Şimdi Ara

TÜRKİYE EUROVISION'DA 1. OLDU ( versiyon 2) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vatan ı vatan yapan uğrunda ölecek insanların varlığıdır.
    bağnazlık kültüre sahip çıkmak vatanını tarihiyle ,diliyle,kültürü ile sevmek ise ben bağnazım.sen şimdi birilerine yaranmak için dilini ithal edersen,diplomasi deyip,yalakalık yaparsan yarın uğrun da ölecek kimse bulamazsın vatanının.biri boşverin onlar da insan hem bak,ne kadar da modernler gelin onlara ilhak olalım herşeyimiz aynı(!?) nasıl olsa der.diğeri neyin kavgasını veriyoruzku ülkemizin adı türkiye olsa ne olur
    euro olsa ne olur hem aynı dili okuyoruz bende shakespeare biliyorum der.(dede korkut kimin umrunda ,mehmet akif ten bana ne?)sende bizi bağnazlık la suçlamaya devam edrsin.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by driver</i>
    <br />vatan ı vatan yapan uğrunda ölecek insanların varlığıdır.
    bağnazlık kültüre sahip çıkmak vatanını tarihiyle ,diliyle,kültürü ile sevmek ise ben bağnazım.sen şimdi birilerine yaranmak için dilini ithal edersen,diplomasi deyip,yalakalık yaparsan yarın uğrun da ölecek kimse bulamazsın vatanının.biri boşverin onlar da insan hem bak,ne kadar da modernler gelin onlara ilhak olalım herşeyimiz aynı(!?) nasıl olsa der.diğeri neyin kavgasını veriyoruzku ülkemizin adı türkiye olsa ne olur
    euro olsa ne olur hem aynı dili okuyoruz bende shakespeare biliyorum der.(dede korkut kimin umrunda ,mehmet akif ten bana ne?)sende bizi bağnazlık la suçlamaya devam edrsin.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

dediğine kendin inanıyor musun allah aşkına?

dışarıya açılacaksan ingilizce'yi bileceksin,kullanacaksın.o kadar...

kendi dilinden utananlara yazıklar olsun demeden önce nickini değiştirmeni tavsiye ederim...

bizden başka milletlerin "aa türkler ingilizce söyledi şarkılarını,kendi dillerinden utanıyorlar" dediğini sanmıyorum...

Sertab kazandı mı?kazandı.Türkiye tanıtıldı mı?tanıtıldı.Başarı elde edildi mi?edildi...Mission accomplished!

• (((Başkasını gözlüklerini at artık, çevrene kendi gözlerinle bakmayı becer artık..!!))) bu söz çok doğru bir söz ama laiklik gibi bunuda kendi çıkarlarına uygun kullananlar için değil neden bu söze uygun olarak kendi din dil örf ve adetlerimizi değilde başkalarınınkini tercih ediyoruz ha zaman böyle gerektiriyor diyorsunuz onlar gibi ileri çağdaş olmalıyız diyorsunuz cumhuriyet kuruldu kurulalı peki osmanlıyı yıkıp cumhuriyeti kurduğunuz günden beri sizi engellediğini söylediğiniz her şeyi (din.dil örf ve adetlari)attığınız halde niye 1 arpa boyu ilerliyemediniz? ben söyliyeyim insanların dinini dilini vs.
    değiştirmekle hiç birşey elde edmezsinizde ondan arapçadan türkçeye geçilerek 1günde bütün alimlari cahil yapacaksın sonrada medeni olacaksın hem ataürkçü olacaksın hemde atanın inkilaplarını reddedeceksin(bu sözün sahibi nedemek istediğimi anlar) japonlar 50 yılda öz benliklerini değiştirerekmi dünyanın sayılı özgürlüğünü kazanan ülkesi oldular (maddi ve refah) lafın kısası arkadaşlar
    atanın resmini koymakla atatürkçü olunmadığı gibi bu işler işkembeden sallamaklada olmuyor başkalarının kültürüne sahip olmaklada
    Elin adamı ((ancak aslını inkar edersen seni takdir eder birinci yaparım diyor ))
    buda ((ancak onlara benzerseniz sizden hoşnut olurlar gerçeğini hatırlatıyor))

• bu nick yalnızca tanınmamak için.ayrıca ben ingilizce öğrenmeyelim demiyorum .
    uluslararası bir yarışmaya katılıyosun yabancı dille olurmu?tatu nün ingilizce sarkıları var.yarışmada ingilizce mi soyledi.hem şu geçmişine saygı duyan,hatta gurur duyan ,şu olduğumuz yerde acaba ne yaptık da aşagılardayız diye düşünen biri oldumu hemen at gözlüğü takmış bagnaz mı oluyoruz.modern olmak bilim de teknoloji de çığır açmak mı,yoksa bilmde teknoloji de cığır acanları taklit etmek mi.
  • <b>İngilizce şarkı söyledik, ve maalesef 1.Lik kazandık. </b>Din elden gidiyor..!!..., Kültür batıl oldu... Vatan Hırıstiyan işgali altında...
    Nerde milliyet, nerde ataya babaya saygı..., ehli islamın evlatları uyanın.!!...Vurun kahpeye !...Gavur icadını söndürün...gebertin zailleri..Bunların hepsi din düşmanları..ne o cıbıldak cıbıldak karılar, oralarını buralarını oynatıyorlar....Gitsin evlerinde babalarının, kocalarının dizlerinin dibinde otursunlar..!!!

