Şimdi Ara

Türkiye' deki garip zihniyete çözüm ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilindiği üzere, yılbaşında bir çok olay yaşadık. Turistlere yapılan tacizle ülkemiz gayet utanç verici tablolara sahne oldu.

Bu garip zihniyetin, toplumda var olduğunu bilmek, yürüdüğünüz her kaldırımda olduğunu bilmek bile benim canımı sıkıyor.

Ve uzun süredir bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Fakat ne düşündüysem bu yasa dışı oldu. Yanil yasal ve yaptırım getiren bir çözüm bulamadım. Yasadışı bulabiliyoru ancak.

Size sorum şu;

Bu zihniyeti nasıl yok edebiliriz? Nereden ilham alıyor, neden bunu yapıyor bu insanlar?

• CEZALAR YETERINCE CAYDIRICI OLSA , EGITIM VE BILINC , POLIS VB. GIBI ISLERDE CALISANLARIN UZERINE DUSENI TAM ANLAMIYLA YAPMASI BIRDE HAPSE GIREN ADAMIN 3 GUN SONRA CIKMAMASIYLA ONLENEBILIR BELKI ANCAK ODA ZAMAN ALIR...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salt ceza çözüm değildir. Aksine sorunları daha da derinleştirir.
  • herkesin başına polis dikmeliyiz. yeterince polisimiz mevcut.
  • Cezaların caydırıcılığının çözüm olduğuna dair herhangi bir örnek görmedim bu zamana kadar. Eğitim, kültür seviyesiyle alakalı biraz olay.
  • Cinselliği tabu haline getirir,seks yapmayı bir basamak-ödül olarak görürsek bunların olması normal gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Cinselliği tabu haline getirir,seks yapmayı bir basamak-ödül olarak görürsek bunların olması normal gibime geliyor.

batı ülkelerinde cinsel suç oranı bizdekinden çok farklı değil bence ilgisi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bunu Türkiye'de yapsanıza
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Suat Kılıç yataklı vagonlardaki cinsel birleşmeleri önlerse sorunun çözümüne yaklaşabiliriz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903

quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Cinselliği tabu haline getirir,seks yapmayı bir basamak-ödül olarak görürsek bunların olması normal gibime geliyor.

batı ülkelerinde cinsel suç oranı bizdekinden çok farklı değil bence ilgisi yok.

+1

Tam tersine cinselliğin bir oyun olmadığı, belli ahlaki sınırlar ve kurallar dahilinde , mahrem bir şekilde yaşanması gerektiği çocuk yaştan itibaren anlatılmalı, nefis terbiyesi ve kendine hakim olmanın yöntemleri gençlere öğretilmelidir.

Ayrıca Kadının cinsel bir obje olarak değil insan olarak saygın ve mahrem ilişki kurmanın adabı öğretilmeli..

Bunların en başında Edep öğretilmeli herkese..

• bu olayların önemli bir bölümü köyden kente göçmüş işsiz, niteliksiz, cahil kitlelerden kaynaklanmakta. kentlileşme süreci çok sancılıdır. henüz medeni kentler inşa edemedik, çünkü geçiş süreci tamamlanmadı. birkaç nesil sonra her şey rayına oturacaktır. o zamana kadar bu olumsuzlukları görmeye devam edeceğiz malesef.
  • Bu forumda bile görüyoruz ki Türk erkeğinin çok büyük bir kısmının en büyük hayali ''sevişmek'' iken bu soruna çözüm bulmak neredeyse imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

bu olayların önemli bir bölümü köyden kente göçmüş işsiz, niteliksiz, cahil kitlelerden kaynaklanmakta. kentlileşme süreci çok sancılıdır. henüz medeni kentler inşa edemedik, çünkü geçiş süreci tamamlanmadı. birkaç nesil sonra her şey rayına oturacaktır. o zamana kadar bu olumsuzlukları görmeye devam edeceğiz malesef.

Saçmalık..

• Onlara Göre Eğlenmeye Giden Kadın Kaşardır. Zihniyet Meselesi Görgüsüzlükten Kaynaklanıyor Oradan Yola Çıkacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

bu olayların önemli bir bölümü köyden kente göçmüş işsiz, niteliksiz, cahil kitlelerden kaynaklanmakta. kentlileşme süreci çok sancılıdır. henüz medeni kentler inşa edemedik, çünkü geçiş süreci tamamlanmadı. birkaç nesil sonra her şey rayına oturacaktır. o zamana kadar bu olumsuzlukları görmeye devam edeceğiz malesef.

