz çünkü düşünme neden sonuç ilişkisi kurma beceriniz yok.Böyle bir çabanız da yok zeka seviyenizde yok.
Nufus arttırmanın sistematik bir altyapısı olmak zorundadır. Tarlada senin gibi hıyar yetiştirilmiyor, çocuk yetiştiriyor.
Bu ülkede çocukların bilhassa protein içerikli gıdaya erişimi alarm seviyesinde. Okumazsın ya al sana çalıştay raporu.
https://www.izmirtabip.org.tr/cocuklarin-beslenme-hakki-calistayi-sonuc-bildirgesi
gazete duvar
Ekonomik yıkım sağlıkta hissediliyor: Kansızlık ve demir eksikliği arttıhttps://www.gazeteduvar.com.tr/ekonomik-yikim-saglikta-hissediliyor-kansizlik-ve-demir-eksikligi-artti-haber-1575324al bunu da ekle
diken - yaramazlara biraz batar!
Depremzede çocuklar beslenemiyor: Zayıflık ve bodurluk arttı - Dikenhttps://www.diken.com.tr/depremzede-cocuklar-beslenemiyor-zayiflik-ve-bodurluk-arttiAl bunu da
https://www.evrensel.net/haber/479507/ogretmenlerin-gozunden-beslenme-cantasi-protein-ve-vitamin-yok-karbonhidrat-cok
daha ekleyeyim mi?
HAZIRKİ NUFUSA BAKAMIYORSUN, BÜYÜK İŞSİZLİK SORUNUN VAR, İSTİHDAM YARATAMADIĞIN GİBİ BUNU DA HOMOJEN DAĞITAMIYORSUN. SONRA DA DÜŞÜNME KAPASİTESİ EKSİLERDE GEZEN ,YOĞURDA DÖKSEN CACIK OLAMAYACAK TİPİTİPLER ÇIKIP ÇOCUKTA ÇOCUK DİYE VAZILDIYOR. BEYNİ YOK FİKRİ VAR .
Daha bunun enerji ayağına gelmedim üç beş enerji konusunda da birşeyler yazalım.
Bak petrolü geçtim sadece doğalgaz ithalatımız %4 artmış buyur
enerji günlüğü
Türkiye’nin doğal gaz ithalatı arttıhttps://www.enerjigunlugu.net/ekimde-dogal-gaz-ithalati-yuzde-4-artti-57091h.htm2023 rakamları daha açıklanmadı 2022'de 80 milyar$ sadece enerjiye ödemişiz kat bunu üste 2024 için hesabını da sen yap
Bizde doğal kaynaklar yok, enerji için bile sadece ödediğimiz tutar ortada ,hangi nufus artışı enerji ithalatını kısıtlayacak. İnsanları osurtup gaz çıkartarak mı doğalgazı sübvanse edeceksin?
Tarım falan demişler, 90'larda yapılan tarım kendi kendimize yetecek seviyedeydi. Protein içeriklere ulaşmak bu kadar zor değildi. 60 milyonken kendi kendimize yeten ülkeydik. Bak en basit örnek veriyorum sana fındık,fıstık bakkalda çekirdek külahlarında satılırdı . Her dönem sonu poşetler içinde öğrencilere kuru kayısı,fındık içi ,kuru incir alırdık. Bedava dağıtılırdı bunlar. Hadi git alabiliyor musun birer kilo? Nufus artışı tarımsal ürünlerin artışı demek. Çeşitli metodlarla evet tarımda verimliliği arttırabilirsin ama hayvancılıkta zor attırırsın. Eti domates yetiştirir gibi yetiştiremiyorsun. Diğer hayvansal proteinleri de ha keze. Daha fazla yazmanın manası yok.Kim bilir hangi hesabın yan çarı ortlalığı velveleye veriyor. 100 kez dedik ülke ve dünya gündemine üyeler yazabilmesi için en azından telefon doğrulaması getirin diye.İşlerine gelmiyor.
sabaha kadar burayı doldursam da nafiler. Zaten admin beyler de akşama kalmadan siler mesajı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 9 Şubat 2024; 15:59:37 >
-
Nüfus artışının sebebi kaçak göçmen ve mülteci akını. Gerçekte 85 milyonun da çok üstündedir.
Nüfus artmasın demiyoruz ama ekonomi, iş imkanları ve sanayi ile dengeli artmalı yoksa işsizlik ve yoksulluk başlar, başladı da.
Sofra büyümedikçe sofraya bir boğaz daha eklemek o sofradaki herkese daha az yemek düşmesi demek.
Elde var olanı sürekli daha fazla kişiyle paylaşıyoruz.
-
Siz de biraz ekonomi okusanız yada en azından pazarda limon alıp satsanız daha iyi olur dediğimi anlamak için . Türkiye'de nüfus 40 milyon olsa fiyatlar daha pahalı olurdu köyün nüfusu her sene azalıyor ve insanlar 2den fazla çocuk da yapmıyor hani köyde herşey ucuz olacakti köyde her şey daha pahalıdır ... Köyde çalışacak insan olmayınca Afgan ve Türkmen getirilmiş
Neye göre ekmek 2 lira olacak kilosu 10 lira oluyor Türkiye'nin yarısını buğday mi ekeceksin . Herkes sadece ekmek yemesini istersen evet 2 lira olur ama ne et yer ne fasulye TV alır ne araba? Zengin ülkeler niye buğday üretmiyor üretmesi zor mu degil ? İngiltere Almanya çok bugday üretmiyor çünkü Rusya Ukrayna çok ucuza üretiyor oradan aliyorlar Almaya buğday yerine bira üretmek için arpa üretiyor ... Tüm dünya ucuz olanı üretmez pahalı olanı uretir ticaret budur ekonomi böyle gelişir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Midesinde ne kadar irin varsa lagım gibi boşaltmış agzından. Her cümlesinde hakaret var.
