Şimdi Ara

Türkiye’nin en popüler dijital içerik platformları açıklandı: JustWatch Q3 verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye’nin en popüler dijital içerik platformları açıklandı: JustWatch Q3 verileri
    Netflix, Prime Video, HBO Max gibi dijital içerik platformlarındaki dizi, film ve belgeselleri bir arada listeleyen ve izleyicilere içerik tavsiyesi sunan JustWatch platformu, Türkiye’ye özel 2025 üçüncü çeyrek verilerini açıkladı. En popüler platformlar belli oldu.

Ayrıca Bkz.Sonic serisi genişliyor; Sonic 4'ün yanı sıra hazırlanan yeni film duyuruldu

HBO Max lider, Netflix ikinci

JustWatch platformundaki etkileşimler analiz edilerek hazırlanan rapora göre Türkiye’de HBO Max liderlik koltuğunda yer alıyor. Ardından Netflix ve Prime Video takip ediyor. 2025’in üçüncü çeyreğinde HBO Max yüzde 26’lık Pazar payına sahipken, Netflix yüzde 26, Prime Video yüzde 24 ve Disney+ yüzde 14 ile takip etti.

Türkiye’nin en popüler dijital içerik platformları açıklandı: JustWatch Q3 verileri
    Yıllık grafikleri incelediğimizde Pazar payı bakımından HBO Max, Netflix ve Prime Video’nun düşüş eğiliminde olduğunu, Disney+’ın ise yükselişte olduğu görülüyor. MUBI ve Exxen ise stabil bir grafik çizdi.

• MUBI ile Netflix arasındaki farka bakar mısınız. İnsanlar çöp içerikleri ne kadar çok seviyorlar.

• ilk üçün üyelikleri var bende. istatistiksel olarak normal biriyim şükürTürkiye’nin en popüler dijital içerik platformları açıklandı: JustWatch Q3 verileri 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    konuşanlar için olabilir

• Dropzone kullanıcısına yanıt

Bu asıl neden, ama önemli bir püf noktası daha var.

Hbo normalde direkt Türkiye'ye giriş yapacaktı ama WarnerMedia ile Discovery+ birleşmesi gerçekleşince bu plan askıya alınmıştı. O sırada Discovery BluTV'de minority hissesine sahipti. Sonrasında tam satış oldu. Blu hboMax oldu, kampanya devam etti ve dediğiniz gibi HboMax büyük ihtimalle tek başkna giriş yapmış olsa tutunamayacağına rağmen HB ve bluTV mirası ile birinci olmayı başardı.

Fakat, günümüze gelecek olursak ;

Netflix WBD'yi parçalayan anlaşmayı imzaladı WarnerMedia ve HBO, HBOMax kısmını satın alıyor. Fakat kablolu yayın, CNN, spor Eurospor ve TLC Discovery kanalları Discovery Global kısmında kalmaya devam edecek. Anlaşma eğer tamamlanabilirse yıl sonunda WB tam olarak Netflix hakimiyetine girecek.

1. Netflix ne hbomax, Paramount+, Apple TV ya da Peacock(NBC) gibi çapraz lisaslamaya sıcak bakıyor.

2. Netflix ne de böyle paylaşım ortak satış ortaklarına iş yükü veriyor.

Yani Netflix büyük ihtimalle HBOMax uygulamasını sonlandıracak. Hb premium anlaşmaları sona erecek. Bu durumda Hepsiburada belki başka bir yayıncı ile ortaklık kurmaya çalışabilir (keza Pazarama D-smart Go, Trendyol Tod gibi) ya da bu işten çekilebilir.

Ayrıca bu satın almanın ve WB'nin borç yükünde olduğu göz önünde bulundurulursa Netflix'in abonelik fiyatlarını arşa çıkarmasını pek olası buluyorum.

---

Son olarak tıpkı Netflix ve Comcast (NBCUniversal-peacock) gibi WB'yi satın almak isteyen be hatta büyük ihtimalle gerçekleşse idi WBD'nin tamamını almayı kabul eden Oracle'ın Larry'sinin oğlu Paramount Skydance CEO'su David Ellison'un sözü ile bu yorumu bitirmek istiyorum.

Akış yayıncılık savaşı artık sona erdi. Netflix kazanmış oldu. Yani artık Netflix gerçek bir tekel. Disney de rekabet edemeyecek, Paramount Peacock gibi küçükler de. Amazon ile Apple da niş pazarda yer alır.

• Listede exxen var ama gain yok?
    Hbo web tarayıcılarda kalite kısıtlaması yapıyor. Her şey 720p ve bana göre çöp. İnsanlar beleş alıyor diye izliyor.
    Bu listede 1. prime video olmalıydı. 10 senelik tv de bile uygulama stabil çalışıyor. Web tatayıcıda kalite düşürmüyor.

Bence veriler korsan izlenmelere yenik düşmüş.

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.