Şimdi Ara

Turkiye'de yasayan Turkler karma irk degil midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biz de Anadolu'ya 1071'de geldigimizden oturu burada onceden yasayan milletlerle (Bizanslilar, Romalilar, Rumlar, Cerkezler, Lazlar vs.) ile ciftlesip karma bir irk olmadik mi ayni Amerikalilar gibi? Bilirsiniz Amerika dedigimiz ulke de bir cogu Avrupa'dan goc edip karma olusmus bir millet. Ayni zamanda burada yasayan halki Muslumanlastirdik degil mi? Asil sorum su, muhtemelen DNA testi yaptirsak Orta Asya'dan kalma genlerimiz oldukca dusuk cikacak Avrupali genlerine kiyasla. Peki bazi insanlar ben has Turk'um derken neyi kast ediyor? Hissettigini mi yoksa biyolojik olarakta Turk oldugunu mu?

Yobaz gibi hakaret edip ulkuculuk milletcilik kasip SEN TURK OLMAYABILIRSIN BEN TURKUM EHOEHEO diyen tipler konudan uzak dursun sikayet edilecektir. Bu sadece merak ettigim aklima takilan bir sorudur, tesekkurler.

• Aşırı düşük tarih bilgim ile bir şeyler yazıyım.
    1071 yılı öncesinde Anadolu bölgesinde Türkler mevcuttu.
    En basit kanıtı olarak kavimler göçünü gösterebilirim.
    hatta 1-2 yıl öncesinde de Türk kültürüne ait taşlar bulunmuştu heykel gibi balbal olması lazım.
    Melezleşme konusuna gelirsek hiç ama hiç araştırmadım ama belli bir süre boyunca saflıkları korumuşlardır.
    kabaca bir tahminde bulunacak olursam Osmanlı dönemi ile birlikte karışım gerçekleşmiş olabilir.
  • Ben karma felan değilim. Genelde Türk olmayanların kendini bu topraklara yamamaya çalışması bu argüman.
  • Ayrıca çerkezzler biz gelmeden önce felan burada değillerdi. Çerkezzler yakın tarihte geldiler çok geç
  • Türkler genel olarak kırma zaten, orta asyadan buraya gelmek bilmem kaç jenerasyon sürüyor yolda iran, rus, ermeni ne varsa toplayıp geldik.
  • bkz. 10 milyon afgan+suriyeli+diğer milletler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence haklılık payın var.
    Mesela bazı cahiller Kürtlere Irkçılık yapıyor mesela adamın Ailesinde kürt dolu.Bu da öyle birşey.
    Yıl olmuş 2020 ırk işleri boş işler.Vatanına sahip çıkacaksın hainlik yapmayacaksın benim için bu kafi gerisi hikaye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Karma olmadığını kanıtlayabilir misin? Hala orta asya genlerini %100 taşıyor musun yani

• Bu ülkede böyle dibine kadar zorlasan %3 saf Türk çıkmaz muhtemelen
  • O iş kültürle olur. Dnaya bakarak çözemezsin. Mesela sorsan yok biz buharadan geldik yok horasandan geldik derler sanki buralardan milyonlarca insan vardı. Peki anadoludaki yerli halka ne oldu?
  • Dünyada karma olmayan insan yok.
  • Saf ırk diye birşey yok ama amerikalı örneği yanlış. Amerikalı dediğin insanlar özünde ingiliz, sonradan almanlar, italyanlar derken bütün dünyadan ama çoğunlukla başta Avrupa ardından da Afrikadan göç almış bir ülke. Yani abd gibi bütün dünyadan, bu boyutta göç almış başka bir ülke olmadığı için Türkiye veya başka bir ülke ile karşılaştırılması saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Saf ırk diye birşey yok ama amerikalı örneği yanlış. Amerikalı dediğin insanlar özünde ingiliz, sonradan almanlar, italyanlar derken bütün dünyadan ama çoğunlukla başta Avrupa ardından da Afrikadan göç almış bir ülke. Yani abd gibi bütün dünyadan, bu boyutta göç almış başka bir ülke olmadığı için Türkiye veya başka bir ülke ile karşılaştırılması saçma.
    amerikalılar özünde ingilizmi amerikalıalar özünde yerli kardeş sonradan gelenler ingiliz ispanyol
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Yani Ingiltere'ye göç etmiş Türk bir aile İngiltere'de çocuk sahibi olursa çocuk İngiliz oluyor, doğru mu anladım?

• Şok şok şok
    En büyük akrabalık Ermeni ve Yunanlılarla.

https://jöntürk.net/turk-kimligi-ve-turkiyenin-gen-haritasindan-cikan-sok-sonuclar

Ağlamayn; dedenizin Thales olmasının kötü bir yanı yok.