ÖRF ADET VE GELENEKLER..!!..Bunlarmıdır..?? Elin gavuru bile seni senden daha iyi anlıyor va tanıyor..!!

<u><b>İNGİLTERE</b></u>
    BBC; Türkiye, birinciliği hak etti, Çünkü, diğer bütün yarışmacıların aksine<u> <b>kendi kültüründen bir şeyler kattı</b></u>.

<u><b>YUNANİSTAN</b></u>
    ANTENNA TV; Türkiye, kültürel alanda da Avrupa'da büyük başarı elde etti. <b>Eurovision'daki başarı, Türkiyenin Avrupa Birliği kozu olacak.</b>

<u><b>İSPANYA</b></u>
    EL MUNDO;
    <b>Türkiye dün akşam sanatıyla da Avrupaya girdi</b>. Türkiyeden gelen melodi ve dans Büyüledi.

<b><u>ABC; Siyasilerin Avrupaya kabul etmediği Türkiye, müziği ile Avrupaya girdi.</u></b>

<b><u>HOLLANDA</u></b>
    HOLLANDA TELEVİZYONU;
    Önümüzdeki yıl İstanbuldayız. Heyecan dolu finali kazanan Erener, <u>Avrupalıların gönlünü fethetti</u>.

ALMANYA; <b>(!)</b>
    <u>PRO7 ; Rigada <u>trajik</u> karar. Türkiye Eurovisionu kazandı.</u>
    DPA; Daha önce ilk üç sıradaki ülkeler, birbirlerine hiç bu kadar yakın olmamıştı. Erenerin İngilizce şarkı söylemesi, Türkiye'de bir hayli tartışılmıştı...!!!!!

Siz saçma şeyleri tartışmaya devam edin arkadaşlar. Tartışmaya devam edin ki, düşmanlarımız artsın, güç kazansın, dostlarımız azalsın, hatta ortadan kalksın...

Değişin artık..değiştirin şu kafaları..!!..Başkasınınkiyle değil, kendi içinden değiştirin..değiştirmezseniz zaten..neyiniz var neyiniz yok..gidecek, cıscıbıl kalacaksınız ananızdan doğduğunuz gibi..hiç bişeyiniz kalmayacak..hiç bir şeyiniz..!!

Saygılar,

• Kim derdi ki vakitiyle pentagram'ın solisti olan demir şimdi sertab'la Türkiye'yi buralara getirecek [clps][spr]

Valla benim düşüncem demir için de sertab için de vasat bir parçaydı. Ama onlar karşılarındakilerin ne isteyeceğini bilecek kadar avrupayı ve Türkiye'yi bilen sanatçılar.[dont]

Bir de Barış manço tartışması var. Adam ister türkçe ister japonca ister ingilizce okusun güzel şeyler yaptı (karısını aldatırken ölmüş olması benim açımdan sanatını gölgelemez). [sml2k]

Ve sanatın dili olmaz, bu ruhla ilgilidir. Aksi olsaydı Beethoven, Mozart, Tchaikovsky bu kadar ünlü (hatta ölümsüz demekte sakınca görmüyorum) olamazdı...[clvr]
  • avrupalılar türk insanına vermek istediği mesajı vermiş.sizin yalnızca hamam ve raks kültürünüze hayranız.sizden baska bi cacık olmaz.avrupa birliğine hoş geldiniz işte böyle olun.baska seylerle uğrasmayın ekonomik kalkınma uretim keşif vs.bosverin .rakı ,hamam ,şis kebap,dansöz
    sizi bize bağlar.o faydasız işleri biz hallederiz.gücünüz de ülkeniz de AB.ye bağımlı huzur için de şarkılar söylersiniz.
  • milliyetçilikle ne alakası var kardeşim turkçe olsa kazanamazdık işte hiçte ii olmazdı şarkı ingilizce yazılmış milliyetçilikle alakası yok olsa Almanlar almanc sölerdi.onlar da ingilizce söledi
  • türkçe olmadıktan sonra kazanmışın neye yarar. ne yapmış olduk şimdi. sertap güzel sesi ile ingilizce söyledi o kadar. sonuçta güzel söylediği için kazandı. biz ne kazandık? bazılarına göre reklam yaptık, doğrudur. ama uluslararası alanda neyin reklamını yapmış olduk?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by nurkan</i>
    <br />milliyetçilikle ne alakası var kardeşim turkçe olsa kazanamazdık işte hiçte ii olmazdı <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    iste bundan bahsediyorum. "turkce olsa kazanamazdik"
    "turkce olsa kazanamazdik"

