Şimdi Ara

türkiye ile avrupa ülkelerindeki internet farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar amacım türkiye ile avrupa ülkelerindeki internet farkı nasıl dowloant hızı upload hızı yurt dışı çıkışları ve fiyat olarak mesela örnek dowloant hızla alakalı oldugu için onu örnek göstemicem ama türkiyede uploand hızı 1mbps bile degil bende en cok 67 çıkıyo buda 1 altında yani türkiye gercegi 800mbps oluyo yurt dışı çıkışlarımız telekoma göre 1.200 ten olarak görünüyo ama hiçde ögle degil şuan zannedersem 450 500 çivarında fiyat olarak 16mbps şuan şınırsız 62tl çivarında diyer avrupa ülkelerindeki dowloan upload ve yurt dışı çıkışlarını ve kaç hız alıp kaç para ödediklerini bilen arkadaşlar yazarsa ülke ülke. burda avrupa ülkelerinde yaşayan arkadaşlar bu yazıyı okuyunca yaşadıgınız ülkenin uploan dowload yurt dışı çıkışarı neyazarsanız ve ödediginiz fiyat ne yazarsanız bizde avrupadaki kişilerin kulandıgı internten haberdar oluruz ve aramızdaki farkı anlarız belki telekonun sayın yöneticileride okur da bize attıkları kazıkda utanırlar .

• hocam karşılaştırmayı neye göre yaptığın önemli

bulgaristanla yaparsan turk telekom'un durumu çok kötü ama nüfus ve alan bu kriterlerde önemli

burada 70 milyon nufus var.

hız olarak durumumuzda şuraya bakabilirsin

http://www.netindex.com/download/allcountries/

şimdi atıyorum belçika 17 de danimarka 16 ıncı sırada

belçika nın nufusü 10 milyon kaç metrekare yerleri var

veya danimarkanın nufusu 6 milyon

he ama bir almanya ya bakarsan veya güney koreye bakarsan durumları çok çok iyi

baktığında almanya daki internet fiyatları da türkiye'den ucuz değil. Ama alım gücüyle de alakalı. Orada bir kişinin aldığı maaşla buradakini kıyasladığımızda elbet kullandığımız internet pahalı çıkacaktır.

bana göre Türkiye internet hızı konusunda çok kötü değil

fiyatlar çok kötü. Hızları yükseltiyorlar fiyatları da arttırıyorlar

mesela 1 mbps limitsiz tarifesi 45 liraydı. Ama ttnet bunu yeni alımlara kapattı.

8 mbps e kadar limitsiz tarifesi 50 lirayla başladı kademeli olarak 60 liraya çıkartıldı.

Sabit ücretler büyük vurgun 8 liralık sabit ücreti 15 liraya çıkardılar. O 8 lira sabit ücretin içinde 8 liralık konuşma süresi vardı. Ama şimdi 15 lirada hiç birşey yok. Aramalara da kapalı aranmalara da.

Suç da biraz biz de aslında. Fiyatları onaylayan kurum bilişim ve teknoloji kurumu

sitesinde t.c kimlik numaranla üye olup şikayetlerini ve isteklerini belirtebiliyorsun.

https://tuketici.btk.gov.tr/

buraya üye olup sabit ücretin kaldırılması gerektiği, yıllardır gelişen teknoloji yanında tüm değerler artarken 30 liralık 4 gigabyte kotalı tarifenin kotasının arttırılmasının gerektiği ve yüksek hızda limitsiz interrnetin herkes için ihtiyaç olmadığı düşük hızlarda düşük fiyatlarda limitsiz internet fiyatlarının da olması gerektiğinin belirtmek gerekiyor ama organize nasıl olunacak o önemli.

aslında konu dışına açılabilir bu konu.

edit: bu üstteki yorumlar 8 mbps limitsiz internete adil kullanım uygulanmadan önceydi.
    adil kullanım ile beraber türk telekom un malesef iyi kalır bir yanı yok. Hakkımı helal etmiyorum.

Ek olarak ulaştırma bakanımızın süpersonik hesabını paylaşmak istiyorum

160 lira kullanacağımız internet şuan 30 lira teşekkürlet TTNET

birinci dakikadan itibaren izleyebilirsiniz.

http://www.dailymotion.com/video/xqa0cm_turkiye-de-ynternet-pahaly-deyil_news

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 30 Nisan 2012; 18:31:44 >

• italya da 7 megabit 14 € 20 megabit 25,16 € türkiyedeki hızlar ve fiyatlar abartılacak kadar kötü değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samot -- 11 Şubat 2012; 22:58:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samot

italya da 7 megabit 14 € 20 megabit 25,16 € türkiyedeki hızlar ve fiyatlar abartılacak kadar kötü değil bence.

İTALYA: 7 mbit 14euro-33tl
    TÜRKİYE: 8mbit 55tl
    bencede abartılıcak kadar kötü değilmiş evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Islander

quote:

italya da 7 megabit 14 € 20 megabit 25,16 € türkiyedeki hızlar ve fiyatlar abartılacak kadar kötü değil bence.