• Almanlar Saf Irk diye biliyorum hepsi olmasada ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2005 üyesi

amerikalılar özünde ingilizmi amerikalıalar özünde yerli kardeş sonradan gelenler ingiliz ispanyol

Alıntıları Göster
    Sence burada bahsedilen yerliler mi? Biz abd devletini oluşturan/kuran insanların milletinden bahsediyoruz. Bunu da açıklattın ya ne diyim.

• Her ırkta olduğu gibi bizde de bazı karışımlar olmuştur elbet ama bu bizi melez ırk yapacak kadar büyüklükte değil. Aslına bakarsak asıl karışım Anadolu'da değil Anadoluya gelmeden önce yaşanmıştır. Orta Asya'da Irani halkarın bir kısmı Türkler arasında erimiştir hele koca bir Soğd kavmi tamamen Türkleşmiştir. Bunun yanında Batı Türkleri olan Oğuzlar tarih öncesi çağlarda o dönem bugünkü Kazakistan topraklarınn bulunduğu bölgede yaşayan Hint-Avrupa ulusları ile belli bir oranda karışmıştır. Aslında bu Batı Türklerinin Diğer Türklere oranla daha az çekik gözlü olmasının nedenidir.Görünüm farkının başka bir nedeni ise Doğu Türkleri olan Kıpçak-Tatar gibi kavimler ise Çin ve Moğollarla karışım yaşamış olmasıdır. Yani Bir Kırgız bizden daha Türk olduğunu iddia edemez her kavimde bölgesine göre karışımlar olmuştur. bizim Dna'mızda Rum-Ermeni izleri varsa onların Dna'sında Moğol-Çin izleri çok daha fazladır.

Biz Anadolu'ya geldikten sonra Anadolu'nun yerli halkı büyük oranda köylerden şehir merkezlerine taşınmıştır Kırsal alanda ezici bir çoğunluk Türklere geçmiştir. Yaşam tarzımından dolayı insana daha fazla ihtiyaç duyduğumuz için (hayvancılık vb) yerli halka oranla daha fazla üredik, yerli halk ise aynı kaldı ve ya az miktarda nufuslarını artırdılar. (toplamda 2.000.000 a yakın Rum ve Ermeni nufusu Mübadele ve techirle gönderdik yani yerli halk bir yere kaybolmadı) Hıristiyan-Müslüman arasında kız alıp verme olayları çok yaşanmadığından dolayı sadece Müslüman olan Hıristiyanlar içimizde erimiştir bu da çok abartılacak bir sayıda değildir. Dinsel azınlıklarının haklarının muhafaza edilmesi ve dinlerini rahatça yaşayabilmeleri dinden dönmelerin büyük oranda olmasının önüne geçmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağan2015 -- 13 Aralık 2019; 14:6:10 >

• Selamlar

Evet bizler Türkiye de yaşayan halklar nezdinde Türk milleti olarak tanımlarız kendimizi, bu ulus olmaktır ırkçılık değildir sağa sola çekilmemeli istismar edilmemelidir.

Atatürk Ne Mutlu Türküm Diyene derken de bunu kastetmiştir, birleştirici bir sözdür bu, ulus olmayı tek millet tek bayrak olmayı ifade eder tartışmaya rahatsız olmaya hiç gerek yoktur aslında.

Osmanlıda böyleydi muazzam sınırları altında arabından boşnağına bir çok halk yaşamaktaydı ancak tümü Osmanlı olarak anılırdı aynen abd yi oluşturan afro amerikanlar meksika ve ispanyol asıllılar fransız ingiliz irlanda polonya iskoç italyan ve alman asıllı amerikalılar gibi, ancak tümü amerikalı olarak geçer ve ben amerikalıyım der, amerikan ulusal marşı okunurken meksika asıllısı da çin göçmeni de sağ elini kalbine koyar olay budur bir bayrak altında millet olmak ulus olmaktır.

Anadoluda ki Türk ırkına gelince evet 1071 öncesinden de başlayarak anadoluya oba oba ilk giren boylar kayılar kızıklar avşarlar vs... gerçekten eski osmanlı minyatürlerinde de görüleceği üzere asya tipi orta boylu çekik gözlü eşgalli bir ırkız türkler olarak ancak anadoluda hali hazırda yaşamakta olan acemler, rumlar, kürtler, araplar, makedonlar ile evlenmeler neticesinde özellikle yerleşik hayata geçildikten sonra elbette karma bir halk ortaya çıkmıştır bu şehirleşmenin yerleşik hayata geçmenin de doğal bir sonucu olmalıdır.

