Şimdi Ara

türkiye'de tsunami olur mu cografya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• olur kardeşim denizlide yaşıyorum her hafta oluyor (bu işin dalgası)

gerçek cevaba bakarsak hayır olmaz
    okyanuslarda olur tsunami
  • Tarhana ve Rocknroll kullanıcısına yanıt
    tesekkurler
    burda olur demıs bırde bır ders anlatımında olur dedıgı ıcın sordum
    http://www.yabantv.com/haber/15610-turkiyede-tsunami-olur-mu
    İTÜ Öğretim Üyesi, Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu afetlerde hayatımızı kurtaracak önemli bilgiler verdi.

İşte hepimizin bilmesi gerekenler ve merak ettiklerimiz;

- Denizin olduğu heryerde tsunami olabilir.
  • bu arkadaşta tmci onada sorabilirsin.

ben kesinlikle olmaz diye biliyorum.

Bunca zaman ne haberlerde duydum ne de gördüm

benim bildiğim okyanuslarda olur....
  • Olmaz Türkiye bir iç deniz ülkesidir Tsunami olmaz.En azından Ygs Coğrafya için olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük bir deprem halinde oluşabilir fakat Japonya'daki gibi hayvani bişi beklemeyin max 3-4 metre olur.
  • Tsunami için sağlam bir deprem yeterlidir. Şimdi diyeceksiniz burda deprem olursa gerçekleşirmi?

Gerçekleşme ihtimali var ama olağanüstü şiddetli olmalı. Okyanuslarda sıkça görülmesini nedeni derinliğidir. Burda sadece bina yıkan deprem okyanuslarda dev dalgalar oluşturabiliyor ve tek nedeni derinlik. Ama sen sorularda görürsen levha sınırlarındaki okyanusları işaretle. Denizlere pek yaklaşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2023'de Ne olacak ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedeflerilkbin

Olmaz Türkiye bir iç deniz ülkesidir Tsunami olmaz.En azından Ygs Coğrafya için olmaz

+1

• Çok şiddetli deprem gerektirir.Bakınız japonya pasifik ateş çemberi içinde yani volkanik dagların cok bol oldugu yerde.Volkanizmayla deprem bölgeleri aynı dogrultudadır.Ülkemizde volkanik dagların 5 tanesi dogu anadoluda 5 tanesi iç anadoluda yani denizden uzak iç kesimlerde.Bu sebeplerden tsunami olcagını sanmıyorum.İhtimal var ama çok çok az.Extra seyler gerektirir.
  • hepınıze tesekkur ederım
  • Dediklerine göre İstanbulda Boğaz var yakında deprem olacak diyorlar kuvvetli olmazsa bile zayıf bir tsunami bekleniyor . Tabi sen yinede meb kitabına göre bak .

• Türkiyede tsunami olma ihtimali çölde kutup ayısı olayıyla birbirine eşit :)
  • Tarihe not.

Bugün Bodrum'da oldu.

• Olur ama gerçekleşmesi zor. 1900lü yıllarda İtalya'da tsunami oldu ve binlerce kişi hayatını kaybetti. Hatta Akdeniz'de tsunami erken uyarı sistemi mevcut ama ne kadar güvenilir bilemem.

• celal şengör konuşmusanıda trusnamilerin sadece okyanusta olma gibi bi drumu yok demişti. Marma denizinde de olabilir. Zamanında olmuştur gibir bir şey demişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.