Peki sen ilk jeti yapanların ellerini şıklatarak mı yapabildiklerini zannediyorsun? Adım adım. |
Türkiye’nin askeri gücü neden bu kadar zayıf? (2. sayfa)
-
-
Jandarma, TSK bünyesinden çıkartıldığı içi asker sayısı az görünüyor.
şu anda Kara Kuvvetleri mevcudu 350.000 civarı.
ama Jandarma da 200.000 civarı vardır diye tahmin ediyorum.
ülkede ekonomik kriz var.
ekonomik krizden dolayı gençleri bırakın orta yaşlılar bile iş bulamıyor.
iş olmayınca evlilik olmuyor, evliler de huzursuzluktan çareyi boşanmada buluyor.
hasılı ekonomik kriz, sosyal hayatı-düzeni bozuyor.
bir önerim var.
ordu sayısı arttırılsın. böylece çok sayıda kişi hem iş imkanını kavuşmuş olur.
evlilikler artar. var olan evlilikler de devam eder.
yoksa sonumuz kötü. toplumsal çözülme her geçen gün artıyor.
evi, bağı, bahçesi, arsası, tarlası olmayanlar, ülke için savaşmaz, canını feda etmeyi göze alamaz.
ne demiş M.K.Atatürk "Memleketimiz, şu iki şeyin memleketidir: Biri çiftçi, diğeri asker. Biz çok iyi çiftçi ve çok iyi asker yetiştiren bir milletiz. İyi çiftçi yetiştirdik; çünkü topraklarımız çoktur. İyi asker yetiştirdik; çünkü o topraklara göz diken düşmanlar fazladır."
vatandaşın kaybedecek şeyi olacak ki onu korumak için savaşsın ölümü göze alsın. hiç bir şeyi olmayan suriyeliler gibi kâh burada kâh başka ülkede gününü geçirir. kendini hiç bir yere bağlı - ait hissetmez.
Kara Kuvvetleri mevcudu 1.000.000'a
Jandarma mevcudu 1.000.000'a
Emniyet mevcudu 1.000.000'a
Özel Kuvvetler mevcudu 100.000'e
JÖH mevcudu 100.000'e
PÖH mevcudu 100.000'e
Amfibi Tugay Tümen seviyesine
SAS / SAT mevcudu 10.000 / 10.000'e
yükseltilsin.
Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik platform bazlı olduğundan, muharip ve özel görevli vasıta sayısı arttıkça onların da sayıları zamanla artar.
Ordu eskisi gibi yeniden 2,5 savaş doktrinine göre yapılanmalı.
-
Dünyanın en yüksek vergi oranlarından birini alıp boş şeylere, şatafata harca sonra yeni vergiyi savunma sanayii ismi ile çıkar, millet inanmayınca da
"ne yani savunma sanayinin gelişmesini istemiyormusunuz ermeni, yahudi cart curt" diye aklınca hakaret et.
Ekonomi ülkenin bir numaralı beka meselesidir. Yarın öbür gün savaşa girersen bu kötü ekonomi ile o savaşı destekleyemezsin, anında pert olursun.
Biz daha savaşa girmeden ekonomi savaştan çıkmış gibi çöktü.
Ekonomi sadece halkın refahı için değil, bir devletin askeri gücünü de belirler. Ekonomiyi halı altına süpürüp başka şeylere odaklandıkça zor.
-
Kadir Mısıroğlu bir youtube sohbetinde ne diyordu....
"sarayda iftara çağrıldım, gittim Tayyib'e sakın ha borcu bitirme, borcu bitirirsen Özal gibi Erbakan gibi seni de indirirler"
dedim.
belki de bu yüzden borç katlanarak arttı
bir nevi "borçlarını tahsil etmek istiyorsanız, beni iktidarda tutun" demek.
her seçimden 1-1,5 sene önce ülkeye giren sıcak para sonucu ekonomide meydana gelen rahatlama vs...
belki bunun tezahürüdür.
-
Zayıf tabi. 750 lira vermesek israil ordusu gelip ezecekmiş o kadar dandikmiş.
-
@silistreli adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Peki sen ilk jeti yapanların ellerini şıklatarak mı yapabildiklerini zannediyorsun?
Adım adım.
Ne anlatıyon sen? Adım adım vs ne diyon la
İlk jet motoru Almanlar yaptı savaşta yenilince Amerika ve Ruslar teknolojisini çaldı roket vs yaptı işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ula internette dünya belge var, görsel var. Gözün, aklın bilmemneyin nerde?
Sen anlamıyon galiba, anlamadığını o kadar da belli etmesene.
-
bu masturbatif listelerin bir önemi yok
Kıbrıs bariş harekatı planlanırken (60larda) çıkarma gemisi, helikopter hiçbirşey yoktu. 74'te de çok parlak değildik ama sonuç aldık. Yunanistan'da darbe bile oldu, kararlılık önemli. Haa sonra Yunanistan kızıp Nato'dan çıktı. 6 yıl sonra bizde darbe oldu K.Evren vetomuzu kaldırdı Yunan tekrar Natoya girdi
90'ların başında gıcır gıcır F16'lar vardı. Kara ordusu çok iyiydi, Sovyet dağıldı, resmen süper güçtük vs ama Karabağ gitti, Hocalı'da katliam oldu. Kimse kılını kıprdatmadı. Siyasi irade olmadıktan sonra o listeler anlamsız.
En son 15 temmuzda şeyhinin rüyasına göre hareket eden, b.klu donunu koklayan salak sürüsü neler yaptı tekrar yazmayalım buraya.
Bilgisayar oyunu değil bu. Ordaki listeleri dikkate almayın.
Su an askeri olarak süper olsan da daha büyük sorunlar var (kim olduğu belli olmayan milyonlarca sığınmacı gibi)
-
şanlı israil ordusunu gördük.. filistinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X