Osmanlı balkanlarda ortadoğuda ve kuzey afrikada fethettiği topraklarada anadoludaki türkleri göndererek orada dengeli karma bir nüfus politikası hedeflemiş, a kabinde evlenmelerle oralarda da karma bir halk ortaya çıkmış.

İstiklal harbi sonrası yunanistanla yapılan Mübadele de giritten yanyadan selanikden gelen müslüman halkın bir çoğu daha önce anadoludan götürülüp yerleştirilen türklerdir ancak yüzyıllarca kaldıkları o topraklarda rumlarla arnavutlarla pomaklarla giritlilerle kız alıp vermeleri kaynaşmaları çok doğal bir durum olsa gerek.

Halen anadoluda kırsal kesimde anadoluya ilk gelen Türk boylarının torunları köylerde ve kasabalarda mevcut, özellikle güney marmamranın ve egenin köylerinde orta anadoluda kuzey ve batı karadenizde doğu anadolu ve güney doğu anadolunun belli bölgelerinde akdenizde yörük türkmen olarak bilinen ve batıda daha ziyade manav olarak tabir edilen halklar diğer etnik kökenden gelen halklarla daha az kaynaşan coğraflayarda daha özgün kalabilen bir nüfustur.Bu nüfus sanayileşmenin getirdiği büyük kentlere göç sonrası yerleştikleri şehirlerin yapısına uygun olarak daha kozmopolit yapı içinde farklı bölgelerden gelip yerleşmiş insanlarla evlikikler yaparak daha mozaik bir yapıya bürünebiliyorlar.

Bunun ülkenin sosyo ekonomik şartlarına göre şekil aldığı ortadadır.

Ben %100 türküm diyen bir kişinin soy ağacı gerçekten eski türk boylarına kadar uzanıyor olabilir, ancak bunu yanlış bilen öyle zanneden geçmişte farklı bir etnik kökenle kaynaşma sonucu genleri farklı çıkanlarda olacaktır.

Aslında burada kişinin ne hissettiği ve nereye ait olmak istediği kendi iç dünyası hayat görüşü ve kendi psikolojisi açısından önem arzeder,bunun dışında Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak esastır.

Bakın Türkiyedeki Osmanlıdan başlayarak oluşan mozaik yapıya kendimden örek vereceğim !

Babamın babası rahmetli dedem 1919 da sırp işgaline uğrayan makedonyadan gelerek osmanlı vatandaşıyken askere alınmış Arnavut kökenli bir müslüman dır. 1922 de büyük taarruz sonrası terhis olmuş bir istiklal harbi gazisidir ruhları şad olsun.

Annem ise yerli anadolu halkıdır yörüktür türktür manav olarak tabir edilir güney marmaranın bir köyündendir, bizler yani doğan çocuklar melez oluyoruz bu noktada ancak sorulduğunda Türküm diyoruz !

Bakın burada hassas bir durum var aslında sorulduğunda Arnavutum da diyebilirsiniz kimsenin itirazı olamaz saygısızlık da olmaz ancak hissetme meselesidir bu, ben kendimi bu vatana bu toprağa bu millete bu bayrağa ait hissediyorum türküm diyorum, diğer bir yuttaşımız hayır ben kürt olduğumu yada gürcü olduğumu söylemek istiyorum da diyebilir elbette buna hakkı vardır.

İşte burada hassas nokta hangi etnik kökenden gelirsek gelelim Türkiye cumhuriyeti anayasasına kanunlarına bayrağına toprak bütünlüğüne vatandaşlık görevlerine bağlı saygılı yararlı fertler olabilmek,mesele bu.

Bunun dışında hiçbirimiz derimizin rengini ait olduğumuz etnik kökeni seçemeyiz, hepimiz insanız insanca yaşamayı hak eden bireyleriz birbirimize karşı ırksal bir üstünlüğümüz de yok.

Dolayısıyla artık bu modern çağda kuru milliyetçiliğin bir anlamı ve yeri yok, insanlık olarak insanı anlamaya insan hayatını kolaylaştırmaya refah kazandırmaya dönük politikalar ve çabalar gerekli.

Atatürkün güzel sözlerinden biri de "Benim nazarımda memleketini en çok seven onun için en çok çalışan yararlı olandır" sözüdür

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vomitory -- 13 Aralık 2019; 17:20:56 >

• Genetik olarak bakarsan herkes karma irktir dunyada hemen hemen. Amerikada bir ara yaygindi herkes DNA verip baktiriyordu %3 turk cikan fln bile oluyordu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.