|
Türkiye, ilk kez kendi AESA radarıyla kendi füzesini ateşledi
-
-
İstikbal Göklerdedir. (Mustafa Kemal Atatürk)
Bugün yeryüzünde adaleti tesis etmenin yolu, gökyüzünde güçlü bir şekilde var olmaktan geçiyor. (Recep Tayyip Erdoğan)
Benim adım Kemal. (Kemal Kılıçtaroğlu)
-
Adalet deyince bir gülme tuttu :) cidden adaleti göklerden bekliyoruz artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 6 Kasım 2025; 14:45:38 >
-
işte liderlik farkı. Atamız da geleceği görmüş. rtede bunu anlamış havaya önem. konvansiyonel savaş çağı bitti gibi bişey her şey hava hava muharebesi
-
yalnız devre elemanları nerede üretilmiş? mesela kontrol ünitelerinde kullanılan bellek ve çip modülleri?
yerli milli MAML içinde mesela çipler ve ısıl pilleri amerika, yazılım Almanya çıkmıştı.
merak ettim bu sebepten soruyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 6 Kasım 2025; 15:41:7 >_____________________________ -
Yerli AESA radar ve RAM jet motorlu Gökhan füzesiyle 200-250km menzilden uçakları düşürmek mümkün olacak.
F-16'lara yerli kitleri, Aesa radarımızı ve Gökhan füzesini 2026 yılında entegre ettiğimizde elimizdeki F-16'ların vuruş kabiliyeti ABD'nin son model F-16 Blok-70 Viper'ından 2 kat fazla olacak.
F-16 Blok-70 Viper - 120 Km'lik füzelere sahipken,
Türk F-16 Blok 30-40-50 (Özgür) -200-250 km'lik füzeler kullanabilecek.
Gurur verici.
MAML örneği verme sebebim buydu. çip'i sen yapmadıysan özel yazılımları nasıl koyacaksın? Uçağın yazılımı bile senin değil. Nasıl uçak yazılımı tanıdı?
Yani yine ucuz, malum kitlenin PR'ı. Bunlar yaklaşan savaş ihtimaline karşı amerika'nın silahlanma hacmini arttırmak için verdiği projeler. Güney Kore'den hep bize gelmesi rastlantı olamaz. Yarın rusya savaşı biterse ne olacak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 6 Kasım 2025; 18:22:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Allah neşeni bozmasın.
-
Cümlemizin hocam
-
Ulan cahil herif ucuz malum kitle sana benzer, daha Özgür projesi hakkında en ufak fikrin yok, gelir zırvalıyorsun. Özgür projesinde ilk yapılan zaten uçağın görev bilgisayarının yerlileştirilmesiydi. Sonrasında tüm aviyonikler ve en nihayetinde Murad radarı geldi. Şimdi uçağın her yerine hakim durumdayız ve uçaktan kendi göre bilgisayarımızla, kendi radarımızla hedefe kitlenip kendi hava hava füzemizi ateşliyoruz.
Ulan cahil ABD'den bağımsızlaşmak için başlattığımız ve bize en basit komponentte bile ambargo uygulayan ABD nasıl bize proje vermiş oluyor? Hayatımda böylesi bir zırva daha duymadım ya. Böylesi tipler burada bilmiş bilmiş yazıyor ya, acayip ayar oluyorum. Adam resmen sayıklıyor.
-
Bak terkar soruyorum!
Hangi işlemciyi ürettin? Hangi belleş bileşenlerini ürettin?
cevap var mı? yoksa tıp tutmaya devam mı?
Mesela F16ların çiplerini Rhyteon yapıyor.
altta 25 yıllık process modülü var. çift işlemci gördüğüm kadarı ile, ram çipleri de var.

ayrıca devreyi o yükseklikte radyasonya karşı ve hack girişimlerine karşı korumak için koruma çipleri de var. BUS yolları da muhtemelen korumalıdır.