+15tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

quote:

Orijinalden alıntı: The Islander

quote:

+15tl

+22tl oluyor arkadasın dedigi fiyata gore
  • +Yalın Adsl unutmayalım :)

Birde arkadaşlar ping (gecikme) Süreleri çok iyi olan ülkeler varmı yada biz bu konuda kaçıncı sıralardayız ? Şuan ülkemizde altyapı olarak en azından bir gelişme var en kötü ihtimal fiber optik sisteme geçilmeye başlandı fakat fiber optik sisteme geçen arkadaşların koyduğu test resimlerinde ping süreleri hemen hemen adsl ile aynı hatta hız yükseldikçe ping değerlerinin artığını söyleyenler var. Bu konuda bilgisi olan var mı ? Superonline ve uydunet de neden ping süreleri azda Turktelekom da (ttnet-smile-biri vs.) fazla. Diğer ülkelerde bu durum nasıl acaba ve bu sorunu nasıl çözmüşler merak ediyorum. Birde geçenler bir yazı yazmıştım yüksek hız = kalite değildir gecikme süreleri çok önemli online oyun oynayan büyük bir kitle var Türk Telekom yetkilileri ile röportaj yapma şansı yakalayan arkadaşlar bir kerede bu konu hakkında soru sorsunlar çok mu zor ! :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok bir fark yok
  • Arkadaşlar yine geçenlerde de muhabbeti açıldı.

Bulgaristan'da bir arkadaş 27 TL'ye 30 Mbit Download 10 Mbit upload alıyormuş, yanında hiçbir telefon dayatması yokmuş. Diceksiniz ki Bulgarların durumu bizden kötü, telekomu da bize göre az kazanıyor. E bizimkiler dünyanın parasını kaldırıyor, özellikle 15 TL veya 22 TL'den başlayıp da, ADSL ücretleri zaten işin cabası... Adamlar az kazandığı halde bu kadar hız verebiliyorlarsa gel de bizimkilerin ne yapması gerektiğini göster.

Bu arada 3-4 gün önce ttnet yetkilisiyle konuştuğuma göre Türkiye'nin yurtdışı çıkış hızı 400 Gbit/sn imiş. Rapidshare bant genişliğini 01 Mart 2010'de 600 Gbits/s olduğunu aktarmış. Halen koca ülke bir şirket kadar bant genişliğine sahip değil. Değil ki ülkenin bant genişliğini aslında facebookla, google ile, youtube ile karşılaştırabilmek gerekirken.

Telekom inşallah yakın zamanda tekelliğin elinden kayar gider, boyu devrilesiceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fireforge35 -- 12 Şubat 2012; 20:22:08 >

• türkiye çok geride hız konusunda
  • yavaş yavaş acı recete çıkıyo ortaya kadermi diyelim buna yok şögle diyelim ozaman biber acıdır kaderde acıdır ozaman kader biberdir diyelim ttnete kocaman bir bannnnnnn.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

Arkadaşlar yine geçenlerde de muhabbeti açıldı.

Bulgaristan'da bir arkadaş 27 TL'ye 30 Mbit Download 10 Mbit upload alıyormuş, yanında hiçbir telefon dayatması yokmuş. Diceksiniz ki Bulgarların durumu bizden kötü, telekomu da bize göre az kazanıyor. E bizimkiler dünyanın parasını kaldırıyor, özellikle 15 TL veya 22 TL'den başlayıp da, ADSL ücretleri zaten işin cabası... Adamlar az kazandığı halde bu kadar hız verebiliyorlarsa gel de bizimkilerin ne yapması gerektiğini göster.

Bu arada 3-4 gün önce ttnet yetkilisiyle konuştuğuma göre Türkiye'nin yurtdışı çıkış hızı 400 Gbit/sn imiş. **** bant genişliğini 01 Mart 2010'de 600 Gbits/s olduğunu aktarmış. Halen koca ülke bir şirket kadar bant genişliğine sahip değil. Değil ki ülkenin bant genişliğini aslında facebookla, google ile, youtube ile karşılaştırabilmek gerekirken.

Telekom inşallah yakın zamanda tekelliğin elinden kayar gider, boyu devrilesiceler...

Bulgaristanda ben kullanıyorum 50mbit / 10mbit 18 tl ayda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: semender86

quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

Arkadaşlar yine geçenlerde de muhabbeti açıldı.

Bu arada 3-4 gün önce ttnet yetkilisiyle konuştuğuma göre Türkiye'nin yurtdışı çıkış hızı 400 Gbit/sn imiş. **** bant genişliğini 01 Mart 2010'de 600 Gbits/s olduğunu aktarmış. Halen koca ülke bir şirket kadar bant genişliğine sahip değil. Değil ki ülkenin bant genişliğini aslında facebookla, google ile, youtube ile karşılaştırabilmek gerekirken.

