Şimdi Ara

Türkiye'nin balon üniversite dolu olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Bilkent, ODTÜ ve TOBB üniversitelerini gezdik okulca. TOBB zaten kocaman bir hayal kırıklığıydı, Bilkent de beni hemen hemen hiç etkilemedi. ODTÜ en iyileriydi ama o bile Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birisi olarak gösterilen bir kurum için inanılmaz sönüktü. Bu okulların akademik hallerine zaten hiç girmek istemiyorum zira çok da iyi şeyler duymuyoruz, en azından yurtdışıyla karşılaştırıldığında. Bir de bunlar ülkenin en sayılı üniversitelerinden, bunlar böyleyse diğerleri nasıldır kim bilir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ülkede sorun üniversiteler ve eğitimleri değil. uygulama alanlarının olmayışı. işsizlik, düşük alımgücü, enflasyon, yerel üretimin baltalanışı, kısa vade keyifler uğruna uzun vade geleceğini yakan bir toplum, borça mahkum edilmiş bir yığın insan, keyfine düşkün amaçsız gençlik, kısa yoldan coinle lotoyla parayı vurmaya çalışan yeni yetmeler.

• ülkede sorun üniversiteler ve eğitimleri değil. uygulama alanlarının olmayışı. işsizlik, düşük alımgücü, enflasyon, yerel üretimin baltalanışı, kısa vade keyifler uğruna uzun vade geleceğini yakan bir toplum, borça mahkum edilmiş bir yığın insan, keyfine düşkün amaçsız gençlik, kısa yoldan coinle lotoyla parayı vurmaya çalışan yeni yetmeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 10 Mayıs 2022; 17:39:57 >
  • Lise 5 e hoşgeldin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fairtune kullanıcısına yanıt
    Bana da bunu hissettirdi işte. Gerçi lise de bazı yönler hariç ortaokul 5 gibiydi.

• boğaziçi bide itü gerisi kof bence marmara filanda hikaye bide üniversite artık öğrenilecek yerden daha çok çevre edinilecek sosyallenilecek bi yer

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • feveranbey kullanıcısına yanıt

Aynen öyle hayatın demosu gibi bişi.

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt
    Gençlik berbat durumda katılıyorum ancak bu duruma gelmesinin sorumluluları zaten kendileri değil. Bunu da geçtim, bu bataklıktan kurtulup bir şeyler başarmak isteyen insanlara da destek vermiyor bu ülke. 1. Dönem 2. Sınavlar başladığı sıralar bir yapay zeka projesi için etik kurul onayı aldık ve sonucunda bazı verilere erişim izniniz oldu ancak bizim bu veriler üzerine çalışmak yerine önümüzdeki 10'dan fazla sınava hazırlanmamız gerekiyordu. Ki bu sınavlar fen lisesinde pek çoğu doğru düzgün ders anlatamayan öğretmenlerin "Çocuklar çalışsın, derslerimizi önemsesin, işleri ne?" egosu ile hazırlanmış zor sınavlardı. Arada sömestr tatilimizi bu işe ayırdık, projeyi hallettik.

2. Dönem ilk sınavlar bu projeyle TÜBİTAKta katıldığımız yarışmanın gölgesinde ilerledi. Pek çok kişi 50lerde 60larda kaldı. Bu kişilerden en düşük derece alanlar dahi 100ü aşkın takımda bölge 2.si vs oldu. Hatta 100 aldığımızı düşündüğümüz bir sınavdan muhtemelen bir hoca sınavı sonradan yaptığı ve sinir olduğu için 10 puan bile kırdı, en azından şüpheleniyoruz ve kağıtlar gösterilmedi bile.

Şu an 2. Sınavlar geliyor ve biz bu etkinliklerden dolayı derslerden geri kaldık. Bunun üstüne 20sinde başka bir proje yarışmasının sunumları var, teknofest yeni açıklanacak belki oradan bi görev gelecek, bir yandan da bu Cuma için bir TedX etkinliği var onun için tasarımcılık yapıyorum.

Bu arada bir de bazı eğitimler almak, kendimi geliştirmek istiyorum ama insan ciddi manada yoruluyor ve biraz gençliğini yaşamak istiyor. Şimdi sence sorun bu gençlikte mi yoksa bu sistemde mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üniversiteden beklentin nedir? ODTÜ bana inanılmaz güzel gelmişti gezi sırasında. Tabii Ankara olması nedeniyle sonradan pek sıcak gelmedi.

• Astrian kullanıcısına yanıt
    Olmayan sistem...

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Teorik yanında pratik olarak da hem eğitim hem araştırma geliştirme açısından bir şeyler sunması.

• Astrian kullanıcısına yanıt

Bunu basit lise gezileriyle anlamak imkansız. Şu an bulunduğum üniversiteye lise gezisiyle de gelmiştim, gördüğüm ve beğendiğim özelliklerin hepsini toplasan üniversite hayatımın %20'si etmez.

• bu forumda 50 konu açtım hocam.

• Ooo Üstad Hiram adına nasılsın biraderim?

• Üniversiteleri sabah akşam kız tavlayıp yatağa atma yeri olarak gören gençliğe laf etmeden önce üniversitelerin kendilerine laf ediyorsunuz ya, bitiyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.