şimdi bak elin oğlu çıkarıyor vuruyor masaya!
seninkiler hep sözde.
yerli milli cpu, ram veya herhangi bir devre kontrol üntiesi üreten şirketin var mı?
bu şirket muhtemelen bir yazılım ortağı da olmalıdır. çünkü bir sistem içine etegre olacağı fiziksel sistem ile uyumlu olmazsa patlar.
ben de sana bunları yukarıda tekrar sormuş bulunuyorum.
görelim hangimiz cahil!
bu arada rhyteon demişken. AESA radarı için mesela aşağıda kullanılan işlemci çiplerden birinin şeması:

şimdi AESA radarları nasıl çalışır diycem de işte burada GERÇEK CAHİL ortaya çıkacak diye korkuyorum!
neyse örnek vermem gerekirse: Yahu Gallyumu nereden buldun da nasıl işledin de o mini antenlerin çalışmasını organize eden anten hücrelerini nasıl yaptın?
silistralı vs bunlar şaşırtmıyorlar. hep yedek hesaplarından birisi ile gelmek zorunda kalıyorlar.
"abd sistem mi veriyormuş"
x (formerly twitter)
Sanayi ve Savunma 🇹🇷 (@SanayiSavunmaTR) on Xhttps://x.com/SanayiSavunmaTR/status/1940816674028245482NATO Genel Sekreteri Mark Rutte:
Alıntı
metni:ABD'deki mühimmat fabrikaları bile Türkiye'nin firmalarıyla iş birliği yapmadan sürdürülemez durumda. Türkiye'nin zırhlı araç üretim kapasitesi Fransa'nın yaklaşık 30 katı. Yani adam verecek sen işçi bulacaksın. varidya mardıya yok , 500 tane güvenlik protokolü yok... işte olası rusya çin savaşında kore, japonya ve hatta pakistan gibi sana verilen görevleri yerine getireceksin. tabi payını da alacaksın.
ama işte key teçler verilmyior. TUSAŞ'ta adam GE modüllerinde GE yazılımları ile DISC BLADE (BLISC) kesince bile sanıyor yerli ve milli ürettim diye yedirecek motoru. senin 5 axis CNC işleyicin onu kesecek lazer motoru kafası üretecek kabiliyetin bile yok.
yarın öbürgün ambargo yersen durduğun yerde öyle boş boş bakarsın.
Blok 30 ve 40'ların kaynak kodlarının kontrolü bizde yakında 50'lerin de yazılımları kontrolümüze girecek onun için boş yapmaya gerek yok her şey yolunda.
-
bence de boş yapma.
ne kadar iyi akpliyseler. rüyalarında f16 kaynak kodları görüyorlar...
Sağlam olarak bulabildiğim tek kaynak bu ki o da haber sitesi.
O da bu kısım: Block 30 is the only F-16 model whose source codes are available to Turkey.
Açık ama hangi katmanlarda açık?
İtalya Hollanda gibi ülkelerine de açık olduğu gibi UI katmanı mı? :)))))))))))
yada katmanın en dışı... yani bizim bildiğimiz şekilde paketlerle ara iletişim sağlama izni mi?
yani modern web tabanlı yazılımlarda olduğu gibi. API tarzı çalışan belirli key kodlar ile dışarıdan girilen verileri , güvenlik onayından geçirip içeride işleyen yapı mı?
bu kaynak kodlara erişim değil, yazılım kullanımına SINIRLI erişim oluyor.
ekleme: beklediğim gibi.
https://www.strategypage.com/htmw/htairfo/articles/20111104.aspx?comments=Y#gsc.tab=0
November 4, 2011: The U.S. has agreed to supply Turkey with source code for F-16 fire control and flight system software, so that Turkey can modify F-16 software to use Turkish made weapons and equipment. This will be part of a Turkish refurbishment of 213 of their F-16s. This will cost about $5.2 million per aircraft, and include a lot of Turkish made equipment. Over the last decade, Turkey has been producing more military gear locally, and now produces over half its military equipment needs.
But most major items of equipment are still obtained from foreign suppliers. For example, four years ago, Turkey bought another 30 F-16C Block 50 fighters, for over $60 million each. This will give Turkey one of the largest F-16s fleets (nearly 250) in the world. These new F-16s are beginning to arrive.
görüldüğü üzre belirli kısımlara erişim sağlanmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 6 Kasım 2025; 20:16:54 >_____________________________
-
ABD kaynak kodlarına erişim iznini vermiş sen kendi ürettiğin sistemleri kullanabiliyorsun bunun neresi kötü? Her şeye siyasi gözle bakmayın biraz anlayışlı olun ayrıca hiçbir partiyle hatta siyasetle alakam yok. Alın kaynak:
ABD tarafından sağlanan izinler çerçevesinde Türkiye’nin yerli ve milli ürünlerini bazı F-16’larda kullanabildiği bilinmektedir. Bu F-16’ların kapsamına ise envanterimizde 36 adet yer alan Block 30 F-16’lar ve 102 adet yer alan Block 40 F-16’lar dahil olmaktadır.