Bulgaristanda ben kullanıyorum 50mbit / 10mbit 18 tl ayda :)

kusura bakma. senden bahsetmiştim yazımda zaten de aklımda kaldığı kadarıyla yazayım dedim, yanlış olmuş. Doğrusunu aktarmışın sen zaten.

Velhasılı bizimkiler her halikularda kazıkçının en önde gideni.

• Bulgaristanda herkes açlıktan ölüyor ama çatır çatır internet kullanıyor adamlar okulları 10 numara yolları 10 numara AB fakımıdır yoksa bizim milletin çakallıgımıdır bilemedim.
  • Ayıptır ya.. Hangi ülkede var böyle uçuk fiyatlarla böyle bir hizmet.. Bakın Bulgaristan Vivacom şirketinin şuanki adsl fiyat ücretleri..

20 Mbit Fiber (SıNIRSIZ BAĞLANTI) : 20 LEVA: TL: 24 TL...
    50 Mbit Fiber:(SıNIRSIZ BAĞLANTI) : 30 LEVA TL: 36 TL..
    100 Mbit Fiber:(SıNIRSIZ BAĞLANTI):50 LEVA: TL: 60 TL..

Bunundan yanındada nod 32 antivirüs lisansı hediye ediyor..

Yazıklar olsun sana Türktelekom.. Utan utan.. Bulgaristanın nüfusu: 7.8 milyon Biz 70 milyonuz..
  • allahsız kitapsızlarda utanma olmaz. dini imanı yok bunların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deta53 -- 30 Nisan 2012; 14:44:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deta53

allahsız kitapsızlarda utanma olmaz. dini imanı yok bunların.

A olmazmı dini imanı para bunların rakibi yok tekel denetleyeni yok istediği gibi at koşturuyor bizi bu duruma düşüren ve bu durumdan kurtarmayanları Allaha havale ediyorum yada neye inanıyorlarsa ona.

• Bu adamlar böyle tekel oldukça kullanıcı daha çok çeker.. Alternatifi olsa 5 dakika düşünmezdimde yok işte.. Dişli bir rakibi olsa böyle yapabilirlermi..
  • 2012 Yılı ortalama 300 TL karşılığı asgari ücret alan Bulgar vatandaşlarının internete ödedikleri 18 TL tutarı onların gözündede yüksek bir rakam değilmidir?

Biz asgari ücret Yaklaşık 700 TL ödediğimiz 60-70 TL

Bir ülke haberi okumuştum ya endenozya ya pakistan ekonomisi zayıf bir ülkeydi. 30 yıllık araba tamir ustasının aylık 40 dolar karşılığı çalıştığını duyunca şaşırmıştım ama o adam orda kira veriyor yemeğini alıyor ev geçindiriyor ve 40 dolarıda elimde ustalık var iyi kazanıyorum diyor. bu ülkede ise 40 dolara aylık bırak tamirci ustasını sokakta ciklet satmaz kimse.Ne kira öder nede geçinebilir.

O nedenle bizim TL hesabına göre ülkelerin para birimini kıyaslamak yanlış olur.Bilgisizlik olur.

Ona bakarsanız etilerden bir daire alacağınıza amerikadan bir çiftlik alabiliyorsunuz aynı paraya denk geliyor.Üstelik orası amerika.Veya ebay motors da araba fiyatlarına bakın türkiyedeki şahin doğan serçe fiyatına amerikada 2008-2011 model arabaları görünce şaşırırsınız.

Tüm dünyanın para birimi TL olsa ve aynı eşit değerde olsaydı sizlere hak verirdim.TL karşılaştırması yapardım.

Bulgaristanda asgari ücret yaklaşık 300 TL ve interneti 18 Türk lirasına denk geliyorsa Bence oda tuzlu internetmiş.Ama Türkiye gibi asgari ücreti 700 TL ye denk gelseydi ve 18 Tl ödeselerdi bulgaristandaki internetle ülkemin internetini kıyaslama yapardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 30 Nisan 2012; 15:27:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OYUNCU53

Ayıptır ya.. Hangi ülkede var böyle uçuk fiyatlarla böyle bir hizmet.. Bakın Bulgaristan Vivacom şirketinin şuanki adsl fiyat ücretleri..

20 Mbit Fiber (SıNIRSIZ BAĞLANTI) : 20 LEVA: TL: 24 TL...
    50 Mbit Fiber:(SıNIRSIZ BAĞLANTI) : 30 LEVA TL: 36 TL..
    100 Mbit Fiber:(SıNIRSIZ BAĞLANTI):50 LEVA: TL: 60 TL..

Bunundan yanındada nod 32 antivirüs lisansı hediye ediyor..

Yazıklar olsun sana Türktelekom.. Utan utan.. Bulgaristanın nüfusu: 7.8 milyon Biz 70 milyonuz..

Bulgaristanın asgari ücreti kaç leva biliyormusun? 240LEVA

240 LEVA maaşın 20 LEVA 50 LEVA sını internete vermek sana ucuz geliyorsa yanılıyorsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.