Şimdi Ara

Türkiye'de Üniversite Yoktur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
2.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Hocaya katılıyorum.

Edit: Özetle videoda deniyor ki; her şehre üniversite adı altında kurumlar açılıyor ama üniversitenin kriterlerine uymuyor, açmak için açıyorlar. Ayrıca akademisyenlerin uluslararası makaleleri ve bu makalelere gelen atıfları yok, tek bir uluslararası makaleye bile sahip olmayanlar rektör oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 3 Şubat 2018; 21:27:49 >

• Özetle videoda deniyor ki; her şehre üniversite adı altında kurumlar açılıyor ama üniversitenin kriterlerine uymuyor, açmak için açıyorlar. Ayrıca akademisyenlerin uluslararası makaleleri ve bu makalelere gelen atıfları yok, tek bir uluslararası makaleye bile sahip olmayanlar rektör oluyor.
  • Senin istatistikler bu konuda işe yarayabilir, paylaşmaktan çekinme dostum
  • Üniversiteyi şehri geliştirmek için açan bir iktidar var nasıl bilimde gelişme bekleyebiliriz ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InScienceWeTrust

Üniversiteyi şehri geliştirmek için açan bir iktidar var nasıl bilimde gelişme bekleyebiliriz ki

maalesef. üniversite bilime katkı için açılmalı. sadece ekonomi için açılırsa bilim ve eğitim adına hiçbir şey olmaz.
  • Sadece yeni açılanlar değil, iyi bilinen eski bir üninin güzel bir bölümünde okuyorum. Eğitim konusunda çok zayıflar. Okuldan çok şirket gibi çalışıyor, öğretmenlerin çoğu zaman vakti olmuyor ve derste de verimli değiller. Öğretemiyorlar. Ve çoğu sınıf arkadaşım da benimle aynı fikirde. Akademisyen olmak için sadece oturup ders çalışmak değil, öğretim konusunda yeteneği olup olmadığına da bakılmalı. Bildiğini karşısındakine geçiremiyorsa bir anlamı yok çünkü.
  • Celal hoca sadece bu üniversitelere değil, Boun Odtü Bilkent gibi bilindik üniversitelere de laf ediyor, haklı da. O üniversiteler sadece kötünün iyisi durumundalar. Bizim durumumuzda olan her ülkenin ilk 250'de üniversiteleri varken bizim hiç yok. İlk 500'de 2 tane üniversitemiz var. Bu büyük bir yoksukluk. İyi bir üniversitemiz yok. İyi dediğimiz yerler sadece kötünün iyileri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Celal hoca sadece bu üniversitelere değil, Boun Odtü Bilkent gibi bilindik üniversitelere de laf ediyor, haklı da. O üniversiteler sadece kötünün iyisi durumundalar. Bizim durumumuzda olan her ülkenin ilk 250'de üniversiteleri varken bizim hiç yok. İlk 500'de 2 tane üniversitemiz var. Bu büyük bir yoksukluk. İyi bir üniversitemiz yok. İyi dediğimiz yerler sadece kötünün iyileri.

Aynen ülkemizdeki üniversite denilen bütün kurumları eleştiriyor Celal hoca. Ayrıca sadece kurum olarak değil, içerisindeki akademisyenlerin de gerçekten akademisyen olmayı hak edip etmediğini tartışmak lazım ve bunun kıstaslarını belirlemek lazım. Uluslararası makaleler yayınlamak ve bunlara atıf almak sizce akademisyen olabilmek için bir kıstas mıdır? Ülkemizdeki akademisyenlerimiz bu konuda sınıfta mı kalır?

• Eğitim sistemi komple kötü durumda zaten. İlkokulundan tut üniversitesine kadar türlü türlü aksaklıklar var. Üniversitelerin büyük bir kısmında yetersiz olan eğitim kalitesi, plansız programsız açılan her üniversiteyle daha da kötü hale geliyor.

