Şimdi Ara

Türkiye'de Uygur Türklerine Tutuklamalar Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
3
Favori
10.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de Uygur Türklerine Tutuklamalar Başladı

Çin’in Uygurlara yönelik soykırımını dünyaya duyurmak isteyen Uygurların evleri İstanbul emniyeti tarafından basılıyor. İstanbul’da Çin ve Çin Komünist partisi aleyhinde gösteriler düzenleyen Uygurların evleri dün gece 02.00 sıralarında operasyon düzenlendi. Edinilen bilgilere göre aileleri yıllardır Çin’in soykırım kamplarında olan 3 Uygur, gözaltına alındı.

Dün akşam gözaltına alınan Amine Bekir de onlardan biri… Dört çocuk annesi 40 yaşındaki kadın sabaha karşı evi basılarak polis merkezine götürüldü. Oradan Silivri’deki Geri Gönderme Merkezi’ne, ardından Fatih’e götürülen Bekir, ertesi gün geç saatlerde serbest bırakıldı. Kızı Aliye Bekir o gece yaşadıklarını şöyle anlattı:“Beş yıldır Türkiye’deyiz. Daha önce başımız belaya girmemişti. Uygurların toplandığını duymuştum. Bunun olabileceğini düşünüyordum ama beklemiyordum. Öyle ki kapıda polisleri gördüğümde bizim için geldiklerini anlamadım. Yedi-sekiz kişiydiler. Bize kötü davranmadılar. Ama Abdullah Metseydi’nin evine öyle girmemişler. Başlarına silah dayamışlar”.

POLİSTEN 'ÇİN VE KOMÜNİST PARTİ ALEYHİNE KONUŞTUN MU?' SORUSU

Aliye’nin bahsettiği Metseydi ise halen gözaltında tutuluyor. Eşinin anlattığına göre, polisler onu Çin ve Komünist parti aleyhinde siyasi faaliyette bulunmaması konusunda ikaz etmiş ve başlarından şunlar geçmiş: “Eşim 26 yaşında. Üç senedir Sefaköy’de küçük bir atölyede çalışıyor. Zaten psikolojik sorunları var, aşırı içine kapanık. Polisler o gece saat 23.30’da evimize geldi. Bize sertçe 'oturun' dediler. Sonra kocama 'sen İŞİD’çilerle konuşmuşsun, seni karakola götüreceğiz' dediler. 'Çin’e karşı cihat çağrısı yaptın mı?' diye sordular, 'yok' dedik. Avukatımız olmadan bize kağıt imzalattılar. Polislerden biri bana 'kocanı Sincan yeniden eğitim kamplarına göndereceğiz' dedi. Ben çok korktum, neden diye sordum. Diğeri 'hayır korkmana gerek yok, sorgulaması ve mahkemesi bitince geri getireceğiz' dedi."

Prof. Dr. İlyas Doğan

‘ÇİN’E İADE ETMENİN ÖN HAZIRLIKLARI YAPIYOR’

Uygurların davalarıyla ilgilenen Prof. Dr. İlyas Doğan, söz konusu durumun Türkiye ile Çin arasındaki bir iade anlaşmasının ön hazırlığı olmasından kuşkulandığını ifade ediyor.

Doğan’a göre şimdilik çevreleriyle ilişkisi olmayan, sosyal iletişimi zayıf Uygurlar tercih ediliyor. Doğan son yaşananları şöyle aktarıyor: “Genellikle gece yarısı gidiliyor evlere… Tutuklanma sebebi olarak IŞİD üyeliği gösteriliyor. Ancak tutuldukları sürece IŞİD’le ilgili hiçbir suçlama yöneltilmiyor. En yakın polis müdürlüğüne teslim ediliyorlar. Orada birkaç gün tutuluyorlar. Daha sonra geri gönderme merkezlerine kapatılıyorlar. İşte en son Kanarya karakoluna gittim ve Emine hanımla görüştüm. Bu insan psikolojik tedavi de görmüş, düşünsenize nasıl terör suçu işleyebilir? Hakkında sınır dışı kararı alınmış. Şimdilik bıraktılar.

