Şimdi Ara

Türkiye geneli en centilmen sürücü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ha ha ha hocam çok haklısın bu arkadaşlara İzmiri hiç anlatmayalım:)))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

hayatımda hiç istanbula gitmemiştim.
    araç kullanmaya da 30 yaşımda başladım.
    ist trafiğine girme dediler.
    araç kiraladım ve küçücük navigasyon cihazı ile heryeri dolaştım.
    trafiği ve sürücüleri hiç de korktuğum gibi değildi.
    düşünemeyeceğim kadar rahat ettim.

İşe gidiş ve işten çıkış saatlerine denk geldin mi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Adana'yı hiç söylemiyorum bile tamam...

Adana açık ara farkla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

mersinde ehliyet almadan önce herkese öğretilen ilk kural; "Kimseye yol verme" Gerisini yazmıyorum, tamam

Bu arada mersin kötü ama Adana'ya yazın gittim bir kere,hava fena değil akşamüstü, camlarım açıktı. Bir araca yol vermedim geçerken şöyle bir ses duydum "yol verse ölecek p......." Neyse daha sonra başka birisini gördüm dedim bu sefer yol vereyim bu sefer arkamdan başka bir ses duydum "b.. mu varda durup yol veriyor G......." Yani özetle Adana'da yol versen de vermesen de küfürü yiyorsun hele yabancı plakayla girdiysen vay haline

GMK da otobüs terörü yakında!....

O değilde sadece türkiyede ve birkaç farklı ülkede araç kullandım ancak adanada kullanılan stilleri başka yerde görmedim çok fantastik biryer

• quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

quote:

mersinde ehliyet almadan önce herkese öğretilen ilk kural; "Kimseye yol verme" Gerisini yazmıyorum, tamam

Bu arada mersin kötü ama Adana'ya yazın gittim bir kere,hava fena değil akşamüstü, camlarım açıktı. Bir araca yol vermedim geçerken şöyle bir ses duydum "yol verse ölecek p......." Neyse daha sonra başka birisini gördüm dedim bu sefer yol vereyim bu sefer arkamdan başka bir ses duydum "b.. mu varda durup yol veriyor G......." Yani özetle Adana'da yol versen de vermesen de küfürü yiyorsun hele yabancı plakayla girdiysen vay haline

hocam iyi güldürdün gece gece, özellikle 2 senedir Adana'da trafik berbat.Trafik adam akıllı akmıyor bunu sokak aralarına kadar koyular radarlara bağlıyorum,çok sıkı denetim sabit,gezici,gece radarı kimse nefes alamıyor.

Ciddi anlamda şu sıralar Adana'daki sürücülere psikolojik eğitim verilmesi gerek (ben dahil) yola değil göstergeye bakarak gidiyoruz,haberlere bile çıktı

Eskiden Mersin-Adana-Hatay(Gaziantep) otoyolunda hiç radar olmazdı (2 sene önce) şimdi bende full göstergeye bakarak gidiyorum 130 u geçmeyeyim diye. Buna rağmen bir yerde sollama yaparken 136 ile ceza yedim bir sefer. Ş. içi zaten trafik boşsa 70-50 sınırını geçmemek için gene göstergeye bakıyorum. Adamlar bilerek boş saatlerde boş yollara atıyor radarı. Otoban üzerinde de Hatay- gaziantep yolunun birleştiği noktada adanaya gidiş yönünde radar var genelde. Ayrıca adana içinde de 2 taneye kadar olabiliyor.

Bana göre en kötü radar otobandakiler çünkü görünmüyor. Orta Refüjün içine atılan radar zaten hızlıysan soldasın bir anda radarla göz göze kalıyorsun ş. içi en az 15-20 sefer radarı fark edip yavaşladım yırttım. Bir kere iskenderun içinde hız sınırı 90 olan yerde yaya geçidinde 50 olan yere atmışlardı onda da yavaşladım daha ceza gelmediğine göre yırttım sanırım Diğer radarlar neyse de bunla otobandakilere çok sövdüm. Gözüm yarı kadranda yarı sağı kontrol ederek gidiyorum yol boşsa. Resmen alışkanlık oldu artık sağa bakarak gitmek şehir içinde. Otobanda da 130'u geçmemeye çalışıyorum çünkü orada yapacak bişey yok mümkün değil fark edilmiyor orta refüjün içindeki. Açıkçası en çok otobanda stres oluyorum. Keşke aracımda hız sabitleme olsaydı. Ya da yavaş gitmeye biraz daha tahammülüm olsaydı da 100 le falan hem az yakarak gitseydim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cruiser33

quote:

GMK da otobüs terörü yakında!....

