Şimdi Ara

Türkiye'de Yoksulluk Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Hemen belirteyim herhangi bir gruba partiye hiç ilgi duymuyorum. Duysaydım açık açık belirtirdim. 21 yaşında Samsun'da öğrenciyim. Aylık brüt gelirim iki bin TL.

Türkiye'nin pek çok yerinde bulundum toplumda kültürel, toplumsal, politik, ileriye yönelik çok şikayet var ama ekonomik şikayetler hepsinden fazla ayrıca yaptığım araştırmalarda bu şikayetler 1990'lar dan beri katlanarak artmış. 20-30 yıl öncesine baktığımızda şikayetler için haklı nedenler varmış. Günümüzde ekonomik olarak yakınan insanlar ile o zaman ki insanlar arasında gerçekten uçurumlar var. Toplumda işsizlik oranı fazla bu yüzden barınma ihtiyaçlarını karşılayamayan ve sonunda illegal işlere başvuran insanlar şuan ortalama 40-60 yaş aralığında.

Günümüzde ise ortalamaya vurduğumuz zaman ne yazık ki Türk halkının %60-65'i yoksulluk sınırının altında. İşsizlik oranı 2012 yılından sonra hızla yükselişe geçmiş. TL, Dolar karşısında devasa şekilde değer kaybetmiş. Kredi borçları gırtlağa dayanmış. Toplumda ciddi psikolojik,ailevi sıkıntılar olmuş. Yani Türkiye her yıl ekonomik çöküşe doğru yol almış.

Buraya kadar her şey çok kötü gerçekten hatta korkunç. Peki geldik işin renginin değiştiği yere. Dışarı en son çıktığınız saati veya günü hatırlıyor musunuz ? Yada toplu taşıma aracına en son bindiğiniz saati veya günü ? Hiç gözlemlediğiniz mi ? Size tavsiyem sırf bunu gözlemlemek için dışarı çıkın. İnsanların ne giydiklerine neye bindiklerine hangi mekandan çıkıp hangi mekana girdiğine hangi mağazadan çıkıp hangi mağazaya girdiğine.

Türkiye'de ki lüks tüketim verilerine baktınız mı hiç ? Türkiye lüks tüketim konusunda Dünya'da 23.sırada Kişi başına düşen milli gelir sıralamasında ise 65.sırada olduğunu biliyor muydunuz ? Sizce bunun nedeni ne ? Zenginlik mi ? Aptallık mı ? Bütün Türkiye aptal olamayacağına göre bence zenginlik.

Tekrar eskiye dönelim. Hepimiz hatırlarız. İbrahim Tatlıses'in ''bir flüt kaç para ulan !'' diye bağırışını. O filmde İbrahim Tatlıses yoksul bir insanı oynamıyordu zamanın Türkiye'sinde ortalama gelire sahip bir bireyi oynuyordu. Günümüzde bunun yerini ''bir iphone x kaç para ulan'' ''bir gta 5 kaç para ulan'' ''bir volkswagen golf kaç para ulan'' gibi haykırışlar aldı. Pek çoğumuz pahallı internet ücretlerinden şikayetçiyiz (bende dahil) ama neden 55 TL vermek yerine 80-100 TL gibi ücretler veriyoruz ? Hızı yüksek diye hatırlatayım biz fakiriz bırakalım onu zenginler kullansın. ''Diğer ülkelerde 1000 mbit 20 dolar'' gibi sözlere biraz alışık olduk sanki. Onuda aşağıda ki paragrafta açıklık getireyim.

Türkiye kurulduğundan beri uluslararası pazarda hep geri planda kaldı. Nedeni ise Türkiye'nin kaynaklarının nüfusa orantılı az oluşu ve değersiz yeraltı kaynaklarının olmasıydı. Aslında bakarsanız Türkiye kurulduğundan beri ekonomik krizde. Türkiye toplumu bu krize o kadar alışmış ki 1 doların 4 TL'ye yaklaşmasını bile ''Biz dolar kullanmıyoruz ki'' cümlesiyle bertaraf etmesiyle anlaşılıyor. Türkiye gelirini vergilerden sağlayan bir ülke. Yani açık söylemek gerekirse toplum vergi vermediği taktirde bırakın park çevre düzenlemesi askeri helikoptere mazot yükleyemez durumda.

