İş bankasında 2000 yılından bu yana maaş hesabım var. 2005 yılı sonunda askere gittim. 2006 yılında döndüm ve izin mizin derken işe 2007 başında başladım.
iş bankası maaş hesabı sınıfındaki hesabımdan 2005 ve 2006 yılları arasında yıllık işlem ücreti kesmiş. neyin nesi olduğunu sorduğumda; önce 2005 yılında (ben askerdeyken ve kayıt dondurmuşken) üniversite ile yapılan anlaşma gereği öğrenci hesabı açıldığı, ancak öğrenciliğe ara verdiğim anlaşıldığı için, bu hesaba ilişkin yıllık işlem ücreti kesildiği belirtildi. bunun çok saçma olduğu, öğrenci hesabından da yıllık işlem üreti kesilemeyeciğini, ayrıca haberdar olmadığım hiç bir hesap için bana sorumluluk yüklenemeyeceğini, öğrenci olmadığım için hesap da açılamayacağı şeklinde beyanlarımdan sonra, maaş hesabıma uzun zamandır maaş yatmadığı için bilgisayarın otomatik olarak bu hesaba yıllık işlem ücreti tahakkuk ettirdiğini söylediler. ben de son maaştan 4 ay sonra yıllık işlem ücreti kesildiğini, ayrıca 2006 ücretinin maaşımın yatmasından 2 gün sonra kesildiğini söylediğimde ise tamam, hata olmuş iade ediyoruz dediler. ancak iadeyi küçük bir rakam kadar eksik yaptılar. bi kaç kez daha başvurdum ama bu sefer gelen cevap işte bu:
quote:
Kordon/İzmir Şubemiz nezdindeki hesabınızdan tahsil edilen 2005 ve 2006 yılı Yıllık İşlem Masrafları anılan Şubemizce hesabınıza iade edilmiş olup, masraf üzerinden alınan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi tutarının iadesi, söz konusu tutarın vergi dairesine yatırılmış olmasından dolayı mümkün olmamıştır.
yani o parayı geri alamadıkları bana da geri veremiyorlar. nasıl bir bankacılık anlayışıdır bu? artık o bankada kuruş paramı tutmayacam. Ya bunlar yanlışlıkla icra dairesine falan ödeme yaparlarsa? onu da geri ödeyemeyiz falan derler.