beynimize yerlesen bu. turkce kazandirmaz. dun bi arkadas ortaminda bugun bi yarismada, yarin is yerinde, bunlar boyle birike birike kazanan hep ingilizce oluyor. Turce kaandirmaz durumu gucleniyor. sonunda 200 kelimelik bir turkce ile turk diye dolaniyoruz etrafta.
  • Güç herşeydir arkadaş Osmanlının en güçlü zamanında millet osmanlıcayı nasıl öğreniyo konuşuyodu ise biz de ingilizce konuşmak zorundayız bu sadec bizimle alakalı değil uluslararsı dil ingilizcedir bu da devletlerin gücünden ileri gelir türkçeyi küçümsemiyorum hatta internet için en ii en kullanışlı dil türkçedir ama ger gör ki kullanabilir mi hayır
  • bozo Trükçe sölemedi para kazandı.Hem Türkçe olsa kazanazdık.Yabancı oldu Türkiyenin adı duyulmadımı?
    Türkçe olsa sen ne kazanacan?
  • şarkılardaki anlam da muzik kadar önemliydi türkçeyi kim biliyor kim anlayacaktı?
  • aç kalırım vatanımın prestijini düşünürüm.
    genç kuşağın yönlendirilme kaygısını taşırım
    geleceğin güçlü bir türkiye çevresine adalet veren bir türkiye olmasını umut ederim
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by driver</i>
    <br />aç kalırım vatanımın prestijini düşünürüm.
    genç kuşağın yönlendirilme kaygısını taşırım
    geleceğin güçlü bir türkiye çevresine adalet veren bir türkiye olmasını umut ederim
    sonra ...o yarışmaya da giremezsin ve sonra ne prestiji neden bahsedeceksin?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by nurkan</i>
    <br />Güç herşeydir arkadaş Osmanlının en güçlü zamanında millet osmanlıcayı nasıl öğreniyo konuşuyodu ise biz de ingilizce konuşmak zorundayız bu sadec bizimle alakalı değil uluslararsı dil ingilizcedir bu da devletlerin gücünden ileri gelir türkçeyi küçümsemiyorum hatta internet için en ii en kullanışlı dil türkçedir ama ger gör ki kullanabilir mi hayır

İngilizce konuşmak zorunda degiliz. ingilizce ogrenmek zorundayiz.

ingilizce ogrenmeyin demiyorum ki. ingilizce ogreneceksin elbette, kesinlikle ogrenilmeli. Ama gunluk hayatta konustugumuz dile bakin artik neredeyse ingilizce kullandigimiz kelimeler turkce kelimeleri gececek. İyi ingilizce bilmek konusmanin arasinda ingilizce kelime kullanmak zannediliyor. alakasi yoktur. iyi ingilizce bilen ayni zamandada turkceye hakim insanlara bakin konusurken ingilizce kelimeleri kullanmazlar.

• o yarışma da türk çe birinci olurum eğer dünyayı arkamdan sürükleyebiliyor.gerçekten iyi bir şeyler yapıyorsamhem o yarışmanın oyları tamamen siyasi biliyomusun.işte güçlü bir türkiye dünyaya her alanda bilmediği tarafsızlığı ve adaleti sağlamalı diye umut ediyorum.önce kendimizi kabul ettirmeliyiz bizi hala barbar tanıyanlara,iyi insanlar olduğumuzu göstermeliyiz
  • Ingilizce konuşmak zorundayız tarihte böyle yeni bir anakart çıktı modelini ismini cismini et bakiyim edbiliyorsan türkçe adamlar hergün yeni bi şe buluyorlar bunu engellemenin tek yolu güçtür güçlü olmaktır öğle ben ingilizce kelime kullanmayacam demekle aşılmaz bus sorun sorun da deil aslında fiber optik kabloya ne diğceniz harddiske cd rom a bunların kısaltmalrını nasıl okuyacaksınız CeDe rom diye mi
  • bilim tanzanca da olsa öğreniriz evelallah .önemli olan bilime ben ne verdim.
    <br />Ingilizce konuşmak zorundayız tarihte böyle yeni bir anakart çıktı modelini ismini cismini et bakiyim edbiliyorsan türkçe adamlar hergün yeni bi şe buluyorlar bunu engellemenin tek yolu güçtür güçlü olmaktır öğle ben ingilizce kelime kullanmayacam demekle aşılmaz bus sorun sorun da deil aslında fiber optik kabloya ne diğceniz harddiske cd rom a bunların kısaltmalrını nasıl okuyacaksınız CeDe rom diye mi

www.tdk.gov.tr

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.