O değilde sadece türkiyede ve birkaç farklı ülkede araç kullandım ancak adanada kullanılan stilleri başka yerde görmedim çok fantastik biryer

otobüsten çok meskop ve dolmuşçular trafiğin içine ediyor.Özellikle aynı yol için birden fazla hattın olması kapışma şekline getiriyor. Önce bekliyorlar yolda kendi hattının müşterisi biriksin diye başta yavaş yavaş gidiyorlar. Sonra Zamanında yetişebilmek için tüm trafiğin içine ediyorlar. Birde arkadaki,öndeki kendi hattıyla da kavga ediyor bu tipler. (sözde hepsi uyanık ama öndeki de ona aynısını yapıyor hepsi normal sürse en azından yakıttan kar edecekler)

Ben ehliyetimi adanadan almıştım. Mesela oradaki hoca bana şerit değiştirirken yan aynayı kontrol et, yol boşaldığı zaman hemen kır kırarkende sinyal ver şeklinde öğretmişti Önceden sinyal verip yol boşalsın diye beklersen hepsi öndekine yapışır ya da selektör atar geçme diye demişti maalesef haklıydı Bir de bu işler karşılıklı birileri sana yapınca sende başkasına yapıyorsun empati kursun diye ama aynı kişi olmuyor. Bana göre Tüm ehliyet sahipleri Yılda 1 kere psikolojik testten geçirilmeli trafik içindeyken. Eğer yetersiz durum oluşmuşsa ehliyetin kullanılması engellenmeli. Özellikle yaşlılar içinde bu yapılmalı.

• Galiba en centilmen, sabırlı sürücüler Sinop'ta. Gidin bir kere hem gezmiş de olursunuz :)
  • Ülkecek böyleyiz ille alakamız yok kurallar bize göre değil tabiri caizse öküz bir toplumuz
  • O kadar memleket gezdim Ankara gibisine pek rastlamadım, özellikle bir araya toplanmışlar sanki.
    Birde İstanbul un taksi ve dolmuş şoförleri istisnalar hariç alayı insan kılığında dolaşan hayvanlar gerçi hayvanlara hakaret etmiş oluyorum dahada beterler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antalya da çok fena
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil_Sincap

Heryer karışık demek Tamam

Hocam valla inanmayacaksınız belki ama ben Mersin in bir ilçesindeyim.Mersin merkezde pozcu ve çevresinde sürücülerin centilmenliklerini görünce şaşıp kaldım.Ben alışmışım yol benim dahi olsa ayağım frende olur.Baya zorlandım diyebilirim adamlar bekliyor yol kiminse veriyor ona yolu.İlginç ama öyle.
  • Antepte inanır mısınız çok yavaş giden bi aracı geçmek için sol şerite yapışıp adam önüne kırmasın diye dua ediyosun. Biri en sağa geçip aşırı yavaş gidiyosa yusuf modunda gidiyosun. Burdan büyükşehir belediyesine de selam gönderiyorum, bi yılda bi kez kar yağıyor, en fazla 20 gün yağmur yağıyor. Ana arteller dahil bu kadar rezil bi asfalt olamaz. Fotoğraf çekip yollucam sayın başbakana, şu kadar duble yol, bu kadar asfalt yaptık diyo laf açılınca...

• quote:

Merhaba arkadaşlar...

Son zamanlarda bu konuyu gerçekten merak etmeye başladım. Az önce yaşadığım olayda tuzu biberi oldu bunun...

Öncelikle belirteyim... Eskişehir'de yaşıyorum.

Kırmızı ışıkta bekliyordum. Hava bahardan kalma gibi , camlar da açıktı. Bana yanan kırmızı ışık yeşile döndü. Hafif ilerledim. Muhtemelen günden çıkmış orta yaş üstü teyzeler sallana sallana önümden karşıya geçti. Onlara kırmızı ışık yanıyordu... Dünya umurlarında değil. Birde bir kadın diğerine "Yeşil yandı , hızlı olalım" dedi. Diğeride "beklesinler işleri ne ?! " dedi... Şaka gibiler ya... Aynı yayalar , eğer onlara yeşil yanar da ben geçersem emin olun canıma okurlar...

Eskişehir için konuşmam gerekirse ; trafikteki kullanıcıların %90 kadarı aşırı derecede saygısızca araç kullanıyor. Şerit ihlali yapıyorlar diyemeyeceğim çünkü şeridinde gitme nezaketi bile göstermiyorlar... Yol istemeden yol hakkına sahip olurlar. Yani pat diye önüne atlarlar... Şehir içinde 80-90 Allah ne verdiyse giderler... Kırmızı ışık ihlali yaparlar... Yol istersin , sanki canını istemişsin gibi bakar , yol vermez... Eskişehir'de durum bu...

