Şimdi Ara

Türkiye'de Uçak Fabrikası Mı Vardı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
3
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Devrim arabalarının üretimi o yıl için de niye yapılmadı ?

Kim biliyor bakalım...
  • Adnan Menderes zamanında kapatıldı diye biliyorum.Onun döneminde tank fabrikamızı bile kapatılmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henry Dorsett Case

Adnan Menderes zamanında kapatıldı diye biliyorum.Onun döneminde tank fabrikamızı bile kapatılmıştı

yanlış biliyorsun inönü döneminde kapatıldı
  • Hayır milletin cahilliğinden yararlanıp hep İnönü ye b.k atmak için kullanırlar ama İnönü zamanında kapatılmadı, 1948 gibi uçak fabrikası devletleştirildi, finansal sorunlar sebebiyle eski sahiplerinin elinden alınarak devlet malı bir fabrika oldu, eski SEKA eski Tüpraş vs gibi, 1952 de ise Menderes tarafından tamamen kapatıldı, Uçak fabrikasını Adnan Menderes kapadı yani!
  • Koca uçak fabrikasının başına yüzbaşını geçirirsen kapatılır tabi
  • Türkiye'de şu anda da uçak fabrikası var ama montaj yapılıyor orada.Yeni F-16'ların çoğu TUSAŞ yapımı.Biz o yıllarda kendi uçağımızı üretirken Brezilya'nın sanayisi bile yoktu.Ama şu anda kendi yolcu uçaklarını üretiyorlar.Brezilya'da gelişnekte olan ülke Türkiye gibi.Ama adamlarda rant yok,çıkar yok,yolsuzluk yok.
  • Bekonun yahudi ortağı sağolsun.Adı bernard dı galiba
  • Tayyip amerikanlara sattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasener

Evet vardi. 1925-1940 yillari arasinda ulkede havacilikla ilgili pek cok faaliyet vardi. Vecihi Hurkus ve Nuri Demirag' in onderliginde fabrikalar kuruldu, Turkiye kendi ucaklarini uretti. Hatta o donemde 6 kisilik bir yolcu ucagimiz bile vardi.. Ataturk' un olumuyle beraber devleti yoneten kadro tumuyle degisti. Amerika'dan sozde incelemeye gelen yetkililer Turkiye'nin kendi ucagini uretmesine gerek olmadigini, ekonomiyi kotu yonde etkileyecegini soyleyerek bu gelismelerin onune gectiler. O donemdeki calismalar o kadar ust seviyedeydi ki su an bir numara olmamiz isten bile degildi.

Sonrasinda sagolsun ismet inonu kapattirdi
  • var ben kurdum ertesi gün yıktılar.
  • ABD ile eğitim anlaşması bile yapılmış yani adamlar onu bile kontrol ediyor

1948 yılındaydı heralde
  • vingolf kullanıcısına yanıt
    okanclskn kullanıcısına yanıt
    Aradan baya zaman geçmiş ama insanlar bu konuları okurken sizin söylemlernizle yanlış bilgilenebilirler. Esas Menderes döneminde kapatıldı uçak fabrikası size konuyu detaylı arştırmanızı öneririm lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. Hatta isterseniz size arşivlerle desteklenmiş bir tez sunumu ve yanında bir çok kaynaktan kanıt gösterebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genco89 -- 9 Mayıs 2015; 2:01:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vardı tabiki,İnönü döneminde yara aldı,Menderes ise gelip son öldürücü vuruşları yaptı,
  • Birde tek bir tane fabrika varmışta o kapanmış gibi bilgi var.Buda yanlış
    Birden fazla uçak fabrikası var.Ankara,Kayseri ve Eskişehir'de olması lazımçBirde eğitim okulu var Sivas'ta,hatta İsmet İnönü'nün oğulları o okulda uçuş eğitimi almışlar,
    Yine Ankarada rüzgar tüneli de var,
  • Biz Amerikanın oyunları bunlar derken bazıları bu cümleyi itibarsızlaştırdı. Ne İsmet ne Menderes ne Celal Bayar bunlar değil o uçak fabrikasını kapattıran devrim arabasını ürettirmeyen bir dış güç vardı (hala var) onlar engellediler hala engellemeye çalışıyorlar. Bide diyorlarki dünyanın işi gücü yok bizimle uğraşsın, yok kardeşim işleri güçleri bizimle uğraşmak bunların İstanbul sendeyse Anadolu sendeyse dibinde oluk oluk petrol çıkıyorsa çok zengin toryum,uranyum yatakların varsa uğraşırlar kardeşim , geçmişinde senin ne yaptığını bildikleri için uğraşırlar kardeşim, kafanı kaldırdığın anda yavaş yavaş eskisi gibi dünyanın anasını belliyeceğini bildikleri çin uğraşırlar kardeşim...

• İnternete uçan kanat yazın hayalet uçağın seklini ilk biz yapmisiz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.