Şimdi Ara

Türkiye'deki Ekonomik Krizde B Planınız Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum 2000 yılından beri katlanarak sürekli 2016 krizi, 2017 krizi, 2018 krizi diye başlıklar ile bir beklenti içine girdik. Hayatımız pahalı ve belki de krizi yaşıyoruz fırtınanın belki de içindeyiz.

Peki ama gerçekten ağır bir kriz gelecek ise B planınız nedir, kendinize nasıl bir önlem aldınız? Yoksa şimdilik iyiyim, tam kriz gelirse düşünürüm mü diyorsunuz?

Ne yapıyorsunuz ve krizden ne şekilde etkilenmiyor veya etkilenmemeyi başarıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Şubat 2019; 18:35:48 >

• Türkiyeyi ve b planından öte olası küresel bir krizde C planına bakmak lazım.

Şuan herşeyi şirketler üretiyor olası büyük bir krizde şirkeler üretimi ve satımı durdurduğu zaman aç kalır insanlar birbirini yer.

Gıdadan giyisiye suya sabuna kadar hepsini şirketler üretiyor, tüm bu şirketlere hükmedenler sistemi durdurdu mu ne un ne ekmek hiç bir şey temin edemezsiniz marketlerde 1 hafta yeter ondan sonrası ne olucak?

Eve gıda alanlar 3 aylık periyodda alsın bu kısa vadeli çözüm, uzun vadede ekilcek tarım arazileri gerekli buda şehir için mümkün gözükmüyor. D planı olarak mümkün olduğu kadar şehirleri terkedin tarımsal arazilere yerleşmeye çalışın
  • esnaflık yapmaya, kredilerle ayakta durmaya, aslında çırpındıkça daha çok batmaya devam ediyorum, 1 aydır işyeri telefonu çalmıyor, ev araba var para etmiyor satılmıyor,

türkiyede o yıllardan beri pompalanan, bütün bankacılık sistemlerinden çıkıp kısaca paran kadar yaşayacağın zaman, (yani sistemden çıktığında) yavaş yavaş düzlüğe çıkmaya başlayabilirsin,

bankacılık sistemini tasarruftan başka kullanmayacaksın..
  • Bu kadar mı sadece iki kişi mi? Bir tanesi durumunu söylemiş diğerinde sıkıntı yok. Yani sadece bir kişi mi sıkıntı yaşıyor?

Beyler bayanlar sanırım ülkede kriz var diyenlerin işleri yolunda, B planlarına gerek duymuyorlar, ben bunu anladım. Ya da kimse üzerine konduramıyor ekonomik krizin kendisine dokunacağına inanmıyor veya ayağını sağlam bir yere dayamış buradan oradan şuradan habire kriz çıkartıyor, bu mudur yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Şubat 2019; 18:34:50 >
  • ingilizceyi akici konusuyorum nasilsa. Cocuk yuvasi gibi bir yer de bir iki ay karin tokluguna calissam tecrubeliyim diyerek uzak doguya ingilizce ogretmenligine gidebilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryuzaki Hideki

ingilizceyi akici konusuyorum nasilsa. Cocuk yuvasi gibi bir yer de bir iki ay karin tokluguna calissam tecrubeliyim diyerek uzak doguya ingilizce ogretmenligine gidebilirim
    Bence hiç şansın yok başka bir şey dene.

Bir insanın İngilizce öğretmeni olması için önce imla ve yazım kurallarını bilmesi gerekir. Ama sen henüz Türkçe olarak yazım hataları ve imla sorunu yaşıyorsun, İngilizceyi nasıl yazıp da öğrenci yetiştireceksin hayret. Boş ver sen. Uber filan kullan yurt dışına gitme şansın var ise ehliyet al bari. Ha bir de yurtdışında kebapçı oluyorlar. O daha bilindik bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Şubat 2019; 18:57:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Bence hiç şansın yok başka bir şey dene.

Bir insanın İngilizce öğretmeni olması için önce imla ve yazım kurallarını bilmesi gerekir. Ama sen henüz Türkçe olarak yazım hataları ve imla sorunu yaşıyorsun, İngilizceyi nasıl yazıp da öğrenci yetiştireceksin hayret. Boş ver sen. Uber filan kullan yurt dışına gitme şansın var ise ehliyet al bari. Ha bir de yurtdışında kebapçı oluyorlar. O daha bilindik bir şey.

Alıntıları Göster
    İmla hatam varsa ya telefon klavyesindendir ya da Türkiye'ye uzun zamandır gitmemiş olduğumdandır.

Ben şu Çin'de Çince bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. Okulu bıraksam ve hiç Çince kullanmadan sadece İngilizce ile öğretmenlik yapsam aylık en az 9bin liraya yakın gelirim olacak, İngilizce kurslarında yabancılar Çinlilerden daha yüksek maaş alıyor.