savunmasanayistKaynak kodu ve komplo teorileri - Bölüm 2 | SavunmaSanayiSThttps://www.savunmasanayist.com/kaynak-kodu-ve-komplo-teorileri-bolum-2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 6 Kasım 2025; 20:44:11 >_____________________________ İNTEL CORE İ5 14600K CPU STOK 3.5 GHZ- TURBO BOOST 5,3 GHZ / 32 GB TeamGroup T-FORCE VULCAN TUF DDR4 3200 MHZ RAM /ASUS TUF GAMİNG B760M-PLUS D4 MOTHERBOARD /ASUS PRİME OC RTX 5070Tİ 16 GB GDDR7 256 BİT GPU / KİNGSTON KC 3000 2TB NVME M2 SSD / PATRIOT P220 2 TB SSD / SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB 7200 RPM HDD / THERMALRIGHT PEERSLESS ASSASSIN 120 SE CPU COOLER
-
Şu konuda bile birbirini yiyo millet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
|
Ulan cahil herif ucuz malum kitle sana benzer, daha Özgür projesi hakkında en ufak fikrin yok, gelir zırvalıyorsun. Özgür projesinde ilk yapılan zaten uçağın görev bilgisayarının yerlileştirilmesiydi. Sonrasında tüm aviyonikler ve en nihayetinde Murad radarı geldi. Şimdi uçağın her yerine hakim durumdayız ve uçaktan kendi göre bilgisayarımızla, kendi radarımızla hedefe kitlenip kendi hava hava füzemizi ateşliyoruz.
Ulan cahil ABD'den bağımsızlaşmak için başlattığımız ve bize en basit komponentte bile ambargo uygulayan ABD nasıl bize proje vermiş oluyor? Hayatımda böylesi bir zırva daha duymadım ya. Böylesi tipler burada bilmiş bilmiş yazıyor ya, acayip ayar oluyorum. Adam resmen sayıklıyor. |
|
Yerli AESA radar ve RAM jet motorlu Gökhan füzesiyle 200-250km menzilden uçakları düşürmek mümkün olacak. F-16'lara yerli kitleri, Aesa radarımızı ve Gökhan füzesini 2026 yılında entegre ettiğimizde elimizdeki F-16'ların vuruş kabiliyeti ABD'nin son model F-16 Blok-70 Viper'ından 2 kat fazla olacak. F-16 Blok-70 Viper - 120 Km'lik füzelere sahipken, Türk F-16 Blok 30-40-50 (Özgür) -200-250 km'lik füzeler kullanabilecek. Gurur verici. |
|
İstikbal Göklerdedir. (Mustafa Kemal Atatürk)
Bugün yeryüzünde adaleti tesis etmenin yolu, gökyüzünde güçlü bir şekilde var olmaktan geçiyor. (Recep Tayyip Erdoğan) Benim adım Kemal. (Kemal Kılıçtaroğlu) |
|
Adalet deyince bir gülme tuttu :) cidden adaleti göklerden bekliyoruz artık
|
|
Blok 30 ve 40'ların kaynak kodlarının kontrolü bizde yakında 50'lerin de yazılımları kontrolümüze girecek onun için boş yapmaya gerek yok her şey yolunda.
