Şimdi Ara

TÜRKİYE’DE YASAL MÜZİK DİNLEME DEYİNCE AKLA İLK GELEN UYGULAMALAR SPOTİFY VE DEEZER.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TÜRKİYE’DE YASAL MÜZİK DİNLEME DEYİNCE AKLA İLK GELEN UYGULAMALAR SPOTİFY VE DEEZER.

Korsan müzik dinlemenin zorlaştığı son günlerde internet üzerinden müzik dinlemeye alt yapı sağlayan hizmetler popülerleşmeye başladı. Uygulamadan müzik dinlemek için indirmeniz gerekmiyor istediğiniz şarkıya tıkladığınız anda müzik bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza akmaya başlıyor. Uygulamaların müzik arşivlerine her yerden ücretsiz olarak ulaşmak mümkün fakat makul bir ücret karşılığında hem reklamsız sürümü hem de bazı ek özellikleri kullanma şansını yakalıyorsunuz.spotify 2

Çevrim içi müzik dinlemek söz konusu ise adı sık duyulan Spotify başı çekiyor ama Deezer gibi popülerliği artan alternatifler de mevcut. Dünya’da Spotify ‘ın 60 milyon Deezer ’ın ise 16 milyon kullanıcısı bulunmaktadır.

Müzik Arşivleri

Müzik yayını yapan uygulamaların en önemli özelliği arşivleridir. Spotify ‘da neredeyse 30 milyon şarkı var ve 58 ülkeye yayın yapıyor. Deezer ise 35 milyon arşiv ile 182 ülkede hizmet veriyor. Tek dezavantajı şarkıların ülkeden ülkeye değişiyor olması. Erişilebilen müzik sayısı hiçbir ülkeyle paylaşmıyor. Spotify ‘ın eksiği sayılabilecek canlı kayıtlardan bazılarına Deezer ’da ulaşılabilir durumda fakat buna rağmen Spotify ve Deezer, aranılan birçok sanatçı ve şarkı konusunda kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmıyor. Buna ek olarak her gün daha fazla şarkı ekleniyor ve bulamadığınız şarkıları ileri bir tarihte bulma olasılığınız yükseliyor.

spotify

Yeni Müziklere Ulaşılabilme

Müzik akışı yapan uygulamalardaki en iyi çekiciliğinden biride yeni müzikleri keşfetme özelliğidir. Kullanıcıların birçoğu yeni müzikler dinlemek ister yeni müzikler arar. Bu iki uygulamada kullanıcılarına çeşitli tavsiyelerde bulunuyor.

Deezer ‘ın ‘Dinle’ adı verilen, sizin için özelleştirilmiş gayet güzel bir sayfası bulunmakta. Dinlediğiniz veya beğenilerinize eklediğiniz sanatçı ve şarkılardan yola çıkarak yeni albümler, parçalar ve çalma listeleri gösteriliyor. Bununla birlikte Deezer, dinleme alışkanlıklarınıza ve sizinle aynı müzik zevkine sahip olan kullanıcıların oluşturduğu çalma listelerine dayanan seçimler sunuyor.

Spotify ise keşfet özelliği ile bunu kullanıcılarına sunuyor. Ancak Spotify keşfet bölümünde çalma listeleri önermiyor, sadece sanatçıları, albümleri ve tek parçaları size öneriyor. İki uygulamada da herhangi bir sanatçının sayfasına girdiğiniz zaman ‘Benzer Sanatçılar’ adında bir sekme çıkıyor. Ayrıca Spotify ‘ın ‘Göz at’ bölümü müzik keşfetme konusunda bir adım önde gibi görünüyor. Deezer ’ın ‘Keşif’ seçeneği Spotify ‘ın ‘Göz at’ özelliğine benziyor olsa da bulmak istediğiniz seçenekleri bulamadığınızı göreceksiniz. Temel müzik türlerine göre ayrım var fakat Spotify ‘da ki parti, akşam yemeği, romantik gibi ‘ruh halleri’ Deezer ‘da yok.

Radyo

Uygulamalar aynı zamanda radyo hizmeti de sunuyor. Deezer ‘da tematik kanallar, iş ortaklarının kanalları ve sanatçı bazlı kanalları bulabilirsiniz. Deezer ‘ın ücretsiz sürümünde radyo özelliği sınırlı sayıda şarkı atlama seçeneği sunuyor. Spotify ’ın radyo özelliği ise, Deezer ‘a benzer şekilde, beğendiğiniz sanatçılara ilişkin radyo kanallarına sizi ulaştırabiliyor.deezer 2

Çevrimdışı Dinleme

Bilindiği üzere Spotify ve Deezer ’dan müzik dinlemek için internet bağlantısı şart. Ama cep telefonunuzdan şarkı dinlemek için her zaman internet bağlantınız olmayabilir ya da kotanız az olduğundan hemen bitebilir. Faydalı bir özellik olarak tüm uygulamalarda çevrimdışı dinleme özelliği var, ancak her uygulamada yalnızca ücretli hesaplara sunuluyor. Spotify Premium üyeleri şarkılarını çevrimdışı dinleyebilmek üzere en fazla 3 Bin otuz üç şarkı indirebiliyor ve bunları 30 gün boyunca hiç İnternet’e bağlanmadan dinleyebiliyorlar. Deezer ’da Premium üyeleri de aynı şekilde listelerini çevrimdışı dinlemek üzere mobil cihazlarına indirebiliyorlar.