Uzak doğu ülkeleri ile ilgili pek bir bilginizin olmadığı belli, düşüncenizi paylaşmak istemenize de saygı duyuyorum ancak üslubunuz hoş değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ryuzaki Hideki kullanıcısına yanıt
    Hem dalga geçer gibi yaz hem de imla hataları es geç umursama sonra bana niye saygı duymadın de. Hmm. Öğretmen olacak isen biraz daha bunlara dikkat etmeli bence.

Ayrıca Çin'e gitmiş orada da iyi kazanmayı düşünüyor isen bu forumlarda ülkeyi kurtarmakla hala ne işin var B planını yaşa gitsin.
  • quote:

Hem dalga geçer gibi yaz hem de imla hataları es geç umursama sonra bana niye saygı duymadın de. Hmm. Öğretmen olacak isen biraz daha bunlara dikkat etmeli bence.

Ayrıca Çin'e gitmiş orada da iyi kazanmayı düşünüyor isen bu forumlarda ülkeyi kurtarmakla hala ne işin var B planını yaşa gitsin.
    Hem dalga geçer gibi yaz hem de imla hataları(nı) es geç umursama sonra da bana niye saygı duymadın de. Hmm. Öğretmen olacak isen biraz daha bunlara("biraz" kelimesinden önce) dikkat etmeli(sin) bence.

İyi forumlar kendisini düşünüp ülkesini hiç düşünmeyen ve diğer vatandaşların da düşünmemesinden dolayı paçayı kurtarma planı yapmaya çalışan yurdum insanı.

• plan mlan yok bam bam bam.

şu sıralar işlerimiz durgun. patron söyleniyor.
    işsiz kalma durumum var. aynı zamanda eytliyim.
    biraz birikmiş param var. o kadar.

bilmiyorum yani ne olucak. mesleğimi söylemeyeyim.
  • Plan yok.Neyin planı yapacağız ki ? Stok yapılabilecek şeyleri yaptık / yapıyoruz..3 ay önce döviz altın aldık tuttuk kenarda falan ama yetmez yani.

Allahtan ev kira değil ve az 800 lira da olsa kira geliri var.

• Ryuzaki Hideki kullanıcısına yanıt
    Hadi canım ciddi misin? Çok ayıklamışsın da o imlamı senin yazdığın daha Türkçe harflerin yarısı bile bulunmayan imlan ile düzeltmeye çalışman da enteresan olmuş. Pek uğraşma istersen. Önce Türkçe harfler kullan Ata'mın harf inkılabına sadık kal, sonra goygoy çekersin.

Sizin oralarda nasıl diyorlar sevgili Animacığım, şöyle söyleyeyim.

不要影子
  • Öncelikle Türkiye'de uç noktada bir kriz olmaz.Daha satacakları çok sey var.
    Ama olsa baba ocağına dönerim biraz arazi ve ev var , temel gıdaları üretip idare ederiz.
  • quote:

Hadi canım ciddi misin? Çok ayıklamışsın da o imlamı senin yazdığın daha Türkçe harflerin yarısı bile bulunmayan imlan ile düzeltmeye çalışman da enteresan olmuş. Pek uğraşma istersen. Önce Türkçe harfler kullan Ata'mın harf inkılabına sadık kal, sonra goygoy çekersin.

Sizin oralarda nasıl diyorlar sevgili Animacığım, şöyle söyleyeyim.

不要影子
    Türkçe klavyeyi açmadan yazdığım yazıdan başka eleştirecek malzeme bulamamış bir de üstüne Ata'mızı kullanarak laf sokmaya çalışıyorsun. Daha harf inkılabının getirdiği ekleri kullanamayan hatta cümle kurarken bile lise düzeyi anlatım bozukluğu yapan birisin. Yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryuzaki Hideki -- 6 Şubat 2019; 20:51:36 >
  • Git de kendine Türkçe bir kullanıcı ismi al o zaman, animani Ryuzaki. Lüzumsuz şey. Sen önce kendini eğit sonra başkalarına eğitim verirsin. Konu baltalama trollü ergen.
  • quote:

Git de kendine Türkçe bir kullanıcı ismi al o zaman, animani Ryuzaki. Lüzumsuz şey. Sen önce kendini eğit sonra başkalarına eğitim verirsin. Konu baltalama trollü ergen.
    Ülkeyi beğenmeyip plan yapmaya çalışan, planı da bulamayıp belki işe yarar diye başkalarına soran sen birden milliyetçi kesildin

Kullanıcı adımı ister Türkçe yaparım ister Japonca ister Çince... Bunca Arap adını kimliğinde taşıyan insan Türk olunca birşey olmuyor da bir takma adı Japonca yapınca mı kötü oluyoruz

• quote:

İmla hatam varsa ya telefon klavyesindendir ya da Türkiye'ye uzun zamandır gitmemiş olduğumdandır.