Abdullah da Kanarya karakolunda tutuluyor. Dosyasını göstermiyorlar. Ama onun hikayesinin de diğerlerinden çok farklı olmadığını tahmin ediyorum. Terör diye gözaltına aldığınız insanlara en azından terörle bağlantılı bir suçlama yöneltmek gerekiyor. Böyle bir şey yok. Bu insanlar paketlenip geri gönderme merkezlerine kapatılıyorlar. Ben bunun Çin ile Türkiye arasındaki iade anlaşmasının bir ön hazırlığı olmasından kuşkulanıyorum.

Uygur aktivistlerin aktardığı bilgilere göre, Türkiye'de sığınmacı olarak yaşayan Zinnetgul Tursun ve çocukları geçen hafta Çin Sincan Eğitim kampına 'a iade edilmişti

kaynak euronews türkiye: Doğu Türkistanlılardan Türkiye'deki ev baskınlarına karşı açıklama: Endişeliyiz | Euronews

kaynak sözcü: Türkiye’deki Uygur Türklerinde Çin’e iade korkusu büyüyor - Son dakika dünya haberleri (sozcu.com.tr)

kaynak gazete duvar: Türkiye'de Uygurların evleri neden basılıyor? (gazeteduvar.com.tr)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-894D9AB01 -- 26 Ocak 2021; 20:56:31 >

• Ne bekliyordunuz ya,çin aşısı bize ne karşılığı verildi sanıyorsunuz.
    İlk parti aşılar bile geç gelmişti hatırlarsanız, gümrükte sorun çıktı denmişti.
    Hatırlayın o zaman bazı haberler çıkmıştı,çinliler bizimkilere uygurlar için baskı yapıyor,
    Taleplerini yerine getirmezsek aşıları göndermeyecekler deniyordu.
    O zaman çinlilere bazı tavizler verdikte,acaba ikinci sevkiyat öncesi artık eyleme geçin mi dediler?
    Aklımda deli sorular!inşallah doğru değildir.
  • Turkiye'ye gelseler yarin ucaga bindirilip çinli yetkililere teslim edilecekler !

• Suriler İN , Uygurlar OUT.

Mhp li arkadaşlar ne düşünüyor aceba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 26 Ocak 2021; 21:11:13 >
  • Amerika'ya kafa tutuyorduk ne güzel şimdi bir de Çin çıktı. Oh shit here we go again!

• Belli ki Türkiye ile Çin arasında gizli bir anlaşma var Uygurlara yapılan baskılara da ses çıkarılmıyor.

• Türklere alerjileri var bunların

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu filistin olsa tutardı ama TÜRK olunca bazılarının işine gelmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elin Mısırlı Esma'sına ağlayanlar haydut devlet Çin'e soydaşlarını veriyor.

• RevengeRain kullanıcısına yanıt

hocam dünyada ırkçılık var diyorlar ya evet var pasifikten asyaya kadar TÜRK'e karşı ırkçılık var.

• Bu pisliklerle nasıl anlaşıp da insanların işkence göreceklerini veya öleceklerini bilerek iade ediyorlar anlamıyorum. E hani Müslümandık biz, neden din kardeşini veriyor yere batasıca çine?

• Zuriyeli din gardaslarım yeder bana
  • Haberin kaynağı yok. Bu tür konular açarken, kaynak paylaşılması gerekiyor. Paylaşılmıyorsa forumda ortalığı karıştırmaktan başka bir durumu olmaz.
  • İnsan satışınada başlamış devletimiz. Yakındır vatandaşını köle olarak sağa sola göndermek.

• İsidli olsalar baş köşeye yerleştirilirlerdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bekliyordunuz ya,çin aşısı bize ne karşılığı verildi sanıyorsunuz.
    İlk parti aşılar bile geç gelmişti hatırlarsanız, gümrükte sorun çıktı denmişti.
    Hatırlayın o zaman bazı haberler çıkmıştı,çinliler bizimkilere uygurlar için baskı yapıyor,
    Taleplerini yerine getirmezsek aşıları göndermeyecekler deniyordu.
    O zaman çinlilere bazı tavizler verdikte,acaba ikinci sevkiyat öncesi artık eyleme geçin mi dediler?
    Aklımda deli sorular!inşallah doğru değildir.

• Uygulara soykırım yapılıyor, arka çıkmamız gereken yerde, kendi elimizle veriyoruz.

Mahşer var mahşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

Suriler İN , Uygurlar OUT.

Mhp li arkadaşlar ne düşünüyor aceba?

Onlar ocaklarda çay içip ulumakla meşguller

• Gerçekse Türk devleti ve ırkı için soysuzluktur!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utandım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.