|
Bildirim

|
HBO Max ın o kadar yüksek çıkmasındaki sebep Hepsiburada Premium üyeliğinin ücretsiz abonelik vermesi olabilir. Reklamlı ama olsun.
|
|
MUBI ile Netflix arasındaki farka bakar mısınız. İnsanlar çöp içerikleri ne kadar çok seviyorlar. |
|
|
disneye para veren de ne bileyim ağır işsizdir. |
|
|
Bu asıl neden, ama önemli bir püf noktası daha var. Hbo normalde direkt Türkiye'ye giriş yapacaktı ama WarnerMedia ile Discovery+ birleşmesi gerçekleşince bu plan askıya alınmıştı. O sırada Discovery BluTV'de minority hissesine sahipti. Sonrasında tam satış oldu. Blu hboMax oldu, kampanya devam etti ve dediğiniz gibi HboMax büyük ihtimalle tek başkna giriş yapmış olsa tutunamayacağına rağmen HB ve bluTV mirası ile birinci olmayı başardı. Fakat, günümüze gelecek olursak ; Netflix WBD'yi parçalayan anlaşmayı imzaladı WarnerMedia ve HBO, HBOMax kısmını satın alıyor. Fakat kablolu yayın, CNN, spor Eurospor ve TLC Discovery kanalları Discovery Global kısmında kalmaya devam edecek. Anlaşma eğer tamamlanabilirse yıl sonunda WB tam olarak Netflix hakimiyetine girecek. 1. Netflix ne hbomax, Paramount+, Apple TV ya da Peacock(NBC) gibi çapraz lisaslamaya sıcak bakıyor. 2. Netflix ne de böyle paylaşım ortak satış ortaklarına iş yükü veriyor. Yani Netflix büyük ihtimalle HBOMax uygulamasını sonlandıracak. Hb premium anlaşmaları sona erecek. Bu durumda Hepsiburada belki başka bir yayıncı ile ortaklık kurmaya çalışabilir (keza Pazarama D-smart Go, Trendyol Tod gibi) ya da bu işten çekilebilir. Ayrıca bu satın almanın ve WB'nin borç yükünde olduğu göz önünde bulundurulursa Netflix'in abonelik fiyatlarını arşa çıkarmasını pek olası buluyorum. --- Son olarak tıpkı Netflix ve Comcast (NBCUniversal-peacock) gibi WB'yi satın almak isteyen be hatta büyük ihtimalle gerçekleşse idi WBD'nin tamamını almayı kabul eden Oracle'ın Larry'sinin oğlu Paramount Skydance CEO'su David Ellison'un sözü ile bu yorumu bitirmek istiyorum. Akış yayıncılık savaşı artık sona erdi. Netflix kazanmış oldu. Yani artık Netflix gerçek bir tekel. Disney de rekabet edemeyecek, Paramount Peacock gibi küçükler de. Amazon ile Apple da niş pazarda yer alır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|