Ben şu Çin'de Çince bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. Okulu bıraksam ve hiç Çince kullanmadan sadece İngilizce ile öğretmenlik yapsam aylık en az 9bin liraya yakın gelirim olacak, İngilizce kurslarında yabancılar Çinlilerden daha yüksek maaş alıyor.

Uzak doğu ülkeleri ile ilgili pek bir bilginizin olmadığı belli, düşüncenizi paylaşmak istemenize de saygı duyuyorum ancak üslubunuz hoş değil.

Alıntıları Göster
    Çin'e kaçmayı planlıyon da Çin vatandaşı olursan askerlik süreni iyi hesapladın mı baari, sonra geri vites kaça kaça A planına geri dönme amimali.

Çin'de Zorunlu askerlik sistemi uygulanmaktadır. İhtiyaç olması halinde kadınlarında askerlik yapmaları öngörülmüştür.

Hizmet süresi kara kuvvetlerinde 3 yıl, deniz ve hava kuvvetlerinde 4 yıldır. Vicdani retçilik statüsü bulunmamaktadır.

Yeaani B planını biraz daha düşün istersen.

• quote:

Çin'e kaçmayı planlıyon da Çin vatandaşı olursan askerlik süreni iyi hesapladın mı baari, sonra geri vites kaça kaça A planına geri dönme amimali.

Çin'de Zorunlu askerlik sistemi uygulanmaktadır. İhtiyaç olması halinde kadınlarında askerlik yapmaları öngörülmüştür.

Hizmet süresi kara kuvvetlerinde 3 yıl, deniz ve hava kuvvetlerinde 4 yıldır. Vicdani retçilik statüsü bulunmamaktadır.

Yeaani B planını biraz daha düşün istersen.

Alıntıları Göster
    Sen her ülke önüne gelene vatandaşlık veriyor sanıyorsun galiba, oturumu falan geçtim bir de a'dan z'ye bütün haklar veriliyor sanmışsın şu mesaja bak yaşın kaç senin

Okuduğunu anlamada da sıkıntı var galiba. Yukarıda da söylediğim gibi ben şu an zaten Çin'deyim. Çine kaçma gibi bir planım yok. Yazdığım da b değil c veya d planı sayılır aslında. Gözü kara herkesin yapabileceği bir şey.

• quote:

Sen her ülke önüne gelene vatandaşlık veriyor sanıyorsun galiba, oturumu falan geçtim bir de a'dan z'ye bütün haklar veriliyor sanmışsın şu mesaja bak yaşın kaç senin

Okuduğunu anlamada da sıkıntı var galiba. Yukarıda da söylediğim gibi ben şu an zaten Çin'deyim. Çine kaçma gibi bir planım yok. Yazdığım da b değil c veya d planı sayılır aslında. Gözü kara herkesin yapabileceği bir şey.

Alıntıları Göster
    过年传说:凶恶的年兽如何被制服
    《水浒传》中宋朝人过年的那点事
    普鲁士何能统一四分五裂的德意志
    反经:气魄与胸襟决定了事业格局

宋朝前没棉花,古人如何御寒 清代皇家的年夜饭吃点啥
    明朝赋税有多重 与黄巢闹翻:唐义军教父王仙芝咋死的
    真的是章邯命令王离包围巨鹿吗? 唐朝时期的马球运动
    农耕世界与游牧世界的冲突 杜甫最朝气蓬勃的《望岳》
    平叛英雄:康熙警卫局局长 契丹民族“集体失踪”之谜
    李鸿章为何不帮光绪却效忠慈禧 建康战役岳飞大破金军
    经济最繁荣的北宋非统一王朝? 孙猴为何敢跟如来打赌
    汉郡守不鼓励节日加班 关汉卿:锁在迷雾中的“曲圣”

军事

军图
    深度
    大国博弈
    军史
    滚动
    出鞘
    105mm炮雄风再起

歼20放弃隐身性能也可吊打四代机
    歼16配歼20可完美弥补我空军需求
    歼10C补齐最重要短板可利好歼20
    中国外贸版枭龙未来或更换俄航发

我国产航母即将进入总段合扰 使用常规动力+电磁弹射
    蔡英文治下台湾新年求运势:没有"国运签"或"气数将尽"
    挪威指中国构成安全威胁 中方:对华无端攻击十分荒唐
    我空降兵克服火力不足恐惧症 轻型122火箭炮射程50km
    热点解析|我055对岸火力惊人 鹰击18威力超朱姆沃尔特
    组图:威龙新春来送福!空军官曝歼20中国红贺岁壁纸
    组图:新春也亮剑!我海军052D神盾舰中太平洋实战演练
    组图:猛龙为你守岁!空军某部歼10新年战备值班不停歇

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Şubat 2019; 21:24:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.