Ne çok yazmışım ya Benim düşüncelerim bunlar arkadaşlar. Olumsuz yorum gelecek tabi ki asgari ücretle geçinip 6000 TL'lik bilgisayar, telefonlardan yazan arkadaşlardan. Sağlık olsun ne diyeyim. Bu arada bu arkadaşlara lafım Zara'da deri montlar 300 TL'ye düşmüş. Nerden gördün diyecek olursanız LCW'ya giderken camda gördüm. Herkese kolay gelsin.

• kim okucak bunu be moruqcum
  • Favori ekle zamanın olunca okursun hocam
  • Nick konu uyumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su yavaş yavaş ısınıyor olan bu tamamen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzde 65 yoksulluk sınırının altında yazmışsın

Başlığın tam tersi

Ben yine de güzelce anlatayım. Hdi endekse bir bak bakalım. İnsani gelişmişlik endeksi. Türk insanı acaba insani, organize şehirlerde yaşayıp, kaliteli eğitime, sağlığa ulaşıyor mu gibi bir sorunun cevabını oradan anlarsın.

İnsani gelişmişlik endeksinde maalesef çok alttayız. Yani şehirlerimizde toplu taşıma imkanları kötü, şehirlerimiz dünyanın yaşanılır şehirleri arasında gerilerde, kaliteli eğitim ve sağlığa da zengin toplumlar kadar kolay ulaşamıyoruz.

Üstüne paranın topluma dağılma endeksi olan gini endeksimiz de kötü. Para topluma sağlıklı yayılmıyor. E zaten yandaşçılık ve Zarrab’dan da anlarsın.

Kısacası biraz makro bakarsan tablo pek de iyi değil.

• turkiyede yoksulluk olmasa bu kadar uzun yazmazdınız zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizlerin anlamasının tek yolu burada 2000 alıyorsan sizi avrupaya götürüp orada 2000€ karşılığında çalıştırmak. Başka türlü anlamazsınız siz. 80 milyon ülkeyi adam çevresinde gördüğü 100 kişiden anlatıyor

• Öğrenciye hayat bedava.

Üniversiteler bedava, kyk çok ucuz ve güzel, okulda spor salonu ve havuz oluyor. Yemek çok ucuz. Kütüphaneler bedava. Theo'ya hak veriyorum.

• hiçbir dhli bunu okumaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar boş atmışsın bilader

• ZARA abartılmış kalite olarak fiyatını haketmeyen balon bir markadır.

• Dolar 4 tl olmus ve bız herseyımızı ıthal ederken ekonomımız kotu değil diyen varsa dıyecek bırsey yok.

Ben cok uzuluyorum halımıze ve korkuyorum daha gencız hayata yenı atılacaz ama gelecekte ne bekledıgı belırsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: şerrif

Senin yedi sülalene cima eyleyim,bir akroll maaşı için bak yedi sülaleni sattın demekki yoksulsun

İlk olarak galiba sizde sülaleler arasında cima gayet normal geliyor ki böyle bir şey yazmışsın neyse bizde sülale kutsal olduğu için senin sülalene bir şey diyemeyeceğim. İkinci olarak gerçekler bu kadar canını açıtmış ki bu kadar atarlanmışsın herhalde ?
    Dediğim gibi ben herhangi bir partiyi ön plana koymadım ki. Sen hangi partilisin dersen ben hiç bir partili değilim fanatizm karşıtıyım bu yüzdende yesinler birbirini olarak düşünüyorum. Şimdi sana tavsiyem elinde ki en az 1000 TL'lik telefonu 4-5 sene kullan lüks yaşama özenme yaşama standartlarını geliştir. Tabi ki sana tavsiyem bu yönde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

Dolar 4 tl olmus ve bız herseyımızı ıthal ederken ekonomımız kotu değil diyen varsa dıyecek bırsey yok.