Mezun olduğum üniversite ve bölümüm için konuşacak olursam 1 hocanın 4-5 farklı derse girdiği dönemler olmuştu. Bunun farkında olan üniversite yönetimi kontenjanı düşürerek bunun etkilerini azaltmaya çalışırken YÖK denen kurum kontenjanları her sene arttırmaya devam etti ve sonuç olarak kalite gittikçe düştü..
  • Dediğin çok doğru insana bir şey katan üniversite sayısı az,sonrasında diplomasız işsizler topluluğu oluşuyor.İşsiz kesim genelde bu üniversitelerden odtüden mezun olup işsiz kaldım diyen tanıdığı gördüğü vs olan var mı ?
  • eğitim kalitesi arttırılmak istemiyorsa önce yök kapatılmalı. her okul bölümlerine alacağı öğrenci sayısı ve kriterini kendi belirlemeli. her üniversitede fef iibf mühendislik açılmamalı. özellikle doğudaki okulların %80i kapanıp meslek okuluna dönüştürülmeli. ben eğitim dilinin türkçe olmasına karşı değilim(şuan ingilizce okuyorum bölümümü) ama 4 sene içinde 2 dili c1 seviyesine getirmeli bence. dilden kalan döneme devam edemesin kardeşim. çok önemli bir şey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerdesin dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: InScienceWeTrust

Üniversiteyi şehri geliştirmek için açan bir iktidar var nasıl bilimde gelişme bekleyebiliriz ki

+1

2005'ten sonra açılan okulların tümü istisnasız şehirlerin ekonomisini canlandırmak için açılan üniversitelerdir

• Özellikle eğitimin kalitesi para ile doğru orantılıdır.

Bakın Harvard, Oxford vb. üniversiteler neden hep en üsttedir?

http://t24.com.tr/haber/universite-butceleri-abdnin-herhangi-bir-universitesinin-yaninda-devede-kulak,245297

Haberi okursanız görürsünüz(biraz eski ama değişen tek şey TL'nin daha da değer kaybedip üniversite bütçelerinin daha da daralması), Türkiye'deki bütün üniversitelerin bütçelerinin toplamı Harvard'ın bütçesi kadar edemiyor.

Üstelik basit bir Google aramasıyla Harvard'ın öğrenci sayısına ulaşabilirsiniz değil mi? Görüp de şaşırmayın olması gereken sayı o.

Bu kadarcık bütçe ve bu kadar yoğun öğrenci sayısıyla büyük beklentiler içine girmeyin.

• Evet üniversitelerimiz sıkıntılı, ama hala bu ülkeye bir şeyler katmaya çalışan akademisyenler var. Ellerindeki imkana göre en iyisini yapmaya çalışıyorlar ve bu tür insanları gördükçe umudum artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

Özellikle eğitimin kalitesi para ile doğru orantılıdır.

http://t24.com.tr/haber/universite-butceleri-abdnin-herhangi-bir-universitesinin-yaninda-devede-kulak,245297

Haberi okursanız görürsünüz(biraz eski ama değişen tek şey TL'nin daha da değer kaybedip üniversite bütçelerinin daha da daralması), Türkiye'deki bütün üniversitelerin bütçelerinin toplamı Harvard'ın bütçesi kadar edemiyor.

Üstelik basit bir Google aramasıyla Harvard'ın öğrenci sayısına ulaşabilirsiniz değil mi? Görüp de şaşırmayın olması gereken sayı o.

Bu kadarcık bütçe ve bu kadar yoğun öğrenci sayısıyla büyük beklentiler içine girmeyin.

doğru para önemli ama diğer faktörler neler?

• Bilkent mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bogazici var ya.

Bilalde giremedi oh miss

• quote:

Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

Özellikle eğitimin kalitesi para ile doğru orantılıdır.

liyakat önemli liyakat. bütçeyi verirsin, işi bilmeyen adam gider 10 milyon liraya kampüs kapısı yaptırır, fakültelere akrabalarını doldurur, birisi nişantaşı gibi türkiyenin en gözde yerindeki arazisini satar gider allahın dağ yanacında arazileri alır. avrupada bütün iyi okullar şehir merkezinde; university college london, london school of economics şehir merkezinde, ecole nationale superiore pariste sehir merkezinde, berlinde humboldt, universitatmedizin şehrin göbeğinde; bizimkiler dağyoluna kampüs açıyorlar. kampüsler desen ssk binaları gibi, insanın durası gelmiyor. mimari de estetik egitim kalitesini etkiler.

profesörleri kampçılayan bir şey yok. herkes maaşını alıp oturma derdinde, türk eğitim sisteminin baştan aşağı yeniden düzenlenmesi gerekiyor. ilköğretim sistemini bilemem ama yükseköğrenimde durum bu.

yökün kapanacağı günü üniversiteler bağımsızlık günü falan mı deyip kutlasak acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben şehri kalkındırmaktan çok ekonomideki sıcak para döngüsünü arttırmaya yönelik olduğunu düşündüm. Gerçi aynı şey sayılır. Yazık. Hem para hem umut ziyanlığı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.