Şimdi Ara

Türkiye iç çatışma riskinin en yüksek olduğu ülke (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
3.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bunlar ne ki?


    70 lerde çocuktum. insanlar sokaklarda sağcı solcu diye birbirini vuruyordu.


    kulağını aç dinle ve düşün. günde 20 kişi ölüyordu ve bunlar 15- 20 yaşlarında gençlerdi.


    öyle bir fakirlik öyle bir rezillik vardı ki... bakın ülkenin başbakanı demirel resmen şunu söyledi; " türkiye 70 sente muhtaçtır."


    o zamanlar sanayi ekonomi filan da yoktu. düpedüz yokluk vardı. yok. elektrik yok su yok yol yok.


    yine de ülke yıkılmadı ve hatta özalla 10 yıl içinde yeniden doğdu.


    siz ülkeyi merak etmeyin bu devlet özünde güçlü ve sağlamdır.


    yeter ki başına adam gibi adam gelsin.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Postmodernizm hakkındaki eleştirilerine katılıyorum ama Sebep-Sonuç ilişkisi kurmadan tespit yaparsak eksik olur, bugün bunları neden yaşadığımızı teşhis edemeyiz.


    Modern Dönem ile beraber Akıl ve Bilim tek yöntem olarak benimsenmesiyle bu noktalara geldik aslında. Klasik dönemde akıl ve bilim yok muydu, vardı ama yöntemi farklıydı, Eskiler tümden gelim metoduna göre gerçekliği anlmaya çalışıyorlardı. David Hume, Bacon, Decartes ile beraber bu yöntem terk edilip tüme varım benimsendi fakat geldiğimiz noktada Friedrich Nietzsche ile beraber "Hakikat" dediğimiz şey elimizden gitti.


    Dolayısıyla ben içinde yaşadığımız çağı bir çok düşünürün tespit ettiği gibi Nihilistik dönem olarak olarak adlandırıyorum.


    Şöyle açayım ;


    Akıl ve Bilim bize Doğada şahit olduğumuz hadiselerin, gözleme dayalı olarak nasıl işlediğinin mekaniği hakkında bilgi verir. Fiziksel gerçekliği Nedensel olarak bugün açıklayabiliyoruz. Fakat Bu bize Doğanın özü nedir sorusunun yanıtını vermiyor, veremez de. Bir şeyin nasıl işlediği ayrı, Özü nedir sorusu ayrı iki meseledir. bugün biz işin Özü nedir sorusunu kaybettik, dolayısıyla ufkumuzu , yolumuzu , anlamı kaybettik.


    Tek başına kullanıldığında Akıl ve Bilim bizi Nihilizmin kapısına getirir bırakır. Tam burada safsata demeden önce Din ve Metafizik konusunda ön yargılarını aşman gerektiğini söylemek isterim. Bilgi nedir, kaç türü vardır vs gibi Bilgi ve Bilim felsefesi çalışmanı öneririm. Haberi bilgi üzerine yoğunlaşmanı tavsiye ederim.


    Akıl ve Bilim ile Doğa'nın dışına çıkamayız, bize bu dünya hakkında fikir verir ama aynı zamanda bizi buraya hapseder. Modernizm İnsan merkezlidir ( Hümanistiktir ). Hakikati İnsan aklının " belirleyebileceğine " dair güçlü bir İmanı vardır.





  • Bloomjewbergden sonrasini okumadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.