Şimdi Ara

TÜRKİYE GERÇEĞİ Bir Oğlu Asker, Bir Oğlu Polis; Bir Oğlu YPG'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Suriye'nin Sirrin kasabasında hayatını kaybeden YPG'li Salih Aygün'ün annesi Ayşe Aygün, çocuklarının birinin Tokat'ta asker, birinin Van'da polis olduğunu söyledi.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de IŞİD'le çatışmalarda hayatını kaybeden 23 YPG'linin cenazesi için ailelerin bekleyişi yedi gündür sürüyor. Oğlunun cenazesi için bekleyişteki annelerden birinin durumu özellikle çarpıcı: Ayşe Aygün'ün bir oğlu askerde, bir oğlu da polis. Aygün, "Kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Bu nasıl bir insanlık" diyor.

GÖZLER SURUÇ'TAKİ CENAZELERDE

Habur Sınır Kapısı'nda 13 YPG'linin cenazesinin 10 günlük bekleyişin ardından ailelerine teslim edilmesinin ardından gözler, Suruç'ta cenazelerinin sınır kapısından geçirilmesini bekleyen ailelere döndü.

ÇOCUKLARINDAN BİRİ ASKER, BİRİ POLİS

Evrensel'de yer alan habere göre, 30 Temmuz'da Sirrin kasabasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Salih Aygün'ün annesi Ayşe Aygün, çocuklarının birinin Tokat'ta asker, birinin Van'da polis olduğunu belirtiyor.

"KARDEŞİ KARDEŞE VURDURUYORLAR, BANA OĞLUMUN CENAZESİNİ VERSİNLER"

Anne Ayşe Aygün'ün sözleri şöyle: "Bir oğlum asker, bir oğlum polis ve bir oğlum da IŞİD'e karşı savaşta şehit. Asker oğlum Tokat'ta. Polis olan Van'da. Kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Oğlumu öldürdüler, cenazesini vermiyorlar. Biz yatıp kalkıp barış diyoruz. Onlar cenazelerimize eziyet ediyorlar. Bana oğlumun cenazesini versinler. O henüz 18 yaşındaydı."

Oğlunu büyük zorluklar içinde büyüttüğünü belirten Aygün, "Şimdi cenazesi bir tabutun içinde bekliyor ve bize teslim etmiyorlar. Bu nasıl bir insanlık." diye isyan ediyor.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bldoy -- 12 Ağustos 2015; 11:12:15 >

• Kardeş Türkiye bura sen ne bekliyordun?
  • "KARDEŞİ KARDEŞE VURDURUYORLAR, BANA OĞLUMUN CENAZESİNİ veRSİNLER"

ypgye laylaylom oynamaya mı gitmiş?
  • Cumhuriyet'in ilânından sonra İstanbul'da bir resepsiyon verilir. Tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir. Davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat ingiliz ateşesi olan binbaşının bakışları Mustafa Kemal'in gözünden kaçmaz. Bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. Ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. Yaver Mustafa Kemal'e şöyle der:

Paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana Mustafa Kemal'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi.
    Bunun üzerine Mustafa Kemal şöyle der:

Git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.