-
Doğum kontrolunü icat eden bilim adamı sanırım embesil nüfusa katkı sağladığı için pişman olduğu yazılmıştı birde prezervatifler var . Bunlar yüzünden alt tabaka üremesine değişim olmuyor ama doktor mühendis avukat öğretmen olanların çocukları olmuyor embesil nesil doktor -öğretmen dövdüm diye övünüyor
Sen ben çocuk yapmıyoruz böylece daha fazla doğa kirlenmiyor doğanın kaynakları az harcanıyor diyebilirsin ama senin benim çocuğa gidecek dogal kaynaklar başkası 6 yerine 8 çocuk yaparak kapatmış olmuyor mu?... Sizler burda çocuğu olmayanlara evlenmemis olanlara çocuk yapmayın diyeceginize 2-3 çocuğu olanlara deseniz daha doğru olmaz mı? Mesela ailemin sokağında 25 yaşlarında bir kadın her sene doğum yapıyor 5-6 çocuğu var mesela bunun gibilere gidip konuşsaniz veya aile sosyal yardım vakıfları önünde devletten yardım alanlara stand açsanız cocuk yapmanın zararlarını anlatsaniz veya o vakıf yada aile bakanlığına gidip orda bunları dile getirseniz. Burda 3 çocuğu olan ve daha da yapmak isteyen kaç kişi var ki zaten
-
Birileri gibi alt-üst ,sağ-sol,fakir -zengin diye ayırmıyorum. Az nufus artışını seküler insanlara bağlayan davara verilmiş cevap yazının büyük kısmını oluşturmaktadır.
Geri kalanı ise bakidir ,ayrım yoktur. Bu ülkenin işsizlik gibi kronik sorunu varken ve bu oranda da en yüksek pay genç işsizler ise ortada nufus sorunu değil,kaynak yetersizliği, istihdam ve yaratılan istihdamın homojen olarak dağıtılamaması sorunu vardır. Mevcut kaynaklarının yetersizliği ve iyi bir dağıtımının olmaması başta İstanbul olmak üzere tüm büyük şehirlerde nufus baskısı oluşturmaktadır.
Bu iş planlama işidir . Doğum yardımı adı altındaki verilen paraları kessen bile olumlu katkı sağlar. Birileri istiyor diye "en az 3 çocuk" yaparsan ve gelirin de yetersizse sefaletle uğraşır durursun.Unutmayalım, hayallerle yaşayanı gerçeklerle severler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 9 Şubat 2024; 16:31:27 > -
Türkiye'de kaynak sorunu yok. Japonya yarımız bile değil 1.5 kat nüfusu var Kore Avrupa ülkeleri hep böyle. Nüfus yoğunluğu bizim 3 katimiz nerdeyse ... Bizde köylerde işsizlik olusmasin diye endüstriyel tarım pek yapılmadı yeni yeni geciyoruz zaten köyde çalışacak insan kalmayınca mecburen geçilmek zorunda kalındı fakat verimler hala Avrupa'nın çok altında aynı verime ulasinca Turkiye 200-250 milyonu bile besleyebilir tabii endüstriyel tarım çok da iyi birşey olmayabilir o nedenle organik tarımda olmalı . Kaliteli insanlar iyi yaşam isteyenker organik tarımla geri kalanı Almanya Fransa İngiltere'dekilerin yediklerinden verebilirsin sonuçta halkın çoğu zaten Almanya İngilterede olanları yemek istiyor bunda bir sorun olmaz . Böylece kaliteli yaşayan insan sayımız fazla olacağı gibi Almanya Fransa tarzı yaşayan yüksek bir nüfusumuz olacak ... Almanlarin fransızlarin yediklerini yiyen 85 milyon üstüne organik beslenen 50 milyon kişi olsa Türkiye daha güçlü olurdu . Bu hayal değil 85 milyon nufusdan evet Yunanistan ermenistan korkuyor olabilir ama dediğim şekildeki nüfustan Rusya bile cekinirdi
Dediğim seyler hayali ve saçma gelebilir çünkü ülkede sol populizm çok güçlü ve bunu kırabilen nerdeyse olmadı . İşsizliğin nedeni asgari ücret artışlarıdır fabrika kurulamasının da nedeni budur . Kademeli vergi artisi insanların fazla çalışmasını engelleyen birşey buda üretimi azaltıyor . Çok kazanandan çok değil çok kazanandan sabit hatta az vergi alacaksın ki insanlar isterse gece gündüz çalışsın adam 3 kadınla yaşamak için Mercedes almak icin helikopter almak için gece gündüz çalışmak istiyor ama mevcut sistem buna engel oluyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X