Şimdi Ara

Türkiye internet çıkışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • web üzerinden bir uygulama geliştirdiğimi varsayalım. bu uygulamaya kullanıcıların 7x24 ulaşımı çok kritik düzeyde. hostingin çalışırlığı konusunda bir sıkıntı yoksa, kullanıcılarında adsl+3g modemleri olduğunu kabul edersek türkiyede bu sunucuya ulaşım konusunda ne kadar sıkıntı çıkar? türkiyeden hosting alınırsa türkiyedeki adsl ve 3g kullanıcılarının bu sunucuya ulaşımları 7x24 garanti olur mu?



  • Soruyu soralı 1 yıldan fazla olmuş, ama kabaca cevaplıyayım.

    TR hosting her zaman sorunlu olur, çünkü internet erişimini sağlayan Telekomun kendisi sorunludur, şu aralar 1,2 Terabit çıkış hızı oldu diyorlar.

    Bu kafayla 10 Petabit bile olsa hikaye, router konfigure edemeyen teknisyenleri var.

    Mesela 6 7 ay öncesine kadar oturduğum şehirdeki bir DC ye ping attığım da, paket ilk önce istanbula gidiyor sonra acıbadem pop noktasından çıkıp tekrar buraya geliyordu. Böyle network mü yönetilir yaaa..

    Sağ elinle sol kulağını tutmak gibi birşey :)

    Senin hosting aldığın firma ne kadar sorunsuz da olsa, Adana dan o DC ye erişmekte sorun yaşayan adam, gelip sana patlar.

    Aynı şey yurt dışı çıkışlarında da oluyor, adamlar yük dengeli routing yapamadıkları için arada şişen bir router oldumu, güzel ülkemin bir kısmı emekliyerek yurtdışına çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.