Diğer Özellikleri

Bu iki uygulamanın kendilerine has bazı ekstra özellikleri de var. Şarkı sözleri özelliği her iki uygulamaya da yeni eklendi. İki uygulamada Facebook hesabınızla bütünleştirip arkadaşlarınızın uygulamalardan neleri dinlediğini görebilirsiniz. Ayrıca dinlediğiniz şarkıları sosyal ağlarda da paylaşabilirsiniz. Ailenizde Spotify Premium üyesi var ise, sonraki üyeler %50 indirimle Premium üyesi olabiliyorlar. Spotify Premium özelliğini kullanıcılarına 1 ay ücretsiz olarak kullanma imkânı da sunuyor.Deezer

Sonuç

Spotify ve Deezer; Windows, Android, İOS, Windows Phone ve OS X ’i içeren geniş bir yelpazede hizmet veriyorlar ve ikisi de gerçekten harika birer müzik dinleme platformlarını oluşturuyor. Deezer ’ın ‘dinle’ özelliği, Spotify ‘ın yeni müzik keşfetme bölümünden daha iyi denebilir. Buna rağmen Spotify ’ın radyo ve ruh halleri bölümü Deezer ’dan daha iyi. Spotify ‘ın ücretsiz sürümü Deezer ‘a oranla daha fazla seçenek sunuyor. Ücretli hizmetlerinde ise temel özellikleri aynı. Ek olaraksa, Spotify ‘ın kayıtlı kullanıcı sayısı Deezer ’dan daha fazla ve bu sayede sosyal iletişimi daha kuvvetli. Deneyim ve dinlediğiniz müzikleri tanıdıklarınızla paylaşmak istiyorsanız Spotify sizin için daha uygun.

Son olarak ise iki uygulamadan birini kullanıyorsanız diğerini de denemenizi tavsiye ederim. İki uygulamayı da kullanmıyorsanız ikisinin de ücretsiz sürümlerini deneyip öyle karar vermeniz küçük ayrıntıları görmede daha iyi olacaktır.
    https://sinanergun.wordpress.com/

TÜRKİYE’DE YASAL MÜZİK DİNLEME DEYİNCE AKLA İLK GELEN UYGULAMALAR SPOTİFY VE DEEZER. TÜRKİYE’DE YASAL MÜZİK DİNLEME DEYİNCE AKLA İLK GELEN UYGULAMALAR SPOTİFY VE DEEZER. TÜRKİYE’DE YASAL MÜZİK DİNLEME DEYİNCE AKLA İLK GELEN UYGULAMALAR SPOTİFY VE DEEZER.

• "Korsan müzik dinlemenin zorlaştığı bu günlerden" sonrasını okumadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 22 Nisan 2015; 13:44:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

"Korsan müzik dinlemenin zorlaştığı bu günlerden" sonrasını okumadım :)

Yorumu görünce hiç okumadım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

quote:

Bana uzun diye okumadınız gibi geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: starmaster

quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

quote:

Bana uzun diye okumadınız gibi geldi

En azından bir bölümünü okurdum

• Korsan dinleyici olarak Spotify'da dinleyince içim rahat oluyor. Ama sanatçılar bu servislere nasıl bakıyorlar merak ediyorum. Sanırım buralardan az gelir elde ediyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anatolium67

Korsan dinleyici olarak Spotify'da dinleyince içim rahat oluyor. Ama sanatçılar bu servislere nasıl bakıyorlar merak ediyorum. Sanırım buralardan az gelir elde ediyorlarmış.

Korsanindan daha çok bu servisler sizin bilmediğiniz parcalarida dinletmesi güzel.
    Müzik dernekleri ücretsiz servislerdende
    Para almaktadır tıpkı radyolar gibi.
    Ama pek memnun değiller. ayrıca sadece ucretsiz
    Dinlenecekse Pandora ve özellikle rdio çok daha
    İyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • starmaster kullanıcısına yanıt
    Yeni parçalarla, gruplarla tanıştırmada çok iyiler kesinlikle. Yeni müziklere ulaşmada oldukça kolaylık sağlıyorlar. Korsan paylaşım sitelerinden edinmeye üşenmiş olup dinleyemediğim şeyleri bile müzik akış servisleri bir kaç tıkla hemen dinletiyor. Bilgisayarda iken çoğunlukla Spotify'dan dinliyorum. En azından orada korsana uzak durmaya çalışıyorum keşfettiğimden beri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anatolium67

Yeni parçalarla, gruplarla tanıştırmada çok iyiler kesinlikle. Yeni müziklere ulaşmada oldukça kolaylık sağlıyorlar. Korsan paylaşım sitelerinden edinmeye üşenmiş olup dinleyemediğim şeyleri bile müzik akış servisleri bir kaç tıkla hemen dinletiyor. Bilgisayarda iken çoğunlukla Spotify'dan dinliyorum. En azından orada korsana uzak durmaya çalışıyorum keşfettiğimden beri.

zaten spotify pc uygulaması torrent sistemini kullanıyor.
    yani müzi çalarken aynı zamanda yolluyorsunuz :)
     TÜRKİYE’DE YASAL MÜZİK DİNLEME DEYİNCE AKLA İLK GELEN UYGULAMALAR SPOTİFY VE DEEZER.

• quote:

• Deezer in 3 aylık 9.99Kampanya sindan faydalanmak isteyen olursa emaili pm atsın ben Davetiye yolliyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.