Birde Eskişehir'e gelen 03(Afyon) , 43(Kütahya) ve 11(Bilecik) plakalı arabalar genelde trafiği katleden arabalar oluyor. Sanki trafikte sadece onlar varmış gibi hareket ediyorlar. Çoğu bu şekilde... Genelde görünce uzak durmaya çalışıyorum...

Diğer illerde durum nasıl merak ediyorum ? Heryerde mi böyle , yoksa biz Eskişehir'liler olarak şanssız bir trafiğe mi denk geliyoruz...

Afyon plakalı araç çok değil ancak Bilecik plakalılar konusunda haklısınız. Bazı noktalarda da trafik İstanbul'u aratmıyor;

1) Haftasonları Kızılcıklı' dan Çarşı Polis Merkezi'nin olduğu Caddeye çıkan sokak.

2) Mesai bitimi saatlerinde Atatürk Caddesi, özellikle Hava Hastahanesi'nin olduğu kısım.

3) Sabahları Organize Sanayiye geçilen kavşak civarları.(Fabrika Servisleri)

4) Köprübaşı ve Hamamyolunda bir kişinin yola atlaması ile tüm bekleyen yayaların yola hücum etmesi ve trafiğin durması.

Benim Eskişehir'de sık karşılaştığım diğer durumlarda bunlar.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

İzmiri ben hiç söylemeyeyim en iyisi.

Dışarıdan gelen nüfus bozguna uğrattı resmen. Davaro memleketine dönecek yakında.
  • Giresun çok iyi. Tamam

• İzmir de son zamanlarda çok büyük bir değişim var.Şoförler tam bir mallaşmış resmen.Artık dışarıdan gelen mi diyeyim yoksa başka bir şey mi bilmiyorum ama şu bir gerçek ki artık izmirin trafiği ve sürücüleri çekilmiyor.
  • Dün gece yine bu durumla karşılaştım. Saat 23:00 civar çevre yolunda , en sağ şeritte 70 km sabit hızla giderken beyaz renkli bir şahin en sol şeritten en sağ şeride makas atarak çevre yolundan yan yola çıktı. Heralde tam önümden geçerken onunla benim aramda 50 cm falan vardır. Neredeyse çarpacaktı frene basmasam...

Benim anlatmakta / yazmakta zorlandığım şeyi 110-120 km hızla yapıyor. Düşünün yani....

Mesajlara bakıyorum da ülke olarak sapıtmış durumdayız anlaşılan... Dikkatli olmakta fayda var. Mario da değiliz ki arkadaş , tek canımız var
  • quote:

Dün gece yine bu durumla karşılaştım. Saat 23:00 civar çevre yolunda , en sağ şeritte 70 km sabit hızla giderken beyaz renkli bir şahin en sol şeritten en sağ şeride makas atarak çevre yolundan yan yola çıktı. Heralde tam önümden geçerken onunla benim aramda 50 cm falan vardır. Neredeyse çarpacaktı frene basmasam...

Benim anlatmakta / yazmakta zorlandığım şeyi 110-120 km hızla yapıyor. Düşünün yani....

Mesajlara bakıyorum da ülke olarak sapıtmış durumdayız anlaşılan... Dikkatli olmakta fayda var. Mario da değiliz ki arkadaş , tek canımız var

haplanıp haplanıp çıkıyor onun bunun evlatları. Allah korusun başımıza birşey gelmesin onlar yüzünden.

• novinovi kullanıcısına yanıt
    Hocam ne anlamda söylüyorsunuz? Ben normalde Ankara'da yaşıyorum trafik açısından berbat bir yer. Ama İzmir'de inip adamları öpesim gelmişti çok rahat etmiştim

• kahkehkah K kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın, biz iyi tarafından ele aldık konuyu.Ben 10 yıl evvel istanbuldan izmire yerleştim, ilk zamanlar arabayla çıkıyorum istanbul alışkanlığı kimseye yol vermiyorum, korna zaten malum devamlı dat dat neyse aradan bir kaç yıl geçti yahu baktım adamlar o kadar relax o kadar rahatlarki önümdekine sellektör yapıyorum yürü diye yanımdan geçerken yavaşladı dediği şu acelen varsa toplu taşımaya bin burda araba keyif için kullanılır yabancısın galiba O gündür bu gündür eşim bile her zaman diyor sen buraya geldin sinirlerin alındı, izmirde kelimenin tam manasıyla trafik kuralları neyi gerektiriyorsa öyle araç kullanıyorum çünkü hemen hemen her kes aynı ölçüde kullanıyor istisnalar hariç tabii. Yani izmir istanbul veya ankara gibi değil.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.