Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk bataryalı şarj istasyonu hizmete girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Şarj kapasitesi giderek artan elektrikli araç şarj istasyonları için bataryalı ünite konsepti yaygınlaşıyor. Bu sayede şebekenin yeterli kapasite sunamadığı lokasyonlarda şebekeye bağımlılığı düşük, yüksek hızlı DC üniteler kurulabiliyor.



    Ayrıca Bkz.ABD'li araştırmacılar, otomobiller için %96 verimli kablosuz şarj geliştirdi



    Form Elektrik, bu alanda Türkiye’deki ilk örneğe imza attı. Kreisel marka 120 kWh bataryalı bir cihazı Ankara-Polatlı yolunda Aslanlar Petrol tesisine kurarak kullanıma açan firma, geçtiğimiz yıldan beri Ankara, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Kayseri gibi çeşitli şehirlerde EPSİS markasıyla şarj hizmeti veriyor.



    Şebekeden sadece 60 kW kapasite kullanımı ile 180 kW şarj kapasitesi sunan bir ünite yerleştiren EPSİS, şebekeye ihtiyaç duymadan sadece ünite içerisindeki batarya ile 2-3 otomobili şarj edebiliyor.



     




    Kaynak:https://www.linkedin.com/posts/%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1-erdal_t%C3%BCrki%CC%87yede-i%CC%87lk-bataryal%C4%B1-%C5%9Farj-i%CC%87stasyonu-activity-7173672924908929026-pEUM?originalSubdomain=tr







  • En güzel şeylerden birisi bu zira gidiyorsun 180 kW kapasiteli yere sana veriyor en fazla 40 kW arabaya bakıyorsun 180 kW çekebiliyor ondan sonra otur bekle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Üstelik elektrik ucuzken bataryaları şarj edip kâr etme imkanı da var. Diğer avantajı da trafo altyapı maliyeti daha düşük oluyor. Negatif olarak ise batarya maliyeti ve eskimesi söz konusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_1903 -- 19 Mart 2024; 20:40:22 >
  • ülkeye vergiden girebildiyse helal olsun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yer çekimi bataryası kullansa bir anlamı var. lityum pillerle dünya daha çok kirleniyor. çevreci araçların ne anlamı kaldı.

  • deniz_1903 kullanıcısına yanıt
    Şarj istasyonları piyasa katılımcısı olarak elektrik alabiliyor mu? Başka türlü elektrik ucuzken elektrik alma gibi bir durum söz konusu olamaz sanki.

    Bir de abonelik esasına bağlı elektrik kullanıyorlarsa hangi kapsamda değerlendiriliyorlar? Ticarethane? Sanayi? Onlarda da 3 zamanlı tarife söz konusu değil diye biliyorum.

    Elektriği ucuza almak için aklıma gelen başka olası bir durum yok. Verimli kullanım yöntemi olarak da şarj istasyonlarına eşlik eden güneş panelleri olabilir.

    Bu arada şebekeden direkt şarjda bir dezavantaj da aradaki ekstra bataryadan dolayı verim kaybı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 20 Mart 2024; 01:57:56 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    bütün aboneler üç zamanlı tarife alabiliyor sanırım, epdk'nin sitesinde her abone grubu için üç zamanlı tarife fiyatları var. şarj istasyonları hangi gruba giriyor bilmiyorum, ticarethane olabilir.
    https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-1327/elektrik-faturalarina-esas-tarife-tablolari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_1903 -- 20 Mart 2024; 02:04:08 >
  • Proje çok mantıklı geldi. Şebekede elektirik kesik veya hızlı sarj imkanı veremeyecek kadar az diyelim. İşte çözüm.

    İleride elektirkli araçlardan çıkan bataryaların 3-5 tanesinin bu tarz istasyonlarda depolama olarak kullanılması gibi bir imkanda olabilir.

  • Çokta mantıklı değil sonuçta o ünitenin içinde batarya var ve bataryanın aşınma döngüsü var elektirikli araç yılda ortalama 20 kez şarj edilecekken bu istasyon yılda belkide 200 kez şarj edilecek dolayısıyla batarya ömrü çok kısa olacak buda ekonomik değil bana göre

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Vizyonunuza hayran kaldım:) 1-2 sene sonra bu zorunluluk haline gelecek çünkü dünyanın hiçbir yerinde aynı anda 10.000 aracı şarj edebilecek bir şebeke altyapısı bulunmuyor. 10.000 x 0.12MW =1200MW yani Tüm türkiyenin % 2 si neredeyse. Geçen sene depolama tesisleri için lisansların verilmesi boşuna mı yapıldı sanıyorsunuz.

  • Vaay

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.