Ben cok uzuluyorum halımıze ve korkuyorum daha gencız hayata yenı atılacaz ama gelecekte ne bekledıgı belırsız.

Hocam herşeyimizi ithal ederken diyorsun da ihraç edebileceğimiz neyimiz var ? Bor deme gülerim. Tarım ürünleri Türk halkına yetmiyor. Teknolojik olarak zaten geri plandayız ham madde yok ürün yok. Ne ithal edelim hava mı ? Biraz işin kökeni in ve atalarımızın 1 meridyen aşağıya yerleşmediğine üzül bence.
  • Hocam baştan söyleyeyim ''siz'' derken beni içine alma. Dediğim gibi herhangi bir partiye üye olsaydım 2012'den sonra ülke gelişti işsizlik azaldı gibi cümleler kurup bitirirdim. Ayrıca demin arkadaşa dediğim gibi Türkiye kurulduğundan beri ekonomik krizi hiç bir iktidara bağlayamazsınız. Jeopolitik konumumuz iyi diyerek yıllarca kandırdılar bizi. Ürettiğimiz ürün yokken ihracat yapamıyorken ki yapabileceğimiz ham madde yok ekonomi bu şekilde devam edecektir. İster A iktidar olsun ister B. Ben B partisine oy veriyorum ki iktidar değiştikten sonra günümüz gençlerinin ekonomi ve iktidarın aslında o kadar bağdaştırıcı unsuru olmadığını görsün diye.
  • ilk pararafı okudum iş yerinde olduğumdan okuyacak vaktim yok,
    tek sorum (cevabı yazının geri kalanında var mı bilmiyorum) öğreci olarak aylık gelirin nasıl 2000 tl oluyor...

ben öğrenci iken 280tl burs, günlük(18:00- 01:00) 15 tl kahvede garsonluk ile aylık 700 civarı bir geliri zor görüyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

ilk pararafı okudum iş yerinde olduğumdan okuyacak vaktim yok,
    tek sorum (cevabı yazının geri kalanında var mı bilmiyorum) öğreci olarak aylık gelirin nasıl 2000 tl oluyor...

ben öğrenci iken 280tl burs, günlük(18:00- 01:00) 15 tl kahvede garsonluk ile aylık 700 civarı bir geliri zor görüyordum

Sağlık olsun hocam vaktini almadan kısaca anlatayım.

Babam makine üretim ve imalatı yapıyor. Durumumuz milletin imrenerek baktığı arabaları kıyafetleri almaya yetiyor. Ama klasik gösteriş meraklısı Türk toplumunun yaptığı gibi değilde 2003 Model Doblo ve 600 TL'lik telefon (babam hala 1100) kullanıyor ve LCW'dan giyinerek yaşam standartlarımızı düşürmeden yaşıyoruz. Bende 2000 TL ile bunlardan kısıp gayet güzel yerinde bir yaşam sürüyorum.

• Kötününİyisi kullanıcısına yanıt
    en doğrusunu yapıyorsun kimin ne yaptığının önemi yok
    vaybe babamız 2bin gönderdide biz mi yaşamadık
  • Türk insanı durmayı ve tepki göstermeyi bilmiyor. Ben de bilirim yeni iphone almayı, ki öğrenciyim birazcık zorlasam babamı iPhone X alır ama almıyorum eskisiyle idare ediyorum çünkü 6,5 bin lira vermek istemiyorum. Araba fiyatları artıyor insanlar buna bağırıp çağırıp isyan ediyor ama kredi çekip arabasını gene de yeniliyor. Fiyatların artmasına tepki göstermek isteyen almasın. Zorunluysa da muadili olan daha ucuz ürünlerden alsın. F/P oranı artık gitti yerini en pahalıyı alayıma bıraktı. Bi iki kişiyle bu tepki gösterilmez genel olarak fiyatı abartılı artan ürünü almazsak insanlar eskileriyle idare ederse fiyatlar düşer zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.