Saçmalık..

taksim'e gittin mi hiç hayatında? ya da şöyle söyleyeyim istanbul'a hiç geldin mi? meydanlarında, otobüslerinde, sokaklarında kısacası istanbul yaşamına karışıp hayatı gördün mü? görseydin "saçmalık" diyerek kestirip atamazdın emin ol.

• quote:

quote:

quote:

Saçmalık..

taksim'e gittin mi hiç hayatında? ya da şöyle söyleyeyim istanbul'a hiç geldin mi? meydanlarında, otobüslerinde, sokaklarında kısacası istanbul yaşamına karışıp hayatı gördün mü? görseydin "saçmalık" diyerek kestirip atamazdın emin ol.

Arkadaşım bir insanın zihniyeti bozuksa edebi yoksa köylü şehirli ne fark eder.Olay nerden geldiği nerden gideceği değildir.Sen Paris'e göre köylü sayılırsın o zaman.Avrupada bu durumlar olmuyor mu sanki fazlasıyla oluyor tabiki de.Işte bunlar tamamen zihniyet meselesi insanları köylü öh pis kaka şehirli çağdaş modern elit diye yaftalamanın anlamı yok..

• bulduğun çözümleri yasalaştır olay biter :) erbakanın bir lafı var : motor üretmek için başbakan olmam gerekti diyor. sende muhtemelen kanunlaştırmak için biyerlere geliceksin. ülkemizde sistem böyle ilerliyor.
  • quote:

Arkadaşım bir insanın zihniyeti bozuksa edebi yoksa köylü şehirli ne fark eder.Olay nerden geldiği nerden gideceği değildir.Sen Paris'e göre köylü sayılırsın o zaman.Avrupada bu durumlar olmuyor mu sanki fazlasıyla oluyor tabiki de.Işte bunlar tamamen zihniyet meselesi insanları köylü öh pis kaka şehirli çağdaş modern elit diye yaftalamanın anlamı yok..

"köylü pis kaka" cümlesi bile neyden bahsettiğim hakkında en küçük bir fikrin olmadığını gösteriyor. hemen "köylü -elit" geyiğine sarmanın lüzumu yok. tamamen başka bir şeyden bahsediyorum. buraya gelmeden anlaman çok zor.
    bu insanlar artık köylü değiller, şehirli hiç değiller. bu ikisinden tamamen farklı bir ara-geçiş kültürü mevcut.

ayrıca köylüleri aşağılamak gibi bir midesizliğe girmem mümkün değil çünkü akrabalarımın %95'i köyde yaşamakta. ve her sene köye giderim, büyüklerimi ziyaret ederim.

anlamadığın konularda yorum yapıp da insanları boşuna itham etme. bunu daha önce de bazı mesajlarım için yapmıştın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 28 Şubat 2013; 18:31:44 >

• quote:

quote:

"köylü pis kaka" cümlesi bile neyden bahsettiğim hakkında en küçük bir fikrin olmadığını gösteriyor. hemen "köylü -elit" geyiğine sarmanın lüzumu yok. tamamen başka bir şeyden bahsediyorum. buraya gelmeden anlaman çok zor.
    bu insanlar artık köylü değiller, şehirli hiç değiller. bu ikisinden tamamen farklı bir ara-geçiş kültürü mevcut.

ayrıca köylüleri aşağılamak gibi bir midesizliğe girmem mümkün değil çünkü akrabalarımın %95'i köyde yaşamakta. ve her sene köye giderim, büyüklerimi ziyaret ederim.

anlamadığın konularda yorum yapıp da insanları boşuna itham etme. bunu daha önce de bazı mesajlarım için yapmıştın.

Yazdığın ilk cümleyi tekrar oku.Arkadaşım hem yazıyorsun hem beni suçluyorsun :)

• quote:

Yazdığın ilk cümleyi tekrar oku.Arkadaşım hem yazıyorsun hem beni suçluyorsun :)

köyden kente göçmüş ve değişim geçirmiş, başkalaşmış, dönüşmüş kitlelerden bahsediyorum. köylülerden bahsetmiyorum. yorumların tamamını oku ve ona göre değerlendirme yap.
    benim rahmetli nenem hayatında şehir bile görmemişti ama şehirli insanları cebinden çıkaracak bilgeliğe sahipti. bunun bilincinde olan ben bir insanı köylü olduğu için asla aşağılamam.

yaftalamakla suçluyorsun insanları ama bakıyorum her fırsatta kafandaki kalıplara göre insanları yaftalamak için fırsat kolluyorsun. çıkar arkadaşım aklından bu kalıpları.
    neymiş; entel, dantel, modern, elit... hey allahım ya.

• Ceza asla çözüm değildir.Önemli olan suçu n hiç olmamasını sağlamaktır, bunun da tek yolu eğitimdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.