|
|
Bak terkar soruyorum! Hangi işlemciyi ürettin? Hangi belleş bileşenlerini ürettin? cevap var mı? yoksa tıp tutmaya devam mı? Mesela F16ların çiplerini Rhyteon yapıyor. altta 25 yıllık process modülü var. çift işlemci gördüğüm kadarı ile, ram çipleri de var. ![]() ayrıca devreyi o yükseklikte radyasonya karşı ve hack girişimlerine karşı korumak için koruma çipleri de var. BUS yolları da muhtemelen korumalıdır. şimdi bak elin oğlu çıkarıyor vuruyor masaya! seninkiler hep sözde. yerli milli cpu, ram veya herhangi bir devre kontrol üntiesi üreten şirketin var mı? bu şirket muhtemelen bir yazılım ortağı da olmalıdır. çünkü bir sistem içine etegre olacağı fiziksel sistem ile uyumlu olmazsa patlar. ben de sana bunları yukarıda tekrar sormuş bulunuyorum. görelim hangimiz cahil! bu arada rhyteon demişken. AESA radarı için mesela aşağıda kullanılan işlemci çiplerden birinin şeması: ![]() şimdi AESA radarları nasıl çalışır diycem de işte burada GERÇEK CAHİL ortaya çıkacak diye korkuyorum! neyse örnek vermem gerekirse: Yahu Gallyumu nereden buldun da nasıl işledin de o mini antenlerin çalışmasını organize eden anten hücrelerini nasıl yaptın? silistralı vs bunlar şaşırtmıyorlar. hep yedek hesaplarından birisi ile gelmek zorunda kalıyorlar. "abd sistem mi veriyormuş" Sanayi ve Savunma 🇹🇷 (@SanayiSavunmaTR) on X https://x.com/SanayiSavunmaTR/status/1940816674028245482NATO Genel Sekreteri Mark Rutte:
Yani adam verecek sen işçi bulacaksın. varidya mardıya yok , 500 tane güvenlik protokolü yok... işte olası rusya çin savaşında kore, japonya ve hatta pakistan gibi sana verilen görevleri yerine getireceksin. tabi payını da alacaksın. ama işte key teçler verilmyior. TUSAŞ'ta adam GE modüllerinde GE yazılımları ile DISC BLADE (BLISC) kesince bile sanıyor yerli ve milli ürettim diye yedirecek motoru. senin 5 axis CNC işleyicin onu kesecek lazer motoru kafası üretecek kabiliyetin bile yok. yarın öbürgün ambargo yersen durduğun yerde öyle boş boş bakarsın. |
|
Uçak motoru yapmak kadar önemli bir teknoloji hamlesi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
|
|
https://x.com/i/status/1986104056838803501 Bizim medya yazmamış. Ama yahudi ve yunan egede dün görev gerçekleştirmişler. MAML örneği verme sebebim buydu. çip'i sen yapmadıysan özel yazılımları nasıl koyacaksın? Uçağın yazılımı bile senin değil. Nasıl uçak yazılımı tanıdı? Yani yine ucuz, malum kitlenin PR'ı. Bunlar yaklaşan savaş ihtimaline karşı amerika'nın silahlanma hacmini arttırmak için verdiği projeler. Güney Kore'den hep bize gelmesi rastlantı olamaz. Yarın rusya savaşı biterse ne olacak... |
|
bence de boş yapma. ne kadar iyi akpliyseler. rüyalarında f16 kaynak kodları görüyorlar... Sağlam olarak bulabildiğim tek kaynak bu ki o da haber sitesi. O da bu kısım: Block 30 is the only F-16 model whose source codes are available to Turkey. Açık ama hangi katmanlarda açık? İtalya Hollanda gibi ülkelerine de açık olduğu gibi UI katmanı mı? :))))))))))) yada katmanın en dışı... yani bizim bildiğimiz şekilde paketlerle ara iletişim sağlama izni mi? yani modern web tabanlı yazılımlarda olduğu gibi. API tarzı çalışan belirli key kodlar ile dışarıdan girilen verileri , güvenlik onayından geçirip içeride işleyen yapı mı? bu kaynak kodlara erişim değil, yazılım kullanımına SINIRLI erişim oluyor. ekleme: beklediğim gibi. https://www.strategypage.com/htmw/htairfo/articles/20111104.aspx?comments=Y#gsc.tab=0 November 4, 2011: The U.S. has agreed to supply Turkey with source code for F-16 fire control and flight system software, so that Turkey can modify F-16 software to use Turkish made weapons and equipment. This will be part of a Turkish refurbishment of 213 of their F-16s. This will cost about $5.2 million per aircraft, and include a lot of Turkish made equipment. Over the last decade, Turkey has been producing more military gear locally, and now produces over half its military equipment needs. But most major items of equipment are still obtained from foreign suppliers. For example, four years ago, Turkey bought another 30 F-16C Block 50 fighters, for over $60 million each. This will give Turkey one of the largest F-16s fleets (nearly 250) in the world. These new F-16s are beginning to arrive. görüldüğü üzre belirli kısımlara erişim sağlanmış. |
Benzer içerikler
- instagram koyu tema
- whatsapp aramaları kapatma
- .bin dosyası açma
- gizli kamera nereye konur
- whatsapp sohbet gizleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Hızlı